Nyheter om Korea


Ni entreprenører fra Norge, Kina, Korea, Sveits, Spania og Italia vil bygge Rogfast

De ni har søkt om å bli prekvalifisert til den første av tre hovedkontrakter for å bygge E 39 Rogfast.

Her er de nominerte til årets spiller 2021

Det er bare to norske som er nominert til årets spiller av det internasjonale forbundet FIFA. Vinnerne av The Best Awards 2021 blir annonsert i en online-seremoni 17.janaur 2022. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen Les: Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere Jurien består blant annet av Eniola Aluko, Emma Byrne og Marta Tejedor, samt Tim Cahill, David Trezeguet og Alexi Lalas. Offentlig avstemning for hver kategori vil være åpen frem til 10.

Prøvekjørt Kia EV6: Kia lanserer årets elbil-tøffing

Den har blitt kalt «årets viktigste elbilnyhet», og nå er den her, Kia EV6. Igjen blir vi imponert over en elbil fra Sør Korea. Konkurransen er beintøff, men det fikser den.
Les mer om:

En ny og en nesten ny kineser på vei

Det er nesten 100 % japansk fravær fra årets IAA i München. Det er også nesten 100 % nærvær fra Korea (Kia, Hyundai og Renault/Samsung). Og ca. 3 % nærvær fra Kina. Men det som er her derfra, er spennende.
Les mer om:

IAEA: Ny aktivitet ved nordkoreansk atomreaktor

Nord Korea har tilsynelatende startet opp den plutoniumsproduserende reaktoren på Yongbyon-anlegget igjen, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).
Les mer om:

Vill leiemorder leder an i en ny bølge av krim fra Korea

147,6 millioner i pluss for Kyllingstad og IKM: «Meget godt fornøyd»
Les mer om:

Nord-Korea dropper OL i Tokyo

Nord Korea har bestemt seg for å ikke delta i årets sommer-OL.
Les mer om:

Nord Korea prøvde å hacke Pfizer – ville stjele vaksineteknologi

Nord Korea har forsøkt å stjele informasjon om koronavaksinen ved å hacke vaksineprodusenten Pfizer Inc. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.
Les mer om:

Norsk brunost tar Sør-Korea med storm

Nylig åpnet Synnøve Korea sitt femte utsalg i Sør-Korea. Hittil i år har de solgt over 52 000 brunoster i landet.
Les mer om:

Fra Korea og Dvergsnes til gründerliv på kjøkkenet

I 15 år var hun bindeledd mellom nordmenn og koreanere som bygde borerigger sammen. Så kom nedturen. Nå har Miky Wongraven blitt gründer på eget kjøkken.
Les mer om:

Nord Korea: «Muldvarpen» avdekker en svekket elites kamp for å overleve.  

Hvordan ble Nord-Korea så sårbare at de kunne bli infiltrert av en dansk ufør kokk?
Les mer om:

Skuffende  – og temmelig kjedelig

BOK: Forfatteren ble adoptert til Norge. Voksen oppdaget hun en søster i Korea. Denne boken er basert på brev mellom dem.
Les mer om:

BTS har Samsung og norske Quick Style som partnere

BTS = global boost Når man skal måle popularitet, kommer tall godt med. Noe som passer bra for BTS, da få popgrupper selger og streamer album som dem. I 2018 satte deres plate Love Yourself: Tear rekord ved å bli den første innen k-pop til å toppe Billboard 200.

– Vi leverer mye til Kina, Japan og særlig Korea, og der er hjulene igang

Air Products, som er både Node- og Eyde-bedrift, tror den skal gå klar av koronakrisen.
Les mer om:

App blir frivillig

SPOR: FHI lager en app som skal gjøre det lettere å spore koronasmitten i Norge. Men i motsetning til i Sør- Korea blir det frivillig å delta.
Les mer om:

Dansk UD med koronavarsel for Tyskland, Frankrike, Spania og Østerrike

Spredning av Koronaviruset gjør at det danske Utenriksdepartementet advarer sine borgere og ber dem være ekstra forsiktige hvis de reiser til Tyskland, Frankrike, Spania eller Østerrike. Mens svensk UD advarer mot reiser til Nord-Italia og Sør- Korea.

Seglem bygger to nye skip i Korea

Trygve Seglem bygger flere oljetankere.
Les mer om:

Hva skjer med Mix? – Har kontrakt i USA, men trener i Norge

Man skulle tro City Football Group som eier en haug av klubber inkludert Manchester City og New York City skulle ha funnet ut hva de ønsker å gjøre med sin norske kontraktspiller Mikkel «Mix» Diskerud, men så langt er ingenting avgjort. Sist lånte de Mix ut til deres søsterklubb Ulsan Huyndai i Korea, men nå som de aller fleste overgangsmarkedene er stengt blir alternativene få. Les: Dortmunds nye tenåringsduo best i Bundesliga I helgen dro 29 åringen på treningsleir med sin gamle klubb Stabæk på Malta, noe hovedtrener Jan Jönsson stolt fortalte på klubbens sider.

Maars Johnsen klar for ny klubb

Den norske landslagsspilleren Bjørn Maars Johnsen er klar for den Sørkoreanske klubben Ulsan Hyundai. Det melder klubben på sin hjemmeside. 28-åringen kommer til Korea fra Rosenborg, etter å ha vært på utlån til trønderne fra den nederlandske klubben AZ Alkmaar. Spissen har skrevet under på en avtale som strekker seg til 2022, i følge VG.

Samsung fikser kritisk fingerleserfeil

Men foreløpig er det bare Korea som får fiksen.
Les mer om:

Erling Haaland er nå en av de 20 største

Den italienske avisen Tuttosport startet det hele, og har senere involvert de største sportsavisene til å delta i jobben med å kåre årets unge fotballspiller i Europa. Det sier mye om hvor lenge de har holdt på med utdelingen, da 32-åringen Lionel Messi står som tidligere vinner.

Eksplosjon i norskeid tankskip utenfor Korea

Rederiet bekrefter nå at brannen skal være slukket.
Les mer om:

OL-vinnar i slegge doping-utestengd

Regjerande OL-meister i slegge, Dilshod Nazarov (37) frå Tadjikistan, er utestengd frå VM. Årsaka er at ein ny analyse viser at dopingprøva han avgav under VM i Korea i 2011 var positiv. Nazarov blei berre nr 10 i Korea, men tok VM-sølv i Beijing i 2015 og OL-gull i Rio i 2016. Tidlegare i år blei han Asia-meister for femte gong på rad. Gullet i Rio var Tadsjikistans første OL-gull nokon gong.
Les mer om: