Nyheter om Kolnes


Denne gjengen feiret opprykk med målfest

Kolnes er klar for 5. divisjon igjen etter at Leirvik ble slått hele 9-2 torsdag kveld. Nå håper treneren at spillerne ikke lar seg friste av tilbud fra andre klubber.
Les mer om:

Forstyrret nattero med arbeid

En mann på Kolnes jobbet sent søndag kveld.
Les mer om:

Ny skatepark: - Et trekkplaster på Ruten

SANDNES: Neste sommer åpner landets første skatepark i rød betong på Ruten. - Et friskt pust og et trekkplaster, mener skater Roar Kolnes.
Les mer om:

Var 73 da hun hadde sin siste arbeidsdag

En skulle tro at Mor Norge ville forgylle arbeidstakere som Gunnvor Midtgaard fra Kolnes.
Les mer om:

Husbrann på Kolnes

Les mer om:

Gunnar ble operert for bukspyttkjertelkreft på SUS, nå kan de miste tilbudet

Gunnar Kolnes er tidligere kreftpasient ved Stavanger Universitetssykehus, og reagerer på Helse Vests forslag om å sentralisere kreftkirurgisk tilbud til Bergen.
Les mer om:

Setter opp skjermer for å unngå sand i veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SAND: 2. mai ble fylkesvei 374 stengt en periode på grunn av store mengder sand i veien. En hjullaster måtte ut og rydde.Det er en gjenganger at vinden puster sanden inn over Nordsjøvegen og sykkel- og gangveien. Trafikken blir hindret og arbeidet med å fjerne sanden koster penger. Nå forsøker Statens vegvesen seg på en ny vri for å hindre sandkaos for bilistene.

- Hva skal dere som stemte for bompenger gjøre nå?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LESERBREV:Gledens dag for politikerne som stemte for bomringen. Det er mindre biler som passer bomringen enn hva en forventet. Hensikten med bomringen var å redusere privat kjøring, på grunn av forurensning. Det viser at bomringen fungerer som den skal, og en har fått redusert biltrafikken. Eller...Politikerne som stemte for bompengene hadde jo ikke regnet med at det skulle føre til reduserte inntekter fra bompengene.
Les mer om:

Det er sjelden førsteslåtten blir tatt i starten av mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TIDLIG SLÅTT: I fjor var det fôrmangel blant flere bønder etter en varm og svært lite fuktig vår og sommer. På Sør Kolnes valgte bonde Tron Nesse å slå kornet ekstra tidlig for å hjelpe de mange bøndene som trengte fôr til dyra sine. For å få noe ekstra utav den tidlige høstingen bestemte han seg for å så gress på de samme markene.

Det er sjelden førsteslåtten blir tatt i starten av mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TIDLIG SLÅTT: I fjor var det fôrmangel blant flere bønder etter en varm og svært lite fuktig vår og sommer. På Sør Kolnes valgte bonde Tron Nesse å slå kornet ekstra tidlig for å hjelpe de mange bøndene som trengte fôr til dyra sine. For å få noe ekstra utav den tidlige høstingen bestemte han seg for å så gress på de samme markene.

Har sanert siden september: - Naboene har gitt oss kaker, konfekt og boller

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gir oss ekstra glede i å komme på jobb, sier Ole Andreas Sørensen.For mens det ofte kan virke som folk ikke kan fordra at entreprenører river opp gata deres eller hamrer i vei fra tidlig om morgenen, så har nabolaget i Fredtunvegen og Mostunvegen tatt i mot Stangeland Maskin med åpen armer.- Vi har revet opp veiene, gravd oss inn på eiendommer og sperret gårdsrommet. Og så kommer de med kaker, boller og konfekt til oss.

Hestekrefter og glinsende krom på Amcar-treff

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)AMCAR: - Det er Jan Ove som er sjefen for det hele, smiler Arne Hetland, som står i refleksvest ved innkjørselen og geleider de kromglinsende doningene på plass.Av tre brødre, er det Jan Ove Hetland som er mest bilfrelst, mens Arne og Oddvar holder seg med Harley Davidson.23. treff Jan Ove, som sammen med et par andre entusiaster først tok initiativ til Amcar-treff på Randaberg, forteller at dette er det 23.

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

- Vi kan ikke selge helsehuset før et nytt basseng står klart

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette er ikke partipolitikk, dette er fornuft. Vi kan ikke selge helsehuset før vi har et annet varmtvannsbasseng stående ferdig, sier Ap-politiker Siv-Len Strandskog.Uttalelsen hennes kom onsdag kveld under Sola Sp sitt folkemøte om helse- og omsorgstjenester i Sola kommune. Varmtvannsbassenget befinner seg i helsehuset som skal selges, men det er foreløpig uvisst når det skjer.

Nå er BMX-banen endelig åpnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har vært en lang vei å gå til der vi er nå, og det er mange å takke, sier leder i Sola BMX klubb, Monica Solberg-Leinebø.Klubben som inntil i fjor holdt til i Salemkrossen på Sømme kunne endelig offisielt åpne sin nye bane på Soma. Banen har riktig nok vært i bruk til både sommerskole, regionscup og treninger siden i fjor sommer.- Det er mange å takke for at vi er her nå.

Sykling blir farlegare med åra

Det er i alderen 55+ at sykkelulukkene aukar mest. Leif Kåre Kolnes (55) låg på sjukehus i ei veke, etter at han prøvde å unngå kollisjon med ein møtande syklist.
Les mer om:

Tilbyr gratis sykemelding til streikende elever: – Det er samfunnet som er sykt

Dag-Helge Rønnevik fra Kolnes er spesialist i samfunnsmedisin. Nå tilbyr han gratis legeerklæring til elever som ønsker å streike for klimaet.
Les mer om:

Hedret av Rogaland Fotballkrets

Elin Sæterøy Salvesen fra Kolnes IL ble tildelt honorært lederstipend under helgens kretsting i fotball på Forus. Inger Utvik fra Avaldsnes IL ble valgt inn som nytt styremedlem.

De reddet livet til lagkameraten

Erlend Haavik kan takke lagkameratene i Kolnes for at han er i live i dag. Mandag stoppet hjertet hans på trening.
Les mer om:

Lillebror takker for seg tre dager etter storebror sa farvel

Torvastad lekker grundig som dagen, på mandag kveld informerte Tor Arne «Tori» Andreassen spillerne i Torvastad om at han gir seg som hovedtrener. Haugesund legenden med 14 år som midtbanespiller begrunnet med at han nå vil prioritere jobb, studier og ikke minst familien. Verken Avaldsnes, Torvastad eller Nord høyere enn 4.

Siste arbeidsdag for Kolnes

Fredag hadde Lars Kolnes sin siste arbeidsdag i Eigersund næring og havn KF. Han kan blant annet glede seg over at byggingen av tømmerkai på Eigerøy er godt i gang.
Les mer om:

Kristoffer (13) dyrker sine egne gresskar

På Kolnes i Sola kommune kan du plukke din egen Halloween-pynt.
Les mer om:

Forsvarte KM-tittelen i bridge

Brødrene Helge og Roald Mæsel forsvarte i helga sin KM-tittel, sammen med Ronny Kolnes og Martin Reinertsen.

Haugar 2 – Kolnes (J16)

Les mer om: