Nyheter om Korps


Fyller 60 år – lager korps til 17. mai

For ti år siden laget Niklas Dimitri Halseide 17. mai-korps for å markere sin 50-årsdag. Nå gjør han det igjen, for nå blir han jo 60 år!
Les mer om:

Momskrone-dryss til suldalslag

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som fordeler momskompensasjonskronene. På lista som tilsynet har offentleggjort, er det 42 ulike lag og organisasjonar heimehøyrande i Suldal. Gullgutane fekk mest Den verdifulle og kjærkomne førjulsgåva gjekk til mellom anna idrettslag, 4H-klubbar, korps, bygdekvinnelag og sanitetsforeiningar rundt om i kommunen. Mannskoret Gullgutane er det laget i Suldal som fekk tilbakebetalt mest, det vil seia 91 309 kroner. Suldal Røde Kors er laget som får tilbakebetalt nest mest, 65 580 kroner.

600 har bedt om å få mat av Frelsesarmeen før jul: – Vi ser bare toppen av isfjellet

PORSGRUNN: Frelsesarmeen i Porsgrunn, Skien og Langesund deler ut over 600 matposer til familier og enslige uka før jul. – Likevel sliter vi med å treffe dem som virkelig trenger det mest, sier sersjant Elin Kjaran i Frelsesarmeen Porsgrunn korps.

Di­ri­gen­te­ne blir ikke opp­sagt – og det blir mu­sikk på 17. mai Kor og korps berga ved bruk av dis­po­si­sjons­fon­det i 2020

Det vak­te ra­ma­skrik i kul­tur­kom­mu­nen Sør-Aurdal da råd­man­nen fore­slo å stry­ke pos­ten til kor og korps.
Les mer om:

Norsklærerne Jonas Martinsen (29) og Jonas Martinsen (29) er ikke så like av utseende, ellers er det meste i livene deres forbausende likt

Det meste hos Jonas og Jonas er likt. – Begge mødrene våre spiller fløyte i korps.
Les mer om:

Korps + kor = julestemning

(SØRFOLD) I år samarbeidet korpset og koret på Straumen om julekonsert.
Les mer om:

Innspill til budsjettbehandling i Sør-Aurdal kommune - omprioritering av ressurser fra kor og korps

Etter finlesing av Rådmannens budsjettforslag for 2020-2023, ble det klart at 3 av våre medlemmer (Bjørnar Andre' Bjørnstad, Ole Kristian Nyhagen og Kjell Ivar Vestrom) er foreslått oppsagt høsten 2020 i sine respektive stillinger som dirigenter.

Onsdag blir det julekonsert med kor og korps

Det blir julestemning i rådhussalen på Straumen.
Les mer om:

Mykje som skjer i Suldal denne helga

Julemesse, julegateopning og utstillingsopningar Fredag ettermiddag arrangerer Normisjonen si årlege julemesse på Sand skule. Arrangøren kan freista med mange heimelaga varer som er til sals, som julemat og julegåver. Rundt om i grendene er det også juleopnings-arrangement nå i kveld. I morgon, laurdag, er det ikkje vanskeleg å fylla dagen. Denne dagen er det julegateopning i Gata med opne butikkar og salsboder på Torjå. Men før fakkeltoget går og lysa på grana blir tende, er det mykje som skjer.

Fredrikstad Janitsjarskole ber om fem nye Musikkens hus

Morten Langvik, Fredrikstad Janitsjarskole, argumenterer for å bygge fem nybygg for korps og kor over en tiårsperiode og i tillegg at ledige lokale kan tas i bruk til øving.

Slik skal veien feires: med korps, opp til 180 gjester – og bomring

Det blir korps, det blir Alexander Hermansen, det blir besøk fra samferdselsdepartementet og 160–180 inviterte når den nye veien mellom Ørebekk og Simo (og bomringen) åpner i morgen, fredag.

Loppemarked på Haugen: Alle stiller opp

Når Haugen skolekorps arrangerer loppemarked er de som alle andre korps avhengige av at foreldrene stiller opp - heldigvis er det også andre som også tar i et tak.
Les mer om:

Siddis Brass: Her er familien som digger brass

Da Jakob Hodne i 1948 begynte å spille i korps, tenkte han neppe at hobbyen ville bli familieaktivitet og føre til tre generasjoner brass-musikere.
Les mer om:

49 korps til Siddis Brass

Les mer om:

54 korps til Siddis Brass

Les mer om:

SJÅ: Korleis er det når heile familien spelar i korps?

Ny episode av serien «Bli med heim» frå Høyanger
Les mer om:

Korps fra Kristiansand imponerte i regionmesterskapet

Flere skolekorps fra Kristiansand markerte seg godt i søndagens regionmesterskap.
Les mer om:

Åpnet bro til turperle på Flekkerøy

Søndag ble broa til Daumannsholmen på Flekkerøy åpnet med basar, kake og korps. Innsamlingen til bro til holmen utenfor er allerede i gang.
Les mer om:

Takk til Jan Erik

Som ein del andre korps og musikklag i Valdres, må Fjellblom musikklag no sjå seg om etter ny dirigent. Jan Erik skal flytte. Helleren som han heiter til etternamn, har fått seg ny arbeidsplass i Romsdalen, og tek dirigentstokken med seg.
Les mer om:

Ny runde for øvingslokala i Stavanger

DEBATT: Kommunen bør gjere ein behovsanalyse og kartlegging av øvingsforholda til kor og korps i kommunen. I mange år har denne utfordringa blitt brakt på banen utan at det har enda opp i ein klar plan og strategi.
Les mer om:

«Mor drill» fikk Kongens fortjenstmedalje

Lise Løkke (67) har brent for byens drilltropper og korps i 50 år. Lørdag ble ildsjelen hedret med Kongens fortjenstmedalje.
Les mer om:

Se bilder fra forestillingen KORPS på Blå Grotte

Med: Ragnhild H. Myntevik som Silje, og Martin Hovland som Emil, i tillegg til lokale skolekorps på hvert spillested. med Kråkerøy skolekorps, Østre Fredrikstad skolekorps og Rolvsøy skolekorps

Fikk hovedrollene i «Korps», men de har aldri spilt i korps

Skuespiller Martin Hovland (33) fra Gressvik ville spille saksofon som ung, men for å få til det måtte han starte i korps. Derfor ble det gitar.
Les mer om: