Nyheter om Kloster


Med eksplosiv last til Selja kloster

Før i tida vart brent kalk frakta i open båt langs kysten, og det var ein risikabel affære. No har ein ny slik reise blitt gjort, kanskje den einaste i nyare tid.
Les mer om:

Mener Fylkesmannens overkjøring er ulovlig(pluss)

Advokatene til Hans Henrik Horneman mener Fylkesmannen i Trøndelag ikke har hjemmel til å gjøre om på Indre Fosens vedtak om å tillate fradeling av Agnetlia fra hovedgården Reins kloster. Deres konklusjon: Landbruksdirektoratet må overkjøre Fylkesmannen, ikke Indre Fosen kommune.
Les mer om:

Drepte hele familien for å skjule dobbeltliv – løslatt til kloster

Jean-Claude Romand levde et liv i løgn 18 år før han drepte familien sin. Nå skal en av Frankrikes mest beryktede drapsmenn leve i kloster.
Les mer om:

Løvelekene imponerte Kloster Aasen

Etter tretten år tiltrekker Løvelekene seg fortsatt idrettsglade utøvere. Søndag deltok 95 utøvere på Lambertseter Stadion.
Les mer om:

Kloster Aasen: – IOC sin stemme avgjorde ikke NIF-valget

IOC-medlem og tidligere visepresident i NIF, Kristin Kloster Aasen (58) forsvarer sin egen rolle i kampen for å få Berit Kjøll (63) valgt til ny idrettspresident.
Les mer om:

Lyn har slått ned i Utstein kloster

Lyn har forårsaket full utrykning for brannvesenet torsdag ettermiddag, deriblant til klosteret på Mosterøy.
Les mer om:

Fylkesmannen har omgjort kommunens vedtak(pluss)

Fylkesmannen i Trøndelag har omgjort arealutvalget i Indre Fosen kommune sitt vedtak om å dele skogseiendommen Agnetlia fra hovedgården Reins Kloster.
Les mer om:

Norges største byggevarekjede flytter inn i Gimsøy Kloster

SKIEN: Monter Optimera leier seg inn hos Meier Nilsen, som for to år siden kjøpte Gimsøy Kloster-bygget på Kjørbekk.

Limet på Slimestad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Innbyggerne i skolekretsen har ikke bare fått et funksjonelt hus. De har opplevd en sammensveising og styrkende samhold som er en verdi for alle generasjonene. Slimestad bedehus og grendetun er et eksempel til etterfølgelse.Skolehuset med plass til godt hundre var skolehus i 40 år for gardene på Vestheia, Ytre Egeland, Lindland, Slimestad og Kloster. Kretsen kjøpte det av Kvinesdal kommune og brukte det til bedehus.

Gleder seg over at parti-kollega er friskmeldt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Per Sverre Kvinlaug har vikariert for Torhild Bransdal på Stortinget. Bransdal har slitt med sykdom i en lengre periode, men returnerer nå på Stortinget etter en vellykket operasjon.- Torhild er «friskmeldt» etter en vellykket operasjon for noen uker siden.

Mener nyveien vil gagne fredningen(pluss)

Indre Fosen-ordfører Steinar Saghaug (H) mener byggingen av veistrekningen Sund – Bradden i Rissa vil være positivt for fredningen av området ved Reins kloster.
Les mer om:

Helt utsolgt da lokale krefter arrangerte Disney-kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Se! En prinsesse, utbryter en liten kar fra fremste rad idet Åse Marie N. Høyland og Ester F. Pollestad utkledde som Askepott og Snehvit.Lørdag kveld var handballhallen i Nye Loen forvandla til ballscene for prinsessene, og konsertarena for Nærbøs skulekorps og musikkorps. Sammen med barnekoret Emmaus og en rekke solister serverte de ekte Disney-magi lørdag kveld. Konferansier Åse Marie N. Høyland og Ester F.

Nå vil de bli enda mer intime i høyden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: I innbydelsen står det blant annet følgende: «Vi har hatt lyst i mange år og 29. mai er det endelig dags. Vi innvier Sommerhagen, en grønn oase rett på nordsiden av huset med byens fineste utsikt. Her skal vi tilby store, men fortsatt intime musikk- og kulturopplevelser.» Intimt ute Grefsenkollendrifter Jon Kloster gleder seg:- Dette blir et helt nytt konserttilbud på Grefsenkollen.

Flere vil bli nonne i Norge - må bygge ut kloster

Færre ønsker å gå i kloster i Europa, men i Trøndelag ser man det motsatte. Her skal man bygge ut for å få plass til flere.

«Kan kjøperne ta med seg Agnetlia ut av landet? Nei»

Pensjonistpartiets Harald Fagervold mener eier og driver av gården Reins kloster i Rissa bør få selge den 13 000 mål store eiendommen Agnetlia til to amerikanske statsborgere.

Portrettet: En psykolog vender hjem

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)• Hvorfor velger du å komme tilbake til Saltdal nå?- Jeg og samboeren min hadde ønske om å slå oss ned og stifte familie, og da kjentes det naturlig å flytte nærmere familien. Vi bodde i Bergen, men hun kommer opprinnelig fra Rio de Janeiro, som er nokså langt unna, så da valgte vi Rognan.

Bildespesial fra kretsmesterskapet i terrengløp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK friidrett var lørdag vertskap og arrangør for kretsmesterskapet i terrengløp. Det ble kåret kretsmestere i hele 26 forskjellige klasser, delt opp etter alder og kjønn. Christina Toogood fra Sandnes IL er sikkert allerede lei av spøker om etternavnet, men det blir nok ikke mindre av dét etter at hun vant senior-kvinneklassen i suverén stil.

Nielsen gikk rett til topps

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ronny Nielsen har de seneste månedene fungert som politisk uavhengig i sine kommunale verv i Kvinesdal kommune. Nielsen sitter både i formannskapet og kommunestyret.Etter en periode som uavhengig besluttet han at Høyre ville bli hans politiske parti. Og Nielsen gikk rett inn på 1. plass.- Jeg ble spurt av partiet om å inneha ordførerkandidat-plassen til Høyre.

Tilbake på Stortinget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Fylkesmannen vurderer å stoppe amerikansk oppkjøp av naturperle på Fosen(pluss)

Fylkesmannen i Trøndelag vurderer å omgjøre Indre Fosen-politikernes vedtak om å fradele eiendommen Agnetlia fra Reins kloster.
Les mer om:

Vil fredning stoppe veiprosjektet? Dette blir trolig avgjørende(pluss)

Fredningen av området ved Reins kloster i Rissa skaper trøbbel for de nye veiplanene.
Les mer om:

Ser ingen mulighet til å stanse amerikansk oppkjøp av naturperle(pluss)

Senterpartipolitiker Eivind Myklebust ser ingen mulighet til å hindre amerikanerne Paul Hoang og Lucy Thao Nguyen i å kjøpe utmarkseiendommen Agnetlia etter at arealutvalget i Indre Fosen kommune tirsdag vedtok å dele eiendommen fra Reins kloster.

Tonje er fersk bonde med ekspertane i lommen

Tonje Nærland Kloster har vore bonde i snautt to månadar. Ho føler seg trygg med far i nabohuset og snapchat i lommen.
Les mer om:

Nonne forfalsket sin egen død for å slippe kloster

700 år gammelt forsvinningsmysterium oppklart.
Les mer om: