Nyheter om Korea


Har foretatt en perfekt sirkel

Storhamar har sett at alt ikke gikk knirkefritt i Stavanger Oilers og allerede i april startet det å sive ut rykter om at de ønsket seg sin gamle spiller Eirik Salsten tilbake til klubben. Nå har han har signert en toårskontrakt med klubben. Eirik Salsten rett fra VM til #storhamargutta! https://t.co/GG81eZKp4j #2hockey pic.twitter.com/jbCSrwFiRO — Storhamar Hockey (@StorhamarHockey) May 15, 2018 Han forlot Storhamar i 2014 og har siden spilt for Vålerenga, Manglerud/Star og Stavanger Oilers. De to siste sesongene har han endt på hhv 33 og 27 poeng i seriespillet for Oilers.

Fred og gjenforening i Korea?

Toppmøtet mellom Trump og Kim Jong-un vil gi oss en pekepinn på om varig fred og gjenforening i Korea er mulig. I verste fall kan det spolere alt.
Les mer om:

Fred og gjenforening i Korea?

Toppmøtet mellom Trump og Kim Jong-un vil gi oss en pekepinn på om varig fred og gjenforening i Korea er mulig. I verste fall kan det spolere alt.
Les mer om:

Fred og gjenforening i Korea?

Toppmøtet mellom Trump og Kim Jong-un vil gi oss en pekepinn på om varig fred og gjenforening i Korea er mulig. I verste fall kan det spolere alt.
Les mer om:

Forent Korea tapte VM-semifinalen

Et forent Korea var sjanseløst mot Japan i kvinnenes semifinale i lag-VM i bordtennis og tapte 0-3, men fredsbudskapet var viktigere enn det sportslige.
Les mer om:

Kia viser konkurrent til Hyundai

Kia har i dag avduket sin nye elbil i Korea. Niro Electric blir en direkte konkurrent til Hyundai Kona.
Les mer om:

Suksesshistorie for Kongsberg Maritime: – Det er artig å feire leveranse nummer 10.000

Kongsberg Maritime i Horten har feiret en milepæl. Det har de gjort på Kongsberg, i Korea og Kina også. Bedriftens AutoChief-leveranse nummer 10.000 er i boks.
Les mer om:

Leder: Historisk gjennombrudd - kanskje

Bildene og ordene fra Korea var historiske. Men svært mye gjenstår før freden kan bli virkelighet.
Les mer om:

Gammel Seriemester fortsetter å rykke ned

Kaiserslautern har det ikke bra om dagen og må nå gå i seg selv akkurat som Fredrikstad ble nødt til å gjøre da de rykket ned til Post Nord ligaen i vinter. – De er tilbake i på tredje nivå i etter 118 år.

Legger felles USA-plan

FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Les mer om:

Du vil ikke tro grunnen til at Son Heung-min kan bli borte i 21 måneder

Grensen mellom Sør og Nord-Korea der den mest befestede grenser i verden. Son Heung-min er innkalt til militærtjeneste og skal vokte den 248 km lange grensen.  Son Heung-min er en av Tottenhams beste spillere og definitivt Sør Koreas beste, han er umåtelig populær og en av landets største helter, men regler er regler i Sør-Korea, han må vinne er asiatisk mesterskap eller olympisk medalje for å slippe. Må være kreative for å redde en av sine store stjerner Alle mannlige sørkoreanere er ifølge loven pålagt en 21 måneders tjeneste, og den må være påbegynt innen man fyller 27 år.

I 65 år har han drømt om å se familien igjen – nå tennes et lite håp

HEONGSANMYEON, SØR KOREA (TV 2): Lee Young Sup var blant titusener av mennesker som ble skilt fra familien da Korea ble delt i 1953. Toppmøtet mellom Sør- og Nord-Koreas ledere tenner et ørlite håp hos sørkoreaneren.
Les mer om:

Jørns oppdrag er gjennomført: Vant 2–0 i avgjørende kvalkamp

(Nord-Korea-Hong Kong 2-0) Jørn Andersen (55) har fått en verdig avslutning som landslagstrener for Nord Korea.
Les mer om:

Endelig røk den åtte år lange forbannelsen!

Omsider klaffet alt for Charlotte Kalla  Nordmenn og svensker har i alle år kjempet mot hverandre, og aller verst er det i skisporet. Du husker kanskje løpene og rivaliseringen mellom Petter Northug og Marcus Hellner? Det har ikke vært like ampert på damesiden, men Charlotte Kalla og Marit Bjørgen har hatt noen harde dueller mot hverandre. De siste årene har det vært Bjørgen som har trukket det lengste strået i skisporet. Nå var det endelig Charlotte Kallas tur! Under verdenscupåpningen i Kuusamo – Ruka Triple 26.

Endelig hjemme i Fredrikstad sølv fra Sør Korea

Her viser Ole Fredrik Syversen (46) stolt frem sølvmedaljen han tok i Paralympics sammen med det norske rullestol-curlinglandslaget. Nå irriterer han seg ikke lenger over at de kun var en centimeter fra gullet.
Les mer om:

Nå har Ole Fredrik mer gull i sikte

Sist han besøkte Sør Korea ble han verdensmester. Nå håper Ole Fredrik Syversen (46) på mer gull – denne gang i Paralympics.
Les mer om:

Norsk doping og juks største sports sak i Sverige nå

Etter OL i Pyeongchang hvor Norske rasket med seg flere medaljer enn noen andre og fikk tidenes beste fangst har vi fått kritikk for at vi konstant befinner oss på grensen av det lovlige. Mange trekker frem astmamedisin som et eksempel på akkurat dette. Den Svenske avisen Expressen slår opp et intervju Vegard Ulvang har gjort til NRK.

Gratulerer Russland, jeg mener selvsagt gratulerer OAR

Den største overraskelsen for de som følger ishockey var at Tyskland, som regnes som bare litt bedre enn Norge, skulle havne i finalen i OL. De slo Canada i semifinalen og møtte Russland. Det gjorde at russerne kunne slappe av trodde de, men det var et sterkt og vel organisert Tyskland som var nære å skape OL historie. Canada har vunnet de to siste finalene så et gull har nesten blitt et folkekrav i Russland.

Trekantdramaet i Korea

OL i Sør-Korea har blitt et politisk trekantdrama. Kim Jong-un, Moon Jae-in og Donald Trump spiller alle tydelige roller. Jokeren er lillesøsteren til verdens verste tyrann.

Bort med reklamen!

Så er vinter-OL i gang i Sør Korea.
Les mer om:

«Korea United»: Best i sang – senket på isen

PYEONGCHANG (VG) (Sveits – Korea 8-0) Koreas støtte fra tribunene var samstemt i sang fra rytmesterke horder i rødt og lillesøsteren til Nord-Koreas statsoverhode. Ute på banen gikk de historisk forente hockeykvinnene raskt gjennom isen mot Sveits.
Les mer om:

Slik ble Korea delt i to

Som et krigsseiersbytte ble Korea delt i to i 1945. Senere vokste de to broderlandene så langt fra hverandre som mulig. Kan de noensinne bli venner igjen?
Les mer om:

FIS-president om OL: – Sør-Korea er tryggaste staden på kloden i februar

FIS-president Gian-Franco Kasper er ikkje redd for tryggleiken under OL i Korea, men fryktar konsekvensane dersom land trekkjer seg på grunn av det.
Les mer om:

OL-fakkelen har startet ferden - Langrennsløper først ut

OL-fakkelen startet tirsdag sin 108 dager lange reise fra Hellas mot Pyeongchang i Sør Korea.
Les mer om:

Tre land øver på et mulig nordkoreansk missilangrep  

Sør-Korea, USA og Japan har innledet en felles militærøvelse som forberedelse på eventuelle missil- eller atomtrusler fra Nord- Korea.
Les mer om: