Nyheter om Kommunalt


Kommunen setter opp punkter der du kan hente rent vann

Etter jordraset mandag ba kommunen alle som er tilknyttet det kommunalt vann om å koke det før bruk. Nå gir kommunen ut liste over hvor du kan hente rent vann.
Les mer om:

«Håper på edruelege kommunestyre!»

Per-Arne Lillebø og John Almendingen i IOGT Midt-Norge skriver i dette leserinnlegget at det først og fremst er et kommunalt ansvar å håndtere alkoholloven på en måte som gjør at alkoholkonsumet reduseres.

Her kastes hun ut av kontrollutvalget

Liv Tomter jobber som lærer på Songe skole. Hun sitter også i kontrollutvalget. Det kan hun ikke som kommunalt ansatt. Derfor ble hun kastet ut fredag. Tomter hevder utvalget har visst om dette i et halvt år.
Les mer om:

Etterlyser svar om asbest på rådhuset

Hovudverneombod Hild Våge etterlyser kommunalt svar om asbest.
Les mer om:

Advarer mot farlig drikkevann

Hægebostad kommune har sendt ut farevarsel, der innbyggerne får beskjed om å ikke drikke kommunalt vann i Eiken.

LESARBREV: Suldal har erklært klimakrise – nå må me jobba for å løysa den!

Sivilisasjonen vår blir ofra for at nokre få menneske kan fortsetje å tene enorme mengder pengar. […] Du sier at du elsker barna dine fremfor alt anna, likevel stel du framtida deira framfor augene deira. Sitatet er av Greta Thunberg då ho tala på FN sitt klimatoppmøte i desember i fjor. I dag er det fredag, og Greta streikar igjen saman med mange andre elevar i verda. Dei er i streik for klimaet.

Fant knust rute med blod på(pluss)

Fosen-politiet fikk fredag melding om skadeverk på et kommunalt pumpehus i Åfjord.
Les mer om:

LESARBREV: Ja, hva med landbruket i Suldal om 30 år?

Jordbruket har i mange sammenhenger fått merkelappen som en «klimaversting». Som en (u)logisk konsekvens blir Miljøpartiet de Grønne (MDG) ofte anklaget for å ville legge ned norsk landbruk, eller latterliggjort for sin landbrukspolitikk. Dette var også tilfellet fra ordstyreren under partilederdebatten i Kulturhuset. Tørke, store nedbørsmengder, overproduksjon av melk og kjøtt er noen av de utfordringene som møter norsk landbruk generelt og suldalslandbruket spesielt.

LESARBREV: Nokre ord om kvalitet i fådelt skule

Eg kjenner at det er på sin plass å skriva eit lesarbrev om kvalitetar ved fådelt skule. Dette fordi det er krefter både i og utanfor det lokalpolitiske miljøet vårt som snakkar denne skuleforma ned. Eg har lest ein del artiklar som syner til forsking på dette. På udir.no og på utdanningsnytt.no, nettstadane til Utdanningsdirektoratet og til ulike pedagogiske tidsskrift, finst aktuelle artiklar og linkar om emnet. Etter mykje forsking på læringsutbyte på små versus store skular, les ein motstridande konklusjonar.

– Jeg er rystet over kommunen(pluss)

Svein Ivar Sivertsen reagerer på at kommunen ikke gjør noe med boforholdene til hans 92 år gamle mor ved et kommunalt bygg på Finnsnes. I flere år har de prøvd å gjøre noe med saken, sier han.

LESARBREV: Ta vare på fremtiden

FN`s Klimapanel er helt tydelige på at verdens klimagassutslipp må kuttes med 50 % før 2030 dersom vi skal klare å begrense den globale oppvarmingen med 1,5 grader. 1,5 graders-målet ble vedtatt av 195 land gjennom Paris-avtalen i 2015. Det betyr at vi har 10 år på oss! I Paris-avtalen er det lokale nivået for første gang nevnt som en sentral aktør i prosessen med å nå 1,5 graders-målet. Norske kommuner må derfor ta ansvar for omstillingen til et lavutslippssamfunn.

Underslagssaken i kommunen: Betrodd medarbeider på rådhuset og sentral sjef handlet dekk. Totalsummen er nå 1,5 mill.

Minst 15 kommunalt ansatte skal ha vippset penger direkte til den underslagsanmeldte kommunetoppen. Flere av dem har fremtredende stillinger, og minst en av dem en betrodd stilling på rådhuset. Totalsummen skal nå være oppe i nesten 1,5 millioner kroner.
Les mer om:

Ja til turveg-tilskudd på Leira, tross fare for presedens

Administrasjon sa nja. Politikerne sa ja.  Sykkelklubben CK Valdres fikk et kommunalt tilskudd på hundre tusen kroner, samt forskudd på tippemidler og momsrefusjon på 2,2 millioner kroner. Pengene skal brukes på en ny turveg på Leira.

Nå kan de ansatte lease el-sykler via jobben

De kommunalt ansatte i både Haugesund og Karmøy fikk like før sommerferien tilbud om å inngå en leasingavtale av el-sykkel.

Kona til ordføreren fikk konsulent-oppdraget – ingen andre ble forespurt

Den kommunalt finansierte stiftelsen fikk 400.000 til utredningsarbeidet, og engasjerte kona til ordføreren til å gjøre jobben. Nå varsler styremedlemmer opprydding.
Les mer om:

Nybygg på 8 etasjer og 5000 kvadratmeter: Så mye kan kommunens andel bli(pluss)

Torsdag presenterte Asas arkitektur mulighetsstudien for et delvis kommunalt eid bygg på åtte etajser på den gamle fergeoppstillingsplassen. En av de andre aksjonærene i prosjektet ønsker byggestart tidlig i 2020.

Kjelleren til Erik blir år etter år fylt med vann: - Det må alltid være noen hjemme til å passe på

Den kommunalt eide kummen på tomta til Erik Graven og kona Siv Graven på Hammeren, har i årevis skapt trøbbel for ekteparet.
Les mer om:

Olga om sykehjem: – Jeg ser de ansatte blir slitne

Olga Torp bor på et kommunalt sykehjem i Oslo. – Jeg synes det kunne vært flere på jobb, sier hun.
Les mer om:

De underslagmistenkte kommunalt ansatte er fortsatt ikke avhørt

Det bekrefter seksjonsleder Daniel Norrie ved politiet i Tromsø.
Les mer om:

Naboer til kommunalt bofellesskap: – Vi har blitt truet med voldtekt, ran og juling

Tirsdagens episode, hvor en av beboerne skjøt på hus og biler med luftpistol, er bare en av utallige hendelser det hardt prøvede nabolaget har måttet utstå.
Les mer om:

Unødvendig uthengning av kommunalt ansatt

Vi reagerer når spillereglene brytes
Les mer om:

Minus for Astafjord Utvikling AS

Det kommunalt eide selskapet fikk 181.127 kroner i underskudd i fjor.
Les mer om:

– Må fram i lyset(pluss)

Kvinnen som hevder hun har betalt en kommunalt ansatt under bordet har nå anmeldt kommunen og en utbygger.
Les mer om:

Kommunene tar bedre betalt for dårligere vann

Stadig flere får kommunalt vann som er helse­farlig eller i risikosonen. Samtidig har kommunene økt vanngebyrene med 5 prosent årlig.
Les mer om: