Nyheter om Kleppa


Lone Merethe fra Tjøme er den nye «fylkeskånå» i Rogaland

Lone Merethe Solheim overtok tysdag jobben til Magnhild Meltveit Kleppa. Den skal ho ha fram til helseminister Bent Høie takkar for seg i rikspolitikken.

Nesten siste dag på jobben for Magnhild

Magnhild Meltveit Kleppa (70) ble onsdag takket av for innsatsen av representanter for det offisielle Rogaland og Norge.
Les mer om:

Forlenget varetekt etter Nærbø-knivstikking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag 6. mars ble en kvinne i 60-åra fraktet til Stavanger universitetssjukehus etter å ha blitt angrepet med kniv på Nærbø. En kvinne i 20-åra ble siktet for drapsforsøk, og ble varetektsfengslet i fire uker.I april ble varetektsfengslingen forlenget med ytterligere fire uker, og nå opplyser politijurist Christine Kleppa at siktede nok en gang fikk forlenget varetekt i Stavanger tingrett 2.

Bryne-damene tror på cupbombe mot Avaldsnes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er ikke ofte Brynes damelag spiller på Bryne stadion, på gras, men det gjør de i kveld.Det er ikke en hvilken som helst kamp. Avaldsnes spiller i toppserien, mens Bryne er i 2. divisjon. Normalt ville en slik divisjonsforskjell være walkover for toppserielaget, men Bryne har vunnet alle sine fem kamper og leder avdelingen, mens Avaldsnes har hatt en tøff start på sesongen.

Frøyland fikk det enklere mot Varhaug enn mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Varhaug 2-0 (2-0)Det var tilbake til hverdagen for Frøyland mandag kveld. Viking var byttet ut med Varhaug, og tilskuertallet var redusert fra 1031 til godt under 100. Men denne kampen var minst like viktig for Frøyland - og for Varhaug. For Frøyland handlet det om å komme skikkelig i gang med seriespillet etter en amputert start, og det handlet om å vise at det er i toppen en skal være.

Avtroppande og påtroppande på besøk

Når formannskapet i dag begynner sitt årsmeldingsmøte, er første punkt på programmet å ta imot ein stor delegasjon frå Fylkesmannen i Rogaland. På laksegarden I spissen på Mo Laksegard i dag føremiddag er sjølvsagt den avtroppande, Magnhild Meltveit Kleppa. Med seg har ho henne som skal overta jobbben frå juli og fram til hausten 2021, Lone Merethe Solheim, og avdelingsdirektørane hos statens forlenga arm i Rogaland. Eit par timar er sett av til gjensidig orientering om felt som skule, helse og forvalting.
Les mer om:

Viking yppet seg, men Bryne dro seieren i land

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Viking - Bryne 0-2 (0-0)Bryne startet kampen best, og jentene trodde de hadde fått belønning da Tonje Øfsteng scoret etter et kvarter. Dommer annullerte etter å ha snakket med linjemannen. Ikke alle forstod den avgjørelsen. Viking var fullt på høyde med Bryne den siste halvtimen av første omgang.Andre omgang startet som første sluttet, men så løsnet det for Bryne.

Flyplassen åpnet eget gartneri i ankomstterminalen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLYPLASSEN: Landbruksminister Olaug Bollestad fikk æren av å klippe snoren som markerte åpningen av gartneriet på Stavanger Lufthavn Sola. Blant de celebre gjestene til stede var Svein Erik Renaa som eier og driver Michellin-resturanten Renaa i Stavanger, og tomatdyrker Kåre Wiig fra Wiig Gartneri, som begge fikk æren av å holde snoren.Opprettelsen av gartneriet markerer den endringen Avinors flyplasser ønsker å gjennomføre.

Bryne-damene videre i cupen. Blir det Klepp i 2. runde?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne - Gimletroll 3-0 (2-0)Emilie Lomeland scoret allerede etter tre minutter i mandagens førsterundekamp på Brynes kunstgrasbane. Gimletroll, som i likhet med Bryne spiller i 2. divisjon, men i en annen avdeling, hang ikke med mot vertene, og etter 12 minutter stod det 2-0. Det var et selvmål.Storseieren uteble, men Karina Fløysvik Hæåks 3-0-scoring rett etter pause trygget en fortjent seier.

Undergangen er her!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da var det fest på Helleland for å markere åpningen av den nye E39-brua over jernbanen. Veien opp Skjebadalen var også rustet opp og der var anlagt gang- og sykkelvei. Prislappen ble på 102 millioner kroner. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) var til stede.

Kaller inn til nye reforhandlinger etter påske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter seks forhandlingsmøter, hvor Sandnes har vært urokkelige i sitt krav om å fjerne rushtidsavgiften, bryter Solveig Ege Tengesdal (KrF) isen i håp om å løse krisen.- Jeg kaller partene inn til nye reforhandlinger over påske. Det vil være uaktuelt å fjerne rushtidsavgiften i sin helhet, men under styringsgruppemøtet fredag ble det lagt flere forslag på bordet som krever diskusjoner.

Én av disse avgjorde lokaloppgjøret mellom Frøyland og Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Klepp 1-0 (1-0)Mål: 1-0 Tommy Tønnesen (8)Frøyland hadde mange store sjanser i første omgang, men det ble med den ene nettkjenningen signert Tommy Tønnesen etter corner. Aslak Ravndal og Joakim Grude hadde hver sin gedigne mulighet i løpet av 30 sekunder.

Strålende sesongstart for Brynes damelag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne - Klepp II 2-0 (0-0)Mål: 1-0 Mari Botne (54), 2-0 Eirin Bjerkreim Kleppa (75).I første omgang hadde Bryne ballen litt mer enn Klepp, uten å skape de store sjansene. Nærmest var Sofie Bjørnsen, som fra litt skrått hold traff stolpen. Klepp hadde en mulighet på corner rett før pause, men headingen gikk rett på keeper.Bryne rokerte litt i pausen, og endringene betalte seg.

Toppscoreren er ute hele sesongen, men laget har høye ambisjoner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor ble det nesten opprykk til 1. divisjon. Marthe Christine Johannessen scoret 32 av Brynes 80 mål i serien. Hun går dessverre glipp av hele 2019 med skade.

Politiet vil undersøke om knivsiktet er tilregnelig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag 6. mars ble en kvinne i 60-åra fraktet til Stavanger universitetssjukehus etter å ha blitt angrepet med kniv på Nærbø.

Kva skjer på Ryfylkedagane?

På kveldstid blir det god sjanse til å få gang på dansefoten, og på dagtid lovar dei varierte opplevingar for alle. Ryfylkedagane fell i år saman med pinsehelga. Rock og country på dialekt Dei lokale heltane i Trave, startar musikk-helga fredagskvelden før det populære telemarksbandet Hardhaus entrar teltet. Larsen lover rock og country på dialekt og garanterer høg stemning. – Me gjorde avtale med Hardhaus allereie i fjor, dette gler me oss til!

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Offer og siktede i knivstikkingen på Nærbø var naboer

NÆRBØ/STAVANGER: En kvinne i midten av 20-årene er siktet for drapsforsøk på en kvinne i slutten av 60-årene på Nærbø. De to kvinnene har ikke noen familiær tilknytning, men kjente hverandre fra før, sier politiadvokat Christine Kleppa ved Sør-Vest politidistrikt.

Wirak og Kleppa enige om boliger på Ganddal

Stokkeland på Ganddal blir det nye, store utbyggingsområdet i Sandnes. Etter tre meklingsmøter, fikk ordfører Stanley Wirak viljen sin. Boligbyggingen kan starte i 2028.

Med støtte fra storselskaper som Equinor og Shell satser lokale gründere på lokal hydrogenproduksjon

For noen år siden ga de seg som oljekonsulenter i Equinor og Shell, nå kan Kjell Husabø, Egil Vigdel og Jostein Kleppa stå på trappene med en liten revolusjon innenfor hydrogenproduksjon som også kan gi nye lokale arbeidsplasser.
Les mer om:

Unge skiløpere storkoste seg i løypene - se bildeserie

SKIEN: Over 100 unge løpere viste stor skiglede i løypene på Herkules torsdag kveld. Telenorkarusellrennet var det fjerde i rekken som Herkules ski har arrangert denne vinteren. Nå gjenstår det to løp av karusellen. – Dette er et flott sted å starte skikarrieren. Vi har hatt 100-120 løpere hver torsdag, og det er et veldig greit antall for oss, sier leder i Herkules ski, Ove Kleppa. Løpet er for folk i alle aldre, men de fleste startende er mellom 2 og 10 år gamle.
Les mer om:

– Sandeid handelslag fekk meg inn i politikken

Ordføraren sin nyttårsvisitt i Vindafjord søndag ettermiddag, blei på mange vis «damenes aften» - der avtroppande fylkesmann Magnhild Kleppa og Mount Everest bestigar Monika Hundseid sto i sentrum.
Les mer om:

Bryne-damene forsterker laget foran opprykksjakten

Eirin B.Kleppa som har spilt for både Klepp og Kolbotn i Toppserien er klar for Bryne som spillende assistent.
Les mer om:

Ny runde om kommunestruktur: - Altfor tidlig å ta dette opp igjen

Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa har på ny fått i oppdrag å ha dialog med kommunene om ny kommunestruktur. I forrige runde var Sola, Randaberg, Hjelmeland, Kvitsøy og Sokndal blant de heteste ekteskapskandidatene.

Ny runde om kommunestruktur:- Altfor tidlig å ta dette opp igjen

Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa har på ny fått i oppdrag å ha dialog med kommunene om ny kommunestruktur. I forrige runde var Sola, Randaberg, Hjelmeland, Kvitsøy og Sokndal blant de heteste ekteskapskandidatene.