Nyheter om KrF


39 millioner ekstra til Finnøy etter lakseauksjon

– Nesten ikke til å tro, jubler Finnøy-ordfører Henrik Halleland (KrF). Auksjon av laksetillatelser gir den fattige ryfylkekommunen store ekstrainntekter.
Les mer om:

Mæland møter nei fra nord med ny «Finnmarks-lov»

Ap, SV, MDG og Sp nekter å oppnevne medlemmer til fellesnemnda for tvangssammenslåing med Troms. KrF som sikrer tvangssammenslåing, fikk ikke flertall for sitt forslag i Finnmark Fylkesting torsdag.
Les mer om:

Trafikken gjennom Egersund: Ønsker rask avklaring om bompenger

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) oppfordrer politikerne i Eigersund til en snarlig avklaring på om det er aktuelt med egenfinansiering av et stort samferdselsprosjekt.

Hårfint nei til ny skule på Kjølvikstølen

Det blei svært oppheita debatt-temperatur då kommunestyret i går avgjorde oppvekst-framtida på Ropeidhalvøya. Der ønskjer mange foreldre seg ny skule på Kjølvikstølen i tilknytning til barnehagen, som alt ligg der. Dagens skule ligg i Marvik. Økonomi-omsyn Det er kommunestyret som har bede rådmannen om å vurdera oppvekstsenter på Ropeidhalvøya. Men då saka var i levekårsutvalet, gjekk eit fleirtal beståande av SV, H og Ap inn for å droppa nybygg og behalda dagens skule i Marvik i ti år og å utføra nødvendig vedlikehald på bygget.
Les mer om:

- Flere bør gjøre som Sola kommune

Leder i Stortingets helse- og omsorgskomité, Olaug Bollestad (KrF), mener forebyggingsarbeidet blant barn og unge i Sola er et eksempel flere kommuner bør følge.
Les mer om:

SISTE: Høyre, Frp og sentrumspartiene med felles forslag: Har ikke tillit til rådmannen

Kommunen har forsømt sitt ansvar som arbeidsgiver. På bakgrunn av de fakta som fremkommer har ikke bystyret lenger tillit til rådmannen, mener Høyre, Frp, KrF, Venstre og Miljøpartiet De Grønne.
Les mer om:

– Artig å være tilbake på gamle trakter

Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (Krf)besøkte mandag Rossfjord skole, her fikk han gjensyn med skolen etter han selv var lærer der på 70- og 80-tallet.
Les mer om:

Vil bygge ny Åkra-skole, men vil legger opp til stolleken i mellomtiden

Et fellesforslag fra KrF, V, Sp og flere uavhengige, vil ha ny skole på Åkra, men de vil spre elevene utover flere skoler inntil ny skole kan tas i bruk.
Les mer om:

KrF kan svikte Hedda, hvis tilbudet er godt nok

SKIEN: KrF kan bytte side i Skien etter neste valg, hvis tilbudet er godt nok. At Høyre har byttet ordførerkandidat til Emilie Schäffer gjør nok heller ikke et slikt valg vanskeligere.
Les mer om:

Slik reagerer samferdselspolitikeren på gigantsprekken(pluss)

Fylkespolitiker Karin Bjørkhaug (KrF) mener det er viktig at fylkeskommunen nå utfordrer de kostnadsanslagene Fosenbrua har kommet med.
Les mer om:

Venstre-Raja håper KrF bryter «Frp-garantien»: – Det er en mental sperre

KrFs garanti mot Frp er i spill. Nå håper Abid Raja (V) KrF ender opp i regjering og lover at det vil gi mer KrF-politikk. 
Les mer om:

– Flere ting tyder på at KrFs garanti mot Frp er i spill

– Et regjeringssamarbeid med Frp er ikke aktuelt, var standardsvaret til KrF-leder Knut Arild Hareide i og etter valgkampen i 2017. Nå tyder flere ting på at regjeringsdeltakelse i Erna Solbergs regjering kan bli løsningen for KrF. 

KrF-kvinner kritiserer «p**k» og «f**te»-kampanje

KrF Kvinner reagerer på Helsedirektoratets kampanje, som oppfordrer til å bruke «kondom i din f***e» og «på din p**k».
Les mer om:

For KrF er ikke alternativet til Solberg spesielt appetittlig

KrF er på vippen i norsk politikk. Til høsten skal de velge side.
Les mer om:

KrF åpner for å droppe sidevalget

Kristelig Folkeparti kan ende med å vrake det varslede valg av side mellom regjeringspartiene og den rødgrønne siden i norsk politikk og fortsette som blokk-uavhengig.

Ei ferje på deling i nord

Det er duka for nye ferjeruter i Ryfylke-bassenget frå 2021, og kampen om anløpa og det beste tilbodet har vore noko av eit sjøslag. Sist saka var til behandling hjå fylkespolitikarane blei den utsett, men i går vedtok fylkestinget framtidas opplegg. Utan at det gir nordre del av sambandet, som er Hebnes, Jelsa, Foldøy og Nedstrand, heilt klare svar på framtidas ferje-tilbod. Desse fire stoppestadane blir frå 2021 droppa frå Finnøysambandet, som skal trafikkerast av to ferjer, og som vil få eit betre tilbod enn dagens.
Les mer om:

Udjus&Blågis #46: Fotball-vm, politikk og el-biler

Kan vi glede oss over fotball-vm i det korrupte Russland? Bør el-biler betale i bommene? Og kan sportsjef Pål Jørgensen tenke seg å stemme KrF, hvis de fjerner «Kristelig» fra partinavnet?
Les mer om:

Leirin kan reddes av Stortinget i kveld

KrF har kastet seg inn i spørsmålet om Leirins skjebne i 12. time. Dermed ligger det an til flertall for å hindre Avinor fra å strippe flyplassen for alt utstyr etter 1. juli.
Les mer om:

Hareide utelukker ikke regjeringsdeltakelse før neste valg

KrF-leder Knut Arild Hareide garanterte før valget at KrF ikke skulle gå inn i regjering med Frp i denne perioden. Nå avviser han ikke at det kan skje likevel.

Ropstad håper KrF velger side i løpet av året

Det var en stolt og VM-klar Knut Arild Hareide som oppsummerte året for KrF: – Det som er felles med KrF og Brasil, er at vi spiller med hjertet utenpå drakta.

Går for skytebane på Lahaug

Arbeiderpartiet, Venstre og KrF snudde i tolvte time.
Les mer om:

Hvor mye koster det å ruste opp grendeskolene?

I følge rådmannen må kommunens grendeskoler på sikt rustes opp for flere titalls millioner kroner. Det synes Torleif Haugland (KrF) høres alt for høyt ut.
Les mer om:

KrF nøler med veivalg: Stortrives på vippen i norsk politikk

– Jeg håper velgerne ser at KrF gjør en forskjell, sier Kjell Ingolf Ropstad (33), men innser at knapt en eneste ny velger har latt seg begeistre av det partiet har utrettet på Stortinget siden valget i høst.

Arrestert etter å ha trua med kniv

KrF foreslår å stramme inn røykeloven. Elling Borgersrud har røykt siden han var 16, og synes røykere er nok «uglesett» allerede – men tror det er bra for barnas del.
Les mer om:

Nå kan det bli vanskeligere for Elling å tenne seg en røyk

KrF foreslår å stramme inn røykeloven. Elling Borgersrud har røykt siden han var 16, og synes røykere er nok «uglesett» allerede – men tror det er bra for barnas del.
Les mer om: