Nyheter om Komplett


Fellestur i praktfullt påskevær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Turen med over 60 deltakere, store og små, gikk fra Hummeråsen kl. 12. med første rast ved Oddresteien. Den nest største ruggesteinen i vår regionen er et populært stoppested på vei til Langelandsfjellet og andre turmål på det østlige Hidra. Turleder Stein Rune Larsen delte ut kokosnøtter slik at turdeltakerne kunne knekke nøttene med den stor ruggesteinen.

- Vi rølper påsken inn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Å få hundrevis til å synge om Pamela Anderson, Feda, kjønnsorganer og plastisk kirurgi er ikke hverdagskost, men hver gang Luxus Leverpostei entrer scenen er det nettopp det som skjer. Det er en god duse humor og ironi i det Luxus gjør, Tradisjon En påske i Flekkefjord uten Luxus Leverpostei går nesten ikke. Når Bob Kåre (Per Tore Bjerge) løfter glasset og skåler, så skåler publikum med. - Nå gjør vi oss klar.

Fryktet at lavvo-brann skulle spre seg til bebyggelsen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KORSVOLL: Skjærtorsdag i halv ti-tiden meldte politiet om en brann i en lavvo. På Twitter skrev de: Kringsjå: Melding om brann i lavvo. Skal ha spredt seg til gress/skogsområde. Omfanget foreløpig ikke avklart. Nødetatene er underveis.Senere ble brannen lokalisert til Korsvoll, og brannstedet skal ha blitt meldt til å være 150 meter fra en adresse i Langmyrgrenda.

Ta hensyn til villreinen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Snøkledde påskefjell lokker mange nordmenn, og fjellene fylles av sol- og snøhungrige påsketurister. Fylkesmannen i Agder minner om at påsketurisster kun er gjester der, og at det er viktig å vise hensyn til de fastboende. - Villreinen er vanligvis svært sårbar for menneskelig forstyrrelse på denne tiden.

Penger å få til friluftsaktiviteter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Har du framlegg til eit tiltak eller ein aktivitet som får fleire folk ut i norsk natur? Då oppfordrar eg deg til å søke om støtte hjå Statskog. Friluftsliv gir betre livskvalitet og folkehelse, seier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.Statskogmillionen er ei nasjonal støtteordning med små og mange støttebeløp som blir delt ut over heile landet, med ei samla utbetaling årleg på ein million kroner.

Ysteriet ser seg nødt til å avvikle drifta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Vilde (22) er skytter i Telemarksbataljonen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne-kvinnen synes Forsvaret er en kul arbeidsplass, og angrer ikke ett sekund på at hun droppet ut av sykepleier-studiene for snart fire år siden til fordel for førstegangstjeneste i GSV-garnison Sør-Varanger i Kirkenes. Det var starten på en militær yrkeskarriere for den tøffe dama, som siden sommeren 2017 har vært yrkessoldat i Telemarksbataljonen (TMBN) i Rena leir utenfor Elverum.

Påskekafé på Låvaberget: Inntektene skal brukes til kafé på barnehjem i Tanzania

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Lilly Svanes (3) (til venstre) og Lydia Svanes (6) koste seg med sjokoladekake. Foto: Gunnar Kvassheim Påskeharen kommer! Foto: Gunnar Kvassheim Påskeharen bød på sjokolade. Foto: Gunnar Kvassheim Det var kø ved salgsdisken. Foto: Gunnar Kvassheim Det flotte været bidro til at det var varmt og godt på påskekafeen. Foto: Gunnar Kvassheim Påskekafeen tiltrakk seg skuelystne av ulikt slag.

Rykket ut etter melding om røyk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BREKKE: Torsdag kveld melder politiet følgende: Oslo Frysjaveien: Melding om brann i en leilighet. Skal være en del røyk. Nødetatene er underveis.— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 18. april 2019 Brann- og redningsetaten melder at de også er på stedet torsdag kveld.OPPDATERT: Like før klokken 20.30 melder politiet videre: Brannvesenet har sjekket det ut. Dette er snakk om matlaging, og utlufting pågår.

Direkte fra skjærtorsdags-gudstjeneste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frikirken, Pinsekirka og Metodistkirken i Flekkefjord fikk inn om lag 40 påmeldinger fra ungdom og unge voksne velkommen til påskereunion i Frikirken på skjærtorsdag. - Det blir en hyggelig og sosial kveld, med god middag, underholdning og minikonsert av Maria Spikkeland, etterfulgt av nattverdsgudstjeneste hvor Ine-Therese Larsen skal tale. Kvelden avsluttes med kaffe og dessert etter gudstjenesten.

Bjørnar har brukt et år på å bygge seg ny motorsykkel: - Gleder meg til å få vist den fram på Fauske Motorshow

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det skrues, men kanskje ikke så effektivt som det kunne vært. Det er mye sosialt med å være her også, sier Bjørnar Eliassen.Saltenposten møter han i det velutstyrte verkstedet som Turnout MC har bygd opp i klubblokalene sine på Finneid over årenes løp.

Fire tips til påskeegg-fyll

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det må ikke bare være godteri som ligger i påskeeggene disse dagene. De kan fylles med annet godt - og nyttig. Her er litt inspirasjon fra Solabladets ungdomsmedarbeidere, Karoline Johansen og Mathilde Sofie Kverneland.

Fire nye søknader om skjenking på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag 30. april skal formannskapet i Time kommune behandla fleire søknader om skjenkebevilling.Møllehagen Restaurant har søkt om å få skjenka til klokka 01.30 sju dagar i veka på den nye betongplattingen over elva.

Millionæren meldte seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En heldig norsk spiller prikket inn 6+1 rette i Vikinglotto onsdag 17. april, og ble dermed alenevinner av Vikinglotto-potten. Den heldige spilleren vant dermed 88.922.210 kroner. - Vi forsøkte å få tak i vinneren - som er en mann - etter trekning onsdag, men lyktes ikke. Skjærtorsdag fikk vi heller ikke napp. Men like før klokken 21.00 ringte mannen Norsk Tipping selv.

Våren har kommet på Knaben

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er tre stykker på vakt i dag, så blir vi to til i morgen forteller Mindor Mæland i Flekkefjord Røde Kors til Agder - Vi har en beredskapsambulanse og ATV med oss. Det er lite snø nede på Knaben men oppe på heia er det fremdeles bra med snø. Det har vært stille og rolig på skjærtorsdag. Vi er på plass fram til mandag.

Ny utmarksbrann i Lund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannsjef John Skåland i Lund kommune opplyste litt før klokka 18.00 at lokale brannmannskap hadde vore i aksjon i eit par timar etter at det blei meldt om brann på heia vest for Refsland, på venstre sida av E39 når ein kjører nordover. Klokka 20.15 rapporterte utrykkingsleiar Stig Skåland at brannen ikkje var under kontroll, men at mannskapa hadde greidd å hindra flammane i å spreia seg til ein planteskog med gran.

Kontroll på krattbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det brenner oppe på en haug på grensen mellom Lund og Eigersund. Røyken driver ned mot E39 og 110-sentralen blir nesten nedringt av meldinger om brann, fortalte brannsjef John Skåland i Lund til Agder i sekstiden torsdag ettermiddag. - Brannen er på kanten av et plantefelt nå. Vi har hatt oppe drone for å få en oversikt.

- Det var ikke dette jeg hadde sett for meg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TURVEI: Turveien som egentlig skulle stått ferdig i 2017, i hvert fall på traseen hos Nils Joa, har etterlatt seg sår på Joas eiendom. Når Solabladet er på befaring i slutten av mars ligger det grus på jordet som ifølge Joa kan utgjøre en risiko skulle det finne veien inn i landbruksmaskinene. - Det ville blitt som børseskudd, sier han.

Betydelig snøskredfare: NVE oppjusterer farenivået i Salten og Svartisen-området

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Skredfaren øker noe i forbindelse med mildværet. Det er fare for naturlig utløste våte skred, i høyfjellet kan det gå enkelte store skred, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat(NVE) i et ferskt varsel.De oppjustererfarenivået for skred fra farenivå 2 til farenivå 3.Videre skriver de at alle bør unngå ferdsel i bratt terreng der skredproblemet finnes og i utløpssoner. Naturlig utløste skred er forventet.

Tok kontroll over skogbrann med feiekost!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet fikk melding om brann klokken 16.10.- Det benner i terreng ved Ronevannet i Flekkefjord, brannvesenet og politi er på vei til stedet, meldte politiet og brannvesenet på Twitter. - Kona og noen andre turgåere oppdaget brannen i kanten mellom veien inn til skytterbanen og terrenget, hun ringte meg. Bård Petter og jeg dro opp hit med en gang. Det brant ganske godt.

Hold deg unna!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fra 15. april til 15. juli er det forbudt å gå i land eller ferdes nærmere enn 50 meter fra land i sjøfuglreservatene. Sjøfuglene på Skagerak er i nedgang, og trenger all den ro de kan få gjennom hekkesesongen.En nedslående rapport fra NOF-VA viser at 2015 var et svært dårlig år for hekkende sjøfugler i Vest-Agder.

Nyter den fine påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Høytrykket har virkelig slått seg til ro over Sør-Norge i påsken. Yr.no melder Sol og 17 grader både skjærtorsdag og langfredag og sol videre hele påsken!Med stor gress- og lyngbrannfare og mer tørt vær i dagene framover oppfordrer metereologene til å bruke sunn fornuft på tur og respektere bålforbudet.Metereologene minner også om at med sen påske er UV-strålingen fra solen ekstra sterk.

Kos deg med krydret påskesuppe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ingredienser til 3-4 porsjoner: • 1 ss olje• 1 løk• 1/2 purre (bruk det hvite)• 1/2 ts chilipulver• 1 ts gurkemeie• 1 ts spisskummen• 600-700 gram pastinakk• 1 liter grønnsaks- eller kyllingkraft• 2 dl fløte• lime• 1 neve hakket persille• salt og pepper• 4 skiver spekeskinke.Slik gjør du: 1. Hakk løk og purre, og stek det mørt i oljen i en gryte.2.
Les mer om:

Tekstilkunstner etterlyser teppet som forsvant?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var en gledens dag, høsten 1979, da jeg fikk mitt første utsmykkingsoppdrag for KORO av konsulent Ellen Rittun om å tegne og veve et teppe til administrasjonsbygget på Svalbard. Oppgaven var låst, det vil si at målene var oppgitt, 2 x 1,5 meter, og mottoet var: «Flora.» Det er uhyre vanskelig å veve en natur du aldri har sett. Like vanskelig er det å lage et kunstverk til et rom man ikke har sett.

Har klaga på skattetaksten for vindkraftverk i Bjerkreim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bjerkreim Vind AS har klaga på skattetaksten for det eine av dei tre vindkraftverka som utgjer Bjerkreim søndre klynge, det som opphavleg var Eikeland/Steinsland vindkraftverk. Firmaet som har taksert vindkraftverket for Bjerkreim kommune, har verdsett det til 150.780.000 kroner.