Nyheter om Kredittkort


12-åring stjal mors kredittkort og dro til Bali

En australsk gutt fra Sydney tok flyet alene fra Perth og videre til Indonesia, der han sjekket inn på hotellet All Seasons.
Les mer om:

12-åringen møtte aldri på skolen. Da moren fikk høre hvor sønnen var, fikk hun sjokk

Stjal familiens kredittkort, og «dro på eventyr».
Les mer om:

Stjal kredittkort og bestilte varer i eget navn

Ønsket å betale ned gammel gjeld.
Les mer om:

Sykkel-VM-ansatte dro kredittkort for nesten 200.000 kroner – hevder kvitteringer for pengebruken mangler

Ifølge konsernregnskapet til Norges cykleforbund, ble det ikke levert kvitteringer for bruk av firmakort i Bergen 2017 AS. Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen hevder at han har sitt på det tørre - og får støtte fra forbundets regnskapsfører.

Vurderer du å kjøpe ny sykkel med forbrukslån? Dette bør du vite på forhånd

Vurderer du å kjøpe ny sykkel med forbrukslån? Les dette først Sykkelinteressen i Norge når stadig nye høyder. Transportøkonomisk institutt har forsket på nordmenns reisevaner i flere år, og trenden er tydelig. Sykkelen er i ferd med å bli et av våre foretrukne transportmidler. Ikke bare sykler flere nordmenn, men reisene blir også til stadighet lengre. Nå er det blitt vanlig å sykle både til skole og jobb. På mange arbeidsplasser har det blitt «trendy» å sykle til jobben. Flere bedrifter har satt i gang ulike tiltak for å få de ansatte i aktivitet.

Disse kravene må du oppfylle for å låne

Disse kravene må du oppfylle for å søke om forbrukslån Vurderer du å søke om forbrukslån, men er usikker på hvilke krav som gjelder? Her tar vi for oss de vanligste kravene som stilles hos norske långivere, og hvordan det påvirker utfallet av søknaden din. Med en fleksibel kredittramme og nedbetalingstid er forbruksfinansiering blitt en favoritt hos mange nordmenn. Søkebunken hos forbruksbankene har blitt så stor at noen banker har tatt i bruk roboter for å håndtere volumet.

Bestilte Thailand-tur med morens kredittkort

Mann i 40-årene fra Kvinnherad skaffet seg kredittkort i morens navn, og brukte tusenvis av kroner i Norge og i utlandet.

Sykkelpresidenten ga seg selv kredittkort-garanti for sykkel-VM: Nå må Sykkelforbundet punge ut

Som president i Norges cykleforbund skrev Harald Tiedemann Hansen (61) helt på egen hånd ut en garanti for kredittkort verdt 300.000 kroner til VM-arrangøren Bergen 2017 AS - der han selv var daglig leder.

Kredittkortkunder risikerer rentesmell

Med kredittkort fra Santander eller Komplett Bank kan det bli dyrt ikke å betale hele kredittkort­regningen. Da forsvinner nemlig rentefritaket.
Les mer om:

Ole-Alexander hadde 50 ubesvarte anrop om dagen og turte ikke åpne posten

Ole-Alexander Walseth (29) har over en million kroner i gjeld etter bruk av kredittkort og forbrukslån. Nå velger han å stå frem for å hjelpe andre i en lignende situasjon.

Når Sigurd Eikje gir seg som Karmøy-rådmann, blir maleriet på veggen flyttet til et annet rom på rådhuset

Fullmakter og kommunens kredittkort er overlevert andre. I ettermiddag forlater Sigurd Eikje rådmannskontoret i Karmøy.
Les mer om:

iPad på kontantkort

Mange tror de må ha knyttet et kredittkort til sin iTunes-konto. Det er ikke riktig, ved å bruke gavekort kan du ha full kontroll på utgiftene fra iPad og iPhone.
Les mer om:

– Er det OK at jeg sender bilde av kredittkortet ditt, mamma?

Anita Hansen advarer mot ny type nettsvindel rettet mot barn. Via Instagram ble Anitas sønn bedt om å sende bilde av morens kredittkort for å få gratis penger til fotballspillet FIFA. Svindleren hadde rundt 2000 følgere fra ni år og oppover.

Postmann dømt for tyveri

En tidligere postmann fra Halden er dømt til seks måneders fengsel for å ha stjålet kredittkort og koder fra personer på postrunden. Han svindlet til seg kr 160.000,-
Les mer om:

Postmann: – Fikk angst for å åpne post

HALDEN TINGRETT (NRK): Økonomiske problemer var årsaken til at en ansatt i posten begynte å åpne andres brev, stjele kredittkort og ta ut penger i minibanker.

Å tisse - bare med kredittkort!

Bussterminalen i Oslo.
Les mer om:

Du kan julehandle på kreditt

Vår økonomiekspert anbefaler bruk av kredittkort når du skal kjøpe inn årets julegaver. Hver og en av oss kommer til å bruke i snitt rundt 11.000 kroner på julehandelen og over halvparten av dette går til julegaver. – For det…
Les mer om:

Bør du betale regninger med kredittkort?

Dette bør du vite hvis du skal betale regningene dine med kredittkort.
Les mer om:

Kredittkortkjøp koster

Sparebanken Møre er, ifølge en analyse fra byrået Samlino, en av svært få banker som tar gebyr for varekjøp med kredittkort. Den er også den dyreste, med et gebyr på tre kroner hver gang kortet trekkes.

– Billettkjøperne kan klage til banken sin

– Hvis man har kjøpt billetter med kredittkort, og ikke kommer noen veg med arrangøren, er neste steg å ta kontakt med banken, forklarer Thomas Iversen, juridisk rådgiver i Forbrukerrådet.

Fengslet på nytt for storsvindel med kredittkort

En rumensk mann i 40-åra ble i forrige uke fengslet for åtte nye uker i Sunnmøre tingrett i forbindelse med organisert kortsvindel i Ålesund, Bergen, Stavanger og Sandnes.

Skriver ut fartsbøter med penn og papir

FALKENSTEN (TV 2) Blir du stoppet i fartskontroll, får du hverken betale med Vipps eller kredittkort. Og foreleggene skrives ut på gamlemåten; med penn og papir.
Les mer om:

Oddvar og Liene måtte flykte fra huset sitt i Portugal da flammene kom fra alle kanter. – Det var et inferno uten like

Norske Oddvar Myklebust (66) og kona Liene Sengmany (32) måtte i hui og hast kaste seg inn i bobilen for å unnslippe skogbrannen i Portugal. Det eneste de rakk å ta med seg, var en liten bag med papirer og kredittkort.

Finanstilsynet strammer inn: Kun ett kredittkort per person

Finanstilsynet strammer kraftig inn på reglene for forbrukslån. Snart vil bankene kun få lov til å utstede ett kredittkort per person uten å gjennomføre en omfattende kredittsjekk. 

Leiar: Kredittkort er ikkje løysinga

AFTENBLADET MEINER: Det er urovekkjande at nær tre av ti norske studentar nyttar kredittkort for å finansiera studietida.
Les mer om: