Nyheter om Kongo


Nesten 800 sivile drept i Kongo

En beryktet milits har drept nesten 800 sivile øst i Kongo siden starten av fjoråret, ifølge FN, som mener angrepene kan være forbrytelser mot menneskeheten.
Les mer om:

Belgias konge og statsminister beklager kolonitiden i Kongo

«Tiden er kommet for Belgia å gå ned sannhetens vei», sa statsminister Sophie Wilmès i dag om landets fortid som kolonimakt i Kongo.
Les mer om:

Belgias konge beklager overgrep i Kongo

Belgias kong Philippe kommer for med en dyp beklagelse over landets framferd som kolonimakt i Kongo. Det er første gang en slik beklagelse kommer.
Les mer om:

BET Awards 2020: Se vinnerlisten og alle opptredene

BET Awards 2020 ble en annerledes affære. Ikke bare grunnet koronaviruset, som gjorde showet til en sosialt distansert, virtuell affære. Årets BET Awards fant sted noen uker etter drapet på George Floyd, og Black Lives Matter satte sitt preg på deler av showet. Se musikkinnslagene nedenfor. Med blant andre DaBaby som gjør Black Lives Matter-remixen av klodens største sommersmash «ROCKSTAR» med Roddy Ricch, Megan Thee Stallion som en frihetskjempende ørkenkriger, Beyonces søskenduo Chloe x Halle i danse-battle mot seg selv, samt artister som Anderson .Paak, Lil Wayne, Summer Walker og Nas. Aman

Stort ebolautbrudd i Kongo erklært over: – Gir håp om kontroll over epidemier

Det tiende ebola-utbruddet i Kongo er over etter nesten to års kamp. Nesten 3500 ble smittet i det som går inn i historien som verdens nest verste utbrudd.
Les mer om:

Ebolaepidemien i Kongo er offisielt over

Myndighetene i Kongo og Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte begge torsdag at ebolaepidemien øst i Kongo er over.
Les mer om:

FN anklager flere land for hemmelig våpensalg til Kongo

Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo.

Nytt ebolautbrudd i Kongo

Helsemyndighetene i Kongo har erklært det ellevte ebolautbruddet i landets historie, bare uker før de hadde håpet å erklære slutten på det tiende.
Les mer om:

– WHO må endre kurs for å lykkes i kampen mot coronaviruset

Manglende ydmykhet, omfattende «ebola-business» – og en militarisering av hjelpearbeidet har bidratt til at det dødelige viruset fortsatt lever i DR Kongo, mener Leger uten grensers Lindis Hurum. Gjennom tre måneder fikk hun et unikt innblikk i FNs ebolainnsats. Det ble en øyeåpner.
Les mer om:

Barn drept i massakre i Kongo

Barn og kvinner er blant minst 20 sivile som er drept i et angrep i Ituru-provinsen nordøst i Kongo, opplyser lokale tjenestemenn.
Les mer om:

Verdens største meslingepidemi i skyggen av korona

Akkurat nå pågår verdens største meslingepidemi i DR Kongo, i skyggen av, og i aller høyeste grad påvirket av koronaviruset. Tre år gamle Dobo Mambanza er så hardt rammet av meslingeviruset at hun mest sannsynlig blir blind.
Les mer om:

«Død» fotballspiller kom plutselig tilbake

Dette er for å si det forsiktig en spesiell historie som vi trolig aldri kommer til å kjenne den hele og fulle sannheten til. For fire år siden tok fans, venner og kona til Schalke 04 spiller Hiannick Kamba farvell etter at han skal ha død i en bilulykke. Den tyske storavisen Bild skriver plutselig at Kamba lever, og at han er tilbake i Ruhrområdet.

Hva gjorde Moland og French i Kongo?

Historien om de to leiesoldatene Moland og French i Kongo fikk stor oppmerksomhet i norske media i perioden 2009 til 2017.
Les mer om:

43 drept på tre dager i Kongo

De siste tre dagene har 43 mennesker blitt drept i kamper mellom væpnede grupper og regjeringssoldater i Øst-Kongo, opplyser myndighetene i landet.
Les mer om:

Parkvoktere drept i Virunga-parken i Kongo

Minst 17 personer ble drept i et angrep i Virunga-parken i det østlige Kongo fredag. Blant dem var minst 12 parkvoktere.
Les mer om:

Minst 24 døde i flom i Kongo

Minst 24 personer har mistet livet og flere titalls er skadd i storflom i Den demokratiske republikken Kongo, ifølge presidenten i landet
Les mer om:

Minst 24 døde i flom i Kongo

Minst 24 personer har mistet livet og flere titalls er skadd i storflom i Den demokratiske republikken Kongo, ifølge presidenten i landet
Les mer om:

Fransk fly beskutt på flyplass i Kongo

Et Air France-fly skulle frakte franskmenn hjem fra Pointe Noire i Kongo-Brazzaville, da en politimann skjøt mot flyet mens det sto på oppstillingsplassen.
Les mer om:

22 sivile drept i Kongo

En milits gikk til angrep på to landsbyer i Ituri-provinsen i Kongo søndag kveld, opplyser en sivil organisasjon. 22 sivile ble drept, de fleste med macheter.
Les mer om:

Kongo erklærer unntakstilstand og isolerer hovedstaden

Kongos president har erklært unntakstilstand og stenger all trafikk ut og inn av hovedstaden Kinshasa for å hindre spredning av koronaviruset.
Les mer om:

Mari (34) har utført sitt 11. oppdrag i felt – seks måneders arbeid midt i verdens største meslingutbrudd: – Jeg er ikke i tvil om at jeg har havnet på rett hylle i livet

Mari Nythun Sørlien fra Kruk kom nylig hjem fra sitt 11. oppdrag for Leger Uten Grenser. I Seks måneder har hun jobbet i DR Kongo, hvor verdens største meslingutbrudd pågår.
Les mer om:

Minst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo

Minst 30 mennesker mistet livet da en lastebil kolliderte med flere biler og motorsykler i et gatekryss i Kongos hovedstad Kinshasa søndag.

Minst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo

Minst 30 mennesker mistet livet da en lastebil kolliderte med flere biler og motorsykler i et gatekryss i Kongos hovedstad Kinshasa søndag.

Øyevitne til VG: – Anslår over 50 døde

KINSHASA/OSLO (VG) Over 40 personer skal ha omkommet i en alvorlig trafikkulykke i Kinshasa i Kongo.

Som seksåring flyktet han fra krig i Kongo. Nå er Molde-spillerens liv et helt annet.

Mye har forandret seg siden John Kitolano (20) og familien måtte flykte fra krigsherjede Kongo for 15 år siden.
Les mer om: