Nyheter om Kongsberg


Her skyter Bråthen flere piler før han løper og dreper fem personer

KONGSBERG: Videoen er frigjort av politiet i forbindelse med rettsaken. Den viser Espen Andersen Bråthen skyte med pil og bue inne fra Coop Extra på Kongsberg.

Miniubåt inn i søket etter savnet mann

Ved hjelp av en selvgående miniubåt fra Kongsberg Maritime leter Tønsberg-politiet etter den antatt omkomne mannen i sjøen utenfor Husøy.
Les mer om:

Kongsberg-saken: Espen Andersen Bråthen forklarte seg detaljert om drapene

Drapstiltalte Espen Andersen Bråthen gjenopptok onsdag forklaringen retten under rettssaken etter angrepene i Kongsberg i oktober i fjor.

Videobilder viser hvordan Espen Andersen Bråthen skyter mot mann utenfor Coop

I retten tirsdag ble det vist videobilder der Espen Andersen Bråthen skyter mot en mann på Nytorget utenfor Coop i Kongsberg under angrepet i fjor.

Forklarte seg i retten: Gikk fra å være en hjelpende mann til politimann

Han skulle bare hjelpe en dame med å hente varene sine da politimannen havnet midt i dramaet på Coop Extra i Kongsberg.
Les mer om:

Hva kan vi forvente av politiet?

Politiets fatale tilkortkommenhet i Kongsberg i oktober i fjor er var et ekko fra 22. juli. Det var det siste vi og politiet trengte.
Les mer om:

«Løp, ikke se deg tilbake»

Sofie Anastasia Labahå var en av de første som møtte Espen Andersen Bråthen (38) i garasjeanlegget ved Coop-butikken i Kongsberg. Fredag forklarte hun dramatiske skildringer fra kvelden hvor fem personer ble brutalt drept.

Sofie sto ansikt til ansikt med gjerningsmannen: – Jeg ble helt lammet

Sofie Anastasia Labahå og kjæresten måtte løpe for livet, da de plutselig befant seg mindre enn 20 meter unna Espen Andersen Bråthen på Kongsberg i fjor.

Første politimann på Coop i Kongsberg: Så Bråthen én gang – så smalt det

Den første politimannen som ankom Coop Extra i Kongsberg i fjor, sier at han og kollegaen ble beskutt kort tid etter at de kom inn i butikken.
Les mer om:

Fulgte ikke ordre: - Hastet

Politibetjentene som var først på Coop-butikken, vitnet i retten fredag. Her forklarer de hvorfor de droppet verneutstyret kvelden Espen Andersen Bråthen drepte fem personer i Kongsberg.

Kjæresteparet flyktet for livet i Kongsberg: - Løp, løp for livet

BUSKERUD TINGRETT (VG) Det var høydramatisk for den unge kvinnen som møtte Espen Andersen Bråthen (38) i Coop-garasjen.

Politimann om pågripelsen: – Føltes ut som en klappjakt

På Coop Extra i Kongsberg skjøt Espen Andersen Bråthen rundt seg med pil og bue før han forflyttet seg til Hyttegata. Fredag møter de fornærmede ham i retten.

Stod ansikt til ansikt med Bråthen: – Du kan ikke ta med det utstyret til byen!

HOKKSUND TINGHUS (TV 2): Den første personen som Espen Andersen Bråthen (38) skjøt mot med pil og bue i Kongsberg, forteller at hun konfronterte ham før hun forsto alvoret.

Politiets patruljeleder forberedte seg på å skyte Bråthen

Politiets patruljeleder i Kongsberg ga beordring om fullt verneutstyr etter at en kollega inne i Coop-butikken ringte og sa han var skutt med en pil i ryggen.
Les mer om:

Politiets innsatsleder i Kongsberg: Det mest ekstreme jeg har opplevd

Innsatsleder Vidar Guldbrandsen beskrev i retten oppdraget med å stanse Espen Andersen Bråthen som det mest ekstreme han har gjort.

Innsatslederen: – Det mest ekstreme jeg har vært borti

HOKKSUND TINGHUS (TV 2): Mannen som ledet politiets innsats da Espen Andersen Bråthen (38) gikk til angrep i Kongsberg, forklarer at han umiddelbart fikk inntrykk av at «dette kom til å bli stygt».

- Mest ekstreme jeg har vært borti

Innsatsleder Vidar Gulbrandsen forteller om den dramatiske halvtimen i Kongsberg. - Det kan bli stygt dette her, sier han at han tenkte.
Les mer om:

Kongsberg-tiltalte Espen Andersen Bråthen ønsker ikke å forklare seg mer i retten

Drapstiltalte Espen Andersen Bråthen sier at han ikke ønsker å forklare seg mer i rettssaken etter angrepene på Kongsberg i oktober i fjor.

Kongsberg-rettssaken: Bråthen ønsker ikke å forklare seg mer

BUSKERUD TINGRETT (VG) Onsdag var første gang Espen Andersen Bråthens forklaring om angrepet i Kongsberg ble kjent for offentligheten. Nå ønsker han ikke å forklare seg mer.

Alt var helt rolig – så knuste ruta

HYTTEGATA, KONGSBERG (TV 2): Passene lå på bordet, kasserollene var vasket opp og oppvaskmaskinen blinket. Alt var helt normalt før verandadøra hos Liv Berit Borge (75) og Gunnar Erling Sauve (75) knuste og de måtte flykte.
Les mer om:

Bråthen fortalte detaljert om angrepet i Kongsberg

Detaljert forklarte Espen Andersen Bråthen hvordan han beveget seg i Kongsberg fordi han «måtte ut og drepe mennesker».

Bråthen om Kongsberg-angrepet: – Jeg angrer veldig

BUSKERUD TINGRETT (VG) Espen Andersen Bråthen (38) sier i retten at han fikk en tanke om å bli født på ny, og at det var derfor han drepte fem personer i Kongsberg.

Kongsberg-saken: Opptak fra skrekkslagne ofre spilt av i retten

Buskerud tingrett fikk høre telefonopptak fra skrekkslagne ofre som traff på Espen Andersen Bråthen da dramaet utspant seg i Kongsberg 13. oktober i fjor.

Kongsberg-saken: Tiltalte var uten behandling de siste 2,5 årene før drapene

Aktor mener det var den psykiske tilstanden til Espen Andersen Bråthen som drev han til handlingene som førte til at fem mennesker ble drept i Kongsberg.

Politiet frigir bilde av Espen Andersen Bråthen under angrepene i Kongsberg

På samme dag som rettssaken mot Espen Andersen Bråthen startet i Buskerud tingrett, frigir politiet et bilde fra angrepet. 

Mest lest siste uke