Nyheter om Kraft


Mindre ny kraft enn venta – forbruket auka dobbelt så mykje som veksten

Kraftproduksjonen i Noreg auka med 3,1 TWh i 2021. Det er mindre enn halvparten av kva den auka med året i førevegen.
Les mer om:

Faggruppen Skytjenester søker nye styremedlemmer

Faggruppen for skytjenester har som hovedformål å bidra med økt kunnskap om skytjenester for alle medlemmer av Dataforeningen, og med skytjenester i fokus tilbyr faggruppen en rekke seminarer og møtepunkter gjennom året: NettverksmøterSoftware 2020FaggruppemøterAndre møteplasser på vegne av eller i regi av dataforeningenOpplæringsaktiviteter Dataforeningen er til, og skapes av, IT-profesjonelle, avanserte IT-brukere og mennesker og virksomheter som ser hvilken formidabel, samfunnsbyggende kraft teknologien har.

Risikerer å ende som et Klondyke for krypto: - Bør ta skjeen i en annen hånd

- Rimelig kraft gjør Meløy til en magnet for datasentre, som i hovedsak ender opp med å tilby serverplass til utvinning av kryptovaluta.
Les mer om:

Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper. Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden.

Sky Sports: Tottenham har på plass Contes første forsterkning

Adama Traoré. En av Premier Leagues sterkeste og mest eksplosive spillere har vært i samtaler med Antonio Conte. Tottenham-manageren har tydeligvis overbevist spanjolen om hans rolle i London, nå gjenstod jobben med å overbevise Wolverhampton. Ifølge Sky Sports ble budet på rundt 150 millioner avslått av ulvene, men nå skal Tottenham ha trykket på riktig knapp på kalkulatoren. Sky Sports hevder 200 millioner kroners-budet fra Tottenham er tatt vel imot hos Wolverhampton, nå venter signaturen.

Slutter som sjef for Haugaland Kraft

For 18 år siden bestemte Olav Linga seg: Han skulle gå av som sjef for Haugaland Kraft i 2022, senest. Det blir slik Linga har planlagt.
Les mer om:

Lanserer nytt program: - Mange unge er engasjert og stiller krav

Med 58 partnerbedrifter og en rykende fersk million kroner fra Innovasjon Norge Nordland skal Kraft tas et steg videre.
Les mer om:

Island sjokkerte med seier over Frankrike

Island hadde åtte spillere i koronaisolasjon, men slo likevel regjerende OL-mester Frankrike 29-21 i håndball-EM. Seieren sender Island med full kraft inn i kampen om semifinaleplass. Islendingene har igjen Montenegro og Kroatia i hovedrunden i en gruppe der Danmark er stor favoritt. Island ledet hele 17-10 ved pause etter bare seks bomskudd i 1.-omgangen. I tillegg tapte Frankrike keeperkampen klart den første halvtimen. Islandkeeper Viktor Hallgrímsson storspilte.

Polen med ny gavepakke til Norge

Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen. Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6). Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

Lars Egeland (SV) er positiv til vindkraftanlegget: – Vi trenger mer kraft, og noen steder må det bygges ut

Lars Egeland (SV) mener folk må ta innover seg at vi har et stort behov for nye engergikilder.
Les mer om:

Vil erstatte ordet «høsting» – lanserer konkurranse

Høstingsforskriften som trådte i kraft ved nyttår, har skapt heftig debatt. Nå snur Fiskeriministeren og ber om hjelp fra vanlige folk.
Les mer om:

Regjeringen åpner for flere på arrangementer

Endringen trer i kraft fra i morgen klokka 12 og er i tråd med FHI og Helsedirektoratets anbefalinger, som ble publisert tidligere i kveld.

Jan Erik Andersen er død

Minneord: Jan Erik Andersen var en engasjert kraft i arbeiderbevegelsen i Grenland og aktiv i LO-radioen i 33 år. Tirsdag døde han.

Han varslet om et sikker­hets­problem – det var jobben hans. Da fikk han spar­ken i Dala­ne Kraft

Planlegger barnehage for 150 millioner ved Mosvatnet
Les mer om:

Hit vil vi dra når verden åpner: — Malaga er drømmemålet

Natt til 14.januar trådte de nye korona-tiltakene i kraft. Vi spurte folk på gata om de har begynt å drømme om ferie etter pandemien.
Les mer om:

Kraft x land

Lilleby Brug i Fredrikstad var de første i Norge – i 1877 – som installerte elektrisk belysning i produksjonslokalene. I 1894 ble trikken tatt i bruk i Kristiania, som den første i Norden.

– Vi forventer svært kraftige vindkast!

Det er venta at vinden som kommer blåsende over Valdres søndag kveld er av en slik kraft at farevarselet nå er oppjustert fra gult til oransje.
Les mer om:

Vi må bidra til «det grønne skiftet» med vett og forstand. / Folk i Groruddalen må sikres rimelig elektrisk kraft.

Norges naturressurser ligger til grunn for mye av vår velstand og velferd. Blant de viktigste av disse er energiressursene vannkraft og olje og gass. Mens olje og gass kan transporteres over lange avstander er transport av elkraft over lengre avstander kostbart og medfører tap av deler av energien. Derfor bør elkraften utnyttes nær produksjonsstedene og ikke primært være en eksportvare.
Les mer om:

Bygget to nye hytter etter brann og innbrudd - nå kreves begge revet

- Vi vil avvente myndighetens vurdering før vi fjerner noe, sier Troms Kraft Produksjon AS.

Tangen informerte ikke om Støre-middag: – Invitert i kraft av å være venn

Oljefondet har praksis på å være åpne med Finansdepartementet om møter med folkevalgte. Men Nicolai Tangen sa ikke fra om middagen med daværende opposisjonsleder Jonas Gahr Støre (Ap), der Norges Bank og Jens Stoltenberg ble tema, fordi han anså det som en privat middag.

Tangen informerte ikke om Støre-middag: – Invitert i kraft av å være venn

Oljefondet har praksis på å være åpne med Finansdepartementet om møter med folkevalgte. Men Nicolai Tangen sa ikke fra om middagen med daværende opposisjonsleder Jonas Gahr Støre (Ap), der Norges Bank og Jens Stoltenberg ble tema, fordi han anså det som en privat middag.

Norsk utklassing i håndball-EM: Fersking skjøt Slovakia i senk

Erik Thorsteinsen Toft debuterte i mesterskap med full kraft. Hans skudd ble målt til over 130 kilometer i timen da Norge slo Slovakia 35-25 i håndball-EM.
Les mer om:

Per Willy Amundsen raser mot HLK Nett: – En monopolist som gjør som de vil

Hålogaland Kraft Nett er ifølge Per Willy Amundsen ett av få nettleieselskaper som allerede har innført den nye nettleiemodellen.
Les mer om:

Godt nytt avgiftsår

1. januar trer en rekke endringer i kraft. Felles for de fleste av dem er at de gjør hverdagen dyrere og vanskeligere for folk flest.
Les mer om:

Stormen blåste over Telemark – strømløst flere steder

Stormen Gyda fôr over Tinn i natt med stor kraft. I høyden var det knapt mulig å stå oppreist i de verste kastene. Men foreløpig er det meldt om få skader.
Les mer om: