Nyheter om Kraft


2,9 kilometer gang- og sykkelvei med ekstra kraft til 90 millioner

Hvaler har fått styrket strømleveringen med ny kabel i bakken. Med på kjøpet har kommunen fått 2,9 kilometer med gang- og sykkelvei langs fylkesvei 108.
Les mer om:

Måtte sende ungene over bekmørk hovedvei: – Jeg skreik nesten etter bilene

Etter gjentatte henvendelser til Haugaland Kraft, var det endelig lys da Surusvadee Bajram skulle sende ungene til skolen fredag morgen.
Les mer om:

Nå er dette ulovlig

Forskrift om forurensning og avfall på Svalbard trådte i kraft 1. januar i år. Nå må bedrifter som ønsker å vaske bilen selv anskaffe seg sandfang og oljeutskillere.
Les mer om:

Kunder i Troms får redusert pris. Det gjør ikke kunder i Nordland

Etter fusjonen av Nordlandsnett og Troms Kraft har kundene i Troms nå fått redusert nettleie, det har ikke kundene i Nordland.

Equinor skal forsyne New York med kraft

Equinor er valgt til å forsyne delstaten New York med havvindkraft i en av de største tildelingen for fornybar energi i USA noensinne.
Les mer om:

Korona-trøbbel for Stefan Kraft

Den østerrikske stjernehopperen Stefan Kraft dropper kommende helgs verdenscuprenn i Zakopane som følge av ettervirkninger etter koronavirus-sykdom. 27 år gamle Kraft sier i en pressemelding fra det østerrikske skiforbundet at han følte seg «skviset som en rosin» etter å ha blitt rammet av viruset i desember. Fortsatt føler han seg ikke helt restituert. Kraft opplyser videre at han sliter med smerter både i ryggen og lysken. Derfor tar han nå en konkurransepause for ikke å belaste kroppen mer enn nødvendig. (NTB)
Les mer om:

Kjøp, kjøp, kjøp!

Kommunene på Haugalandet bør bruke forkjøpsretten sin når Fjelberg Kraftlag selger aksjene sine i Haugaland Kraft.
Les mer om:

Hitecvision kjøper andel i Haugaland Kraft

Politibil krasjet under utrykning
Les mer om:

Liten medieinteresse: – Det er et tankekors at eldre kvinner nærmest er fraværende i norske nyhetsmedier, sier Helga Hjetland

Den typiske kilden i norske nyhetsmedier er en mann mellom 20 og 66 år som uttaler seg i kraft av sitt yrke. Eldre over 67 år, og særlig kvinner, er nesten ikke representert.
Les mer om:

Tsjekkia trakk seg fra håndball-VM

Tsjekkia har trukket seg fra håndball-VM etter et smitteutbrudd blant spillere og ledere. Nord-Makedonia er som første reserve invitert til å overta plassen. Bakgrunnen for Tsjekkias avgjørelse er en rekke smittetilfeller på de obligatoriske koronatestene før avreise til Egypt, melder arrangøren på sitt nettsted. Tsjekkia skulle spille i gruppe G og møte Sverige, vertsnasjonen Egypt og Chile i gruppespillet. Arrangøren har laget en liste med reserver til VM. Nord-Makedonia sto øverst på den lista i kraft av sin 15.-plass i EM i fjor.

Fjelberg Kraftlag AS sel aksjane sine i Haugaland Kraft AS til HitecVision

23. desember 2020 blei det inngått ein avtale om sal av samtlege 19.141.293 aksjar. Medeigarane i Fjelberg Kraftlag ligg an til å få i overkant av 310 millionar kroner til fordeling når andre kostnadar og pengar til stiftinga er trekt ifrå.
Les mer om:

Knut Vassbotn skal lede nytt, lokalt havvindselskap: – Ekstremt spennende

– Det er så store muligheter her, at det er viktig å kjenne sin besøkelsestid, sier Vassbotn om at Haugaland Kraft, Knutsen Subsea Solutions og Sunnhordland Kraftlag (SKL) går sammen og etablerer et havvindselskap med hovedkontor i Haugesund.

FK Haugesund har solgt Ibrahima Koné

For tre år siden dro Haugesund sine speidere til Mali og hentet spisstalentet Ibrahima Koné fra CO de Bamako. – Det gikk sånn midt på treet, sist sesong valgte Eliteserieklubben å leie han ut til den tyrkiske klubben Adana Demirspor som spiller i TFF First League. (Nest øverste nivå) Planen var at det elegant skulle gli over i et kjøp, men corona-pandemien har skapt store problemer for tyrkisk fotball, spesielt litt nedover i seriesystemet.

Hastemøter om testing

Testgeneral Espen Rostrup Nakstad og Styringsgruppa for TISK avholdt to hastemøter kort tid etter at tiltaket om obligatorisk testing ved grensa trådte i kraft.
Les mer om:

Ny pandemilov trer i kraft søndag – strammer kraftig inn

Sverige har vedtatt en ny pandemilov, som trer i kraft førstkommende søndag.
Les mer om:

Lei av å bli sett på som syndebukk: – Dette er rett og slett dårlig fra regjeringens side

Fra 4. januar kom regjeringen med nye nasjonale tiltak. Roar Brakstad (25) skulle egentlig reise til Trondheim for å fortsette studiene, samme dag som tiltakene trådte i kraft. Nå savner han klarere retningslinjer fra regjeringen sin side.

Far og sønn Røkke vrir enda flere milliarder inn mot fornybar kraft

Pfizer: Vaksinen fungerer mot den muterte virusvarianten
Les mer om:

Dragkamp om milliardar i Røldal-Suldal Kraft: Stortinget har krava sine klare om ein månad

Den politiske prosessen i Stortinget om dei framtidige driftsvilkåra for Røldal-Suldal Kraft A/S har starta.
Les mer om:

Hans-Petter og kona mener de blir kastet ut av huset etter å ha tapt i retten – protesterer mot vindkraftutbyggeren i Sarpsborg

Vindkraftmotstander Hans Petter Thue og kona Kari hevder de ikke har penger til å betale ut saksomkostningene etter at de tapte rettssaken mot Zephyr/Haram Kraft. Nå frykter de å miste huset.
Les mer om:

Politiet med siste advarsel: Dra hjem, ellers tar vi fram våpen

Politiet har gitt en siste advarsel til demonstranter som fortsatt er ute i USAs hovedstad Washington, nesten to timer etter at portforbudet trådte i kraft.

Kongressbygningen er nå sikret

Sikkerhetssjefen i Kongressen opplyser at kongressbygningen ble sikret like før portforbudet i Washington skulle tre i kraft klokken 18 lokal tid.
Les mer om:

En viktig lov for tros- og livssynssamfunn har trådt i kraft!

Ved inngangen til dette året trådte ny lov om tros- og livssynssamfunn i kraft.
Les mer om:

Fikk beskjed om å reise hjem etter en halvtime - utsetter semesterstart

KARMØY (NRK): Karmøy folkehøgskule utsetter skolestart med to uker etter at de nye koronareglene trådte i kraft. Elevene fikk beskjeden seint søndag kveld.
Les mer om: