Nyheter om Kommunalt


I helgen kan du plukke så mye kålrot du vil på Hundvåg - helt gratis

Over 100 skole- og barnehagebarn i Hundvåg bydel har allerede fått forsyne seg av gratis kålrot, som er dyrket på et kommunalt friområde. Lørdag kan alle som vil plukke med seg resten.
Les mer om:

Harme mot kommunalt vedtak: – Jeg tenker det er spikeren i kista. De går av med «seieren»

Tromsø kommune har valgt en løsning som gjør at det vil koste over tre millioner kroner å få anlegget i stand igjen.
Les mer om:

Mistet alt i dramatisk brann, men Mikael (31) hadde ingen forsikring: – Jeg mistet alt jeg hadde

Forsikringsbransjen avviser retningslinjer som hindrer vanskeligstilte innboforsikring. Virkeligheten er en annen, mener kommunalt ansatte.

Kjøper hall av kommunen(pluss)

Mowi kjøper en produksjonshall for settefisk som i dag er kommunalt eid.
Les mer om:

Barnevernet – en akilleshæl i kommunalt tverrfaglig arbeid?

Barnevernet har ansvar for at barn og unge får gode og trygge oppvekstsvilkår. Deres samfunnsmandat er hjemlet i barnevernsloven.
Les mer om:

Maria må vente i seks år på egen bolig(pluss)

Maria Høyem Bergmo (22) har behov for egen bolig med heldøgns omsorg, men rammes av nok en forsinkelse for et nytt kommunalt botilbud.
Les mer om:

Blar opp 15 millioner kroner for å realisere sjøbad i Sandnes

– Vi er avhengig av å få til et spleiselag med Sandnes kommune for å få dette til, så får vi se om rådmannen legger inn penger i økonomiplanen og om politikerne finner de midlene som skal til, sier havnesjef Thor Thingbø i Sandnes Havn, som er et eget kommunalt foretak.
Les mer om:

Innsparing i Vindafjord: Legg ned barnehage, kuttar seniortillegg og aukar e-skatt

Nedlegging av Vats barnehage frå hausten 2020, kutt av ti ekstra fridagar for kommunalt tilsette seniorar, auka eigedomsskatt, nesten ingen nyinvesteringar og kraftig auke i ei rad kommunale takstar - det er trinn ein i arbeidet med å få inntektene til å stemma med driftsutgiftene i Vindafjord kommune.
Les mer om:

Fagforbundet frykter følgene av innsparingstiltak

De organiserte kommunalt ansatte arbeiderne i Fauske er redd for hva som blir følgene av den kritiske økonomiske situasjonen i kommunen.

Må ut med over millionen etter ildspåsettelse

Mannen som i januar satte fyr på et kommunalt bygg i Hå kommune, har nå fått sin dom i Jæren tingrett.
Les mer om:

– Det er genialt og lite kommunalt

Lillestrøm kommunes nye visuelle design vekker oppsikt.
Les mer om:

Huseier klippet hekken etter kommunalt pålegg

Huseieren på Hassingen klippet ned hekken etter kommunalt pålegg. – Det ser jo ikke ut, sier han om den snauklipte hekken. Flere huseiere i Fredrikstad har fått samme pålegget.
Les mer om:

Gir ikke opp badelandet – viser fram nye tegninger: – Håper fortsatt på et samarbeid

I løpet av året må Olav Thon Gruppen ha et svar på om et kommunalt samarbeid er aktuelt. Svømmeklubbene er positive og ber om at det innledes reelle forhandlinger.
Les mer om:

God inntekt på bommen i Breiastølsdalen

Den kommunale bommen kom opp i vår og vart sett i drift frå 1. juli. Sidan då har det passert over 4 600 bilar gjennom bommen, noko som betyr over 200 000 kroner, når også årskorta er tatt med. Fleire passerande enn venta – Me er overraska over så mykje trafikk inn i heia. Det seier einingsleiar Tormod Hoftun i Suldal kommune. Pengane som kjem inn på bommen er øyremerkte vedlikehald av Blåsjøvegen.

Enveiskjørt og kommunalt i Strandveien og Havnegata som fylkesvei

Tungtrafikken er en utfordring i Strandveien på Skjervøy. Nå kan et makebytte med fylket være en mulig løsning.
Les mer om:

Øystre Slidre søker framleis etter to fastlegar, men no kan båe bli kommunalt tilsett med fastløn

- Vi har gjort om stillinga til at dei kan bli kommunalt tilsette med fastløn. Det er ei vesentleg endring som vi håpar kan gjere det attraktivt for yngre legar å søkje seg til Øystre Slidre kommune, seier kommunalsjef for helse og omsorg, Steinar Nybråten.

Kommunen setter opp punkter der du kan hente rent vann

Etter jordraset mandag ba kommunen alle som er tilknyttet det kommunalt vann om å koke det før bruk. Nå gir kommunen ut liste over hvor du kan hente rent vann.
Les mer om:

«Håper på edruelege kommunestyre!»

Per-Arne Lillebø og John Almendingen i IOGT Midt-Norge skriver i dette leserinnlegget at det først og fremst er et kommunalt ansvar å håndtere alkoholloven på en måte som gjør at alkoholkonsumet reduseres.

Her kastes hun ut av kontrollutvalget

Liv Tomter jobber som lærer på Songe skole. Hun sitter også i kontrollutvalget. Det kan hun ikke som kommunalt ansatt. Derfor ble hun kastet ut fredag. Tomter hevder utvalget har visst om dette i et halvt år.
Les mer om:

Etterlyser svar om asbest på rådhuset

Hovudverneombod Hild Våge etterlyser kommunalt svar om asbest.
Les mer om:

Advarer mot farlig drikkevann

Hægebostad kommune har sendt ut farevarsel, der innbyggerne får beskjed om å ikke drikke kommunalt vann i Eiken.

LESARBREV: Suldal har erklært klimakrise – nå må me jobba for å løysa den!

Sivilisasjonen vår blir ofra for at nokre få menneske kan fortsetje å tene enorme mengder pengar. […] Du sier at du elsker barna dine fremfor alt anna, likevel stel du framtida deira framfor augene deira. Sitatet er av Greta Thunberg då ho tala på FN sitt klimatoppmøte i desember i fjor. I dag er det fredag, og Greta streikar igjen saman med mange andre elevar i verda. Dei er i streik for klimaet.

Fant knust rute med blod på(pluss)

Fosen-politiet fikk fredag melding om skadeverk på et kommunalt pumpehus i Åfjord.
Les mer om:

LESARBREV: Ja, hva med landbruket i Suldal om 30 år?

Jordbruket har i mange sammenhenger fått merkelappen som en «klimaversting». Som en (u)logisk konsekvens blir Miljøpartiet de Grønne (MDG) ofte anklaget for å ville legge ned norsk landbruk, eller latterliggjort for sin landbrukspolitikk. Dette var også tilfellet fra ordstyreren under partilederdebatten i Kulturhuset. Tørke, store nedbørsmengder, overproduksjon av melk og kjøtt er noen av de utfordringene som møter norsk landbruk generelt og suldalslandbruket spesielt.