Nyheter om Kongo


FIFA-styremedlem arrestert, mistenkt for korrupsjon

Constant Omari (60), styremedlem i FIFA er blitt arrestert i hjemlandet Kongo og siktet for korrupsjon i forbindelse med vervet som landets fotballpresident.
Les mer om:

13 millioner trenger hjelp i Kongo – landet boikotter nødhjelpen

Hjelpeorganisasjoner varsler om akutt behov for nødhjelp i Kongo. Men kongolesiske myndigheter avviser at de trenger hjelp, og mener innsamlingsaksjon skader landets rykte.
Les mer om:

Akutt behov for nødhjelp til Kongo – 13 millioner trenger hjelp

Antall mennesker som trenger nødhjelp i Kongo, har doblet seg siden 2014. Behovet er akutt, advarer Flyktninghjelpen.  
Les mer om:

Joshua French på rømmen, planla å svømme ut av Kongo

Han bevæpnet seg med en jernstang og brøt seg ut gjennom taket, men Joshua French ble stanset i fluktforsøket. Først etter at afrikakjenneren Arild Øyen ble satt på saken, kom den fengslede nordmannen hjem fra Kongo.

Over 4,4 millioner på flukt i Kongo: Esters mann og sønn ble brutalt drept

Flere millioner mennesker er internt fordrevne flyktninger i Den demokratiske republikken Kongo. – Dette er en av de verste humanitære krisene i verden, mener forsker.
Les mer om:

På Solvang har Waziri (23) alt han trenger: Sykepleierjobben, pizzasjappa og fotballklubben sin.

Fra hjertet av Solvang, og med bakgrunn fra Burundi, Kongo og Kenya er Waziri Djalila bindeleddet i garderoben til Tønsberg Fotballklubb.
Les mer om:

FN forlenger fredsbevarende operasjon i Kongo

FNs største og dyreste fredsbevarende styrke vil bli værende i Kongo, som er på vei mot å gjennomføre et lenge utsatt presidentvalg.
Les mer om:

Lagde film om French og Moland i hemmelighet

«Mordene i Kongo» kommer på kino i oktober. Filmen med Aksel Hennie i en av hovedrollene måtte lages i dypeste hemmelighet av hensyn til den diplomatiske prosessen mellom Norge og Kongo.

Forsøkte å få Moland og French til Norge med én gang

Da Moland og French ble pågrepet i Kongo ble det jobbet for å få de to raskt ut av landet. – Jeg foreslo en utlevering mot at de ble stilt for retten i Norge, sier daværende viseguvernør.
Les mer om:

Tidenes dyreste afrikanske spiller endelig solgt

Cedric Bakambu sin overgang til den kinesiske klubben Beijing Guoan kan best beskrives med et ord; kaos, og hvis du ønsker et ord til penger, mye penger. Cedric Bakambu  blir tidenes dyreste afrikanske fotballspiller, ihvertfall hvis du regner på det Beijing Guoan må ut med. Allerede i begynnelsen av januar meldte Beijing Guoan at de hadde kalt på  utkjøpsklausulen til Villarreal-spissen Cedric Bakambu (26). – Deretter hørte vi ingenting og vi tenke som mange andre at noe var veldig rart.

Over hundre savnet og 15 omkom etter at båter kantret i Kongo

Tre overfylte båter kantret vest i Kongo.
Les mer om:

Norge skal ta imot 1.000 flyktninger fra Kongo

Kvotene for overføringsflyktninger til Norge i 2018 er fordelt. Norge skal i år ta imot 1.000 flyktninger fra Kongo og 700 fra Syria. 

Flere hundre savnet etter at fiskebåter kantret i Kongo

Flere hundre personer er savnet og fryktes omkommet etter at tre fiskebåter kantret på en innsjø vest i Kongo, melder lokale medier.
Les mer om:

Joshua French: – Det verste var å finne Tjostolv død

Joshua French sier han knakk sammen da han ble dømt for å ha drept sin beste venn. Han savner kameraten som han delte fengselscelle med i Kongo i flere år.

Joshua French: Lurt i felle i Kongo

Joshua French hevder nå at han og Tjostolv Moland var agenter på oppdrag i Kongo da de ble pågrepet mistenkt for drapet på sjåføren Abedi Kasongo i 2009.

Joshua French: – Vi var agenter på oppdrag

I en ny NRK-podcast hevder Joshua French at han og Tjostolv Moland var agenter på oppdrag i Kongo da de ble arrestert.

Joshua French til NRK: - Vi var agenter og ble lurt i ei felle i Kongo

Joshua French hevder nå at han og Tjostolv Moland var agenter på oppdrag i Kongo da de ble pågrepet mistenkt for drapet på sjåføren Abedi Kasongo i 2009.

Joshua French: Lurt i felle i Kongo

Joshua French hevder nå at han og Tjostolv Moland var agenter på oppdrag i Kongo da de ble pågrepet mistenkt for drapet på sjåføren Abedi Kasongo i 2009.

French hevder han og Moland var agenter

Hevder de var agenter på oppdrag i Kongo da de ble arrestert.
Les mer om:

NRK: Joshua French hevder han og Moland var agenter

Joshua French hevder overfor NRK at han og Tjostolv Moland var agenter på oppdrag i Kongo da de ble arrestert.

To hvite menn

I 2009 ble Joshua French og Tjostolv Moland dømt til døden i DR Kongo, etter at sjåføren deres ble drept. Hvem var de to nordmennene som kjørte inn jungelen? Og hva skulle de der?

Opposisjonelle stormer katedralen i Kongo

Hundrevis av opposisjonelle i Kongo stormet lørdag katedralen i Kinshasa etter at det ble lagt ned forbud mot en planlagt demonstrasjon.
Les mer om:

Norge stanser støtte til Kongo etter vedtak om hogging av regnskog

Norge stopper utbetalingen av opptil 400 millioner kroner i året til Kongo etter at myndighetene i landet har tillatt hogging av regnskog.
Les mer om:

Norge stopper utbetalinger til Kongo etter hogsttillatelse på regnskog

Norske myndigheter stopper utbetalingen av opptil 400 millioner kroner i året etter at Kongo har gitt tillatelse til å hugge 6500 kvadratkilometer regnskog.
Les mer om:

Redd Barna: – Mer kynisk bruk av barn i krig

10 år gamle Alyne fra Kongo måtte flykte inn i jungelen da skolen hennes ble bombet. Rekordmange skoler blir angrepet, og barn blir oftere brukt aktivt i krig som barnesoldater og selvmordsbombere.
Les mer om: