Nyheter om Kunnskapsdepartementet


- Skuffande læreplan for språkmangfaldet

Kunnskapsdepartementet la i dag fram nye læreplanar i norsk. Det blir stilt lågare krav til sidemål enn hovudmål. – Nynorsk kultursentrum er skuffa over regjeringa, seier styreleiar Lodve Solholm.

Blir Skole-Norge snikprivatisert?

Hva skjer når Kunnskapsdepartementet godkjenner stadig flere private skoler?

Ydmyket Tromsø-rektor

KRAV: E-poster viser at regjeringen gikk hardt til verks for å hindre at Universitetet i Tromsø utredet utdanningstilbud på Nesna. Kunnskapsdepartementet har beklaget, men nekter for overstyring.

UiT-rektor om Nesna: – Fikk beskjed om å holde oss unna Helgeland

Rektor Anne Husebekk ved Universitetet i Tromsø sier hun fikk en muntlig beskjed fra Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg mot Helgeland. – Jeg ble litt overrasket, det kan jeg si.

LESARBREV: Brot på kommunen sin målbruksplan

Det var interessant å lesa artikkelen om dei nye læringsbretta (ipadane) som alle elevane i Suldal nå bruker. Det er ikkje tvil om at desse kan vera eit godt og spennande hjelpemiddel i undervisninga. Styret i Suldal Mållag ser seg likevel nøydde til å hella litt malurt i begeret her. Noregs Mållag og Suldal Mållag har lenge vore opptekne av at digitale læremiddel som skal brukast i skulen óg må liggja føre på nynorsk. Per i dag eksisterer det svært få læringsprogram for ipad på nynorsk.

Riksrevisjonen: 3,3 milliarder ubrukt – KD mangler pengestyring i høyere utdanning

Kunnskapsdepartementet (KD) har ikke tilstrekkelig fulgt opp universitets- og høgskolesektorens ubrukte budsjettmidler, ifølge Riksrevisjonen.

Regjeringen åpner for fleksibel skolestart

Kommuner bør prøve ut ordninger for fleksibel skolestart for barn. Få barn får benytte seg av denne muligheten i dag, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Regjeringen åpner for fleksibel skolestart

Kommuner bør prøve ut ordninger for fleksibel skolestart for barn. Få barn får benytte seg av denne muligheten i dag, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Vil bygge ut med 8.000 kvadratmeter. Pris: 629 mill.

Kunnskapsdepartementet har gitt klarsignal til å starte forprosjektering av Blått bygg ved Nord Universitet i Bodø. 

Trekker tilbake statsborgerskapet til terrordømt drammenser

Kamil Jalal Fatah fra Drammen fikk norsk statsborgerskap i fjor. Nå har Kunnskapsdepartementet instruert UDI om å trekke det tilbake.

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til mann dømt i Krekar-saken – mannen pågrepet

Kunnskapsdepartementet opplyser mandag kveld at statsborgerskapet til den dømte nordmannen i Krekar-saken trekkes tilbake.

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til terrordømt nordmann

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til mannen i 40-årene som sammen med blant andre mulla Krekar er dømt for terrorplanlegging, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Uroa over lite forsking (pluss)

Kunnskapsdepartementet bekymra for til manglande forskingsproduksjon ved Høgskulen i Volda.

Kunnskapsdepartementet kan tilbakekalle statsborgerskap

Kunnskapsdepartementet har sendt en instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) som fastsetter at statsborgerskap kan tilbakekalles, opplyser de i en pressemelding.

LL får ikke medhold i anke

Longyearbyen lokalstyre er svært uenig med Fylkesmannens vedtak i Ivanosaken og har derfor bedt Kunnskapsdepartementet gjøre om på vedtaket. De avviser anken.

UiS får 20 nye studieplassar på data

Kunnskapsdepartementet gir 20 nye studieplassar, øyremerka informasjonsteknologi, til Universitetet i Stavanger. Dermed blir det enda fleire kandidatar frå UiS til å løyse morgondagens IT-utfordringar.

Enorm økning i klager på krenkelser i skolen

Nidobling av antall saker meldt inn til fylkesmennene, viser fersk rapport til Kunnskapsdepartementet.

Elkem Salten er nominert til Mangfoldsprisen 2019

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Det er Flyktningtjenesten i Sørfold kommune som har foreslått at Elkem Salten burde få Mangfoldsprisen 2019. I dag er fire flyktninger bosatt i Straumen faste vikarer på Elkem.- Allerede da de to første av dem startet i språkpraksis, var opplegget velorganisert og planlagt. Til og med øverste ledelse var innkludert i organiseringen, sier Ermin Krehic, flyktningkoordinator i Sørfold kommune.

Åpnet hage med 400 frukttrær og bærbusker for alle

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: - Studentene kan nå flytte lesesalen til frukthagen, ta styrketrening og yoga utendørs, ha kollokviegrupper rundt benkene eller på plenen. Uteområdene skal innby til aktivitet og bruk, sa SiOs styreleder Vetle Bo Saga under åpningen av de nye uteområdene på Kringsjå Studentby 4. juni. Vetle Bo Saga, SiO.

Jobber med Ivano-vedtak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mandag og tirsdag forrige uke var representanter fra Fylkeskommunen i Troms og Finnmark i Longyearbyen for å gjøre nærmere undersøkelser i forbindelse med saken om Ivano Cafuta (9) som har fått avslag på skoleplass ved Longyearbyen skole.- Vi har møtt både gutten og familien, og representanter fra Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen.

Bærekraften som ble borte

DEBATT: Overraskelsen er stor over at Kunnskapsdepartementet har fjernet temaet «bærekraftig utvikling» fra fag som engelsk, matematikk og norsk.

– Har æren i behold

Skoler i Finnmark, Telemark og Troms er blant dem som kommer dårligst ut i en ny undersøkelse fra Kunnskapsdepartementet. Utdanningsforbundet reagerer på rangeringen, men statsministeren sier åpenhet er viktig.

Fersk undersøkelse: En av fem skoler i landet gir elevene for dårlig undervisning

Skoler i Finnmark, Telemark og Troms er blant dem som kommer dårligst ut i en ny undersøkelse fra Kunnskapsdepartementet. Utdanningsforbundet reagerer på rangeringen, men statsministeren sier åpenhet er viktig.