Nyheter om Kverneland


Jæren Sparebank dropper kontanter

Fra september er det ikke lenger mulig å ta ut eller sette inn kontanter i Jæren Sparebank. Kundene henvises til minibank og innskuddsautomat i banken. Filialene på Kverneland, Undheim og Vigrestad ble lagt ned rett før sommerferien.

Reinert Kverneland er blant de rikeste ordførerne i Norge

I snitt har ordførere i Norge nesten 2,8 millioner kroner i formue. Sju av Norges ti rikeste ordførere kommer fra Høyre.

Naboane vil ha redusert fart på Fjermestadvegen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I vinter var Fv. 219 éin av fleire vegar i Time der vikeplikta vart fjerna for dei som køyrde på vegen, og som dermed slapp å stoppa for bilane som skulle innpå frå tverrvegane. Langs den nedste delen av vegen ligg eit større bustadfelt, der fleire av bebuarane har kontakta kommune og vegvesen for å be om ekstra tiltak.- I dette krysset må det skje noko, her må det koma nokre humpar.

Kolleger og lagkamerater i stor sorg

Johannes Kverneland Vagle (25), som politiet antar ble funnet død søndag formiddag, spilte fotball for A-laget til Frøyland IL og jobbet for Aarbakke.

Fant død person i Stavanger

Brannvesenets dykkere fant søndag en død person i havnebassenget i Stavanger. Politiet antar at den omkomne er savnede Johannes Kverneland Vagle.

25-åring savnet etter bytur i Stavanger

Johannes Kverneland Vagle (25) ble sist sett da han forlot et utested i Stavanger sentrum.

25-åring frå Kvernaland er sakna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me held alle mogelegheiter opne, og jobbar ut frå at forskjellige ting kan ha skjedd, seier etterforskingsleiar Sveinung Ihle ved Sør-Vest politidistrikt til Jærbladet.25 år gamle Johannes Kverneland Vagle vart sist sett av folk han kjenner utføre utestaden Heidis i den gamle tollboden i Stavanger sentrum i tidsrommet 00.30 til 01.30 natt til 17. mai.

Innbyggjarane på Orstad og Kvernaland demonstrerer og bønfell Klepp kommunestyre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tysdag 21. mai blir det arrangert demonstrasjonstog for å få bommar på Jæren. Den 27. mai skal Klepp kommunestyre avgjera om dei framleis skal seia ja til Utbyggingspakke Jæren.«Trafikken dreper bygda» - Dette er vår siste sjanse til å få tverrforbindelsen og omkjøringsvegen på plass. Om ikkje vil trafikksituasjonen i bygda halda fram med å bli verre i fleire tiår framover, fastlår Svein F.

Fylket og vegvesenet varslar stopp i vegbygging på Jæren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Viss me endar opp med ein situasjon i slutten av mai der det ikkje er likelydande vedtak, i Klepp og Time, er det heller ikkje grunnlag for fylket å behandla ei pakke. Då er det ikkje pengar til prosjekta som er på den lista, seier Marie Koch Singelstad. Rådgjevaren ved avdeling for samferdsel er den i Rogaland fylkeskommune som har arbeidd mest med Utbyggingspakke Jæren.

Miljødirektoratet vil ikkje betala for å utvida Sandtangen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I starten av mai fekk Time kommune avslag på ein søknad om statlege midlar til å kjøpa det populære fritidsområdet ved Bryne sentrum.

Kalbergskogen er redda, forkjemparane jublar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eit samrøystes formannskap legg vekk planane om å byggja bustadar på fem dekar av Kalbergskogen.- Me er veldig glade og vil takka politikarane som lytta til innbyggjarane på Kvernaland. Dette er ein viktig siger for å bevara Kalbergskogen.

Time-ordføreren: Nå blir det ingen nye veier på Jæren

Hvis Klepp sier nei, blir det ingen bomring på Jæren. Slik er det bare, sier Time-ordfører Reinert Kverneland.

Klepp-ordføraren sin bråvending kom ikkje heilt overraskande på Reinert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Hesselberg har flytta frå Sola til Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ein totalleverandør av truck og ein leverandør av nye og brukte spesialmaskinar, med tilhøyrande utstyr, er på plass i nye lokale i næringsparken. Begge selskapa er del av det same Hesselberg-konsernet.- Eg vil takka eigarane våre, som er villige til å satsa så stort. Eg tek det som ei stor tillitsfråsegn til dei tilsette.

Hesselberg har flytta frå Sola til Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ein totalleverandør av truck og ein leverandør av nye og brukte spesialmaskinar, med tilhøyrande utstyr, er på plass i nye lokale i næringsparken. Begge selskapa er del av det same Hesselberg-konsernet.- Eg vil takka eigarane våre, som er villige til å satsa så stort. Eg tek det som ei stor tillitsfråsegn til dei tilsette.

- Stopp alle planer om å bygge ut Kalbergskogen nå!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Styringskomiteen for kommuneplanarbeidet i Time kommune sa for omtrent et år siden at det ikke kom på tale å bygge ut Kalbergskogen før etter 2030. Alt tatt i betraktning omkring byutviklingen i Orstad/Kvernalands-området, så er det en veldig klok beslutning. Politikerne vil vente og se, og utnytte verdien av det flotte natur- og friluftsområdet som denne skogen er for befolkingen på Kvernaland/Orstad.

Fylkesmannen seier ja til planane for Kverneland torg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Kva kan eg seia? Det er tydeleg at kommunen ikkje bryr seg om oss som må leva med resultatet av dette.Slik laud klaga frå Aina Erga, som er ein av naboane til den planlagde utbygginga på Kverneland.I dag er det ein daglegvarebutikk, to bustadhus og eit lager i det trekanta området mellom Kvernelandsvegen (fylkesveg 505) og Theodor Dahls veg.

Speler teater på scene som ikkje er ferdig - midt i Bryne sentrum

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Seks stolar er plasserte på to rekker med ryggane mot kvarandre. To menn og tre kvinner som alle har sine tydelege særpreg, har tatt plass på fem av stolane.Me er i «Kulturbanken» i Blå på Bryne, der Unge Spor er i full gang med øvingane til si første oppsetting i det nye lokale sitt.- Har kosta for harde livet - Scena er ikkje heilt ferdig enno, men det passar heilt perfekt for oss.

Time-politikarane sa ja til bom med 17 mot 10 røyster

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med 17 mot 10 røyster sa Time-politikarane ja til Utbyggingspakke Jæren.

Hallsaka på Bryne blei utsett

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Bomring-ja møtt med demonstrasjoner i Time

Se intervjuet med ordfører Reinert Kverneland og kommunestyrerepresentant Sverre Heskestad.

Bomaksjonistar har tatt plass utanfor kommunestyresalen i Time

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kommunestyremøtet i Time starta med ei orientering om bompakke Jæren ved samferdselssjef Gottfried Heinzerling.Samstundes har mellom 20 og 30 aksjonistar, i ulik alder og mange av dei kledde i gule vestar, stilt seg opp langs vindaugsrekka utanfor kommunestyresalen.Ordførar Reinert Kverneland opplyser at demonstrantene har fått lov til å stå utanfor vindauga, så lenge dei held seg i ro.

Norengros har tredobla butikken og flytta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Norengros opnar offisielt torsdag i nye lokale i Morenefaret på Bryne. Flyttelasset trengde heldigvis ikkje fraktast så langt.

Frøyland fikk det enklere mot Varhaug enn mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Varhaug 2-0 (2-0)Det var tilbake til hverdagen for Frøyland mandag kveld. Viking var byttet ut med Varhaug, og tilskuertallet var redusert fra 1031 til godt under 100. Men denne kampen var minst like viktig for Frøyland - og for Varhaug. For Frøyland handlet det om å komme skikkelig i gang med seriespillet etter en amputert start, og det handlet om å vise at det er i toppen en skal være.