Nyheter om Kort


- Vi rølper påsken inn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Å få hundrevis til å synge om Pamela Anderson, Feda, kjønnsorganer og plastisk kirurgi er ikke hverdagskost, men hver gang Luxus Leverpostei entrer scenen er det nettopp det som skjer. Det er en god duse humor og ironi i det Luxus gjør, Tradisjon En påske i Flekkefjord uten Luxus Leverpostei går nesten ikke. Når Bob Kåre (Per Tore Bjerge) løfter glasset og skåler, så skåler publikum med. - Nå gjør vi oss klar.

Her møtes nettverket kort tid etter forbudet

Hit inviterte de deltakere i det ulovlige nettverket til «det største» Lyconet-arrangementet i Norge i 2019.
Les mer om:

Natt til tirsdag syklet Per Øyvind 120 kilometer på Hardangervidda – neste morgen var han tilbake på jobb

Påskegjester på Mårbu trodde ikke sine egne øyne da de så notoddenkaren komme tråkkende over isen på Mårvatn på sykkel. Kort pause for å få varme i kroppen, så heiv han seg på sykkelsetet igjen. Hjemme på Notodden ventet en arbeidsdag.
Les mer om:

Tekstilkunstner etterlyser teppet som forsvant?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var en gledens dag, høsten 1979, da jeg fikk mitt første utsmykkingsoppdrag for KORO av konsulent Ellen Rittun om å tegne og veve et teppe til administrasjonsbygget på Svalbard. Oppgaven var låst, det vil si at målene var oppgitt, 2 x 1,5 meter, og mottoet var: «Flora.» Det er uhyre vanskelig å veve en natur du aldri har sett. Like vanskelig er det å lage et kunstverk til et rom man ikke har sett.

12 norske podcaster for påskeferien

Gratulerer med påskeferie! Gitt at du ikke har jobb-påske, da. Vi vil nødig at du skal kjede deg, og vil i den anledning anbefale 12 norske podcaster du kan sluke eller ha som bakgrunnsstøy. Flittige studenter og folk med jobb uten ferie kan for all del lese videre, det er jo ikke noe i veien for at du kan hører et par episoder til og fra jobb/skole. Felles for alle podcastene nedenfor er at de får oss til å le, noen gjør oss også litt klokere og samfunnsengasjert.

Nyhetsdøgnet torsdag 18. april

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
Les mer om:

Bernt ventar over 1400 lam

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vår betyr lemming for mange bønder på Jæren. På Jæren varierer sauetlalet hjå bøndene mykje. Medan andre ventar nokre få, ventar bonde Bernt Undheim på Herikstad i Hå meir enn 1400 lam. Han er ein av dei største sauebøndene i Rogaland. Foto: Jorunn Erga Steinsland Kort avstand til sauene - Her bur eg.Bernt Undheim (65) opnar døra inn til sauehuset og viser inn i eit lite rom. Rommet har store vindauge ut mot sauene.

Med Mikkel i kamerasøkeren - i vinterfjellet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Fortsatt ingen løsning for farlig avfall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fortsatt er det ikke noen løsning på spørsmålet om hvor fremtidens farlige avfall skal lagres. Både Kvinesdal og Sokndal var inne i bildet som aktuelle steder i tidligere runder, men kommunene sa nei. Staten skal sikre at det finnes behandlingskapasitet.

Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham

Perus korrupsjonsanklagede ekspresident Alan Garcia skjøt seg selv i hodet da politiet kom for å pågripe ham. Kort tid etter døde han på sykehus.
Les mer om:

Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham

Perus korrupsjonsanklagede ekspresident Alan Garcia skjøt seg selv i hodet da politiet kom for å pågripe ham. Kort tid etter døde han på sykehus.
Les mer om:

Gangbroen åpnet for andre gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da flekkefjæringen Eirik Verås Larsen tok OL-gull for andre gang, ble det lovet av Flekkefjord kommune at en ny gangbro skulle være til ære for den olympiske mesteren. Og kommunen har holdt sine ord.

Derfor er Ajax-triumfen så naturstridig

KORT FORKLART: Juventus betalte mer for Cristiano Ronaldo enn det Ajax tjener på ett år. Likevel var det nederlenderne som avanserte til semifinale.

Derfor er Ajax-triumfen så naturstridig

KORT FORKLART: Juventus betalte mer for Cristiano Ronaldo enn det Ajax tjener på ett år. Likevel var det nederlenderne som avanserte til semifinale.

Stakk av med luftvåpen fra XXL – pågrepet etter kort tid

Mann i 30-årene tatt med til arresten.
Les mer om:

Nyhetsdøgnet 17. april

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
Les mer om:

Lover parkerings-app

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tove Sinnmes (KrF) påpekte i bystyremøtet før helgen at parkeringsautomatene i byen er ulike.- Noen steder kan du betale med kort andre steder må du ha mynter. Byens gjester er ikke positive til å betale for å parkere. Hvis det blir like automater, med mulighet for å betale for faktisk parkert tid, og muligheter til å bruke en parkeringsapp, så kan det kanskje hjelpe.

Sesongstart for friidretten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag 11. april var første samling i friidrettsgruppen i KIL Friidrett.

Vil reise lei­leg­heits­bygg på Bagn – etterspørselen er stor

FG Bygg AS i Bagn vil om kort tid gå i gang med å reise eit leilegheitsbygg i Bagn sentrum.
Les mer om:

Ingen karantene for Sumareh

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne scoret og fikk med seg ett poeng på overtid. Det førte til at Bob Sumareh, som var plassert på innbytterbenken, kastet en vannflaske i bakken. Derfra skvatt den ut på banen.I denne kampen hadde Norges Fotballforbund sørget for at det også var på plass en fjerdedommer, noe som ikke er vanlig på kamper i 2. divisjon. Det var fjerdedommeren som gjorde kampens hoveddommer oppmerksom på flaskekastingen.

Natt til tirsdag syklet Per Øyvind 120 kilometer på Hardangervidda - neste morgen var han tilbake på jobb

TINN: Påskegjester på Mårbu trodde ikke sine egne øyne da de så notoddenkaren komme tråkkende over isen på Mårvatn på sykkel. Kort pause for å få varme i kroppen, så heiv han seg på sykkelsetet igjen. Hjemme på Notodden ventet en arbeidsdag.
Les mer om:

Brannmenn var tilfeldigvis i nabolaget da brannen startet: – Snakk om å vinne i lotto

Brannmennene Olav Framvik og Jarle Danielsen var på utstyrssjekk på Finsland da det brøt ut brann hos en eldre kvinne ikke langt unna. Kort tid senere hadde de fått kvinnen ut av det brennende huset.
Les mer om:

Kjøper fri argentinsk Paris Saint-Germain midtbanespiller

La Liga klubben Real Betis, som for øyeblikket befinner seg på 9.plass har hatt glede av en låneavtale med Giovani Lo Celso. Nå har de benyttet seg en av kjøpsopsjon med Paris Saint-Germain og gitt den argentinske midtbanespilleren en kontrakt frem til sommeren 2023.

Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred får ny sjef

Det er klubbens «indremedisin» som er grunnen til at den 43 år gamle ungarske manageren Pal Dardai har bestemt seg for at til sommeren er han ferdig i Hertha Berlin. Dermed får Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred ny sjef. Den 43-årige ungareren Pal Dardai har vært trener i den tyske hovedstadsklubben i fire og et halvt år, etter tidligere å ha jobbet med Herthas ungdomsavdeling, en jobb han vender tilbake til etter sommeren. Les: Real Madrid vet de må betale skjorta for Sadio Mane Official: @paldardai will leave his position at the end of the season.

Gypsy Rose fra årets drøyeste TV-serie skal gifte seg (på ekte!)

Snur endelig lykken for Gypsy Rose Blanchard? Virkeligheten overgår noen ganger fiksjonen, og spesielt i tragiske saker. Historien om Gypsy Rose og Dee Dee Blanchard er for drøy til å være sann, men dessverre er den helt reell. Kort gjenfortalt: Amerikanske Dee Dee Blanchard tar vare på datteren Gypsy Rose.