Nyheter om Kurs


Kunsten å laga lam

Sæden kjem frå Staur Gård på Hedemarken og blir levert i ein dunk med flytande nitrogen som held minus 196 grader. I seminkatalogen kan produsentene velja mellom omlag 75 vêrar av ulike rasar. Eigenskapane som er vektlagt er blant anna ull-kvalitet, tal på lam, og slaktevekt. Teori og praksis Kurset hjå vertskap Sveinung Skjerahaug i Erfjord startar med teori. Etter lunsj er det på tide for kursdeltakarane å få prøva seg i praksis.

Må spille for delvis tomme tribuner

Kristoffer Vassbakk Ajer og Celtic møter Lazio foran delvis tomme tribuner. Den italienske hovedstadsklubben straffes av UEFA etter rasistiske tilrop fra tribunen, skriver BBC. Lazio ble også bøtelagt. Klubben må ut med 20 000 euro, som tilsvarer 202 930 kroner etter dagens kurs.
Les mer om:

Kanye West kritisk til Kim Kardashians kjole: – Det påvirker sjelen min

Dagens episode av Keeping Up With the Kardashians avslører drama bak Kim Ks Met Gala-antrekk. Ektemann, Kanye West, hadde nemlig sitt å si om konens «våte» kjole. – Det påvirker sjelen min når bildene dine er for sexy, uttaler rapperen surt når han ser Kim prøve kjolen. Kritikken falt kvelden før selve gallaen, og etter 8 måneder med «fittings», er det ikke rart Kim forsvarer kjolevalget overfor mannen. – Du bygget meg opp til å bli denne sexy og selvsikre personen, sier Kim. – Bare fordi du er på en reise og en transformasjon betyr ikke det at jeg er på samme sted med deg. Hun uttrykker også
Les mer om:

Martine Steller Mortensen vant kongepokalen i seiling

Martine Steller Mortensen fra Arendal vant i helgen kongepokalen og tittelen «Mesternes Mester» i seiling. Seilsporten kårer mange mestre i ulike båtklasser i løpet av seilsesongen, og i Åsgårdstrand var 29 lag bestående av norgesmestre, verdensmestre, OL-kandidater og landslagsseilere for å kåre de aller beste av dem; «Mesternes Mestre».

Nicholas Fadler Martinsen vant kongepokalen i seiling

Nicholas Fadler Martinsen fra Son vant i helgen kongepokalen og tittelen «Mesternes Mester» i seiling. Seilsporten kårer mange mestre i ulike båtklasser i løpet av se\ilsesongen, og i Åsgårdstrand var 29 lag bestående av norgesmestre, verdensmestre, OL-kandidater og landslagsseilere for å kåre de aller beste av dem; «Mesternes Mestre».

Regjeringen vil ha korte utdanninger for voksne. Det møter motstand på universitetene.

I fremtiden kommer studenter med jobb og rekkehus til universitetene for å ta korte kurs. Forskerne frykter at undervisningen vil bli gitt av fagfolk som ikke er forskere.
Les mer om:

Ferskingkurs for å gi trygghet og inspirasjon(pluss)

Kompasset. De fleste har en eller annen gang lært å bruke det. Men mestrer du det i dag? Ann-Mari Ulset, nyansatt rådgiver i DNT Romsdal, inviterer til kurs for lære mer om både kompass og tur- livets gleder.
Les mer om:

Fransk siger på Island

Regjerande verdsmeister Frankrike sleit med å score på Island, men vann 1-0. Olivier Giroud scora målet på straffe midt i andre omgang. Etersom Tyrkia samstundes slo Albania 1-0, har Frankrike og Tyrkia stø kurs mot EM. Island er såpass på etterskot at dei nok må innsjå at EM-billetten er i ferd med å glippe.

Liverpool-spiller utestengt for nedlatende Kane-parodi

Harvey Elliott (16) er også bøtelagt og beordret på kurs.
Les mer om:

– Med denne interessen kunne vi nok hatt enda flere enn ett ekstra kurs

Pågangen ble stor for høstferie-kurset.
Les mer om:

Gratis kurs om foreldrerollen

Når man er foreldre kan det ofte være tanker og spørsmål rundt foreldrerollen. Familiens Hus i Nord-Aurdal inviterer foreldre til å delta i gruppe der man sammen snakker om det å være foreldre.

Manchester United-speidere brukte søndagen til å sjekke ut spiss

Det jobbes langsiktig på Old Trafford. Men når de kortsiktige målene forsvinner i tåken, må handling skje allerede i januar. Etter 1-0 tapet mot Newcastle var Gary Neville illsint på styret til United, som har endret kurs hvert andre år etter at Sir Alex takket for seg i 2013.

– Jeg kom inn, og der lå en mann lenket fast med begge hendene i sengen

Det er absolutt ikke greit å være arbeidsledig, rusle innom NAV, gå på kurs etter kurs og håpe på at det dukker opp en mulighet. Man blir liksom satt litt på vent, som en bil med flatt batteri. Ventende på en bergningsmann, en sånn som Karl Arild Edvardsen har blitt.
Les mer om:

Bilbergerne berger ikke bare biler: – Jeg kom inn, og der lå en mann lenket fast med begge hendene i sengen

Det er absolutt ikke greit å være arbeidsledig, rusle innom NAV, gå på kurs etter kurs og håpe på at det dukker opp en mulighet. Man blir liksom satt litt på vent, som en bil med flatt batteri. Ventende på en bergningsmann, en sånn som Karl Arild Edvardsen har blitt.
Les mer om:

Ingen planer i høstferien? Fortvil ikke - det er masse som skjer

TELEMARK: Har du ingen planer i høstferien? Her finner du forslag til alt fra turer, kurs, opplevelser og konserter for barn og voksne.
Les mer om:

Skulle på kurs om trafikksikkerhet, ble tatt for råkjøring i narkorus på E8

Tatt av politiet i Lavangsdalen.
Les mer om:

Molde med stø kurs mot gull - jubelscener på overtid

Molde så ut til å måtte ta til takke med 1-1 hjemme mot LSK søndag, men 28 sekunder etter tillagt tid reddet Kristoffer Haugen 2-1 for serielederen.
Les mer om:

Molde med stø kurs mot gull - jubelscener på overtid

Molde så ut til å måtte ta til takke med 1-1 hjemme mot LSK søndag, men 28 sekunder etter tillagt tid reddet Kristoffer Haugen 2-1 for serielederen.
Les mer om:

Lisleby er på opprykksjakt - se seriefinalen mot Lasse Trulsens Tistedalen direkte på FBTV

Med 11 strake seiere og 48-7 i målforskjell har Lisleby stø kurs mot opprykk. Fredag er det seriefinale mot Lasse Trulsens Tistedalen.
Les mer om:

Unge trivselsledere i barneskolen fikk «faglig påfyll»

De kalles trivselsledere og bidrar til aktivitet,lek og trivsel i skolegården. Nylig var 180 av dem samlet til kurs i Gressvikhallen for å få «faglig påfyll».
Les mer om:

Oslobudsjettet 2020: Stø kurs for byen

Byrådets budsjettforslag for det neste året inneholder få overraskelser, verken for Groruddalen eller Oslo by. Da ender man med et tydelig rød-grønt budsjett - laget for å styre byen videre i den samme retningen man staket ut tilbake i 2015.
Les mer om:

LIN i gang med norskkurs igjen, men - fremtiden fortsatt usikker

LIN (Likestilling, inkludering og nettverk) har siden 2010 tilbudt norskkurs for innvandrere. I mai i fjor måtte de avvikle tilbudet på grunn av manglende midler, men i juni i år fikk de midler til å ha kurs ut året. Startskuddet for oppstarten gikk forrige mandag.
Les mer om:

Innfører gratis kurs for å bedre unges mobilbruk i trafikken

Økning av antall mobilbøter i 2019.
Les mer om:

Molde økte luken

Molde vant 2-1 over Stabæk på Nadderud. Dermed har moldenserne en luke på fem poeng til Bodø/Glimt, og er på stø kurs mot seriegull.

Starter ny knivklubb med verksted på Nes Verk

- Vi skal holde kurs for å rekruttere nye knivmakere, forteller Frode Wahlgren som er styreleder i nystartede Agder Knivklubb. De skal ha samlingssted og verksted på Nes Verk.
Les mer om: