Nyheter om Kunnskapsdepartementet


Regjeringen åpner for fleksibel skolestart

Kommuner bør prøve ut ordninger for fleksibel skolestart for barn. Få barn får benytte seg av denne muligheten i dag, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Regjeringen åpner for fleksibel skolestart

Kommuner bør prøve ut ordninger for fleksibel skolestart for barn. Få barn får benytte seg av denne muligheten i dag, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Vil bygge ut med 8.000 kvadratmeter. Pris: 629 mill.

Kunnskapsdepartementet har gitt klarsignal til å starte forprosjektering av Blått bygg ved Nord Universitet i Bodø. 

Trekker tilbake statsborgerskapet til terrordømt drammenser

Kamil Jalal Fatah fra Drammen fikk norsk statsborgerskap i fjor. Nå har Kunnskapsdepartementet instruert UDI om å trekke det tilbake.

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til mann dømt i Krekar-saken – mannen pågrepet

Kunnskapsdepartementet opplyser mandag kveld at statsborgerskapet til den dømte nordmannen i Krekar-saken trekkes tilbake.

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til terrordømt nordmann

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til mannen i 40-årene som sammen med blant andre mulla Krekar er dømt for terrorplanlegging, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Uroa over lite forsking (pluss)

Kunnskapsdepartementet bekymra for til manglande forskingsproduksjon ved Høgskulen i Volda.

Kunnskapsdepartementet kan tilbakekalle statsborgerskap

Kunnskapsdepartementet har sendt en instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) som fastsetter at statsborgerskap kan tilbakekalles, opplyser de i en pressemelding.

LL får ikke medhold i anke

Longyearbyen lokalstyre er svært uenig med Fylkesmannens vedtak i Ivanosaken og har derfor bedt Kunnskapsdepartementet gjøre om på vedtaket. De avviser anken.

UiS får 20 nye studieplassar på data

Kunnskapsdepartementet gir 20 nye studieplassar, øyremerka informasjonsteknologi, til Universitetet i Stavanger. Dermed blir det enda fleire kandidatar frå UiS til å løyse morgondagens IT-utfordringar.

Enorm økning i klager på krenkelser i skolen

Nidobling av antall saker meldt inn til fylkesmennene, viser fersk rapport til Kunnskapsdepartementet.

Elkem Salten er nominert til Mangfoldsprisen 2019

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Det er Flyktningtjenesten i Sørfold kommune som har foreslått at Elkem Salten burde få Mangfoldsprisen 2019. I dag er fire flyktninger bosatt i Straumen faste vikarer på Elkem.- Allerede da de to første av dem startet i språkpraksis, var opplegget velorganisert og planlagt. Til og med øverste ledelse var innkludert i organiseringen, sier Ermin Krehic, flyktningkoordinator i Sørfold kommune.

Åpnet hage med 400 frukttrær og bærbusker for alle

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: - Studentene kan nå flytte lesesalen til frukthagen, ta styrketrening og yoga utendørs, ha kollokviegrupper rundt benkene eller på plenen. Uteområdene skal innby til aktivitet og bruk, sa SiOs styreleder Vetle Bo Saga under åpningen av de nye uteområdene på Kringsjå Studentby 4. juni. Vetle Bo Saga, SiO.

Jobber med Ivano-vedtak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mandag og tirsdag forrige uke var representanter fra Fylkeskommunen i Troms og Finnmark i Longyearbyen for å gjøre nærmere undersøkelser i forbindelse med saken om Ivano Cafuta (9) som har fått avslag på skoleplass ved Longyearbyen skole.- Vi har møtt både gutten og familien, og representanter fra Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen.

Bærekraften som ble borte

DEBATT: Overraskelsen er stor over at Kunnskapsdepartementet har fjernet temaet «bærekraftig utvikling» fra fag som engelsk, matematikk og norsk.

– Har æren i behold

Skoler i Finnmark, Telemark og Troms er blant dem som kommer dårligst ut i en ny undersøkelse fra Kunnskapsdepartementet. Utdanningsforbundet reagerer på rangeringen, men statsministeren sier åpenhet er viktig.

Fersk undersøkelse: En av fem skoler i landet gir elevene for dårlig undervisning

Skoler i Finnmark, Telemark og Troms er blant dem som kommer dårligst ut i en ny undersøkelse fra Kunnskapsdepartementet. Utdanningsforbundet reagerer på rangeringen, men statsministeren sier åpenhet er viktig.

Fersk undersøkelse: En av fem skoler i landet gir elevene for dårlig undervisning

Skoler i Finnmark, Telemark og Troms er blant dem som kommer dårligst ut i en ny undersøkelse fra Kunnskapsdepartementet. Utdanningsforbundet reagerer på rangeringen, men statsministeren sier åpenhet er viktig.

Fem millioner til maritime fag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringen fortsetter satsingen på høyere yrkesfaglig utdanning og tildeler nå 40 millioner kroner i utviklingsmidler for å styrke kvaliteten i fagskoleutdanningene. - Disse midlene vil gi økt kvalitet i fagskoleutdanningene. Flere fagskoler vil nå kunne utvikle nye tilbud, kjøpe nytt utstyr og utvikle digital læremidler.

Øvingssenter for sikkerhet på NTNU Gjøvik

Kunnskapsdepartementet bevilger totalt 24 millioner kroner til NTNU for oppgradering av bygg og undervisningslokaler. Åtte av disse millionene lander hos NTNU på Gjøvik.

Kunnskapsdepartementet snur – likevel trygt med utveksling i Storbritannia

Kunnskapsdepartementet endrer rådene sine fra tidligere i år og mener nå at norske studenter trygt kan reise på utveksling til Storbritannia.

Penger til historie i skolesekken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen søkte i mars om midler fra «Lokalhistorie i skolesekken» gjennom «Landslaget for lokalhistorie».

En av tre unge har ingen å snakke med om sex, kropp og følelser

Ungdom ønsker at skolene tar mer ansvar. Kunnskapsdepartementet innrømmer at undervisningen er for dårlig.

Ivanosaken drar ut i tid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Longyearbyen lokalstyre ( LL) har gitt Fylkesmannen i Troms og Finnmark flere opplysninger om Ivano Cafuta og hans funksjonsnivå samt tilbudet Longyearbyen skole er i stand til å gi ham. I brevet som ble sendt fra LL den 29. mars skriver de at PPT har konferert med habiliteringstjenesten i Troms, Statped og sykehuset i Longyearbyen for å se på barnets helhetlige behov.

Sendte skoleandakt-sak helt til topps

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da det før påske ble gitt beskjed fra rektor og skoleledelsen om at skolelaget i Sirdal ikke fikk ha skoleandakter i matfriminuttet lenger.- Vi håper virkelig at dere vil la oss fortsette å ha skoleandakt. Det er faktisk brudd på barnekonvensjonen og menneskerettighetene om vi ikke får lov til å ha skoleandakt.