Nyheter om KrF


«Miljøpartienes» monstervei

Venstre og KrF er i ferd med å signere et av sine største, og forhåpentligvis siste miljønederlag overfor FrP. De vil gi blank sjekk til å bygge et av de dummeste veiprosjektene i nyere norsk historie.
Les mer om:

Langt fra hverandre nå

Skal Ap og Krf samarbeide om et regjeringsprosjekt, bør det være for å skifte fra det endimensjonale materielle fokuset, til et samfunn som tar ned tempoet et par hakk, og heller setter fokus på livskvaliteten til hver enkelt.
Les mer om:

– Senterpartiet sin framgang styrkar det politiske sentrum

FLORØ (NRK): Medan Senterpartiet knuser alle rekordar på meiningsmålingane før valet til hausten, ligg KrF om lag likt som for fire år sidan. KrF-leiaren er ikkje bekymra over det.
Les mer om:

Ny gigantfeide om Oslo-motorvei

Enigheten om 100 milliarderkroners-planene for vei og kollektivsatsing i Oslo, kan ryke: Venstre og KrF på Stortinget sikrer flertall for ny motorvei fra Oslo og gjennom Bærum.
Les mer om:

Senterpartiet et populært andrevalg for Ap og KrF

33 og 35 prosent av medlemmene i henholdsvis Ap og KrF ville stemt på Sp dersom de ikke kunne stemt på eget parti.
Les mer om:

SV-Lysbakken nekter å vike for KrF

SV-leder Audun Lysbakken høyner nå prisen for å støtte en Ap-ledet regjering til høsten, og sier at han ikke vil vike plass rundt forhandlingsbordet for KrF og Knut Arild Hareide.

SV vil gi mer til pensjonistene

SV vil hastebehandle trygdeoppgjøret for å sikre pensjonistene mer penger. I fjor sørget regjeringspartiene og KrF for at et lignende forslag ble avvist.
Les mer om:

KrF-ere presset på plass - ja til privatskole i Vennesla

Inger Turid Tonstad og Nils Olav Larsen stemte mot egen overbevisning etter press fra KrF. Dermed ble det ja til kristen privatskole i Vennesla kommunestyre torsdag kveld.
Les mer om:

– Satser på at KrF og Venstre presser regjeringen

Mange i Frp mener KrF og Venstre har for stor makt over regjeringen. I Andøy håper Halvar Rønneberg på at de to partiene skal presse regjeringen.

Rennesøy-krisen: - Vi har slitt lenge

Blir Rennesøy-ordfører Dagny Sunnanå Hausken og Senterpartiet satt på sidelinjen? Vil samarbeidsavtalen mellom Sp, Ap og KrF bli brutt? Mandagens krisemøte gav ingen svar.
Les mer om:

KrF og regjeringssamarbeid

Derfor er «plan A» en dårlig ide.
Les mer om:

Skal vi gi bort Oljefondet?

DEBATT: Professor Klaus Mohn spør i Aftenbladet 9. mai om vi bør gi bort verdiene i Oljefondet. Et slikt forslag vil nok kun gå gjennom i Stortinget dersom KrF med støtte fra SV og MDG skulle få flertall. Det er utenkelig i all fremtid.

Reagerer sterkt på LO-vedtak om Israel-boikott

LO-kongressen vedtok å jobbe for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel. Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) sier en boikott vil virke mot sin hensikt.
Les mer om:

– Regjeringsforslag er dårlig nytt for Troms

Fylkesråd for plan og økonomi, Gerd H Kristiansen (KrF), og fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp) reagerer på kutt til båt og fergedrift i Troms i regjeringens forslag til kommuneproposisjon for 2018.
Les mer om:

Varsler omkamp – vil fire på firer-kravet i matte

Lene Kristine Daastøl (25) kom ikke inn på lærerstudiet fordi hun manglet 4 i matte. Nå er hun lærervikar i matte i stedet. Både Sp, KrF og SV vil ha omkamp om karakterkravet.
Les mer om:

Grønt lys for å starte to-årig helselinje i Fræna for fremmedspråklige voksne

– På lang sikt er dette god samfunnsøkonomi å få flere voksne flyktninger i arbeid, sier Steinar Reiten (KrF).

Ulovlig okkupasjon av Palestina og frihetskamp

I diverse nylige innlegg i Fædrelandsvennen av bl.a. stortingsrepresentantene Syversen og Grøvan fra KrF er de palestinske selvstyremyndighetene beskyldt for å yte økonomisk støtte til palestinske ”terrorister” som sitter i israelske fengsler.
Les mer om:

Kun KrF støttet friskole

Partiprogram ble lagt bort da friskole-uttalelse skulle utarbeides i Flekkefjord.
Les mer om:

Budsjettlekkasje: 200 ekstra millioner til de minste elevene

Regjeringen bevilger 200 millioner ekstra til tidlig innsats for de minste barna i skoler og barnehager. Før jul ble KrF, Venstre, Frp og Høyre enige om 1,3 milliarder kroner til flere lærere.
Les mer om:

Eigersund foretrekker ytre trasé

Politikerne i Eigersund er enige om at alle de tre alternativene for ny E39 bør konsekvensutredes. Men KrF og Senterpartiet er ikke klar for å si at Jærlinja er å foretrekke.
Les mer om:

Frp vil heve sperregrensen. Gjett hvem som tjener mest på det ...

Om sperregrensen var seks prosent ved stortingsvalget i 2013, ville Høyre og Frp hatt flertall på Stortinget, og sluppet å ta hensyn til samarbeidspartiene KrF og Venstre.
Les mer om:

Skuffet over Solvik-Olsen

Jonas Sayed (KrF) sa han ble skuffet da han nylig tok opp ny E39 på samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens (Frp) kontor.
Les mer om:

Fortsetter samarbeidet i fylkespolitikken

SV fortsetter samarbeidet med Ap, Sp, KrF og MDG i fylkespolitikken.
Les mer om:

Nå blir det forbudt å tigge

— Et forbud får ikke bort tigging, mener Jan Sigve Tjelta (KrF) som ikke er enig i Høyre og Frp sitt nye vedtak.
Les mer om:

Nå blir det forbudt å tigge i Sola

— Et forbud får ikke bort tigging, mener Jan Sigve Tjelta (KrF) som ikke er enig i Høyre og Frp sitt nye vedtak.
Les mer om: