Nyheter om Komplett


Fra noen plattinger i fjæra til et komplett turistanlegg(pluss)

I 2005 begynte Andreas Utstøl med å lage noen plattinger på bergene i fjæra på det lille småbruket. I fjor omsatte de to Garsnes-selskapene for omkring 8,5 millioner kroner.
Les mer om:

Samlet prester på Graddholmen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Slik ønsket prest Gjermund Gryt 20 humrende prester og organister velkommen til Graddholmen. Aldri før i Gjermunds tid som prest, har det vært samlet så mange prester og organister som under onsdagens prestemøte.Ragnhilds drøm Derfor benyttet Gjermund anledningen til å promotere for Ragnhilds drøm, og samtidig fortelle noe av historien bak stykket:- Graddholmen er Skjerstads tusenårssted.

Gratulerer til gutta: Det fortelles at de hadde en rå plan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SANDEFJORD: Igjen klinket Kjelsås-gutta til i Fjordcup, som i helgen ble arrangert i Sandefjord. Både med vanlig håndball og med beachhåndball. Kjelsås G03 dro igjen seieren hjem til Kjelsås, i vanlig håndball. I år var også gode Nærbø med, og de møtte Kjelsås-gutta i finalen:- Vi hadde startet alle gruppekampene våre dårlig og lå under med i hvert fall fire - fem mål. Men vi skjerpet oss veldig, og tok igjen forspranget.

Kommunen har opprettet personsalsak: Skoleleder hadde seksuell omgang med ung tilkallingsvikar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi kan bekrefte at det har vært en hendelse i kommunen. Det er opprettet personalsak, skriver rådmannen i en epost.Mange vitner Saltenposten kjenner til flere detaljer om hendelsen, men av hensyn til de berørte velger vi å ikke skrive noe om disse.
Les mer om:

Leserinnlegg: «Pacta sunt servanda»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det har dukket opp en del ord som arrogant eller skuespill. Ja, Sysselmannen bedriver et skuespill og det krever minimum et masterstudium. I Hollywood kreves en viss kompetanse for å kunne være en veltrent eliteskuespiller på masternivå.Arrogansen, bedre sagt at Sysselmannen viser arrogante holdninger er et faktum.

- Bare å finne fram traktoren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: I fjor var det den ikke først og fremst musikalsk meritterte Leif Einar "Lothepus" Lothe som var trekkplaster sammen med Sie Gubba og de lokale musikerne i Under The Kilt.Det ble en suksess nok til at det satses på en runde til, men nå er det Boyhekken som skal stå for arrangementet som skal gå i Rognan sentrum i juli.Populær gjeng Til countryfesten i sommer er det hentet inn to artister så langt.

Gym med politiøvelser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gymtimen ble litt annerledes forrige uke. Da kom politiet med noen av øvelsene som brukes ved opptaket til politihøyskolen.

- Nå har festivalen blitt en tradisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Helga i countrymusikkens navn har satt sitt preg på høstmørket på Fauske de siste to årene. Nå er det akkurat annonsert at det kommer til å bli en ny runde med fest, cowboyhatter og slide-gitar i september. - Vi er veldig glade for at det fremdeles viser seg at interessen for festivalen på hotellet er stor.

Vellykket flytting for Nord-Norges største galleri

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bedriften startet på Fauske på 90-tallet. I 2011 startet de også i Bodø. De fem siste årene har de kun vært i Bodø.Byggearbeid Bedriften har gått med overskudd hvert eneste år, men ikke i 2017 og 2018. Da ble det lavere omsetning og null på bunnlinja. Av en eneste grunn, byggearbeid rett ved butikklokalene.

Søknadsfrist 1. juni for kulturskolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)1. juni for å søke om plass i Saltdal kulturskole for neste skoleår. Saltdal kulturskole gir et bredt undervisningstilbud innen dans, billedkunst og på en rekke instrument, - blås-, stryk-, tangent- tromme- og strengeinstrumenter.

Leserinnlegg: Svalbardhallen er viktig!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tiden er overmoden for å se nærmere på anleggssituasjonen for idrett og fysisk aktivitet i Longyearbyen. Svalbardhallen har i flere år hatt sprengt kapasitet. Allerede for cirka ti år siden ble samtaler om utvidelse av Svalbardhallen startet. Som følge ble en Delplan for idrett og fysisk aktivitet vedtatt i 2014.

1. juni er det dagslys hele døgnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det vil si at sola ikke forsvinner under horisonten. Fjellene vil naturlig nok skygge for sola enkelte steder. Men fra 1. juni og fram til 12. juli er det altså dagslys hele døgnet på Fauske, ifølge nettstedet Time and date. 25. mai var det fullt dagslys mellom klokka 02. 08 og 23.47, altså i 21 timer og 39 minutter.

Fiskelykken er ikke langt unna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Far og sønn, Remi og Marius er glade i å fiske. Lørdag kveld tok de igjen turen ned til Akerselva for å prøve fiskelykken. Og det var ikke noen liten fisk som hogg til på kroken:- Endelig fikk vi den, på sluk. Jeg tipper den veier 1.5 - 1.7 kilo?Tror Marius og holder fisken opp for fotografen, ved Akerselva, nedenfor Maridalsvannet. - Marius var vel bare fem år, da han fikk sin første gjedde her ved elva.

Nå kan du bli med på 20-årsfeiringen «i mørket» langs Akerselva

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)AKERSELVA: I januar ble det klart at datoen for det 20. Elvelangs i fakkellys i rekken arrangeres torsdag 26. september.Den stemningsfulle elvevandringen, har blitt et av Oslos største kulturarrangementer, og samler opp mot 40.000 mennesker hvert år.

Stryk på responstid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ifølge nasjonale anbefalinger for responstid skal 90 prosent av ambulansene i grisgrendte strøk være framme hos pasienten innen 25 minutter.

Går ikke oppover

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hun møter Svalbardposten på Fruene. I forkant måtte hun tenke nøye gjennom forespørselen om å stille opp på baksiden.- Jeg ble fysisk dårlig av tanken, ja nesten kvalm. Å stille opp i media er liksom ikke meg, sier hun.En god kollega overtalte imidlertid 40-åringen til å stille opp, og det er avisen glad for. Stine ler hjertelig og varmt av mye, og finnes ikke selvhøytidelig.Stine vokste opp i Oslo.

Falt ned i kommunal kum med barn i bæresele på ryggen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den kommunale inspeksjonskummen var kun dekket med en råtten treplate som Ørjan trådte gjennom.

- Et av de tre beste bandene fra ungdomstiden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er et av Norges tre beste band, helt klart. Jeg har fulgt dem siden jeg først hørte dem da jeg var i militæret på 90-tallet, sier Frank Wold.Han er på Slipen sammen med kona Birgitte Marie Gleinsvåg, og vennene Vidar Mareliussen og Jannike Moen. Alle er enige om at Dumdum Boys er blant de største musikerne dette landet har fostret.- Det er bra musikk fra vår ungdom som vi fortsatt liker.

Se bilder fra Slipen: Dumdum Boys løftet taket med menigheten fra første låt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dumdum Boys trengte bare å lette på sceneteppet for å få oppstemningen på Slipen lørdag kveld.Gamle og nye fans sang med fra starten da de gamle rocke-traverne i Dumdum Boys begyne kvelden med "Blodig alvor".
Les mer om:

- Vi burde avgjort kampen i første omgang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kampen endte 1-1 etter at Jonas Melvik scoret Sprints mål i en kamp som ble spilt på en humpete gressbane.- Vi burde avgjort kampen i første omgang da vi fikk flere gode muligheter. Vi er fortsatt ubeseiret.

Skal utforme ny nasjonal innvandringspolitikk: - Det er litt av en sjanse å få

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Kyr på husmorferie

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Totalt skal omlag 80 kyr innom beitet fra slutten av mai til midten av september.Vedtektsfestet ferie Kyr har vedtektsfestet ferie i minimum åtte uker. Da skal kyrne være på beite ute.

Kunst med livsglede i hver eneste tråd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 40 år har saltdalskvinnen lagd fargerik kunst av ull og nylontråd. De vevde kunstverkene til Ragnhild Monsen pryder offentlige bygninger over hele verden. Vi møter henne på Adde Zetterquist kunstgalleri på Storjord, hvor hun arbeider med å henge opp utstillingen sin, som skal åpne søndag 26. mai.

Se stor bildeserie: Strålende løpevær og langt over 100 deltakere på Saltdalsløpet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)
Les mer om:

- Er en standard Bodøværing som er i stor i kjeften, men ikke så snar å spreng

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Team Sofa er for dem som ikke har tren noe, som kommer rett fra sofaen eller bare ikke er så sprek. Vi er med for å prøve å bli aktiv, sier Anniken Skjelstad.Sammen med Guro Nordvik utgjorde hun den voksne satsingen til Team Sofa, men også fem barn var i sving under årets Saltdalsløp. TEAM SOFA. Denne gjenge trosset dårlig form og stilte til start på Saltdalsløpet 2019.