Nyheter om Kristopher Schau


Inspirasjoner: Kristopher Schau velger Michael Krohn

Inspirasjoner: Kristopher Schau velger Michael KrohnThe Dogs måtte utsette sin faste årlige januarutgivelse, men 4. mars slippes endelig albumet "El Verdugo". I ventetiden snakket vi med frontfigur Kristopher Schau om hans fremste norske inspirasjonskilde. Uten fnugg av tvil falt valget på Raga Rockers’ frontmann Michael Krohn.Les mer

Gir ut plater uten lyd

Da det nye albumet til rockebandet The Dogs ble forsinket i vinylpressen, måtte Kristopher Schau og resten av bandet finne på et alternativ for å rekke fristen.

Dette liker Schau enda bedre enn å spille konsert

Kristopher Schau synes det er gøy å dra på turné med The Dogs. Det er bare en ting han synes er mer gøy.
Les mer om:

Kristopher Schau (50) om kjemikermakkeren: – Kjemiens Aune Sand

Kristopher Schau har funnet seg en ny podkastmakker – i desember kommer de til Fredrikstad for å snakke om hemmelighetene til mel, Piffikrydder og støv.

Kristo­pher Schau: – Hadde aldri gidda hvis noen andre hadde spurt

Friedrich Nietzsche hevdet at Gud er død. Nå lager Kristopher Schau podcast om filosofen sammen med UiA-professor Einar Duenger Bøhn.

Kristopher Schau har fått ny podkastmakker

Kristopher Schau har funnet seg en ny podkastmakker – og treffer de neste dagene et knippe norske byer for å snakke om hemmelighetene til mel, Piffikrydder og støv. Kristopher Schau fikk en epost en dag. Fra en kjemiker som mener faget trenger en karismatisk formidler – slik de andre realfagene har. Og som selv meldte seg frivillig. Allerede hadde Alexander H. Sandtorv, førsteamanuensis i organisk kjemi ved Universitetet i Oslo, prøvd seg i ulike medier og som forfatter.

The Dogs og Oslo Ess skal duellere på et tak

Hvor hustaket befinner seg, er hemmelig. Men det loves masse godlåter – og pyro.

– Jeg kunne bodd i Haugesund

Nå er det ikke lenger bare vennskapet til multikunstner Martin Mentzoni som trekker Kristopher Schau til Haugesund.

Rockebikkjene glefser igjen

Du kan alltid stole på Kristopher Schau og The Dogs.
Les mer om:

The Dogs setter tenna i okkultismen – og er klare til å varme opp for Kiss

Schau, som også gjør det skarpt som manusforfatter for fjernsyn, sier at han vet det kommer et sluttprodukt – og når det kommer. Som altså er: Første mandag i det nye året. – Det er jo det som gjør det så inspirerende å holde på med. Dette kommer ikke til å bli liggende og råtne på pulten til en eller annen dølling i et produksjonsselskap eller TV-kanal. Dette blir faktisk til noe. Uansett, fastslår han til NTB. LES OGSÅ: Utskjelt film ligger an til kjempeunderskudd. Mandag er det klart for åttende studioalbum fra rockehundene på like mange år, fulgt av en stor norgesturné.

Comeback med populær podkast

Espen Thoresen og Kristopher Schau blåser liv i pod-suksessen og går live på Salt i Oslo.

Kristopher Schau: – Jeg forbinder Jessheim med å se dobbelt

The Dogs med Kristopher Schau i spissen, avlsuttet UKM-konsertene under Jessheimdagene onsdag kveld. Selv forbinder han Jessheim med mye liv og moro.
Les mer om:

Her går Kristopher Schau på do midt under konserten – fortsetter å synge

Midt under konserten på Jessheimdagene onsdag måtte vokalisten i The Dogs et lite ærend ... (Videoen vises med tillatelse fra The Dogs).
Les mer om:

Legger ned «Krisemøte»

Kristopher Schau og Kyrre Holm Johannessen legger ned podkasten «Krisemøte». Siste episode er allerede spilt inn.

The Dogs kompromitterte verken musikken eller seg selv da de spilte under årets Miniøya

Før konserten slo GAFFA.no av en prat med vokalist Kristopher Schau og gitarist Mads Martinsen. Ettersom dere straks skal spille for det unge publikummet på Miniøya, tenkte jeg at det er passende å spørre om hva dere selv husker som deres tidligste møte med musikken? – Jeg husker iallfall første gang jeg fikk rockesjokk! Da var jeg seks år og så på «Halvsju» på NRK, hvor jeg så Kiss på TV. Det var det største som hadde skjedd i livet mitt til da.

Nominert til gjeve TV-priser i Monte Carlo

«En natt» skal 18. juni kappes om Golden Nymph-priser i klassene for Beste komedie, Beste kvinnelige skuespiller og Beste mannlige skuespiller, de to sistnevnte i kategorien for TV-komedier. Det er Anders Baasmo Christiansen og MyAnna Buring som hadde hovedrollene i «One Night», som den NRK-sendte serien presenteres som ute. LES OGSÅ: Filmfestivalen Oslo Pix med programslipp. «En natt» er produsert av Anders Tangen i Viafilm. Øystein Karlsen og Kristopher Schau skrev manus sammen, mens Karlsen hadde regi.

– Et samlingspunkt for bitre gamle mannfolk og kvinnfolk som synes rock var kulere før

Da The Good The Bad and The Zugly vant Spellemannprisen i kategorien rock 30.

Anmeldelse: Årets viktigste norske nettserie?

Norsk serie som kan gjøre en forskjell? Om du fikk valget mellom å leve på en frisk jord, med fugler, folk og fred, en jord der vi delte med hverandre – eller å leve på en planet, der luften er så tett at den er hard å puste i? Der noen har alt, mens andre nesten ikke har noe.

De mest minneverdige øyeblikkene fra Spellemann

Den tradisjonsrike prisutdelingen har opp gjennom årene stått for utallige overskrifter av det minneverdige slaget. GAFFA har gått tilbake i arkivet for å mimre litt over noen av de øyeblikkene som stikker seg mest ut, mens vi varmer opp til kveldens festligheter. Kristopher Schau tar saken i egne hender Da prisen skulle deles ut innenfor klassen hardrock i 2000, var det Kristopher Schau som skulle lese opp vinneren. De nominerte var Kovenant, Dimmu Borgir og Black Debbath. Da sistnevnte blir lest opp som vinner, går bandet opp på scenen uten at musikken deres blir spilt av.

– Det er alltid noen folk som vil ha bråk på fredagskvelden

For selv om en vinylsjappe i hovedstaden, Big Dipper, har en passende kum utenfor butikken, sa Oslo kommune nei til å få bandets spesialdesignede kumlokk. Det er en slags by mot distrikts-kamp, hevder Kristopher Schau overfor NTB: For i Porsgrunn, Horten og Raufoss tar kommunale myndigheter imot kumlokkene med The Dogs-inskripsjon, støpt på Ulefos Jernværk, med åpne armer – og ledige kumåpninger. Det ryktes endog at på et av stedene skal et lokalt korps spille The Dogs-rockelåter, mens ordføreren i Porsgrunn har bebudet sin ankomst til kumlokknedsettelsen.

Nå får han eget kumlokk i Porsgrunn

PORSGRUNN: Tigerstaden Oslo vil ikke ha kumlokket til bandet The Dogs. – Svikerby, sier frontmann Kristopher Schau.

– Det er gammeldags radio

Kristopher Schau ville lage sakte-podkasten «Rekommandert» for å kunne snakke litt for lenge og gå i dybden.
Les mer om:

The Dogs lager kumlokk til fansen

– Tenk deg en full mann som gjør et dårlig valg på vei hjem fra konsert. 42 kilo er ganske tungt å drasse med seg hjem, sier Kristopher Schau i The Dogs.
Les mer om:

Kristopher Schau trakk stort publikum på TÆPS

Med Fredrikstads egen «Petter Smart», Hans Gerhard Meier som hovedgjest, fylte ølbaren TÆPS seg til randen onsdag kveld da Schau spilte inn sin podcast «Rekommandert».

Mest lest siste uke