Nyheter om KrF


Ordfører om E18-planleggingen: -Kommunene har sovet i timen

Kommunene har malt seg inn i et hjørne i E18-planleggingen, og risikerer et stortingsvedtak med «null tunneler». I et forsøk på å få dem ut av knipa, tar Vegårsheis ordfører Kjetil Torp (KrF) i bruk direktelinjen til samferdselsministeren.
Les mer om:

KrF tar grep etter TV 2 sak – vil gi mer støtte til trillingfamilier

Det finnes i dag ingen egne støtteordninger for trillingfamilier. Nå vil KrF gjøre det enklere for trillingforeldre å få avlastning i hverdagen, men kun det første året.
Les mer om:

Politikere ville vite hvorfor kommunen ikke har satt opp husleia her på 20 år - nå blir den isteden satt ned

I 20 år har leien på det kommunalt-eide industribygget på Grenstøl stått på stedet hvil. Det reagerte kommunestyrepolitikerne Ynge Monrad (FrP) og Hans Tomter (KrF) på, og ba kontrollutvalget undersøke saken. Konsekvensen er at leien trolig blir satt ned.
Les mer om:

Ber KrF stemme med hjertet - mot bevæpning i utkastelser av barn

SVs justispolitiske talsmann, Petter Eide, oppfordrer KrF til å sikre flertall for et forslag om at generell bevæpning for politiet ikke skal gjelde utkastelser av barnefamilier.
Les mer om:

Krever handling – mener ungdommer utvikler spiseforstyrrelser og depresjon under pandemien

Nordland KrF har bedt Helse og omsorgs-departementet gjøre mer for unge som sliter med ettervirkninger av koronapandemien.
Les mer om:

Hareide skal se på enklere mudringsløsninger for farleden – håp om penger i vår

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har bedt om å få på bordet alternativer til å ruste opp hele farleden til Borg havn. Senterpartiets Ole André Myhrvold forventer at regjeringen gir penger til mudring i vår.

– Eg reagerer på måten det blir argumentert på, som om desse familiane ikkje vil prioritere barna sine(pluss)

Fleire på venstresida har engasjert seg i debatten om barnetrygd og sosialhjelp. Sp og KrF klargjer at også dei vil ha ny ordning.
Les mer om:

KrF hardt ut mot «egen» rusreform – håper opposisjonen griper inn

KrF er mot sin egen regjerings rusreform og håper den ikke blir vedtatt i Stortinget slik den er nå. Men selv skal de stemme for å avkriminalisere narkotika.
Les mer om:

Vil streame kommunestyremøtene(pluss)

Tidligere Gjemnesordfører Odd Steinar Bjerkeset (KrF) luftet muligheten for at kommunen kan streame både formannskapsmøtene og kommunestyremøtene.
Les mer om:

Myhrvold (Sp) ber statsråden svare om mudring i Borg havn

Senterpartiets Ole André Myhrvold vil vite om samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil følge opp statens ansvar for å mudre. Spørsmålet i Stortingets spørretime onsdag kommer etter Denofas kostbare lossing i forrige uke.

Krever svar etter familie-utkastelse

Familien på sju ble kastet ut fra den kommunale boligen. Nå krever KrF og Frp nye svar fra byrådet.
Les mer om:

Rødt, Venstre, KrF og Høyre: AUF må betale tilbake pengene

Oslo AUF fikk 1,5 millioner kroner i tilskudd på feil grunnlag fra kommunen. Nå ber flere partier om at pengene betales tilbake, så de kan deles ut til dem som skulle ha dem.
Les mer om:

Kjell Ingolf - si nei til å kaste ut Delnaz (6), Khairi (5) og Della (1)

Regjeringen – inkludert KrF – er i ferd med å kaste tre jesidiske barn og deres foreldre ut av landet til en ekstremt usikker og farlig skjebne i Nord-Irak.
Les mer om:

Uønsket oppførsel eller trakassering i alle stortingspartier i fjor

Alle stortingspartier unntatt KrF, Venstre og SV, behandlet varsler om seksuell trakassering i 2020.
Les mer om:

Søreng er mer optimist enn på lenge(pluss)

Statsråd og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad måtte svare om kirkeasylsaken i Stortingets spørretime onsdag. – Jeg er mer optimistisk enn på lenge, kommenterer lokalpolitiker Per-Inge Søreng (KrF).

Kan Senterpartiet regjere med KrF? – Det vil jeg ikke svare på

Hørselshemmede Leif fikk ny hverdag med button
Les mer om:

Anders utfordrer sin egen partileder til å komme på banen: – Mange har forventninger til KrF i denne saken

Saken om familien i Tønsberg som skal sendes ut av landet engasjerer og opprører mange.
Les mer om:

Ropstad vil gjøre sosiale medier tryggere for unge

Regjeringen er bekymret for barn og unges hverdag på nett. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil være strengere med teknologikjempene.

Helsebyråden håper inngripende tiltak i Bergen ikke vil vare lenge

Helsebyråd Beate Husa (KrF) er bekymret for spredningen av to mer smittsomme koronavarianter, men håper de raskt får oversikt over situasjonen.
Les mer om:

Møtte ordføreren i Tromsø og i Balsfjord i dag: Her er grepene Hareide vil gjøre for å bedre sikkerheten i Lavangsdalen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) går langt i love en forlengelse av midtdeleren på E8 gjennom Lavangsdalen. Men først skal farten settes ned.

Snuoperasjon på Stortinget: Vil gi statlige penger til flyruta likevel(pluss)

I juni stemte Høyre, Krf, Venstre og Frp mot å gi korona-krisehjelp til flyruta mellom Fosen og Oslo da Stortinget behandlet saken. Nå har minst tre av partiene snudd.
Les mer om:

Presset Melby om eksamen: – Målet er å finne en løsning vi alle kan leve med

Høyre er skeptisk til å avlyse eksamen for alle. KrF er i tenkeboksen. Kunnskapsminister Guri Melby fra Venstre lover en snarlig avklaring, men kan love at i hvert fall én gruppe må ta eksamen.
Les mer om:

Avviser politisk hestehandel

- Nå håper jeg både næringsdrivende i regionen og kommunene kan samle seg om å kreve best mulig arealmessige vilkår og tilrettelegging for et nytt næringsområde ved «Risørkrysset», sier ordfører Kjetil Torp (Krf).
Les mer om: