Nyheter om Krossmoen


Dette vogntoget kjørte på revnede dekk

32 kjøretøy ble kontrollert av Statens vegvesen på Krossmoen lørdag. Under halvparten av dem fikk kjøre videre.

Nå skal den verste flaskehalsen ned til Egersund fjernes

To store veiprosjekter er på gang. Eigersund får ny bru til Eigerøy, og Rv. 42 fra Krossmoen og nedover mot byen skal utbedre. Dette skjer uten en krone i bompenger.

Kranbil-uhell på Fv42 ved Krossmoen

Det lekker hydraulikkolje over store deler av veibanen på Fv42 der en kranbil har kjørt for langt ut i siden på veibanen mandag ettermiddag. Trafikken går sakte forbi stedet.
Les mer om:

Kranbilvelt på Fv42 ved Krossmoen

Det lekker hydraulikkolje over store deler av veibanen på Fv42 der en kranbil har kjørt av veien mandag ettermiddag. Trafikken går sakte forbi stedet.
Les mer om:

Anmelder vindturbin-transportør

Statens vegvesen har anmeldt en sjåfør av et utenlandsk kjøretøy som transporterer vindturbiner til Bjerkreim etter en kontroll på Krossmoen mandag.

Disse vognto­gene ble stanset på E 18. Fem timer senere ble de stanset igjen på E 39

Det ble en travel natt for Vegvesenets kontrollører på Krossmoen natt til onsdag.
Les mer om:

Disse vogntogene ble stanset på E18. Fem timer senere ble de stanset på E39 på Krossmoen

Det ble en travel natt for Vegvesenets kontrollører på Krossmoen natt til onsdag.
Les mer om:

Anmeldt for å kjøre bil med tilhenger uten førerkort

Ved en kontroll ved Krossmoen i Eigersund onsdag, hadde fire av ti personbiler med tilhenger mangler. En sjåfør ble anmeldt for kjøring uten førerkort.

Litausk sjåfør hentet av politiet etter grove brudd

En liausk sjåfør som ble stoppet i en kontroll på Krossmoen natt til tirsdag hadde en rekke brudd på regelverket. Overlast, ulovlig frakting av farlig gods og brudd på hviletidsbestemmelsene førte til at han ble hentet av politiet.
Les mer om:

Laseren målte 89 km/t i 60-sone

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Under kontrollen på fylkesvei 44 ved Stapnes ble seks sjåfører stanset for å ha kjørt for fort i 60-sonen. Fartsmålingen foregikk mellom klokka 17.45 og 18.35 og den høyeste hastigheten ble målt til 83 kilometer i timen.På E39 på Helleland fikk to bilførere bøter.

Mistet sertifikatet på Krossmoen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politiet gjennomførte en fartskontroll på Krossmoen på fredag mellom klokken 21 og 23. Det ble skrevet ut 13 forenklede forelegg. Én person mistet også sertifikatet etter å ha blitt målt til 92 kilometer i timen i 60-sonen.

Stanset vindmølletransport - hadde ikke papirene i orden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)To spesialtransporter med vindmølledeler ble stanset for kontroll på Krossmoen. Transportene kom fra Eigerøy med politipatruljer, men det hjalp ikke når det viste seg at kjøretøyene var tyngre enn det de hadde dispensasjon for. - Dispensasjonen ble da inndratt på stedet, skriver leder for kontrollen Kenneth Holm Vestby i en pressemelding. Et av kjøretøyene var i tillegg bredere enn tillatt, noe som resulterte i bruksforbud.

Transporterte 1700 liter diesel - med dårlige bremser

Statens vegvesen hadde mandag kontroll på Krossmoen, med fokus på varetransport og tilhengere. Ti stykker er anmeldt etter kontrollen.

Nedslående kontroll av personbilhengere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Resultatet av mandagens kontroll av personbiltilhengere på Krossmoen, betegnes som nedslående av Vegvesenets kontrolleder Kenneth Holm Vestby.Tre sjåfører blir anmeldt etter kjøring med tilhenger uten å ha gyldig førerrett. Kjøretøykombinasjonen krevde utvidet førerrett med klassen BE, men det hadde ikke de tre sjåførene.Ni tilhengere ble gitt bruksforbud grunnet bremseproblemer.

Gjer klar for mottak av vindmølledelar på Langholmen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det har dradd veldig ut med å få avklart transportruta for komponentane til dei 70 turbinane som skal installerast i Bjerkreim vindpark. Men tysdag fekk endeleg Terje Jørgensen jr., dagleg leiar i Langholmen AS,beskjed om at arbeidet med å klargjera for mottak av dei store vindmølledelane på Langholmen kunne starta.

Politiet ber trafikanter være spesielt obs på disse flaskehalsene for vindmølletransportene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vindmølledelene som ligger lagret på Kaupanes på Eigerøy, skal fra nå og til oktober fraktes til Bjerkreim, der den nye vindparken skal etableres. De tyngste delene kjøres først på lekter over til Langholmen og kjøres derfra, mens andre deler skal kjøres over Eigerøy bru.- Noen av transportene skal gå på dagtid, men de aller fleste går fra klokken 21 og gjennom natten, sier politibetjent Bjørnar Stapnes.

Sirevåg tapte vindmøllekampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det hadde vore tidenes største oppdrag og ein stor og viktig jobb for både lokalt næringsliv og Sirevåg hamn, seier hamnesjef Jarle Bø.Saman med styreleiar i Sirevåg hamn, ordførar Jonas Skrettingland, har Bø jobba hardt for å få vindmølleaktørane til å sjå mulegheiter i det som i årevis har vore ei viktig fiskerihamn i Hå.Før jul såg det ut som om vinden ville blåsa i retning Sirevåg, men så snudde det og vart motvind.

Bryggesjau med vindmølleblad på Kaupanes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er rundt 15 bryggesjauarar som er i sving. Me jobba i går, og eg reknar med at det blir kveld i dag òg før me er ferdige, seier Jan Oddvar Seglem, dagleg leiar i Eigerøy Båt og Motor.Vengeblada overskrid ikkje vektgrensa som Vegvesenet har sett for transportar over Eigerøy bru, men dei er for lange til at det er mogleg å buksera dei på bil gjennom den krappe svingen før brua på Eigerøy-sida.

Undergangen på Svalestad: Åpnes i mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prosjektet som nå nærmer seg sin fullførelse, har kostet mellom 2,5 og 3 millioner kroner. Jobben er gjort av BS Graveservice.

Kontroll på Krossmoen: Ni fikk forelegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Åtte som fikk forelegg for å ha kjørt for fort. I tillegg fikk en forelegg for å ha snakket i håndholdt mobiltelefon.Det var UP som avholdt kontrollen tirsdag formiddag.
Les mer om:

Kontroll over brannen i Egersund

Like før klokken 19 lørdag, har brannvesenet i Egersund kontroll over brannen i området Saglandsvatnet, Krossmoen og Helleland. I Egersund og Bjerkreim innføres et midlertidig forbud mot brenning.

Vogntogsjåfør anmeldt av politiet

En latvisk vogntogsjåfør ble mandag anmeldt for flere mangler ved Krossmoen kontrollstasjon i Eigersund. Mannen som ble anholdt av politiet har blitt stoppet fem ganger tidligere for lignende feil og mangler.

Stoppet gjenganger i trafikkontroll

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sjåføren ble anholdt av politiet og fikk førerkortet beslaglagt på stedet under Vegvesenet sin kontroll på Krossmoen mandag. Av de 85 kjøretøyene som var innom kontrollplassen mandag, ble 15 plukket ut for nærmere kontroll.Et vogntog med overlast måtte laste om før sjåføren fikk kjøre videre.

- Mesteparten av vindmølletransportane vil gå frå Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Å få avklart transportruta for komponentane til dei 70 vindmøllene som skal stå i Bjerkreim vindpark, har vore eit langt lerrert å bleika. Ennå er det ikkje ferdig bleika.Forventar snarleg svar Men mykje tyder på at avklaringa kjem denne veka.

Lagar folkefest på Vikeså stadion under Tour of Norway

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Første etappen på årets Tour of Norway startar i Stavanger og endar i Egersund. TV2 si direktesending startar idet syklistane kjem inn i Bjerkreim, det vil seia i Gloppedalen, og varer til dei er i mål på Slettebø.