Nyheter om Kreft


Sarah (37) overlevde kreft – og svømte over den engelske kanal fire ganger

Den tidligere kreftsyke Sarah Thomas satte verdensrekord da hun svømte frem og tilbake fra England til Frankrike to ganger på samme tur. – Kan ikke tro vi gjorde det, sa 37-åringen om bragden.

Martin mistet begge beina – i sommer fikk faren kreft

Pappa Jarle ble en av de viktigste støttespillerne for Martin, da han mistet begge beina i jordskjelvet på Kos. Etter at Jarle fikk hjernesvulst ble rollene byttet om.
Les mer om:

TNT-vokalist Tony Mills er død

I en melding på Mills’ Facebook-side skriver kona hans Linda Mills at han fikk diagnosen uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen i april. – Det er med knust hjerte at jeg meddeler at min elskede mann og beste venn Tony Mills er død, skriver hun. LES OGSÅ: Kreator til Inferno. Mills var vokalist i TNT i perioden 2006 til 2013, og bandet hyller ham i en melding på Facebook-siden sin. – Du ga oss tre flotte album, mange store konserter og mange fine minner sammen på veien og i studio. Vi føler et stort tap, skriver bandet.  The post TNT-vokalist Tony Mills er død appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Dyrestudier skaper bekymring over tilsetningsstoffer

Flere dyrestudier hinter om at enkelte vanlige tilsetningsstoffer i maten vår kan være knyttet til både fedme, kreft og metabolske problemer som diabetes 2.
Les mer om:

Tine (53) har overlevd kreft to ganger: – Legen sa «Jeg tror vi skal klare å redde øyet, men vi må nok fjerne halve nesa»

Da Tine Kleive-Mathisen overvant føflekkreft i 2011, trodde hun at hun hadde fått sin dose med alvorlige sykdommer. To år senere ble hun diagnostisert med en annen type kreft.
Les mer om:

Legens beskjed til Tine (53): «Jeg tror vi skal klare å redde øyet, men vi må nok fjerne halve nesa»

Da Tine Kleive-Mathisen overvant føflekkreft i 2011, trodde hun at hun hadde fått sin dose med alvorlige sykdommer. To år senere ble hun diagnostisert med en annen type kreft.
Les mer om:

Cecilie vil bidra til åpenhet rundt kreft

Etter at Cecilie Granerud (48) stod frem og fortalte at hun hadde fått svulst på hjernen, møter hun stadig mennesker som er takknemlige for at hun er så åpen om sykdommen sin.
Les mer om:

– Demens blir ikke tatt like seriøst som kreft

Demens er den eneste av de 100 prosent dødelige sykdommene som både utredes og behandles i primærhelsetjenesten, påpeker nevrolog.
Les mer om:

Millie Bobby Brown (15) produserer film for Netflix

Stranger Things-stjernen skrev historien sammen med søsteren sin. Og nå skriver hun kanskje historie sammen med Netflix? I vinter fortalte vi om Little, en film produsert av filmens 14 år unge hovedrolleinnhaver Marsai Martin. Tenåringen pitchet selv konseptet etter å ha jobbet med det i flere år.

Ny studie: Vegetarianere har høyere risiko for å få slag

Risikoen for å få kreft eller blodpropp er mindre for dem som kutter ut kjøtt, men forskere har funnet en sammenheng mellom vegetariansk eller vegansk livsstil og økt risiko for slag. 
Les mer om:

– I dagene før kontrollen, tror jeg at jeg er dødssyk

Marit Høgås fikk som 38-åring påvist kreft i livmorhalsen. Selv om hun er erklært frisk, må hun leve med angsten for tilbakefall.
Les mer om:

Hundefører Sissel trosser den alvorlige sykdommen: – Det er nesten min redning, siden det får tankene vekk

SKIEN: Sissel Langjordet har uhelbredelig kreft, men er fortsatt med så mye hun kan på treningene i Norske redningshunder i Telemark. – Det er nesten min redning, siden det får tankene vekk fra andre ting, sier Langjordet, som denne uka fikk honnør for den frivillige innsatsen fra øverste hold.
Les mer om:

Storebror Fabian fikk kreft og døde bare 11 år gammel. I dag arrangerer Noah (10) og Liam (8) løp for å samle inn penger til kreftsaken

Knut, Noah og Liam deler alle en felles erfaring med å være pårørende for kreftpasienter. Nå ønsker de å få med seg så mange som mulig for å løpe til inntekt for barnekreftsaken.
Les mer om:

Nå skal barnebarnet løpe for Anne Lenes avdøde datter

Løp for meg blir arrangert for første gang på Karmøy. Anne Lene Knutsen var ikke i tvil om at hun ville bidra med å arrangere barneløpet da hun ble forespurt. For 23 år siden mistet hun sin nesten fem år gamle datter i kreft.
Les mer om:

Henriksens lagkamerat rammet av kreft: – Man tror nesten ikke på det

Markus Henriksen mottok trist budskap fra hjembyen i løpet av landslagsuken.
Les mer om:

Elisabeth (13) er frisk etter kreft – fredag deltar hun i populært TV-show

Elisabeth Kvinnsland fra Haugesund deltar i årets sesong av "Norske talenter" på TV 2. Selv skal hun opptre på jubileumsfesten til TV Haugaland når programmet sendes fredag kveld.
Les mer om:

Lokal satsing kan føre til at kreft og KOLS oppdages på et mye tidligere stadium. Det kan spare liv

Forskningen Universitetet i Sørøst-Norge gjør på tidlig oppdagelse av ikke-smittsomme sykdommer, vekker interesse. Nå ansetter universitetet på Bakkenteigen en egen professor med dette som forskningsfelt, og det er SpareBank 1 Stiftelsen BV som finansierer satsingen.

Supervitamin bedrer overlevelsen ved kreft

Et høyt nivå av et bestemt vitamin øker sjansen for å overleve kreft.
Les mer om:

Ny studie: D-vitamin øker sjansen for å overleve kreft

Pål Røsand fra Nøtterøy, som selv har lungekreft, gleder seg over det han hører fra Kreftregisteret. – Det er viktig at folk blir informert om det, sier han
Les mer om:

Ny studie: D-vitamin øker sjansen for å overleve kreft

Kreftpasienter med høyt D-vitaminnivå har en vesentlig større mulighet for å overleve enn pasienter med lavt nivå, viser ny norsk forskning.
Les mer om:

USAs eldste høyesterettsdommer på bedringens vei

USAs eldste høyesterettsdommer, 86 år gamle Ruth Bader Ginsburg, sier hun er på bedringens vei etter å ha blitt behandlet for kreft.
Les mer om:

Var sengeliggende med kreft i vinter. I comebacket tok superstjernen en emosjonell gullmedalje.

Max Parrot (25) var tilbake på snøen etter en svært tøff tid. Han svarte med å vinne nok en gang.
Les mer om:

Var sengeliggende med kreft i vinter. I comebacket tok superstjernen en emosjonell gullmedalje.

Max Parrot (25) var tilbake på snøen etter en svært tøff tid. Han svarte med å vinne nok en gang.
Les mer om:

Fikk kreft i fjor – vant X Games-gull

FORNEBU (VG) For to måneder siden avsluttet han behandlingen for lymfekreft. Lørdag kveld vant kanadiske Max Parrot (25) X Games-finalen i Big Air i snowboard i Telenor Arena.

Skuespiller Valerie Harper er død

Hennes mangeårige venn Dan Watt bekreftet dødsfallet fredag. Harper har kjempet mot kreft i flere år. Hun var en av hovedstjernene i «The Mary Tyler Moore Show», så hovedskuespiller i sitt eget show «Rhoda». Valerie Harper nøt sin storhetstid i rollen som Rhoda Morgenstern i disse showene, noe som sikret henne tre Emmy-priser på rappen mellom 1971 og 1973. Totalt vant hun fire Emmys og en Golden Globe, alle på 70-tallet. I love Valerie Harper for her humor, her intelligence, her fashion, her strength, and her vulnerability. I'm forever grateful for her art, inspiration and feminism.
Les mer om: