Nyheter om Kolstø


Kan bli kvinne-trøbbel

Valresultatet inneber også at suldalspolitikken blir meir mannsdominert. Frå åtte til seks kvinner I dag er åtte av dei nitten kommunestyrerepresentantane eller 42 prosent, kvinner, mens det nå berre er seks kvinner blant dei nitten som skal styra Suldal, som i prosent er 31, 5 prosent. Og med lovkrav om kjønnsfordeling i offentleg oppnemnde utval, inneber kvinnefallet at politikarane kan stå overfor noko av ei nøtt når fordelinga av verv skal fyllast med personar. Kvinnekrav For LMT-utvalet og levekårsutvalet, som begg

Eline (11) holdt appell på Grønn Øy-festivalen: – Det gikk helt som planlagt

Politiker Ola Elvestuen, artist Hanne Kolstø og miljøagent Eline Firskerstrand var blant mange som var med på å åpne «Grønn øy».
Les mer om:

Selde 140 vaflar, fem kaker og 18 pakkar med is

Lotta Kolstø samla inn over 7.000 kroner til forskning på barnekreft.
Les mer om:

– Vi trenger at noen synger om det vanskelige

Hun tok initiativet til låtskriverkonkurransen Etter Oss, som hadde som mål å få frem en ny kamplåt til klimabevegelsen. Etter å ha utvidet innsendelsesfristen, endte det endelige antallet låter opp på hele 250 bidrag. – Jeg har både smilt og grått meg gjennom alle låtene, og det kjennes godt å føle på et fellesskap rundt et så viktig tema, sier Hanne Kolstø til NTB og mener det er stort engasjement blant musikerkollegaene. LES OGSÅ: Avskjedsfest med stil fra Elton John. – Mange er også veldig bekymret og føler seg maktesløse, men heldigvis er det mye håp også.
Les mer om:

Håpet på 20 klimalåter – har hittil fått inn 100

– Jeg jublet da vi nådde 20 bidrag, og nå har det jo tatt helt av! sier Kolstø – og røper at klimalåtkonkurransen «Etter oss» hittil har fått inn 100 bidrag. – Jeg er så glad for at musikerne i landet engasjerer seg for denne viktige saken. Blant de 100 finnes det nå både punk, vise, pop, rock, samtidsmusikk, instrumental, rap og joik, akkurat det mangfoldet jeg hadde håpet på, sier Hanne Kolstø. LES OGSÅ: Utlyser låtkonkurranse for klimaet. Hun fikk ideen til klimalåtkonkurransen da hun møtte Klimabrøl-skaper Even Rydningen, som 30.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

Treplantningsselskapet får takk og skryt for badetrapp i Sandtjødne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi syntes det passet godt, sier karene som har gjort sitt beste for at det skal gå greit å entre Sandtjødne og å komme seg på tørt land igjen etter et bad. Ove Randen og Ole Kolstø i Egersund skog-og treplantingsselskap har laget og montert trappa.Ingen spøk Damene testet den allerede 1. april, og uten å spøke godkjente de den.

Bildespesial fra kretsmesterskapet i terrengløp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK friidrett var lørdag vertskap og arrangør for kretsmesterskapet i terrengløp. Det ble kåret kretsmestere i hele 26 forskjellige klasser, delt opp etter alder og kjønn. Christina Toogood fra Sandnes IL er sikkert allerede lei av spøker om etternavnet, men det blir nok ikke mindre av dét etter at hun vant senior-kvinneklassen i suverén stil.

Vinjar skule har fått ny rektor

Kristine Bøe Berge er den nye rektoren på Vinjar skule. Jobben med å få tak i ny rektor etter Åsta Bråtveit, som slutta på Vinjar til jul, har ikkje vore heilt enkel.

Noen av Norges største musikkprofiler arrangerer låtkonkurranse

I juryen til Etter Oss, som er navnet på konkurransen om å skrive den beste klimalåten, sitter blant andre Sigrid, Lars Vaular, Halvdan Sivertsen og Mari Boine. – Nå står vi med klimakrise opp til knærne. Jeg tror mange ser at vi ikke bare kan sitte og se på, nå må vi gjøre noe. Det vi kan, sier Hanne Kolstø. LES OGSÅ: Festivaler i Bergen vil ikke kjønnskvotere musikere. Og det den fire ganger Spellemann-nominerte artisten kan, er musikk. Etter å ha truffet Klimabrøl-skaper Even Nord Rydningen – han som 30.

Hevder de ble kalt «jævla homo» og kastet ut av taxi

Stian Moe Kolstø og samboeren Tommy Kolstø forteller om tre ubehagelige opplevelser i løpet av halvannen uke, med samme sjåfør fra Haugesund Taxi. – Det var de selv som begynte, sier eieren av taxien som likevel har gitt sjåføren en advarsel.
Les mer om:

– Vi forventer oss mye av årets artiststipendmottagere

Hjelmeland sier det å motta GramArts artiststipend er «en ære og en stor glede». Hun deler denne æren med elektronikaveteranen Hans-Peter Lindstrøm, popmakeren Hanne Kolstø, bluesgitarist Amund Maarud, Elle Márjá Eira med sin musikk i skjæringspunktet joik, elektronika og urfolksmusikk og Kjetil Haraldstad – mer kjent som Frost i black metalband som 1349 og Satyricon. LES OGSÅ: Solberg hyllet under stjernespekket konsert. Artiststipendet ble utdelt for første gang i fjor. I år hadde man 120 søknader, og de viste ifølge pressemeldingen stor bredde, engasjement og skaperglede.

Karmøy-gründer mottok en halv million i stipend

Gründer Sven Jørund Kolstø fra Karmøy mottok 500.000 kroner i etablererstipend.
Les mer om:

Filterbobla

Strøymetenestene burde finne opp ein knapp der ein kunne bli eksponert for musikken som står i motsett ende av algoritmen din, skriv Hanne Kolstø.
Les mer om:

Statssekretær fra Haugesund anklages for å ha spredd falske rykter

Venstres tidligere informasjonssjef, haugesunderen Jan-Christian Kolstø, anklages for å ha spredd falske rykter om 17-åringen Trine Skei Grande skal ha hatt sex med for snart ti år siden.

MENINGER: Ja til riktige lekser!

Man lærer å lære når man gjør lekser, skriver Eivind Kolstø, pensjonert lærer.
Les mer om:

Rykker ut til gress- og lyngbrann på Karmøy

Brannvesenet på Karmøy rykket ved 17.45-tiden ut etter melding om mulig gress- og lyngbrann ved Kolstø på Karmøy.

Hyttebrann i Tyssebotnvegen

Klokka 21.14 fredag kveld blei det meld om brann i ei hytte ved Kolstø i […]
Les mer om:

Hanne Kolstø: - Jeg kjørte meg selv helt i grøfta

Bylarm satte søkelyset på psykisk helse.
Les mer om:

Har laget brettspill som skal lære ungdom om økonomi

Mange ungdommer lærer for lite om penger og pengebruk. Det har fått Heidi Kolstø fra Haugesund til å lage et brettspill som skal lære ungdom om nettopp det.
Les mer om:

Ordførerens julekalender: Luke #1: Ole Kolstø

I desember vil ordfører Odd Stangeland, i samarbeid med Frivilligsentralen i Eigersund og Dalane Tidende, hedre 24 av de mange som gjør en innsats for andre. Først ut er: Ole Kolstø.

Ordførerens julekalender: Luke #1: Ole Kolstø

I desember vil ordfører Odd Stangeland, i samarbeid med Frivilligsentralen i Eigersund og Dalane Tidende, hedre 24 av de mange som gjør en innsats for andre. Først ut er: Ole Kolstø.

Popyndling til Vesterålen

Et flygel. Èn stemme. Mer skal det ofte ikke til for å sende frysninger nedover ryggen. I hvert fall ikke når artisten heter Hanne Kolstø.
Les mer om:

Fem tidligere UiA-studenter Spellemann-nominert

Hanne Kolstø er en av fem Spellemann-nominerte artister som er utdannet ved Institutt for Rytmisk Musikk på UiA.
Les mer om: