Nyheter om Kongsberg


Kongsberg Maritime vil bli mer tilpasningsdyktige

Legger felles planlegging, forecasting og simulering i skyen.
Les mer om:

Togtrafikken stanset i Kongsberg grunnet gressbrann

Togtrafikken er stanset i Kongsberg på grunn av gressbrann langs toglinjen ved Meheiaveien. Også E134 i retning Kongsberg er delvis åpen.
Les mer om:

Gressbranner over flere kilometer i Kongsberg

Det brant i vegetasjon langs jernbanen i Kongsberg søndag ettermiddag. Etter fire timer ble brannene slukket.
Les mer om:

Bonusfest i Kongsberg Gruppen – ledere fikk utbetalt 88 millioner

Et hundretalls ansatte kunne glede seg for opp mot 90 millioner kroner i bonus.

Køyrde bil i fire timar for å gå på topptur: – Det var berre å hive seg i bilen

Jonas Brattensborg og Olin Stedøy frå Kongsberg hadde studert vêrmeldinga i fleire dagar og sett seg ut skjærtorsdag som det beste alternativet.
Les mer om:

Norsk selskap signerte milliardavtale med Lockheed Martin

Kongsberg Defense & Aerospace har signert en ny avtale på 1,7 milliarder kroner for leveranser til F-35 Joint Strike Fighter.
Les mer om:

Coronadødsfall ved Sykehuset i Vestfold

En eldre person som var smittet av coronavirus, døde ved Sykehuset i Vestfold torsdag. Også ved Kongsberg sykehus er det bekreftet et coronadødsfall. 

Kvinne knivstukket og ranet i Kongsberg – to pågrepet

En kvinne i 30-årene ble torsdag kveld knivstukket og ranet i en bolig i Kongsberg sentrum. To menn i 20-årsalderen er pågrepet i saken.
Les mer om:

Kvinne knivstukket og ranet i Kongsberg - to pågrepet

En kvinne i 30-årene ble torsdag kveld knivstukket og ranet i en bolig i Kongsberg sentrum. To menn i 20-årsalderen er pågrepet i saken.
Les mer om:

Kvinne knivstukket og ranet i Kongsberg

En kvinne er knivstukket og ranet i en bolig i Kongsberg sentrum. Politiet søker etter gjerningsmenn.
Les mer om:

Kvinne knivstukket og ranet

En kvinne ble knivstukket og ranet på en privatadresse i Kongsberg torsdag kveld. En person er pågrepet, mens politiet fremdeles jakter to andre gjerningspersoner.
Les mer om:

Granerud klar for Planica

Hopplandslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut troppen som drar til Planica for verdenscupfinalen. Blant dem som er tatt ut er Halvor Egner Granerud. Hoppesset fikk påvist korona under VM i Oberstdorf og mistet store deler av mesterskapet. Stöckl har også funnet plass til 20 år gamle Benjamin Østvold, som nylig hoppet 150 meter i Zakopane. – Dette blir gøy. Da Andreas Vilberg (trener) kom og fortalte at jeg var tatt ut, så trodde jeg egentlig ikke på han. Jeg fikk høre at jeg var i diskusjonen, men det er fortsatt litt surrealistisk at jeg skal nedover til Planica.

Sponsoravtale gjør at artister vurderer å droppe jazzfestival

Et samarbeid med hjørnesteinsbedriften i Kongsberg har gjort at mange har latt være å opptre på Kongsberg Jazzfestival. Men da avtalen ble avsluttet, ble det enda mer turbulens.
Les mer om:

Jubler: Nå er det klart for Nye E134 over Meheia - til 2,3 milliarder!

Arbeidet med ny E134 over Meheia, fra Saggrenda i Kongsberg til Elgsjø og Rossebu i Notodden, kan bli satt i gang allerede i 2022. I den nye Nasjonal Transportplan er det satt av 2,3 milliarder kroner til prosjektet - og det er satt i den første seksårsperioden i planen.
Les mer om:

Varsler om støy de to neste ukene: – Vi ønsker å være så skånsomme som mulig

Kongsberg Aviation Maintenance Services på Kjeller skal innfase to nye redningshelikoptre. Arbeidet vil medføre støy i området.
Les mer om:

Frykter ikke russisk oppkjøp

Kongsberg Maritime vil fortsette samarbeidet med Bergen Engines, uavhengig av om motorleverandøren selges til selskap med bånd til russisk etterretning.
Les mer om:

Fikk 600 kroner i p-bot – plutselig kom det 600 kroner på kontoen, men ikke fra dem han trodde...

Vidar Jonassen fra Notodden var uheldig og tastet en liten feil i registreringsnummeret da han skulle betale parkering på Stortorvet i Kongsberg. Det kostet ham 600 kroner – trodde han.

Turbulent rundt Kongsberg Jazzfestival og sponsorsamarbeid

Det er ingen dramatikk eller konflikt rundt dette, sa Kongsberg Jazzfestivals sjef til Ballade. Men det var tidlig i uken. Innlegget Turbulent rundt Kongsberg Jazzfestival og sponsorsamarbeid dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Støtte til Kongsberg Jazzfestival: Sjølvråderetten må aldri vika

INNLEGG: Ei rekke leiarar i Noregs jazzliv har signert dette innlegget til støtte for Kongsberg Jazzfestival etter turbulensen rundt avgjerda til festivalen om å avslutte samarbeidet med Kongsberg Gruppen. Innlegget Støtte til Kongsberg Jazzfestival: Sjølvråderetten må aldri vika dukket først opp på ballade.no.

Forfang må trene hjemme

Johann Forfang lader opp til ski-VM med trening hjemme i Norge og står derfor over verdenscupen i Romania, melder Norges Skiforbund. – Han er i ferd med å ta det siste steget for å kunne konkurrere helt i toppen. Derfor trenger han flere hoppøkter enn han får i Rasnov, sier landslagssjef Alexander Stöckl. Samtidig er det klart at kneet til Thomas Aasen Markeng ikke tåler hoppbelastningen i en periode.

Håvard og kollegene hans bladde opp 27 millioner for egen bedrift: – Dette vitner om en veldig tro på det vi gjør

Håvard Hauge fra Nøtterøy leder IT-bedriften ItumX AS på Kongsberg. Denne bedriften eies nå helt av de ansatte.
Les mer om:

Runars skitur ble slett ikke som forventet: – Samboeren lå på bakken og hylte av smerte

– Nå må Skimore Kongsberg få på plass skipatruljer, for man kan ikke dra i bakken med livet som innsats, sier Runar Halling.
Les mer om:

Disse hopperne drar til Klingenthal

Alexander Stöckl har tatt ut seks hoppere til verdenscupen i Klingenthal. Thomas Aasen Markeng er tilbake i troppen, og han skal nå konkurrere i bakken der korsbåndet hans røk for over et år siden. Disse er tatt ut: Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel Tande (Kongsberg).

Får sjansen i Willingen

Anders Håre er neste mann inn i hoppgjengen etter at Thomas Aasen Markeng fikk en hevelse i kneet og måtte derfor reise hjem. – Anders har vært best av dem som har vært med i vurderingen. Nylig ble han nummer to i et COC-renn i Innsbruck. Han har også hoppet bra hjemme i Norge, sier landslagssjef Alexander Stöckl i pressemeldinga. Han er i utgangspunktet med én helg, da planen er at Markeng skal tilbake til hopprennet i Klingenthal.

Polarisering, kunstig intelligens, Norges smarteste by og koding i NAV | SW2021

Er digitaliseringen av Norge på rett vei? Det er det store spørsmålet på årets SW2021. Den 10. og 11. februar har Dataforeningen trommet sammen det som må være den best kvalifiserte forsamlingen for å besvare spørsmålet.  Blant de nesten 60 foredragsholderne finner vi blant andre Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, Cathrine Pihl Lyngstad, dataleder i NAV, Eddie Sjølie, direktør i Finn.no, Gun Peggy Strømstad Knudsen, ass.