Nyheter om KrF


Budsjettlekkasje: Sju milliarder til klimatiltak

Regjeringen setter av sju milliarder kroner til klimatiltak i det neste statsbudsjettet, opplyser utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) til VG.

Den nye satsingen vil spare bodøfamilier for tusenvis av kroner i året: - Dette er ikke bortkastet for noen

For Bente Haukås og KrF er innføringen av Fritidskortet en av de viktigste triumfene i forhandlingene etter valget. Det vil merkes på lommeboken til Bodøs barnefamilier.
Les mer om:

– Jeg skulle jo gjerne sagt at det er klart at jeg blir ordfører

Høyre-kandidat Tom Mello sier han har en god magefølelse etter torsdagens samtaler med V, KrF, Sp og MDG. Til uka blir det forhandlinger.
Les mer om:

Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Hovmod står for fall

Det var Fædrelandsvennen som var valgets taper. Avisa har fulgt trippelalliansen H/KrF/Ap i alle større saker av betydning for byens utvikling og er sånn sett ikke «den fjerde statsmakt», men er del av byens maktkvartett. Kunne vi nå omsider be om litt ydmyk selverkjennelse?
Les mer om:

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

I dag ble partiene enige: Ørjan får fortsette som ordfører

Ørjan Albrigtsen (KrF) skal lede storkoallisjon i Skjervøy-politikken.
Les mer om:

KrF og Sp tar ledelsen med Ørjan og Kurt

Kurt Michalsen blir likevel varaordfører i Skjervøy.
Les mer om:

Ap-Jon: – Vi risikerer tvangssammenslåing om vi ikke får skikk på eget bo i Færder

Hvem som blir Færder-ordfører er ennå ikke klart. Tirsdag kveld satt KrF, MDG, SP og Venstre i sonderingsmøte med Ap.
Les mer om:

Furre kan tre til side for Kristiansen

De borgerlige skal være i ferd med å innse at ordfører Harald Furre (H) ikke kan oppnå flertall i bystyret. Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) seiler opp som het kandidat.

Ap, Høyre, KrF og MdG i samtaler i Lyngen(pluss)

Partene er imidlertid meget sparsommelige med opplysninger.
Les mer om:

Lars inviterer KrF, MDG og Rødt til bords: - En ordfører velges ikke med absolutt flertall

Høyres Lars Vestnes sier han er åpen for å undersøke alle muligheter for et valgteknisk samarbeid.
Les mer om:

Politikerne i Inderøy bryter med tradisjonen(pluss)

De fire partiene Sp, KrF, MDG og Sv har kommet til enighet om en samarbeidsavtale for de neste fire årene i Inderøy – og gir fra seg lederverv til Arbeidepartiet.
Les mer om:

Høyre, KrF og Senterpartiet enige i Råde: Rafshol klar for fire nye år som ordfører

René Rafshol (H) fortsetter som Råde-ordfører, mens Johan Edvard Grimstad (Sp) blir ny varaordfører. Mandag kveld ble Høyre, Senterpartiet og KrF enige om fordelingen av verv. De lover at Råde skal forbli egen kommune.
Les mer om:

Derfor takket hun nei til ordførertilbudet fra Sp, Xtra-lista og KrF

Ap kunne fått ordførerklubba betingelsesløst, hvis de hadde takket ja til å samarbeide med Xtra-lista, Sp og KrF. Tilbudet står fortsatt ved lag.
Les mer om:

Vil inn i samtaler – kan sikre at Jørgen Kristi­ansen blir ordfører

Vidar Kleppe (Dem) vil inn i stamtaler med de andre partiene på borgerlig side. Da er det Jørgen Kristiansen (KrF) de foretrekker som ordfører.

Arne Bergsvåg (Sp) blir fylkesvaraordførar

Fylkestingsrepresentanten og listetopp for Rogaland Senterparti, Arne Bergsvåg, blir fylkesvaraordførar dei neste fire åra. Det er klart etter at Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet de grønne og Venstre før helga vart samde om ein samarbeidsavtale. Det melder avisa Grannar , som skriv vidare at Bergsvåg er oppvaksen i Etne, men bur i Ølen.

Ungdomspolitikere raser mot Senterpartiet i Molde

Leder Betzy Elise Iversen og nestleder Alexander Raudøy vil melde seg ut av Senterungdommen i protest mot at moderpartiet i Molde valgte å samarbeide med Høyre, Venstre og KrF.
Les mer om:

Bjørsvik blir ordfører på Kvitsøy, Frp får varaordføreren

Stian Giil Bjørsvik fra Felleslisten Krf/frie borgerlige blir ny ordfører på Kvitsøy, mens Stein Flom Jakobsen fra Frp blir ny varaordfører.

Et skritt videre i Færder – enige om å danne en sentrumsblokk

Senterpartiet, Venstre, MDG og KrF vil formalisere samarbeid i en sentrumsblokk i det nye kommunestyret i Færder kommune.
Les mer om:

Bente (KrF) etter sidebytte: - Det er noen saker vi må få gjennomslag for

Bodø KrF har noen absolutte krav når de går inn i forhandlinger med Ap, Sp, SV og MDG.
Les mer om:

Kan bli kvinne-trøbbel

Valresultatet inneber også at suldalspolitikken blir meir mannsdominert. Frå åtte til seks kvinner I dag er åtte av dei nitten kommunestyrerepresentantane eller 42 prosent, kvinner, mens det nå berre er seks kvinner blant dei nitten som skal styra Suldal, som i prosent er 31, 5 prosent. Og med lovkrav om kjønnsfordeling i offentleg oppnemnde utval, inneber kvinnefallet at politikarane kan stå overfor noko av ei nøtt når fordelinga av verv skal fyllast med personar. Kvinnekrav For LMT-utvalet og levekårsutvalet, som begg

Skuffa, men kampklar

Det var lite ytre dramatikk å spora undervegs i forhandlingane tysdag kveld, men det var ei skuffa Kari Vaage Gjuvsland (Ap) som seint drog frå kommunehuset mens valvinnarane i Senterpartiet sat igjen med både ordførar og varaordførar i høg stemning på ordføraren sitt kontor. – At Senterpartiet får begge verva, aksepterer eg, sjølv om eg gjerne skulle halde fram.
Les mer om: