Nyheter om Kunnskapsdepartementet


Aurora (18) og Stine (18) vil ha digital undervisning – nå blir de kanskje hørt

Videregåendeelevene ønsker digital undervisning som et tilbud på skolen. Det skal tas opp i forslaget til ny opplæringslov, ifølge kunnskapsdepartementet.

Sceneteknikkskole kan ikke åpne i år: – Vi er svært bekymret for forsinkelsen

Sceneteknikkskole kan ikke åpne i år: – Vi er svært bekymret for forsinkelsenIngen nye teknikerstudenter inn porten i år, tross midler som skulle få fortgang på bemanning etter pandemien. Kunnskapsdepartementet sier de undersøker saken.Les mer

Kunnskapsdepartementet: Vikingtidsmuseet må kutte en milliard kroner

Ola Borten Moe (Sp) kommer med en klar beskjed: Kostnadene for byggingen av nytt vikingtidsmuseum må reduseres med en milliard kroner.

Petter (14) er blind: – Læremidla er ikkje gode nok

Blinde elevar slit med dei digitale verktøya i skulen. Likevel vil ikkje Kunnskapsdepartementet innføre ordninga som kan løyse problemet.

Kunnskapsdepartementet: Russiske studenter i Norge utsatt for hets

Kunnskapsdepartementet ber alle landets høyere utdanningsinstitusjoner være oppmerksomme etter rapporter om hets mot russiske ansatte og studenter.

Søkte om å starte opp folkehøgskule i den nedlagde sjukeheimen i Heggenes – no har dei fått svar

Øystre Slidre kommune har søkt Kunnskapsdepartementet om å opprette ny folkehøgskule i Heggenes med oppstart 2023.

Kunnskapsdepartementet anbefaler å avlyse eksamen

Alle ordinære eksamener for ungdomsskolen og videregående skole avlyses våren 2022.

Bør eksamen bli avlyst i år også? Elevene har delte meninger

Fredag skal kunnskapsdepartementet avgjøre om eksamen ved grunnskolen og videregående opplæring skal foregå som vanlig, eller om den blir avlyst. Elevene på Romerike har ulike meninger om vurderingsformen og venter i spenning på avgjørelsen.

Har klar oppfordring til studenter og pensjonister

Kommunene opplever betydelige utfordringer på grunn av høyt sykefravær. Studenter og pensjonister oppfordres nå til å melde seg av Kunnskapsdepartementet.

Tilbys gratis videreutdanning

Ansatte innen blant annet gjenvinning og skogbruk får tilbud om korte og relevante videreutdanninger for å gi bedriftene nødvendig kompetanse, oppgir Kunnskapsdepartementet.

Etterlyser januar-penger til studenter

Før jul lovet regjeringen strøm-støtte til studenter i januar. Men hverken Lånekassen eller Kunnskapsdepartementet har noe å gi – ennå. Nå ber flere om fortgang.

Nedleggelsestruet skoletilbudet reddet

Toppidrettstilbudet på Nydalen og flere andre videregående skoler i Oslo var i fare for å bli lagt ned. Nå har Kunnskapsdepartementet bedt om at ordningen videreføres i to år.

Brenna vil ha flere pensjonister og studenter inn som lærervikarer

Kunnskapsdepartementet letter på inntektsgrenser for studenter og avkorting for pensjonister for å få inn flere vikarer og lette på bemanningskrisen i skolen.

Takk for at vi får komme til Tønsberg

Tidligere i høst ble Skagerak International School Tønsberg godkjent av kunnskapsdepartementet etter en appell om å reversere den opprinnelige avgjørelsen fra Utdanningsdirektoratet.

25.000 elever med underskriftskampanje for å få eksamen avlyst

Over 25.000 videregående-elever har signert en underskriftskampanje for å få eksamen avlyst. Kunnskapsdepartementet tror likevel eksamen går som planlagt.

25.000 elever med underskriftskampanje for å få eksamen avlyst

Over 25.000 videregående-elever har signert en underskriftskampanje for å få eksamen avlyst. Kunnskapsdepartementet tror likevel eksamen går som planlagt.

Kunnskapsministeren stanser godkjenning av nye private skoler

Kunnskapsdepartementet har bedt Utdanningsdirektoratet om å fryse behandlingen av nye private skoler. En trist dag for norske elever, mener Høyre.

Ber Nord universitet om å fortsette driften på Nesna

Kunnskapsdepartementet ber Nord universitet om å bidra til å reetablere Nesna-høgskolen.

Ny skolestatsråd tilbake på skolen sin: Et savn for Ap å styre kunnskap

ROSENHOLM SKOLE (VG) På sin egen 34-årsdag hadde kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) «første skoledag» der hun startet i første klasse. Brenna tror Ap har savnet å styre Kunnskapsdepartementet.

Skagerak får likevel starte skole i Tønsberg: – Glade på byens vegne

Siste ord var ikke sagt i sagaen om Skagerak International School. Nå sier kunnskapsdepartementet ja til at skolen får etablere seg i Tønsberg.

Vil evaluere finansieringen av høyere utdanning og forskning

Kunnskapsdepartementet vil ha mer ut av de offentlige milliardene som finansierer norsk utdanning og forskning. Nå skal et utvalg evaluere pengebruken.

I dag koster tilbudet flere titalls tusen kroner: – Hos meg vil det kun koste 300 kroner

Kunnskapsdepartementet varsler endringer i privatistordningen da den eksisterende er for dyr. Shqipton Tahiri (25) fra Lillestrøm kommer dem i forkjøpet og starter opp sitt eget tilbud.

Ramjar (19) har akkurat kommet inn på studiet – er likevel kritisk: – Et papir skal ikke definere framtida vår

I disse dager får søkere til høyere utdanning vite om karaktersnittet var godt til å komme inn på ønsket studium. Ungdomspolitiker Ramjar Latifi (19) mener at Kunnskapsdepartementet bør vurdere andre opptaksformer.

Ber universitetene skrote én-meteren – UiA beholder den likevel

Kunnskapsdepartementet forventer at universiteter og høyskoler ser bort fra én-meteren i undervisninga ved studiestart. Universitetet i Agder ønsker likevel å beholde den.

Regjeringen: Mer åpenhet om økonomi - men konsern slipper regnskap for hver barnehage

Store barnehagekonsern skal unngå å splitte opp barnehagene sine med regnskapsplikt for hver eneste barnehage. Det foreslår Kunnskapsdepartementet i et nytt høringsnotat.

Mest lest siste uke