Nyheter om Kverneland


Fire tips til påskeegg-fyll

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det må ikke bare være godteri som ligger i påskeeggene disse dagene. De kan fylles med annet godt - og nyttig. Her er litt inspirasjon fra Solabladets ungdomsmedarbeidere, Karoline Johansen og Mathilde Sofie Kverneland.

Ja til riving - men...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I november 2017 ble det såkalte «1913-bygget» på den gamle plogfabrikken på Kvernaland totalskadd i brann.

48 år skil den eldste og yngste ordførarkandidaten på Jæren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Partia kan velja å gje eit utval av sine beste kandidatar røystetillegg, for å auka sannsynet for at desse kjem inn kommunestyret. Kumulering er det fremste verktøyet partia har for å få inn dei akkurat personane dei ønskjer å få inn.Reinert Kverneland, som fyller 69 i 2019, gjer at Time Høgre har den eldste kumulerte lista.

Én av disse avgjorde lokaloppgjøret mellom Frøyland og Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Klepp 1-0 (1-0)Mål: 1-0 Tommy Tønnesen (8)Frøyland hadde mange store sjanser i første omgang, men det ble med den ene nettkjenningen signert Tommy Tønnesen etter corner. Aslak Ravndal og Joakim Grude hadde hver sin gedigne mulighet i løpet av 30 sekunder.

Under oppveksten fekk den eine bolleklipp for at mora skulle sjå forskjell på dei. No er dei klare for lokalpolitikken.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dei er vant med at folk ikkje ser forskjell på dei, og reknar med at det kan bli litt forvirring blant veljarane.- Ei tid trudde folk at me var arrogante, sidan me ikkje helste på dei. No har me funne ut at det sikraste er å nikka til alle som helsar, for me veit at dei kjenner den eine av oss. Me reknar med at dei ulike hårfrisyrane hjelper folk til å sjå forskjell.

Skadeverk hos Kverneland Bil - politiet ber om tips i saken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det dreier seg om knuste vinduer og innbrudd i to biler som har stått ute på parkeringplassen. Skadeverket skjedde natt til søndag.- Vedkommende har knust noen vinduer og vært inni bilene og rotet. Vi har ikke helt oversikten om noe er tatt enda, sier Edland.Forholdet er meldt til politiet. Det er kamera på stedet, og filmer fra disse vil framlegges for politiet i løpet av mandag.

Hentar Ola Nordsletten fram i lyset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Då Ola Nordsletten døydde i 1976, etterlet han seg ei stor samling med bilde han hadde laga gjennom mange tiår.- Dei tre søskena mine har flytta mykje over heile verda, så det vart til at bilda vart lagra heime hos oss på Kvernaland, fortel Herborg Kverneland.Minneutstilling nummer to I 1982 henta Bryne kunstforening fram ein del av kunstverka, og laga ei stor minneutstilling i Time rådhus.

Prisdryss hos AKS

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arbeidsinkluderingsbedriften, som holder til på Lindøyveien i Egersund, jobber aktivt med å finne gode løsninger for arbeidssøkere som har falt utenfor arbeidslivet, men som inderlig ønsker seg en fast jobb.

Time-ordføraren vil ikkje jobba mot pelsimport

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Lokalpolitikar reagerer på snuoperasjon om uteservering

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det har vore mykje fram og tilbake om uteserveringa ved Møllehagen restaurant det siste året, men i november sa formannskapet ja til ein avtale som inneber at det nye betongdekket over elva vart overført til Møllehagen AS, medan den nye gangvegen utanfor restauranten nå er kommunal eigedom.I februar godkjende administrasjonen i Time kommune ei reguleringsendring for området rundt restauranten.

Disse firmaene etablerte seg i Sola i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er listen over nystartede selskap i Sola i mars:ALH Service AS er et aksjeselskap som holder til på Røyneberg. Daglig leder er Adrian Løining Henriksen, og selskapet driver med transport tjenester, budbil og transport, samt diverse service arbeid.Manowear Abrahamsen drives av Krister Emil Abrahamsen og har adresse på Røyneberg.

Mekler på overtid i lønnsoppgjøret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Meklingen i oppgjøret mellom LO og NHO pågår fremdeles. Møt på jobb til vanlig tid og avvent nærmere beskjed, meldte LO på sine nettsider klokka 04.20. Klokka 06.00 meldte NHO på sine nettsider at meklingen fortsatt pågår.Fristen for å bli enige i årets lønnsoppgjør gikk egentlig ut midnatt.

Venstre vil at Time skal bli ein pelsfri kommune

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringa har valt å ha ei styrt avvikling av norsk pelsdyrnæring innan 2025.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Synnøve (16) sikter mot langrennstoppen. I helgen står hun på startstreken sammen med Therese Johaug.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I sitt første år i juniorklassen, har den lokale skijenta vist at det virkelig går an å satse på vinteridrett selv om man kommer fra snøfattige Jæren. Siden hun var seks år gammel, har Synnøve Austerå vært aktiv langrennsutøver, og hun har ikke tenkt å gi seg med det første. Inneværende sesong som avsluttes med norgescup-deltakelse i helgen, har gitt mersmak for den snart 17 år gamle Kvernaland-jenta.

Kverneland og lokale IKM-bedrifter kan bli tatt ut i streik

I dag krevde LO stans i den frivillige meklingen ved årets lønnsoppgjør, og varsler at de tar ut nær 23.000 arbeidstakere i streik mandag morgen hvis det ikke blir enighet før det.
Les mer om:

23.000 kan gå i streik fra 1. april - vil ramme Rosenberg, Kverneland og Aker

Hvis 23.000 LO-medlemmer går ut i streik fra 1. april, rammes blant annet Fjord Line, Aker, Kverneland og Rosenberg i vårt distrikt, men også Posten, 1881, Hansa Bryggeri og Sørlandschips.

- Me har kome til industriens mekka

Regionansvarleg Reidar Kverneland i Ravema gler seg over nye og lyse lokale i inngangs-
porten til industriområdet Håland ved Bryne.

Kverneland Group er i dialog med mulige kjøpere av «gamlefabrikken»

Har tatt bort prislappen fra prospektet.
Les mer om:

Barnebokprisen til Bjørn Ingvaldsen

Rogalandsforfattaren Bjørn Ingvaldsen får Kulturdepartementets barnebokpris for 2018. Steffen Kverneland frå Haugesund får teikneserieprisen for boka om farens sjølvmord.

Kommentar: Vanskeleg å velta veljarmagneten frå Kvernaland

Val 2019: Ordførar Reinert Kverneland og Høgre held posisjonen. Ap og Sp må leggja på seg kraftig for å utfordra den populære 68-åringen. Eit svekka KrF sit med jokeren.
Les mer om:

Kan han ta turen fra plogfabrikken til ordførerkontoret?

TIME-VALGET: Opposisjonen vil igjen invitere til et bredt samarbeid for å ta makta fra Jærens største stemmesanker, dagens ordfører Reinert Kverneland (H).

Ramsalt kritikk tente ordføraren, men open barnehage fekk leva

Sp-nestor Bjarne Undheim fekk ordførar Reiner Kverneland, H, til å tenna på alle pluggane då formannskapet i Time vedtok innsparingar, men open barnehage fekk leva.

Helene fra Kvernaland kom på pallen i Sesilåmi

Sterk andreplass til Kverneland Ski.
Les mer om:

Kverneland tykkjer det er naturleg at politiet hamnar på Bryne

- Det er klart at Hå ikkje liker når Klepp støttar opp om Bryne, men eg synest det er heilt naturleg at dei gjer det, seier Time-ordførar Reinert Kverneland.