Nyheter om Kroatia


VM-euforien er midlertidig – ungdommen forlater Kroatia i hopetall

ZAGREB (VG) Under fotball-VM har de kunnet feire i gatene, men unge kroater forlater hjemlandet i flokk. – En daglig bekymring, sier Kroatias statsminister Andrej Plenkovic til VG.
Les mer om:

Nå er det varmere her enn i Kroatia

I Sappen har gradestokken nådd 31 varmegrader.
Les mer om:

Fotball er en multikulturell sport

Frankrike og Kroatia kom til finalen i VM. Belgia og England røk ut i semifinalen. Verdenseliten i fotball er europeisk. Eller er den egentlig det?

– Kan fort bli en tradisjon i Fredrikstad

Søndag var fotball-VM over, et mesterskap hvor Frankrike til slutt kunne løfte pokalen etter 4-2-seieren over Kroatia. Det betyr også at Fotballfeber er over fra grusplassen på Seiersten.

Har den største floppen og den største stjernen

Frankrike er verdensmestere etter de en en meget spennende finalekamp vant 4 – 2 over et Kroatia som har vokst på oss alle. Kroatia viser oss at hvis vi får vår «shit together» kan også et lite land som Norge nå en finale i VM.   Hvis jeg bare skal snakke om to ting i forbindelse med dette VM så vil det være skuffelsen vi egentlig alle så komme i Neymar, verdens dyreste spiller, som var mer forsiktig enn en førsteklassing på første skoledag.

Manchester United snuser på sølvvinner fra VM

Kroatia imponerte oss i VM, ingen tvil om det. Miniputt-nasjonen viste seg som en kjempe, og kunne har stukket av med VM-trofeet hvis marginene hadde vært litt mer på deres side i første omgang. Jose Mourinho skal nå ha sett en av spillerne han veldig gjerne vil hente til Old Trafford. Ante Rebic. Kraft, fart og en uslukkelig kampvilje har vært kjennetegnet på den offensive spilleren i dette mesterskapet. Rebic spiller i Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt, som forrige sesong endte på en intetsigende 8.

Tidligere PL-dommer: – VAR-straffen var 100 prosent feil

Frankrike fikk en omdiskutert straffe på veien mot VM-gullet i finalen mot Kroatia. Tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher rister oppgitt på hodet.
Les mer om:

Fransk feiring tar av: Mendy og Pogba «dab-er» med den franske presidenten

Frankrike sikret VM-trofeet etter 4-2 mot Kroatia i finalen. Spillerne er godt igang med festen, som dokumenteres i sosiale medier.
Les mer om:

En fest av de sjeldne. Og en farse.

MOSKVA (VG) (Frankrike - Kroatia 4–2) Én etter én går de franske spillerne bort og poserer med VM-trofeet foran fotografene, noen av dem sklir som gale på det våte Luzjniki-gresset. Det er ren, deilig idrettsglede.
Les mer om:

– En seier for kynisk fotball

Kroatia spilte med guts i finalen, men Frankrike vant. Det er tross alt lagene som er sterke defensivt som pleier å vinne VM.
Les mer om:

Frankrike sikret seg VM-tittel med 4-2 over Kroatia

Et omdiskutert VAR-straffespark for hands, satt inn av Antoine Griezmann, ga Frankrike ledelsen for godt da Kroatia ble slått 4-2 i VM-finalen i fotball.
Les mer om:

Ellevill jubel i Frankrike: – 20 års ventetid er over!

Jubelen stod i taket i Paris' gater og i resten av Frankrike etter VM-triumfen mot Kroatia.
Les mer om:

VG-børsen: Griezmann banens beste i VM-finalen

MOSKVA/OSLO (Frankrike - Kroatia 4–2) VG mener Frankrikes offensive spillere var blant finalens aller beste spillere - og det er Antoine Griezmann (27) som stikker av med utmerkelsen «banens beste».

Frankrike verdensmester

Et omdiskutert VAR-straffespark for hands, satt inn av Antoine Griezmann, ga Frankrike ledelsen for godt da Kroatia ble slått 4-2 i VM-finalen i fotball.
Les mer om:

Frankrike sikret VM-tittelen

Frankrike vant 4-2, og sikret sin første VM-tittel på 20 år, etter en ellevill finale mot Kroatia.
Les mer om:

Frankrike verdensmester etter målfest: – En finale vi aldri kommer til å glemme

Frankrike er vinner av fotball-VM 2018 etter den mest målrike finalen siden 1966. 4–2 over Kroatia sendte «Les Bleus» til himmels.
Les mer om:

VM-gull til Frankrike - raser etter skandale

Frankrike slo Kroatia 4-2 i VM-finalen. Men fire banestormere skaper raseri. - Få vekk skiten.
Les mer om:

Pelé hyller Frankrikes gullgutt etter VM-seieren: – Velkommen i klubben

MOSKVA (VG) (Frankrike–Kroatia 4–2) Frankrike er verdensmestere for andre gang etter at de slo Kroatia. Samtidig ble Kylian Mbappé tidenes nest yngste målscorer i en VM-finale.
Les mer om:

Ekspertene i harnisk etter Frankrikes VAR-straffe

Ekspertene mener Frankrike aldri burde blitt tildelt straffespark etter videodømming i første omgang mot Kroatia i VM-finalen.
Les mer om:

Djokovic vant Wimbledon – omstridt i Serbia for Kroatia-støtte

(Novak Djokovic-Kevin Anderson 6–2, 6–2, 7–6) Novak Djokovic (31) tok sin fjerde Wimbledon-tittel samtidig som VM-finalen var en halv time gammel. I hjemlandet Serbia er det omstridt at Djokovic har vist sin støtte til nabo Kroatia.
Les mer om:

Uendrede lag i VM-finalen i fotball

Både Frankrike og Kroatia starter VM-finalen i fotball med samme lag som i semifinalene, kroatene selv om de har hatt en dag mindre til restitusjon.
Les mer om:

Denne kroaten må svømme under VM-finalen: – Nesten litt surt

Mens familien er samlet i VM-rus i Kroatia, jakter Bærumsvømmernes Niksa Stojkovski NM-gull i Tøyenbadet. Det skulle han gjerne ha sluppet.
Les mer om:

SAS tok Charlotte (14) av flyet

Da Charlotte (14) skulle fly alene til Kroatia for å møte familievenner, sørget SAS for at reisetiden ble femdoblet. Hun ble booket om uten at SAS var klar over alderen hennes.
Les mer om:

VM-Finale: Lokale supportere er klare

Søndag klokken 17 er det VM-finale. Frankrike mot Kroatia. I Russland. Og i Stavanger.

Ryanair-fly måtte lande med 30 syke passasjerer

Et Ryanair-fly på vei til Zadar i Kroatia måtte natt til lørdag lande i Frankfurt, trolig etter et trykkfall som gjorde at et 30-tall passasjerer ble syke.
Les mer om: