Nyheter om Kroatia


Har trent karate siden hun var fire år, i dag vant hun Ungdoms OL gull

17 år gamle Annika Sælid har vært en imponerende utøver i lengre tid og i dag kom det som må omtales som et gjennombrudd.  Annika som trenger med Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg tok gull i karateklassen kvinner +59 kg under ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina. Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er glad, imponert, men ikke særlig overrasket:  «Det er ingen tilfeldighet at Annika Sælid har klart dette. Hun har trent karate siden hun var fire år og har fått oppfølging og trening av foreldre og trenere gjennom alle år.

Forlenger etter å ha tatt skrittet opp på landslaget under VM i sommer

Det er mange som oppdaget Tin Jedvaj det siste året i Tyskland og de mener den 22 år gamle forsvareren fra Kroatia vil bli en kjent figur for oss alle fremover. – Bayer Leverkusen er meget godt fornøyd med utviklingen hans og har signert en kontrakt frem til sommeren 2023.  Tin Jedvaj ble i ung alder oppdaget av Roma, men gikk videre til Bundesliga høsten 2014, det var en leieavtale, som de omgjorde til et kjøp kort tid etter for 7 millioner euro. Les: Gunnar Wilhelmsen vil bli ordfører, fører til usikkerhet i TIL BIG NEWS Tin Jedvaj has extended his contract until 2023!

Én inne og én ute hos United før Chelsea-kampen

Maroune Fellaini gikk glipp av tirsdagens 1-1-kamp mot Nederland. Jesse Lingard mistet England kamper mot Kroatia og Spania. Én blir klar mot Chelsea på lørdag, den andre må nøye seg med tribunen. Fellaini ble holdt utenfor landslagsspill med ubehag i lysken, men ifølge den belgiske landslagstreneren Roberto Martinez, var dette som en gest til Jose Mourinho og United. -Han skal være i løpet av de neste dagene, han var bare ikke 100 prosent før kampen.

United-spiss med kjempebom: «En slem kroat på stadion lo»

Marcus Rashford fikk to gedigne sjanser til å sende England i ledelsen mot Kroatia, men bommet på begge. Dermed endte det 0-0 i Nations League.
Les mer om:

England spilte 0-0 i Kroatia

England står fortsatt uten seier i Nations League etter 0-0 mot Kroatia på bortebane. Gareth Southgates menn brente flere store sjanser i kampen.
Les mer om:

England jakter revansje mot Kroatia

England tapte sommerens semifinale i VM mot Kroatia. I kveld møtes lagene til dyst i Nations League.
Les mer om:

England jakter revansje mot Kroatia

England tapte sommerens semifinale i VM mot Kroatia. I kveld møtes lagene til dyst i Nations League.
Les mer om:

På fredag vet vi om England er kandidat til å vinne VM i 2022

Engelskmannene har ventet på comebacket sitt som verdens beste fotballnasjon. Lenge.

Tysk legende: «Engelskmannen er den perfekte fotballspilleren»

Vanligvis blir legenden Lothar Matthäus trukket inn når han er illsint for noe som har skjedd i gamleklubben Bayern eller på det tyske landslaget. Denne gangen er det noe så sjeldent som en hyllest til England. For selv om Jaden Sancho tilbringer arbeidsdagen hos Bayer Leverkusen i Bundesliga, er det  den engelske landslagstroppen som kan invitere ham. Minte oss litt om en kortvokst Arnold Schwarznegger. (foto: matthaus, twitter) Matthäus så Sancho første gang i en U17 kamp for England, og etter dette ble tyskeren solgt. Les: Refser Bayern München-stjerner Følg nøye med denne gutten.

Mourinho får tilbake midtbanespiller etter pausen

Jesse Lingard fikk en skikkelig bra start på sesongen. Så kom Derby-kampen. Det holdt ikke med et forsmedlig tap mot Lampards gjeng med fotballsparkere. For Lingard betød det også starten på perioden med lyskeproblemer. Vel, ifølge Evening Standard er dette et problem som startet i førsesongen. Derfor slo det medisinske teamet hos United etter Derby-kampen raskt fast at 25-åringen måtte holde seg helt i ro. Savnet.

Beskjeden som gav supertalentet hakeslepp

Vi har begynt å skrive en del om en engelsk 18-åring. Kanskje ikke så rart når han nå har en prislapp tilsvarende Cristiano Ronaldos.

Alle 30 nominerte til Ballon d’or 2018 er nå offentliggjort!

France Football har i dag sluppet de 30 nominerte til prestisjetunge Ballon d’Or 2018. Real Madrid har hele åtte nominasjoner, mens Liverpool har mest i Premier League med fire.

Se bilder fra Krystallen Drill, mini drill EM i Rolvsøyhallen

Her fikk du se erfarne drillere som skal representere NORGE under EM i majorettes i Kroatia høsten 2018
Les mer om:

Har mye å tenke på, tar pause fra landslaget

Det er ikke noen kjempeviktige kamper fremover for Portugal og deres største stjerne har mer enn nok å tenke på om dagen. Cristiano Ronaldo blir ikke å se i Portugal-trøya resten av 2018. Portugisiske medier skriver dette i dag, sammen med at de synes det er litt dumt skriver de samtidig at de har forståelse. Ronaldo som ble Europamester med Portugal i 2016 hadde ikke et like imponerende VM i Russland i sommer.

Flere nye fjes i Englands tropp!

Gareth Southgate signerte nylig ny kontrakt som sjef for det engelske landslaget frem til 2022. I dag tok han ut troppen til de kommende kampene mot Kroatia og Spania. Leicester-spissen James Maddison har imponert så langt denne sesongen er tatt ut for første gang, mens Chelsea-reserven Ross Barkley får en ny sjanse for England. Også Chelseas midtbanespiller Mason Mount som er på utlån hos Derby og Borussia Dortmunds 18 år gamle stortalent Jadon Sancho var nye navn i England-troppen.

Annika Sælid lader opp til ungdoms-OL med gull i Kroatia

17-åringen fra Sentrum Kampsport i Sarpsborg har funnet formen og presterte til gull under Croatia Open lørdag. Dette lover godt for deltakelsen i ungdoms-OL som starter neste uke. Det deltok hele 41 utøvere i Sælids klasse, kvinner junior +59 kilo. Den tøffe jenta fra Sarpsborg imponerte og kjempet seg helt frem til finalen som hun vant klart 3-0 over Lea Vukoja fra Kroatia.

Endelig ny klubb for tidligere West Ham manager

Den tidligere West Ham-lederen Slaven Bilic ble sett på som en tøff negl i sin tid på midtbanen, hard arbeid har også være kjennetegnet hans som manager, noe som har skaffet han både fiender og en del spillere som er han evig takknemlig for at han har løftet de til et høyere nivå. Slaven Bilic har vært arbeidsledig siden han fikk fyken fra West Ham i november i fjor, nå er han på vei inn i managerrollen igjen etter å ha blitt ansatt av saudi-klubben Ittihad Club på en treårig avtale. Les: Premier League-keeperen slenger tilbake etter hjelm-spøken صحيفة "Tportal" الكرواتية |سلافين بيليتش عيّن

Har du savnet å fly fra Torp til Tyrkia og Kroatia? Nå er de populære charterturene tilbake

Neste sommer kommer flere etterspurte charterturer tilbake på rutekartet til Torp.
Les mer om:

Har du savnet å fly fra Torp til Tyrkia og Kroatia? Nå er de populære charterturene tilbake

Neste sommer kommer flere etterspurte charterturer tilbake på rutekartet til Torp.
Les mer om:

Neuer og van Dijk: Totalt uenige om hvem som er best i verden

Tyskland og Nederland er rivaler helt tilbake på Johan Cruyffs og Franz Beckenbauers tid. I år har begge landslagene blitt marginalisert. Nederland kom ikke til sluttspill, mens de regjerende verdensmesterne Tyskland like gjerne kunne ha holdt seg hjemme. Men hva sier kapteinene om verdens beste spillere? FIFA kårer hvert år hvem som er verdens beste fotballspiller – ut fra deres perspektiv. Kroaten Luka Modric  fikk endelig prisen, etter en periode hvor Ronaldo og Messi har holdt resten av verden ute av topp-to-plasseringene.

Ramos og Modric: Disse spillerne er best i verden

Du vet hvem som vant, men hvem vurderte de ulike landslagskapteinene som best i verden? Litt nysgjerrig må vi innrømme at vi var. Spesielt når det gjaldt oksen Ramos.  FIFA kårer hvert år hvem som er verdens beste fotballspiller – ut fra deres perspektiv. Kroaten Luka Modric  fikk endelig prisen, etter en periode hvor Ronaldo og Messi har holdt resten av verden ute av topp-to-plasseringene.

Fortsatt et stykke opp til Frankrike og Belgia

Det norske fotballlandslaget har vind i seilene, ikke en storm akkurat, men i det miste en flau bris som bringer oss fremover. Landslagssjef Lars Lagerbäck har flere talenter som får kjørt seg både ute og hjemme å velge imellom enn hans forgjengere. – Fremtiden er med andre ord lys. Etter vi vant i nasjonsligaen mot Krypros og tapte mot Bulgaria var det ikke forventet så veldig store utslag på FIFA-Rankingen som kom i dag.

Kroatisk Liverpool-spiller risikerer fem år i fengsel

Det som nå skjer med Liverpool midtstopper Dejan Lovren er i hjemlandet Kroatia er alvorlig og uforståelig for oss som ser på det hele fra utsiden. – Han trengte på ingen måte pengene. Lovren er den siste i rekken av kjente kroatiske spillere som er siktet for å ha løyet under ed i rettssaken mot tidligere Dinamo Zagreb-president Zdravko Mamic. Statsadvokaten, som opplyste at «en kroatisk borger født i 1989 er siktet for å ha gitt falsk forklaring i retten 1. september i fjor».

Siktet for falsk forklaring

Statsadvokaten i Kroatia har siktet Liverpools forsvarstjerne Dejan Lovren for å ha avgitt falskt vitnemål i rettssaken mot tre tidligere Dinamo-ledere, melder Reuters.
Les mer om:

Pussy Riot-medlem fløyet til Berlin for behandling – ikke lenger i livsfare

Pjotr Verzilov, som stormet banen under VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia i juli, ble tirsdag innlagt på sykehus. Nå er han fløyet til Berlin for medisinsk behandling.
Les mer om: