Nyheter om Korrupsjon


– Kinas kamp mot korrupsjon gir Xi Jinping makt

BEIJING (NRK):En knallhard antikorrupsjonskampanje har gjort Kinas leder Xi Jinping til en svært populær mann. Historiker Zhang Lifan mener det handler om å rydde unna politisk motstand.
Les mer om:

Tidligere ambassadør hevder Jagland forble passiv tross gjentatte varsler om angivelig korrupsjon

Generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet skal gjentatte ganger ha blitt varslet om korrupsjon i parlamentarikerforsamlingen uten å foreta seg noe.
Les mer om:

Sørafrikansk domstol åpner for at Zuma kan stilles for retten for korrupsjon

Sør-Afrikas øverste ankedomstol har besluttet at president Jacob Zuma kan straffeforfølges for omfattende korrupsjon knyttet til en våpenavtale på 1990-tallet.
Les mer om:

PSG-eieren mistenkt for korrupsjon

Sveitsisk påtalemyndighet har åpnet korrupsjonssak mot Nasser al-Khelaifi, den styrtrike eieren av fotballklubben Paris Saint-Germain.
Les mer om:

PSG-eieren etterforskes for korrupsjon

PSGs styrtrike eier Nasser al-Khelaifi etterforskes for korrupsjon. Saken mot qatarske al-Khelaifi kommer som en del av en pågående etterforskning av FIFA, og sveitsiske påtalemyndigheter mistenker at han har betalt bestikkelser for at hans medieselskap beIN Media Group skulle få rettighetene til fotball-VM i 2026 og 2030.
Les mer om:

Etterforskes for korrupsjon

Sveitsisk påtalemyndighet har åpnet korrupsjonssak mot Nasser al-Khelaifi, den styrtrike eieren av fotballklubben Paris Saint-Germain. Mer på TV2.no.
Les mer om:

Flere siktet i tilknytning til korrupsjonssaken i Larvik kommune

Flere er siktet for korrupsjon i en større etterforskning av flere byggesaker i Larvik kommune. Ingen av de ytterligere siktede er ansatt i kommunen.
Les mer om:

Flere siktet for korrupsjon

Flere personer er siktet for korrupsjon i en større etterforskning av flere byggesaker i Larvik kommune som Økokrim og lokalt politi arbeider med.
Les mer om:

Lørdagskommentar: Det noen vil holde skjult

En gjennomgang fra Transparency viser at journalistikk er den viktigste kilden til å avdekke korrupsjon. De som styrer samfunnet har godt av at noen kikker dem i kortene.
Les mer om:

Korrupsjonsspørsmål skal vurderes på nytt

TJØME (NRK): Kontrollutvalget i Tjøme kommune ber et nytt revisjonsselskap undersøke påstander om korrupsjon i byggesaksavdelingen.
Les mer om:

Brasils OL-sjef er arrestert

IOC-medlemmet Carlos Nuzman ble torsdag pågrepet av brasiliansk politi. Han er mistenkt for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av 2016-OL.
Les mer om:

– Tette bånd kan føre til korrupsjon i pengesterke næringer i Norge

Den profilerte korrupsjonsjegeren Eva Joly mener Norge bør følge internasjonale regler for å forhindre korrupsjon. Torsdag besøkte hun Romsdalskonferansen i Molde.
Les mer om:

Han har avslørt menneskehandel, barnedrap og korrupsjon i hjemlandet. Faller masken, er det over

Undercoverjournalistens avsløringer har rystet Ghana. Selv lever han med trusler. Bare hans aller nærmeste kjenner identiteten hans.
Les mer om:

Tidligere toppsjefer i Telia tiltales for grov korrupsjon

Direktøren innrømmer at selskapet betalte bestikkelser i Usbekistan. Telia må betale milliardbot til USA og Nederland.

Avdekket feil som har pågått i mange år

Granskingsrapporten fant en rekke kritikkverdige forhold, men ingen bevis på korrupsjon.
Les mer om:

Ikke funnet beviser for korrupsjon på Tjøme

Granskingsselskapet BDO presenterte sin rapport onsdag kveld og de mener det ikke foreligger beviser på korrupsjon. Men det er åpenbart ting kommunen må ta tak i.
Les mer om:

Derfor går Eirik Jensen fortsatt fri etter dommen

Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel for grov narkotikakriminalitet og korrupsjon, men er en fri mann i påvente av en eventuell ankesak. Gjermund Cappelens forsvarer reagerer sterkt.

Korrupsjon i politiet

Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel, og professorer og eksperter er sjokkert? At eksperter er overrasket over utfallet er jeg rystet over.

Jensen og Cappelen dømt for grov korrupsjon og hasjsmugling

Eirik Jensen og Gjermund Cappelen tar begge betenkningstid etter å ha blitt dømt til henholdsvis 21 og 15 års fengsel. 

Jensen-dommen: Ingen god dag for norsk politi

Mandag ble ekspolitimann Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Dommen retter også åpenbar kritikk mot politiet.

Elden: – Jensen vil anke

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen ble mandag dømt til 21 års fengsel for korrupsjon og for smugling av hasj. Jensens forsvarer John Christian Elden varsler anke.

Dømt til 21 års fengsel

Politimannen Eirik Jensen er ikke troverdig, ifølge dommer Kim Heger. Han dømmes til 21 års fengsel for grov korrupsjon og ha medvirket til hasjvirksomhet.

Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel

OSLO TINGRETT (VG) Den tidligere politimannen Eirik Jensen (60) dømmes til lovens strengeste straff for medvirkning til innførsel av hasj, grov korrupsjon og flere brudd på våpenloven.

Ekspolitimann Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen er dømt til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirkning til narkotikainnførsel.
Les mer om:

Cappelen dømt til 15 års fengsel

«Hasjbaron» Gjermund Cappelen er i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel for hasjinnførsel og grov korrupsjon.