Nyheter om Kristiansand


Eneste kino i landet som setter opp filmen om Paulus

Kristiansand kino fortsetter å satse på kristne filmer. Som eneste kino i landet viser de filmen om Paulus, og den går i enda to uker.
Les mer om:

KrF-er ber om mer toleranse – Frp-er mener humanetikerne misbruker toleransen

KrFs Kjell Ingolf Ropstad mener hetsingen av humanetikerne i borgertoget i Kristiansand 17. mai er «totalt uakseptabel». Frps Steinar Andersen mener humanetikerne overspiller.

Har kontroll på skogbrann i Songdalen

Brannvesenet fra Søgne og Songdalen, Kristiansand, Marnardal, Finsland og Hægeland ble kalt ut da skogbrann-alarmen gikk torsdag ettermiddag. Det er nå kontroll på brannen.

Større utrykning til skogbrann i Songdalen

Brannvesenet fra Søgne og Songdalen, Kristiansand, Marnardal, Finsland og Hægeland kjemper mot en skogbrann vest i Songdalen.

19 tiltak for å få bukt med plastsøppel i Kristiansand

Lommeaskebegre til røykere, vaskemaskiner i småbåthavnene og tøyposer i barnehagene er bare noen av de 19 tiltakene som Kristiansand bystyre har vedtatt for å redusere forsøpling i sjøen.
Les mer om:

Nye Kristiansand: 500.000 til ny kunst i det gamle rådhuset

Bilder av byens gamle maktutøvere plukkes ned fra rådhusveggene når Kristiansand, Søgne og Songdalen slår seg sammen. Nå skal det dukes for splitter ny kunst.

Reagerer på hets i 17. mai-tog

Domprosten i Kristiansand sier han er sjokkert og trist etter at Emilie Hesselberg opplevde å bli hetset da hun gikk under fanen til Human-Etisk Forbund i borgertoget på 17. mai.
Les mer om:

Kristiansand vil overta videregående skoler

Høyre, Frp og KrF vil at nye Kristiansand kommune overtar driften av de videregående skolene sine. – Dramatisk, mener Sps Ole Magne Omdal
Les mer om:

Nei til gratis SFO nå – selv om alle er for

Det borgerlige flertallet i Kristiansand sa onsdag nei til gratis SFO for funksjonshemmede barn og unge. Samtidig lover de at de er for forslaget.
Les mer om:

Halvorsen nummer tre på hjemmebane i Kristiansand

Kom for sent da feltets eldste rytter vant.
Les mer om:

Albasini-triumf i Kristiansand

Michael Albasini spurtet til seier på den andre etappen av Tour des Fjords onsdag. Fabio Jakobsen beholdt sammenlagtledelsen i rittet. Kristoffer Halvorsen (22) ble nummer tre.

Kisten til Øyvind gravd opp i dag: – Grusomme inntrykk

Kisten med avdøde Øyvind Fredriksen (57), som ble feilsendt og gravlagt i Polen, er gravd opp og kommer hjem til Kristiansand onsdag ettermiddag.

Tingretten: Snekker brukte kona for å unngå kreditorer

Kristiansand tingrett mener den konkursrammede snekkeren skjulte inntekter gjennom konas enkeltmannsforetak.
Les mer om:

Kulturvandalisme i Kristiansand

I Fædrelandsvennen den 19/5 står det at innbyggerne i Posebyen i Kristiansand går meget sterkt imot kommunens planer for Rådhusgata der blant annet de flotte og farverike japanske kirsebærtrærne skal bort , mer plass for sykkeltrafikk og fjerning av beboerparkering.
Les mer om:

Leder: Urettferdig velferdstilbud

I noen kommuner er det gratis, men foreldrene til to multifunksjonshemmede søstre i Kristiansand må betale 5300 kroner for SFO. Det kjennes urettferdig.

Vil starte humanistisk skole i Kristiansand med 120 plasser

Skolen skal basere seg på livssynshumanistiske verdier, ha 120 plasser og ligge sentralt i Kristiansand. Et flertall i oppvekststyret ønsker å stanse planene.
Les mer om:

Mener hun ble hetset i 17. mai-toget: - Ropte, lo og kastet vann på oss

Emilie Hesselberg ble hetset og mobbet da hun på 17. mai gikk bak Human-Etisk Forbunds fane i borgertoget i Kristiansand.
Les mer om:

Frank Kjosås inspirerte kulturskole-elever

Skuespiller Frank Kjosås hadde workshop for ni spente og ivrige teaterelever i talentgruppa DUS ved Knuden – Kristiansand kulturskole.
Les mer om:

Krever gratis SFO for funksjonshemmede

Med dagens regelverk betaler Vilfrid Ramse fra Kristiansand 5300 kroner måneden for SFO-plass til sine to multifunksjonshemmede barn. I mange kommuner er det gratis.

Gjester fikk vannsjokk hos Bølgen & Moi

Gjester reagerer på at Bølgen & Moi i Kristiansand tar seg betalt for kommunalt drikkevann. I Stavanger betaler du kun for vann med bobler.

Tour des Fjords: Parkering forbudt allerede nå

To dager før Tour des Fjords-rytterne inntar Kristiansand sentrum er tre gater stengt for parkering.
Les mer om:

Store gods-planer for Sørlandet

Vest-Agder fylkeskommune vil fremme tiltak som kan bidra til å videreutvikle Kristiansand havn og Sørlandets godsterminal Langemyr til et knutepunkt av nasjonal og internasjonal betydning.

Mann tiltalt etter rekordbeslag av dopingmidler i Kristiansand

En 40 år gammel mann er tiltalt for å ha oppbevart mer enn 2,5 kilo anabole steroider i Kristiansand. Politiadvokaten mener beslaget er rekordstort.
Les mer om:

Kalddusj for KFUM/Oslo

Serieleder KFUM/Oslo gikk på en lei smell borte mot Fløy-Flekkerøy, og tapte 3-1 i Kristiansand.
Les mer om: