Nyheter om Korea


Har bare et valg, bli bedre! Henter inn landslagsspiller

Det er ikke mulig å komme lenger ned på tabellen enn der Florø befinner seg, med bare 11 poeng på 16 kamper og fire strake tap er situasjonen meget alvorlig. – De kommer til å rykke ned med mindre noe drastisk skjer. Klubben prøver å få til en ny og bedre stemning ved å hente flere spillere, blant annet Moses John Dyer. Dyer har tidligere spilt i hjemlandet New Zealand og 21-åringen har allerede rukket å få 11 landskamper for de grønne «kiwi’ene». Dyer er en offensiv midtbanespiller og han gleder seg til høsten i florødrakt.

Nord- og Sør-Korea vant felles gull i bordtennis

To bordtennisspillere fra hver sin ende av Koreahalvøya vant mixeddouble-klassen i Korea Open.
Les mer om:

Manchester City fortsetter å låne ut norskamerikaneren

Mix Diskerud som startet sin karriere i Stabæk for så å svinge innom Rosenborg har ikke spilt et eneste minutt for sin klubb Manchester City.

Tottenham slår gjengen fra Manchester

Det er nye tider for Tottenham. Forrige gang klubben hadde spillere i en semifinale i VM var i 1990. Denne gangen er ikke klubben langt unna å stille med en ellever. Ikke rart Maurizio Pochettino har det gøy på trening. I  VM i Italia i 1990 kom England til semifinalen.

Koreas Nelson Mandela: Spionen som ofra heile livet for eitt Korea

Kamphandlingane i den brutale Koreakrigen varte i tre år, men partane er teknisk sett framleis i krig. For nokre soldatar held fram kampen heilt inn i deira siste leveår. Dette er historia om ein som ofra det meste for sameining og eitt Korea.
Les mer om:

Jørn Andersen tror Löw får bli etter fiaskoen: - Hvordan er det mulig?

Før VM var Jørn Andersen meget kritisk til Tysklands sjanser. Etter 0–2 for Sør Korea er han sjokkert over laget og trener Joachim Löws valg.
Les mer om:

Derfor bør de tape i kveld

Belgia og England har allerede kvalifisert seg til de siste 16 av VM, men kveldens kamp har stor betydning for veien videre mot finalen. Siden seks av gruppene er allerede er avgjort, ser vi at den ene siden av veien til finalen mye vanskeligere enn den andre. På venstre side er finner vi Portugal, Frankrike, Argentina og Brasil. Mens Spania og Kroatia peker seg ut som de vanskeligste motstanderne på høyresiden. De aller fleste lag ville valgt høyresiden om de fikk velge vei videre.

Donald Trump: Vi skal få hjem våre falne helter fra Korea

7704 amerikanske soldater er fortsatt savnet etter Korea-krigen. De er antatt drept i kamp. Familiene håper Donald Trump kan hjelpe til med å finne de døde og bringe dem hjem til USA.

Svenskene spionerte på Sør Korea

Sveriges landslagssjef Janne Andersson sendte en av sine menn for å sjekke ut Sør-Korea sin treningsleir før VM i Østerrike.  Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje. Les: Zlatan har sitt eget favorittlag i Russland Man kan sikkert stille spørsmål med poenget med å spionere på Sør Korea, men det har de altså gjort, den svenske landslagssjefen bekreftet overfor AP at en person i det svenske trenerapparatet ble bedt om å forlate stadion under Sør-Koreas trening i Østerrike i forrige uke. Andersson sa at en av hans menn i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han i

Dette er den brutale sannheten om Korea

Koreakrigen og den kalde krigen mellom øst og vest skapte konflikten mellom Sør-Korea og Nord-Korea, og de to naboene har kjeklet i 68 år. Kan en fredsavtale endelig komme?

Nyhetsbyrå: – Assad vil besøke Kim Jong-un i Nord Korea

To av verdens mest forhatte menn planlegger møte i Nord-Korea.
Les mer om:

Vi skal holde et ekstra øye med Australia fremover

Australia kjørte over Tjekkia i en vennskapskamp i går, Tjekkia er slettes ikke dårlig så en 4 – 0 seier gjør at vi skjønner vi må følge mer med på hva som skjer i Australia. Det kan bli tøft for Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide å møte dem i VM.  Les: Har frem til 4 juni, tror Bendtner rekker VM Soceroos viser de er i knallform bare noen dager før avreise til Russland.

Har foretatt en perfekt sirkel

Storhamar har sett at alt ikke gikk knirkefritt i Stavanger Oilers og allerede i april startet det å sive ut rykter om at de ønsket seg sin gamle spiller Eirik Salsten tilbake til klubben. Nå har han har signert en toårskontrakt med klubben. Eirik Salsten rett fra VM til #storhamargutta! https://t.co/GG81eZKp4j #2hockey pic.twitter.com/jbCSrwFiRO — Storhamar Hockey (@StorhamarHockey) May 15, 2018 Han forlot Storhamar i 2014 og har siden spilt for Vålerenga, Manglerud/Star og Stavanger Oilers. De to siste sesongene har han endt på hhv 33 og 27 poeng i seriespillet for Oilers.

Fred og gjenforening i Korea?

Toppmøtet mellom Trump og Kim Jong-un vil gi oss en pekepinn på om varig fred og gjenforening i Korea er mulig. I verste fall kan det spolere alt.
Les mer om:

Fred og gjenforening i Korea?

Toppmøtet mellom Trump og Kim Jong-un vil gi oss en pekepinn på om varig fred og gjenforening i Korea er mulig. I verste fall kan det spolere alt.
Les mer om:

Fred og gjenforening i Korea?

Toppmøtet mellom Trump og Kim Jong-un vil gi oss en pekepinn på om varig fred og gjenforening i Korea er mulig. I verste fall kan det spolere alt.
Les mer om:

Forent Korea tapte VM-semifinalen

Et forent Korea var sjanseløst mot Japan i kvinnenes semifinale i lag-VM i bordtennis og tapte 0-3, men fredsbudskapet var viktigere enn det sportslige.
Les mer om:

Kia viser konkurrent til Hyundai

Kia har i dag avduket sin nye elbil i Korea. Niro Electric blir en direkte konkurrent til Hyundai Kona.
Les mer om:

Suksesshistorie for Kongsberg Maritime: – Det er artig å feire leveranse nummer 10.000

Kongsberg Maritime i Horten har feiret en milepæl. Det har de gjort på Kongsberg, i Korea og Kina også. Bedriftens AutoChief-leveranse nummer 10.000 er i boks.
Les mer om:

Leder: Historisk gjennombrudd - kanskje

Bildene og ordene fra Korea var historiske. Men svært mye gjenstår før freden kan bli virkelighet.
Les mer om:

Gammel Seriemester fortsetter å rykke ned

Kaiserslautern har det ikke bra om dagen og må nå gå i seg selv akkurat som Fredrikstad ble nødt til å gjøre da de rykket ned til Post Nord ligaen i vinter. – De er tilbake i på tredje nivå i etter 118 år.

Legger felles USA-plan

FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Les mer om:

Du vil ikke tro grunnen til at Son Heung-min kan bli borte i 21 måneder

Grensen mellom Sør og Nord-Korea der den mest befestede grenser i verden. Son Heung-min er innkalt til militærtjeneste og skal vokte den 248 km lange grensen.  Son Heung-min er en av Tottenhams beste spillere og definitivt Sør Koreas beste, han er umåtelig populær og en av landets største helter, men regler er regler i Sør-Korea, han må vinne er asiatisk mesterskap eller olympisk medalje for å slippe. Må være kreative for å redde en av sine store stjerner Alle mannlige sørkoreanere er ifølge loven pålagt en 21 måneders tjeneste, og den må være påbegynt innen man fyller 27 år.

I 65 år har han drømt om å se familien igjen – nå tennes et lite håp

HEONGSANMYEON, SØR KOREA (TV 2): Lee Young Sup var blant titusener av mennesker som ble skilt fra familien da Korea ble delt i 1953. Toppmøtet mellom Sør- og Nord-Koreas ledere tenner et ørlite håp hos sørkoreaneren.
Les mer om:

Jørns oppdrag er gjennomført: Vant 2–0 i avgjørende kvalkamp

(Nord-Korea-Hong Kong 2-0) Jørn Andersen (55) har fått en verdig avslutning som landslagstrener for Nord Korea.
Les mer om: