Nyheter om Per-Kristian Foss


– Vil Borch pålegge Riksrevisjonen å gjøre dette må hun ha et vedtak i Stortinget(pluss)

Riksrevisor Per-Kristian Foss vil ikke opplyse om politireformen er på arbeidsplanen for Riksrevisjonen.

Riksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med koronavirus

Riksrevisor Per-Kristian Foss (69) er smittet med koronavirus. Han er nå i isolat hjemme, melder Dagens Næringsliv.
Les mer om:

Forsvaret risikerte at årets regnskaper ikke ble revidert

Etter en lovendring måtte Forsvaret nekte Riksrevisjonen tilgang til sine interne systemer. Det truet hele kontrollen av 2019-regnskapet. – Det er ikke første gang vi ikke når fram i Forsvaret, for å si det slik, sa riksrevisor Per-Kristian Foss.
Les mer om:

– Det hender folk blir sure på meg

Jobben hans er å avdekke problemer i offentlig sektor, men riksrevisor Per-Kristian Foss mener det står ganske bra til i AS Norge.

Riksrevisoren om vergemål: – Omtrent alt har gått galt

Riksrevisor Per-Kristian Foss slakter vergereformen og mener landets fylkesmenn har famlet i blinde. Han legger skylden på justisdepartementet.

Riksrevisoren før høringen på Stortinget: Det handler om mer enn det regjeringen sier

Opposisjonen og regjeringen er uenige om hva terrorhøringen på Stortinget skal omhandle. Riksrevisor Per-Kristian Foss slår fast at kritikken handler om mer enn det regjeringen påstår. 

Rolleendring for riksrevisoren etter kritikk av lederstilen

Riksrevisor Per-Kristian Foss får endrede oppgaver etter kritikken mot hans lederstil.
Les mer om:

Får refs for dårlig sikring

Sikringen av sentrale objekter i Norge er fortsatt for dårlig. Det viser en undersøkelse Riksrevisjonen har gjort. Riksrevisor Per-Kristian Foss kaller manglene svært alvorlig.

Slår alarm om terrorberedskapen for andre gang

Riksrevisjonen retter på ny sterk kritikk mot regjeringens manglende sikring av bygninger. – Kan få alvorlige følger, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.

Han sleivet om Therese Johaugs skyld. Det var ikke så lurt

Riksrevisor Per-Kristian Foss er en passende representant for dem som tok feil om hva Idretts-Norge synes er bra ledelse.

DN: Riksrevisor Foss innrømmet dårlig behandling av ansatt

Riksrevisor Per-Kristian Foss innrømmet dårlig behandling av ekspedisjonssjef Berit Mørk i et allmøte fredag, melder Dagens Næringsliv.

– Jeg kan være for utålmodig. Og jeg kan bli sint

Riksrevisor Per-Kristian Foss har tenkt på om han er skikket til jobben.
Les mer om:

DN: Gråtkvalte ansatte og bekymring for riksrevisor Foss' lederstil

Tillitsvalgte er bekymret for lederstilen til riksrevisor Per-Kristian Foss, og hovedverneombudet forteller om gråtkvalte ansatte, melder Dagens Næringsliv.
Les mer om:

Sjekket akuttplasseringer i barnevernet

- Å måtte flytte langt hjemmefra er sjelden i samsvar med barnets behov, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.
Les mer om:

Riksrevisjonen peker på alvorlige mangler i barnevernets akutt-tiltak

Barn får ikke alltid tiltak som er tilpasset dem når de må akuttplasseres i barnevernet. – Dette er alvorlig,  understreker riksrevisor Per-Kristian Foss.

De færreste kommer ut i jobb

Tre av fire med nedsatt arbeidsevne er ikke tilbake i vanlig jobb ett år etter at de avsluttet NAV-tiltaket sitt. – Resultatene er nedslående, sier Riksrevisor Per-Kristian Foss.

Riksrevisjonen med sterk kritikk av Nav

Mange står fortsatt uten arbeid etter å ha deltatt i arbeidsmarkedstiltak. – Nav gjør ikke det de er pålagt, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.

Foss: – Jeg skulle gjerne visst hva jeg skal gjøre i januar

Valget av landets neste riksrevisor er fremdeles i det blå. Riksrevisor Per-Kristian Foss (H) ønsker å fortsette,  men vet fremdeles ikke om han får lov.

Anklager inhabil riksrevisor for å lekke fra hemmelig rapport

Riksrevisor og tidligere Høyre-nestleder Per-Kristian Foss har erklært seg inhabil i granskingen av Stortingets byggeskandale. Likevel uttaler han seg offentlig om innholdet i granskingen.
Les mer om:

Slik fant «bøllen og blondinen» tonen fra første møte

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold var eneste kvinne blant 29 menn. Nå sammenligner hun Donald Rumsfeld, Per-Kristian Foss og sin egen bestefar. Og prater om rykter og «bullshit».

– Statnett bør vise større åpenhet

Statnett bør vise større åpenhet om samfunnsøkonomien og kostnadene i utbyggingsprosjektene, mener riksrevisor Per-Kristian Foss.
Les mer om:

– Statnett bør vise større åpenhet

Statnett bør vise større åpenhet om samfunnsøkonomien og kostnadene i utbyggingsprosjektene, mener riksrevisor Per-Kristian Foss.
Les mer om:

Mer post-kritikk til Solvik Olsen: Posten tjener for dårlig

Posten klarer ikke å levere de økonomiske resultatene som departementet krever - og departementet følger ikke opp godt nok. Samferdselsministeren får syrlig kritikk av riksrevisor Per-Kristian Foss.

– Politiet og Forsvaret samarbeider for dårlig

Det virker som statsrådene ikke tar samarbeidsproblemene mellom politiet og Forsvaret tilstrekkelig på alvor, mener riksrevisor Per-Kristian Foss. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen innrømmer at oppfølgingen har sviktet.

Riksrevisjonen: Nav har sløst bort minst 676 millioner

– Det som sterkt kritikkverdig at betydelige midler går tapt som følge av feilutbetalinger, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.
Les mer om: