Nyheter om Kristiansand


Brannmester advarer mot svindlere: – Utgir seg for å være brannmenn som skal kontrollere brannsikkerheten

Fredag morgen fikk to huseiere i Kristiansand besøk av svindlere som utga seg for å være fra brannvesenet. Nå ber brannmester Hans Arne Madsen sørlendinger være på vakt.

Brukt­marked i hallen som Kristian­sand sponset

Mange av tiggerne som kommer til Kristiansand er fra byen Targu Carbunesti i Romania, hvor Kristiansand kommune har sponset en markedshall. Hallen er nå i drift og benyttes til brukthandel.
Les mer om:

Statlige jobber flyttes fra Kristiansand

Regjeringen flytter flere statlige arbeidsplasser ut av Kristiansand. Sist ut er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Alltid alle på Agder

Tittelen på dette innlegget er hentet fra Kristiansand kommunes prosjektopplegg «Det digitale Agder» 2007 og 2011.
Les mer om:

Familiepolitikk og valgfrihet

God familiepolitikk er en av de aller viktigste sakene for Kristiansand KrF. Vi ønsker å legge til rette for familiene og for en barnevennlig politikk.
Les mer om:

Hurra for Pride!

Lørdag går den årlige Pride-paraden av stabelen i Kristiansand, og vi håper det blir stor og bred oppslutning. Sørlandet trenger dette glade opptoget som feirer mangfold og kjærlighet.
Les mer om:

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Hurra for fredager! Og hurra for masse kliss ny musikk. I dag ble det gitt ut sanger fra mer enn 40 norske artister. Her velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere. Lars Vaular & Röyksopp «To minutter» Lars har roen på elektroniske stjerner. Først lager han mat med Kygo, nå med Norges elektroniske konger Svein Berge og Torbjørn Brundtland. Låten lyder slik man forventer at Lars Vaular & Röyksopp skal lyde? Altså jæla stilig!   Gabrielle «Tenker på deg» Apropos bergenske helter. Vi har tenkt på Gabby siden i fjor sommer, da vi hørte fra henne sist.

– Et livslangt utenforskap kan starte i oppveksten

Den økende fattigdommen blant barn i Kristiansand kan bidra til at flere faller utenfor, mener oppvekstdirektør Svein Ove Ueland.
Les mer om:

Sitter fast i fattigdom

Stadig flere barn i Kristiansand vokser opp i familier som lever under fattigdomsgrensa. Mange har lite håp om å noen gang få bedre økonomi.
Les mer om:

- Alle skal med

For å hjelpe fattige familier i Kristiansand er det flere tiltak som må iverksettes, mener helse- og sosialdirektør Wenche P. Dehli.
Les mer om:

Nesten 2500 fattige barn i Kristiansand

Barnefattigdom har mer enn tredoblet seg i Norge fra 2001 til 2017. Med 2450 fattige barn, ligger Kristiansand godt over landsgjennomsnittet. Men hva er egentlig barnefattigdom?
Les mer om:

Hamrevann – et bærekraftig foregangsprosjekt

I gjeldende regionalplan for perioden 2010-2050 ble Hamrevann utpekt som det mest miljøvennlige av de store utbyggingsområdene på østsiden av Kristiansand. Jeg vil påstå at denne konklusjonen er ytterligere befestet de siste årene.
Les mer om:

Trafikkregulering av Lund Torv

Plan- og bygningsetaten i Kristiansand har klart å få beboerne ved Lund Torv skikkelig imot seg, – sannsynlig absolutt de fleste.
Les mer om:

Måling: Kan gå mot protestvalg i Kristiansand

Frp, Demokratene og Tverrpolitisk Folkeliste får til sammen 17,9 prosent oppslutning, mens Ap faller under 20 prosent på siste måling i Kristiansand.
Les mer om:

Kan bli tidenes protestvalg

Demokratene holder stand på meningsmålingene og kan bli den store valgvinneren i Kristiansand. Ap er nede i under 20 prosent.
Les mer om:

– Harald Furre får ikke Demokratenes støtte. Uansett!

Demokratene i Kristiansand utelukker ethvert samarbeid som kan gi Harald Furre (H) ordførervervet i fire nye år. Partiet peker nå på Jørgen Kristiansen (KrF).

– Lavere bompenger og mer til kollektiv vil bety mye for Kristiansand

Mindre bompengebelastning og mer penger til kollektivtrafikk er en mulig utgang av striden rundt bompenger. Det kan få konsekvenser for både Gartnerløkka og en ny byvekstavtale i Kristiansand.
Les mer om:

Sosial fordeling

Terje Næss skrev om fattigdom i Kristiansand der det høres ut som om Ap ønsker å hjelpe de fattigste?
Les mer om:

Tiltalt for å ha heist flagg med hakekors: – Ville rekruttere tilhengere

Tre menn i 30- og 40-årene erkjenner å ha hengt opp hakekors-flagg i Kristiansand. Motivet var å rekruttere tilhengere.
Les mer om:

Lyskryss til besvær

Fevennen hadde lørdag en artikkel om punkter i Kristiansand som forsinket bussen. Punkt 10 omhandlet Lund torv.
Les mer om:

Snart slutter disse elsparkesyklene å virke i Markens

Kristiansand kommune har vært i møte med Ryde Technology, som har plassert ut elsparkesykler i Kristiansand. Snart blir det umulig å kjøre slike sykler på visse tidspunkter i Markens.
Les mer om:

Forsvarer: – Ikke straffbart å støtte Hitlers prosjekt

Tre nynazister står tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha hengt opp hakekors-flagg i Kristiansand. Alle tre nektet straffskyld da rettssaken ble gjennomført tirsdag.
Les mer om:

Store forskjeller mellom bydelene i Kristiansand

I ett område i byen vokser nesten halvparten av barna opp i lavinntektsfamilier. I et annet område har nesten alle de voksne høyere utdannelse.
Les mer om:

Spekta­kulært syn på fjorden: Milliard-yacht har egen ubåt

Yachten Octopus, som ligger for anker i byfjorden i Kristiansand, er utstyrt for ekspedisjoner, men har litt av hvert om bord.
Les mer om:

Ordfø­reren reagerte på Starts ubetalte regning: – Uaksep­tabelt

Start har utestående beløp på 2,5 millioner kroner, ifølge Kristiansand kommune. Det liker flere i kommunalutvalget dårlig.
Les mer om: