Nyheter om Kommunalt


Lågt sjukefråvær i Hareid

Tilsette i Hareid kommune er sjeldnare sjuke og borte frå jobb enn kommunalt tilsette i nabokommunane.
Les mer om:

Manglerudhjemmet blir kommunalt – flytter ansatte og beboere til ny hageby i 2022

Om to år flytter ansatte og beboere ved demensavdelingen på Manglerudhjemmet til en splitter ny hageby. Men i går var det kakefest, for å markere kommunal drift.
Les mer om:

Vedtok tiltak mot mobbing(pluss)

Senja kommune viderefører ordning med et kommunalt beredskapsteam mot mobbing og skal få en varslingsknapp på sine hjemmesider.
Les mer om:

De folkevalgte har bestemt seg - nå blir dette forbudt

SKIEN: Det blir forbud mot privat oppskyting av fyrverkeri i Skien sentrum nyttårsaften. Som plaster på såret vil kommunen bruke 100 000 kroner på et kommunalt fyrverkeri. Mulig blir det som et miljøvennlig lasershow og lydredusert.

Kan Lyngdal unngå eiendomsskatt?

Null eiendomsskatt, lavere avgift for kommunalt vann og kloakk og store administrative besparelser var de store lokkemidlene som ble brukt for å få slått gamle Audnedal og Lyngdal kommuner sammen til en "stor robust " kommune med vekt på åpenhet.

Får flere millioner i ekstra støtte. Tror det sikrer flyplassens overlevelse(pluss)

Kommunalt drevne Ørland Lufthavn får sårt tiltrengt driftstilskudd. Det tror ordfører Tom Myrvold vil gjøre det vanskelig å legge ned flyplassen når fylkeskommunen overtar driften i 2021.

Flyplassen får flere millioner i ekstra støtte. Tror det sikrer overlevelse(pluss)

Kommunalt drevne Ørland Lufthavn får sårt tiltrengt driftstilskudd. Det tror ordfører Tom Myrvold (Høyre) vil gjøre det vanskelig å legge ned flyplassen når fylkeskommunen overtar driften i 2021.

Nytt forslag i tolvte time, rivesaken behandles i dag: Fossum har en plan for å redde den ærverdige villaen.

Et kommunalt kjøp av Holmenveien 2A ble nedstemt i formannskapet. Foran kveldens avgjørelse i kommunestyret kaster varaordfører Richard Fossum (Sp) inn et nytt forslag: Makeskifte med eierne av Coop-tomten tvers over veien.
Les mer om:

Vil ha krav til dybde på utendørs stupebrett

STAVANGER (NRK): Innendørs er det strenge regler for vanndybde under stupebrett, men ikke utendørs. Sist uke fikk en ungdom brudd i nakken etter et stup fra et kommunalt stupebrett i Stavanger.
Les mer om:

Siv er sjef for selskapet som kjøpte dette bygget. Nå eier det «halve» Stensarmen

Den delvis kommunalt eide bedriften Velle Gruppen AS betalte godt over prisantydningen på 7,5 millioner kroner for å sikre seg enda et lokale på Stensarmen. Dermed har bedriften kontroll på nesten 9000 kvadratmeter i området.
Les mer om:

Vil ha forbud mot privat oppskyting: Foreslår å bruke 100 000 kr på kommunalt fyrverkeri

SKIEN: Rådmannen vil innføre et forbud mot privat oppskytning av fyrverkeri i et angitt område i sentrum på nyttårsaften. I stedet foreslås det å bruke 100 000 kr på kommunalt fyrverkeri eller lasershow.
Les mer om:

Bla opp en halv million og du kan bli eier av en molo(pluss)

Så langt er det høyest usikkert hva som vil skje med moloen på Sjøvegan. Men om ikke private interessenter melder seg kan den havne i kommunalt eie.
Les mer om:

Vil kutte kommuneansattes lønn med 10 prosent

På grunn av dårlig kommuneøkonomi vil Høyre i Alvdal kutte lønna til de kommunalt ansatte med 10 prosent. – Ulovlig og respektløst mot dem som står i front under korona-krisen, mener ordfører.
Les mer om:

Sosial kontroll løses ikke av forbud

Demokratene ønsker et forbud mot niqab og burka blant kommunalt ansatte. I dag vet vi ikke om noen som bruker det. Jeg stusser over forklaringene som kommer fra Alf Albert om hvorfor de ønsker et forbud.
Les mer om:

Alle må regne med lavere lønnsvekst

– At lønnsøkningen blir lavere enn vi trodde før jul, er ikke «en hån mot kommunalt ansatte», slik LO-lederne skriver, det er en realitet som følger av pandemien og den økonomiske unntakstilstanden, er kommunalministerens svar til fem LO-ledere.
Les mer om:

De ansatte skal ikke betale for koronakrisen

LO-lederne i fem store byer skriver at det er uhørt å kalkulere med lav lønnsvekst for kommunalt ansatte for å saldere budsjettene. – Regjeringen vil at koronakrisens helter innen helse, omsorg og renhold skal betale en betydelig del av kommunenes økte utgifter.
Les mer om:

Prøver å svindle skoleelever og kommunalt ansatte: Teams og Office under angrep

En ny form for svindelangrep er rettet direkte mot skoleelever og kommunalt ansatte.
Les mer om:

Prøver å svindle skoleelever: Teams og Office under angrep

En ny form for svindelangrep er rettet direkte mot skoleelever og kommunalt ansatte.
Les mer om:

– Hvis vi vil ha et kulturliv når dette er over, må vi bruke de midlene som finnes

– Ytterst få av våre leietakere har kunnet benytte seg av de statlige tiltakene, sier Per Arne Alstad på Tou. Både han og Martha Lyse i Star etterlyser konkrete tiltak fra kommunalt hold.
Les mer om:

Forbud fortjener en nyansert debatt

Alf Albert reagerer på at jeg mener et forbud mot niqab og burka blant kommunalt ansatte vil være rasisme i vid forstand. Det kan virke som at resten av innlegget ble ignorert.
Les mer om:

Stor kulturpott i Åmli: Deler ut nesten 300.000 kroner til lag og foreninger

Mange frivillige lag og organisasjoner i Åmli kan glede seg over et kommunalt tilskudd til drift eller investeringer.
Les mer om:

Vil bruke kulturhuspenger til ombygging av kommunalt bygg

I budsjett 2019 ble det satt av seks millioner kroner til forprosjektet for nytt Kulturhus i Fauske. Nå vil rådmannen bruke vel to millioner kroner av de pengene til ombygging av barnehage.
Les mer om:

Fredrikstad kommune – hva skjer med FEAS?

Vigdis Berg krever svar fra Fredrikstad kommune på hvordan et kommunalt opprettet selskap kan forvaltes slik at mulig avkastning på driftskapitalen og lån fra eierne på i alt over 400 millioner kroner kan være tapt for eierne Hafslund og kommunen.

Oppsigelse av kommunalt ansatt kan ende i retten

Vegårshei kommune har så langt sagt opp tre personer. Den ene var et resultat av nedbemanningsrunden som ble igangsatt i fjor vinter. Fagforbundet mener den var usaklig.