Nyheter om KrF


Lørdag velges han som partileder: Gir seg selv to år

Det er et historisk sus over at Kjell Ingolf Ropstad fra Evje og Hornnes velges som partileder i KrF. Men han vil ikke se lenger fram enn til stortingsvalget høsten 2021.

KrFU-lederen krever kutt: Kritisk til pengebruken i regjering

SOLA (VG) KrFU-leder Martine Tønnesen ber moderpartiet stramme inn ønskelisten og prioritere hardere når de skal bruke penger i regjering. De 20 millionene KrF har sikret til kirkesikring, ville hun helst brukt til noe annet.
Les mer om:

Sokndølene får topp score for engasjementet under brannen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Vi ønsker bare å bli behandlet anstendig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Måten vi blir behandlet på nå er ikke anstendig. De tar fra oss levebrødet vårt og gir oss ikke noen alternativ, sier leder for Rogaland Pelsdyrlag, Jan Ove Horpestad.Han står, sammen med flere andre fra pelsdyrnæringa, utenfor Clarion Hotel Air Sola. Innenfor dørene skal årets landsmøte for KrF avholdes - et parti og et møte som flere håper skal redde pelsdyrnæringa.

Slik vil Ingelin vinne tilbake velgerne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE/STAVANGER: På sitt landsmøte i helgen velger KrF en ny ledertrio, etter en lang og opprivende intern strid som endte med at endte med at de gikk inn regjering med Høyre, Venstre og Frp i januar.Kjell Ingolf Ropstad, som sto i front for blå side, er innstilt som ny leder. Olaug Bollestad skal fortsette som nestleder. Røde Ingelin Noresjø blir partiets andre nestleder.

DT på lederplass om brannen: Bestod prøven - imponerende innsats

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Det kunne fort utviklet seg til å bli en katastrofe på linje med Lærdal og Flatanger», var brannsjef i Rogaland, Nils-Erik Haagenrud sin oppsummering da brannene som herjet i Sokndal omsider kom under kontroll. Det er en vurdering det er all grunn til å sette sin lit til. Haagenrud har mange års erfaring med skogbranner. Nå ble det heldigvis ingen katastrofe. Det var langt fra selvsagt det skulle bli utfallet.

Spørsmål til KrF

Byer over hele verden har sluttet seg til fredsprisvinner ICAN sitt opprop mot atomvåpen.
Les mer om:

Hvem vil egentlig stemme på KrF?

Det har vært et ekstraordinært år for KrF, men problemene er fortsatt de samme: Sperregrensa og mangel på entusiasme.
Les mer om:

Fikk ramsalt kritikk - nå snur regjeringen

KrF har fått med seg regjeringen på å reversere samtlige endringer i den omstridte pleiepengeordningen.
Les mer om:

KrF Rogaland: – Dagens bompengeordning er avleggs

Fredag møtes KrF-landsmøtet av bompengedemonstranter på Sola. «Politisk talsperson» for bomregimet på Nord-Jæren, Solveig Ege Tengesdal (KrF), mener bompenger har utspilt sin rolle.
Les mer om:

Sendte skoleandakt-sak helt til topps

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da det før påske ble gitt beskjed fra rektor og skoleledelsen om at skolelaget i Sirdal ikke fikk ha skoleandakter i matfriminuttet lenger.- Vi håper virkelig at dere vil la oss fortsette å ha skoleandakt. Det er faktisk brudd på barnekonvensjonen og menneskerettighetene om vi ikke får lov til å ha skoleandakt.

Slik blir Ropstads nye KrF

Sideskifte, generasjonsskifte og profilskifte – Kjell Ingolf Ropstads KrF blir et blåere og tydeligere parti. Begge deler kan bli krevende.
Les mer om:

Til kamp mot foreldrepermisjonen: – Bør fjerne foreldrekvoten på sikt

KrF varsler kamp mot ordningen for foreldrepermisjon. Et forslag går inn for å vrake hele fedrekvoten.
Les mer om:

Til kamp mot foreldrepermisjonen: – Bør fjerne pappapermen på sikt

KrF varsler kamp mot ordningen for foreldrepermisjon. Et forslag går inn for å vrake hele fedrekvoten.
Les mer om:

20 millioner mer til sikring av kirker

KrF har fått gjennomslag for et forslag om å doble beløpet til istandsetting og bedre sikring av kirker – en økning på 20 millioner kroner.
Les mer om:

20 millioner mer til sikring av kirker

KrF har fått gjennomslag for et forslag om å doble beløpet til istandsetting og bedre sikring av kirker – en økning på 20 millioner kroner.
Les mer om:

KrF-Anders inn i nytt nettverk: – For å løfte fram partiets egentlige verdier

Tidligere stortingsrepresentant Andres Tyvand (KrF) har meldt seg inn i det kristendemokratiske nettverket Drivkraft. Samtidig er han kandidat til sentralstyret i partiet.
Les mer om:

Budsjettlekkasje: 20 millioner til å sikre kirker

I regjeringens forslag til revidert budsjett, som kommer 14. mai, har KrF fått gjennomslag for å doble beløpet som går til å sette i stand og sikre norske kirker – og forhindre tragedier som brannen i Notre-Dame.
Les mer om:

Schjelderup trekker seg som byrådsleder i Bergen

Harald Schjelderup (Ap) trekker seg som byrådsleder i Bergen. Det gjør også byråd for helse og omsorg, Rebekka Ljosland (KrF).

Trekker seg som byrådsleder

Harald Schjelderup (Ap) trekker seg som byrådsleder i Bergen. Det gjør også byråd for helse og omsorg, Rebekka Ljosland (KrF).

- Denne rekninga var saftig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Denne rekninga her var saftig, det må eg berre seia, sa Arne Madland i formannskapet måndag kveld. Frp-representanten hadde heller ikkje hadde tru på at prisen for «Norges råaste aktivitetspark» på Kleppe ville stoppa på 80 millionar kroner.Madland stemte for å gå vidare med planane, men gav ingen garantiar for at han vil stemma likt i kommunestyret 6. mai.

Ropstads flørt med de konservative

KOMMENTAR: Det er det konservative grunnfjellet i KrF Kjell Ingolf Ropstad nå prøver å tekkes når han skal ta over som ny partileder.

Brannen i Sokndal: 38 personer skal gå vakt i terrenget i natt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- I natt kommer det til å ligge 38 mann på post i terrenget. Det blir ekstra vakthold på Helleren, på en basestasjon ute i heia og ekstra vakter på Sogndalsstrand.

Store omveltningar i byrådet i Bergen: Ny leiar og to ny byrådar

Roger Valhammer (Ap) erstattar Harald Schjelderup (Ap) som byrådsleiar i Bergen. Beate Husa (KrF) blir helsebyråd og Linn Kristin Engø (Ap) skulebyråd.
Les mer om:

Her seier Klepp formannskap ja til bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mot Frp sine to stemmer vedtok Klepp formannskap i ettermiddag å gå inn for Utbyggingspakke Jæren.Fleire av representantane gav uttrykk for at saka smerta, og Aps gruppeleiar Sigmund Rolfsen gav uttrykk for at han ikkje gav garantiar om at gruppa hans kjem til å seia ja når kommunestyret gjer endeleg vedtak i saka 6. mai.- Me sa då me gjekk inn i dette at lista ligg høgt.