Nyheter om Kroatia


Chelsea kaster seg inn i det som har blitt et kappløp mellom giganter

Den 24 år gamle venstrebacken Borna Sosa kan veldig raskt få sitt ønske om noe større og mulighet til å skinne i Champions League oppfylt. Stuttgart sliter under den røde streken i Bundesliga og vil ha lite å stille opp med på det som har utviklet seg til et kappløp mellom giganter. Chelsea er fortsatt på jakt etter en erstatter for Ben Chilwell som går glipp av resten av sesongen etter en skade, flere navn har vært på bordet uten at de har signert noen enda.

EMs toppskårar koronasmitta

Koronasmitten held fram med å herje i handball EM. Søndag morgon kunne det nederlandske handballforbundet melde at tre nye spelarar har testa positivt for koronaviruset. Ein av desse er EMs toppskårar, Kay Smits, som med sine 45 mål har skåra 11 meir enn nestemann på lista. No må Nederland klare seg utan sin store stjerne i dei avgjerande kampane mot Danmark og Kroatia i mellomrunden. Nederland er hardt råka av viruset, og frå før har seks spelarar testa positivt.
Les mer om:

Island sjokkerte med seier over Frankrike

Island hadde åtte spillere i koronaisolasjon, men slo likevel regjerende OL-mester Frankrike 29-21 i håndball-EM. Seieren sender Island med full kraft inn i kampen om semifinaleplass. Islendingene har igjen Montenegro og Kroatia i hovedrunden i en gruppe der Danmark er stor favoritt. Island ledet hele 17-10 ved pause etter bare seks bomskudd i 1.-omgangen. I tillegg tapte Frankrike keeperkampen klart den første halvtimen. Islandkeeper Viktor Hallgrímsson storspilte.

57 koronatilfelle i EM

Island er hittil siste nasjon ramma av koronasmitte under handball-EM for menn. 57 spelarar har testa positivt sidan første kampdag. 17 troppar har vorte ramma med eitt eller fleire tilfelle. I tillegg kjem cirka 25 tilfelle hos trenarar og leiarar. Dansk TV2 har laga ei oversikt over smitten blant spelarane. Tyskland toppar med tolv. Polen er nummer to med ni. Begge desse laga er norske motstandarar i hovudrunden. Kroatia har òg ni tilfelle. Island sende tre nøkkelspelarar i isolasjon onsdag kveld etter positive testar.

Fjellvandrer reddet av hund i Kroatia

En hund har reddet livet til en fjellvandrer som ble skadd i et fall i fjellene i Kroatia, melder lokale medier.
Les mer om:

Fjellvandrer reddet av hund i Kroatia

Ny klesbutikk flytter inn i Kirkegata
Les mer om:

Erik og Ann-Kristin selger huset for 22 millioner og flytter til Kroatia: – Det er klart at det blir rart

I 17 år har ekteparet Erik og Ann-Kristin Eeg levd drømmelivet i Kantorveien 5B. På nyåret venter nye eventyr langs Middelhavet, der det store målet er å etablere chartervirksomhet.
Les mer om:

Publikum lever farlig før håndball-EM

Det er fortsatt uklart hvor mange tilskuere som får være i hallene under håndball-EM for menn. Mesterskapet spilles i Ungarn og Slovakia i januar. – Vi er i kontinuerlig kontakt med arrangørene rundt spørsmålet om tilskuere. Vi regner med å kunne komme med nytt om dette om ikke så lenge, sier kommunikasjonssjef Thomas Schöneich i Det europeiske håndballforbundet (EHF) til NTB. Slovakia innførte portforbud for snaut to uker siden etter smitteoppblomstring. Smittetrenden er på vei ned i landet.

Tre positive tester i håndball-VM

Kroatia må stille uten Ćamila Mičijević, Ivana Dežić og Dora Krsnik i kveldens kamp mot Japan i håndball-VM, da trioen har testet positivt for korona. Resten av troppen har mottatt negative prøvesvar, og kampen går som normalt. Du kan høre den på radiokanalen NRK Sport.

Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1. Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett. Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.
Les mer om:

Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere

Den kroatiske angrepsspilleren Mario Mandzukic bringer med seg bøtter med erfaring fra over 430 klubbkamper fra noen av de beste lagene i Europa når han nå reiser hjem om blir en del av landslaget. Mario Mandzukic er ansatt som assistenttrener på Kroatias landslag. For noen måneder siden la Mario Mandzukic støvlene på hylla, men han kommer ikke til å gå arbeidsledig.

Tusener demonstrerte mot coronatiltak i Kroatia

Flere tusen demonstranter marsjerte gjennom Kroatias hovedstad Zagreb lørdag for å protestere mot nye smitteverntiltak i landet.
Les mer om:

Håndball-EM til Skandinavia

Håndball-EM for menn i 2026 skal arrangeres i Skandinavia. Søknaden fra Norge, Sverige og Danmark var den eneste til mesterskapet om drøyt fire år. Vertskapet ble vedtatt på Det europeiske håndballforbundets (EHF) kongress i Wien lørdag. – Vi har tre arrangører som er veldig erfarne, sa EHF-president Michael Wiederer. Kvinnenes EM i 2026 ble på den samme kongressen tildelt Russland. Norge, Sverige og Danmark har også søkt om å arrangere EM for kvinner i 2028. Arrangøren blir bestemt senere lørdag. De tre nasjonene skal også arrangere VM for kvinner i 2023.

Komplisert bok om komplisert historie

Denne boka kan vere interessant for mange anten ein nå er på solfeire i Kroatia eller er opptatt av historiefaget, eller av politikk, konflikt og konfliktløysing.
Les mer om:

En svært fornøyd Luka Modric er klar for VM med Kroatia og klar for å signere kontrakt

I går var en stor dag for Kroatia som vant 1 – 0 mot Russland og med det klatret opp på førsteplassen i Gruppe D. – I tillegg til gleden over å få reise til Qatar neste år har han ifølge Marca fått beskjed om at Real Madrid ønsker å forlenge til tross for at midtbanespilleren er 36 år gammel. Forlengelsen satt tydeligvis langt inne for begge parter, det var samtaler i vår som ikke gikk så bra. Luka Modric sin kontrakt kontrakt går ut til sommeren, nå blir den forlenget met et år.

Kroatia tilbake på toppen

Norge fekk låne tabelltoppen i berre tre og ein halv time i EM-kvalifiseringa for U21-lag. Då hadde Kroatia vunne 3-1 på Keine Sorgen Arena i Austerrike. Kroatia leia 2-0 ved pause, og 3-0 før heimelaget reduserte. For Kroatia var det sjette sigeren av seks mogelege. Norge er tre poeng bak, med fem av seks mogeleg sigrar. Berre bortekampen mot Kroatia (3-2) har gitt tap, og laga møtest igjen i Norge i juni.
Les mer om:

U21-laget vann og toppar

Norges U21-landslag slo Aserbajdsjan 2-1 og tok leiinga i gruppa i EM-kvalifiseringa. Johan Hove scora etter berre tre minutt, og Osam Sahraoui dobla etter 58. Aserbajdsjan reduserte etter 79 minutt, men Norge heldt unna, og tok sin femte siger på seks kampar. Norge leier gruppa på målskilnad framfor Kroatia, men har spela ein kamp meir. Kroatia spelar borte mot Austerrike seinare i kveld. Gruppevinnarane og den beste toaren går direkte til EM i Georgia og Romania i 2023. Dei andre gruppetoarane går til vidare kvalifisering. Norges neste kamp er borte mot Austerrike i mars.

Russisk selvmål sendte Kroatia til VM

Fjodor Kudrjasjov var uheldig i den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mellom Kroatia og Russland. Hans selvmål ga 0-1-tap og sikret kroatisk sluttspillbillett.
Les mer om:

Kroatia til VM

Fjodor Kudrjasjov var uheldig i den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mellom Kroatia og Russland. Hans selvmål ga 0-1-tap og sikret kroatisk sluttspillbillett. Russland ledet med to poeng på Kroatia før oppgjøret, og det var dermed en ren finale om gruppeseieren og direkteplass til VM i Qatar neste år. For russerne holdt det med uavgjort, og det så lenge ut til at det var nettopp det som kom til å bli utfallet. Men ti minutter før slutt røk det. Kudrjasjov sendte ballen i eget nett og sikret kroatisk VM-plass til ellevill jubel for vertene. (NTB)
Les mer om:

Selvmål sendte Kroatia til VM

Kroatia vant gruppe H og fikk direkte kvalifisering til VM etter et klønete russisk selvmål.
Les mer om:

Modric må lede Kroatia til seier

Det er ti VM-kvalifiseringskamper på søndagens tippekupong. Kroatia må slå Russland for å vinne sin gruppe og ta seg direkte til Qatar-VM 2022.
Les mer om:

Fikk telefon fra Antonio Conte rett før samtaler om forlengelse med Inter Milan

Den italienske manageren Antonio Conte har knapt fått jobben som manager for Tottenham før han starter arbeidet med å sette sammen det «perfekte» laget. – Han har en i kikkerten som han akkurat er i tide for å riste ut av hendene til sin gamle arbeidsgiver. Inter Milan har fokus på kontraktsskriving om dagen, og i går fredag skrev Nicolo Barella under på en forlengelse ut 2026 og de regnet med å få på plass en forlengelse med midtbanekollega Marcelo Brozovic også. Les: Italiensk media: Jose Mourinho skal opp mot Shevchenko i Serie A! | BARELLA Listen up, folks!

Derfor inviterer de erkerivalene på treningssamling

Da Team Kaffebryggeriet skulle på samling i Kroatia i oktober i år, inviterte de med seg et par av sine argeste rivaler. 
Les mer om:

Derfor inviterer de erkerivalene på treningssamling

Da Team Kaffebryggeriet skulle på samling i Kroatia i oktober i år, inviterte de med seg et par av sine argeste rivaler. 
Les mer om:

Her jubler Nikita under Roma-triumfen - Nå har han fått en gladnyhet fra Russland

Bodø/Glimts sisteskanse Nikita Haikin (26) er kalt opp til Russlands bruttolandslagstropp i forkant av VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Kroatia.