Nyheter om Kunnskapsdepartementet


Søknaden om ny skole er sendt - velger å satse på bare en spesiell linje

Selskapet Vegår videregående skole AS er nå etablert, søknaden til Kunnskapsdepartementet er sendt, og ledelsen for den planlagte skolen har bestemt seg for å satse på en naturbrukslinje på Vegårshei.

Færre mobbes i skolen – femteklassingene på mobbetoppen

Nye tall fra Kunnskapsdepartementet viser laveste andel av mobbetilfeller siden 2007. Femteklassinger rapporterer mest mobbing.

Abid Raja ny idrettsminister

I går ble Abid Raja (V) ny statsråd i Kultur- og likestillingsdepartementet. – Og idrettsnorge står i kø for å gratulere: Norges idrettsforbund gratulerer med utnevnelsen og ønsker Raja lykke til med oppgaven. Raja er hjertelig velkommen til et godt samarbeid med Norges idrettsforbund og hele norsk idrett. eg ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid med Abid Raja som ny idrettsminister. Norsk idrett er inne i en betydelig endringsprosess og Kulturdepartementet har vært en viktig støttespiller i det pågående moderniseringsarbeidet.

Lars Øye Brandsås (V) inn i regjeringsapparatet

21-åringen fra Inderøy blir politisk rådgiver i kunnskapsdepartementet, bekrefter han selv til Trønder-Avisa fredag formiddag.

Studentsamskipnadene har søkt om å bygge 2.475 studentboliger

Studentsamskipnadene landet rundt har søkt om støtte til å bygge 2.475 studentboliger, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Klage avvist etter at professor måtte gå etter varsler om sex-trakassering

Kunnskapsdepartementet har avvist en klage på avskjedigelse fra professoren ved Kunsthøgskolen (KhiO) som måtte gå etter flere varsler om seksuell trakassering av studenter.

Østfold-studentene får en halv million: – Vil at studentene skal få et eierskap til dette

Kunnskapsdepartementet deler ut 500.000 kroner til Studentsamskipnaden i Østfold (SiØ).

Bevilger 20 millioner til studenters psykiske helse – 1 million til Nord-studentene(pluss)

Nesten en av tre studenter oppgir at de sliter psykisk. Nå bevilger kunnskapsdepartementet 20 millioner kroner til studenters psykiske helse.

- Skuffande læreplan for språkmangfaldet

Kunnskapsdepartementet la i dag fram nye læreplanar i norsk. Det blir stilt lågare krav til sidemål enn hovudmål. – Nynorsk kultursentrum er skuffa over regjeringa, seier styreleiar Lodve Solholm.

Blir Skole-Norge snikprivatisert?

Hva skjer når Kunnskapsdepartementet godkjenner stadig flere private skoler?

Ydmyket Tromsø-rektor

KRAV: E-poster viser at regjeringen gikk hardt til verks for å hindre at Universitetet i Tromsø utredet utdanningstilbud på Nesna. Kunnskapsdepartementet har beklaget, men nekter for overstyring.

UiT-rektor om Nesna: – Fikk beskjed om å holde oss unna Helgeland

Rektor Anne Husebekk ved Universitetet i Tromsø sier hun fikk en muntlig beskjed fra Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg mot Helgeland. – Jeg ble litt overrasket, det kan jeg si.

LESARBREV: Brot på kommunen sin målbruksplan

Det var interessant å lesa artikkelen om dei nye læringsbretta (ipadane) som alle elevane i Suldal nå bruker. Det er ikkje tvil om at desse kan vera eit godt og spennande hjelpemiddel i undervisninga. Styret i Suldal Mållag ser seg likevel nøydde til å hella litt malurt i begeret her. Noregs Mållag og Suldal Mållag har lenge vore opptekne av at digitale læremiddel som skal brukast i skulen óg må liggja føre på nynorsk. Per i dag eksisterer det svært få læringsprogram for ipad på nynorsk.

Riksrevisjonen: 3,3 milliarder ubrukt – KD mangler pengestyring i høyere utdanning

Kunnskapsdepartementet (KD) har ikke tilstrekkelig fulgt opp universitets- og høgskolesektorens ubrukte budsjettmidler, ifølge Riksrevisjonen.

Regjeringen åpner for fleksibel skolestart

Kommuner bør prøve ut ordninger for fleksibel skolestart for barn. Få barn får benytte seg av denne muligheten i dag, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Regjeringen åpner for fleksibel skolestart

Kommuner bør prøve ut ordninger for fleksibel skolestart for barn. Få barn får benytte seg av denne muligheten i dag, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Vil bygge ut med 8.000 kvadratmeter. Pris: 629 mill.

Kunnskapsdepartementet har gitt klarsignal til å starte forprosjektering av Blått bygg ved Nord Universitet i Bodø. 

Trekker tilbake statsborgerskapet til terrordømt drammenser

Kamil Jalal Fatah fra Drammen fikk norsk statsborgerskap i fjor. Nå har Kunnskapsdepartementet instruert UDI om å trekke det tilbake.

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til mann dømt i Krekar-saken – mannen pågrepet

Kunnskapsdepartementet opplyser mandag kveld at statsborgerskapet til den dømte nordmannen i Krekar-saken trekkes tilbake.

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til terrordømt nordmann

Norge trekker tilbake statsborgerskapet til mannen i 40-årene som sammen med blant andre mulla Krekar er dømt for terrorplanlegging, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Uroa over lite forsking (pluss)

Kunnskapsdepartementet bekymra for til manglande forskingsproduksjon ved Høgskulen i Volda.

Kunnskapsdepartementet kan tilbakekalle statsborgerskap

Kunnskapsdepartementet har sendt en instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) som fastsetter at statsborgerskap kan tilbakekalles, opplyser de i en pressemelding.

LL får ikke medhold i anke

Longyearbyen lokalstyre er svært uenig med Fylkesmannens vedtak i Ivanosaken og har derfor bedt Kunnskapsdepartementet gjøre om på vedtaket. De avviser anken.