Nyheter om Kommunalt


«Park-aksjonistene» i Nydalen får bred politisk støtte lokalt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Torsdag 13. juni møtte representanter fra aksjonsgruppa opp i bydelsutvalgene (BU) både i Nordre Aker og Sagene.Engasjerte Nydalen-innbyggere, sammen med Nydalen Velforening og Heilo Vel, opprettet underskriftskampanjen «Ja til stor park i Nydalen» på minsak.no 2. juni.

De er langt mer enn en omdiskutert badestamp i Akerselva

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BREKKE: Det startet med at det plutselig dukket opp en vedfyrt badestamp i Akerselva i mai. Mange lurte på hvor den kom fra, og vi fikk raskt sporet opp at det var det kreative arbeidsfellesskapet Kroloftet i Frysjaveien som var «skyldige». En av gründerne bak Kroloftet, Oscar Honeyman-Novotny kunne fortelle at den var plassert der som et tilskudd til lokalmiljøet. Hvem som helst kunne ta den i bruk.

Hun vil gjøre det smartere å klare seg selv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Mine foreldre bodde hjemme lenge. Som den nærmeste pårørende ble det min oppgave å finne gode løsninger for at de skulle kunne bo hjemme så lenge som mulig, å være sjefer i eget liv. Men det opplevdes som vanskelig å få en oversikt over hjelpemidler, produkter og tjenester som både de og jeg kunne ha nytte av, sier Tone Haraldsen Bonnerud fra Grefsen. Våren 2019 startet hun opp selskapet: Smart-Velferd AS.

Vant stevne i Sverige

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Fem kusker fra Fauske kjøre- og rideklubb (FKR) og Holand hestesportsklubb (HHSK) som deltok på kjørestevne hos Kågedalen ryttarförening i Ersmark i nærheten av Skellefteå sist helg. Nora Engan (25) fra Saltdal deltok på sitt første kjørestevne sammen med fjordhesten Embla Vinje (13), som også debuterte på kjørebanen.

Bufetat-direktør: Kan ikke nekte fylkesmannen å møte beboere alene

– Vi kan ikke nekte kommunalt barnevern, fylkesmannen, en prest eller en psykolog å komme på besøk og møte beboere alene.
Les mer om:

«Man kan ikke forvente at ideelle organisasjoner skal gi anbud, det er ikke slik frivilligheten fungerer»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nordre Aker er en alders- og demensvennlig bydel, og vi har svært gode seniorsentre som er finansiert med tilskudd fra bydelen. Tilskuddsordningen er til for at det offentlige og frivilligheten kan jobbe sammen.I disse dager råder det usikkerhet om den videre driften rundt noen av våre flotte seniorsentre. Kommuneadvokaten har kommet med en uttalelse om at seniorsentre enten må driftes kommunalt, eller settes ut på anbud.

1000 skrev under på parkkrav i Nydalen på ett døgn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: I skrivende stund har over 1400 personer signert elektronisk på oppropet som ligger ute på minsak.no. Det er en side der befolkningen kan samle støtte til saker de ønsker skal tas opp politisk i bystyret.

– Manglende respekt for kommunalt selvstyre

I to runder har teknisk utvalg i Tysvær kommune enstemmig gått inn for å gi Bernt Jakob Ullvang lov til å dele fra en eiendom på gården. Likevel har Fylkesmannen varslet at vedtaket kan bli overprøvd. Tirsdag var landbruksdirektøren på befaring på Falkeid.
Les mer om:

Lå gjemt da 12 ble drept: – Det føltes som timer

Tolv mennesker er drept og minst fire skadd etter at en kommunalt ansatt 40-åring skjøt vilt rundt seg i en bygning i Virginia. Megan Banton forteller om marerittet de opplevde da skytingen pågikk.
Les mer om:

Arbeidstilsynet stoppa arbeid(pluss)

Arbeidstilsynet stoppa 24. mai kommunalt arbeid i ei grøft i Heggjadalen på Vallabøen.

Kommunen brukte bilder fra Ti på topp-bok mot søker av handikapkort(pluss)

– Blir kommunalt ansatte sendt ut for å spionere på personer som søker handikapkort?
Les mer om:

Full granskning vil koste 300.000 kroner - Kontrollutvalget går for halvparten

Kontrollutvalget i Tvedestrand ønsker å få en ekstern granskning av om kommunalt ansatte og politikere etterlever kommunens etiske retningslinjer. Det vil koste.

Thomas vil ha flere med på sommer-FFO

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Fra skolestart blir det helårs-fotballfritidsordning i regi av Fauske/Sprint, men allerede i ukene 31, 32 og 33 kan folk få teste ut det nye tilbudet.Kan kombineres - Opplegget vil bli ganske likt. De tre siste ukene før skolestart har vi tilbud fra klokka 12-15.30, mens helårstilbudet vil bli fra 13-16.30 tre ganger i uka. Det skal kunne kombineres med ordinær SFO også.

Minna og Eirik er kjærester. Kommunale kutt kan hindre dem fra å treffes

Minna Lyng og Eirik Tverfjell må ha hjelp av kommunalt ansatte for å møtes. Møtene kan kan bli nedprioritert om antallet ansatte kuttes.
Les mer om:

Sammenslåing i Heimevernet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Heimevernet (HV) skal være en hurtig mobiliseringstyrke for Forsvaret og et viktig bindeledd til en rekke beredskapsaktører. Agder og Rogaland heimevernsdistrikt (HV-08) styres fra Vatneleiren ved Sandnes på vegne av sjef for Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH).HV har nylig gjennomgått en omorganisering ut fra Stortingets vedtak om at fremtidens HV skal bestå av 40.000 mannskaper og befal fordelt over 11 HV-distrikt.

Susanne blir nøkkelperson for Misvær og Skjerstad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MISVÆR: - Jeg er så glad i denne bydelen, sier Susanne Estensen (43) fra Bodø.Hun jobber i dag som miljøterapeut ved skolene i Misvær og Skjerstad. For seks år siden flyttet hun til Misvær hvor hun har samboer, tre barn pluss ett bonusbarn.Holmen og Vestvatn Hun overtar jobben etter Linda Sandåker (45) som har vært nærmiljøleder i to år. Mye har skjedd siden da.

Gildeskål overtar Sjøfossen Næringsutvikling AS

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Sjøfossen Næringsutvikling AS (SNU) er et utviklings- og investeringsselskap som ble stiftet i 2005 av daværende Sjøfossen Energi AS, Gildeskål kommune, Beiarn kommune og Gildeskål Sparebank.

Men nå blir det betre

Mangelen på offentleg toalett rundt om i turistkommunen Suldal har vore ei kjelde til frustrasjon i fleirfaldige år. På Suldalsosen har hageeigarar opplevd å ha trengde gjester på hagebesøk i sommarsesongen, men nå er eit offentleg avtrede like rundt hjørnet.

Forlenger avtalene med seniorsentrene, men ingen vet hva som skjer etter 2020

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Bydelsdirektør Øyvind Henriksen har bestemt å forlenge avtalene med bydelens tre ideelt drevne seniorsentre ut 2020.

Bystyret i fylle-humør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

– Vi forventer resultater(pluss)

Jobben med å innplassere de kommunalt ansatte i nye Senja kommune nærmer seg slutten.
Les mer om:

Bryne FK må godta at kommunen blir eier på stadion

Kommunalt eierskap er en forutsetning for å få bygget to flerbrukshaller på Bryne stadion. Bygging kan starte tidligst sommeren 2020.
Les mer om:

Kommuneansatt anmeldt for underslag: – Det er trist og beklagelig

En kommunalt ansatt i Steigen kommune er politianmeldt for underslag av minimum 436.244 kroner.
Les mer om:

Anmeldt for underslag av nesten en halv million kroner: - Det er trist og beklagelig

En kommunalt ansatt i Steigen kommune er politianmeldt for underslag av minimum 436.244 kroner.
Les mer om:

Kommunen vil flytte Røyneberg og Dravhaug barnehager til Kornbergvegen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fremtiden til Røyneberg barnehage har vært uviss i mange år. Bygningsmassen er gammel og slitt og krever en betydelig rehabilitering. Opprinnelig var tanken å sette barnehagen i stand igjen og samtidig bygge et tilbygg som til sammen skulle bli en ny, stor barnehage.