Nyheter om Kjøkken


LESARBREV: Framtidas eldreomsorg

Dette lesarbrevet er ved ein feil blitt liggjande i redaksjonen, det orsakar me og publiserer det nå. Redaktøren Vedtaket i kommunestyret om fram-tidas eldreomsorg vart eg svært glad for. Så eg framhevar dei som gledde meg mest. Det omfattar dei fleste, som gjorde at eg tykkjer at denne delen av planen er godt gjennomtenkt. Sjølv om dei fleste som les Suldalsposten, veit innhaldet av planen som fekk fleirtal, så repeterer eg den: 1. Vidareføring av drifta av Vinjarheim bu- og omsorgssenter. 2.
Les mer om:

Røk uklar om avtale. Da rev leietakere ut kjøkken og varmepumpe før de flyttet ut

Pusset opp og motregnet i husleie.
Les mer om:

Kjendiskokkens tips: – Spesielt viktig i den situasjonen vi nå befinner oss

Christer Rødseth er kjøkkensjef og restauranteier. Nå lager han tv-innslag fra sitt eget kjøkken der han oppfordrer foreldre til å lage mat sammen med barna sine.
Les mer om:

Kunstner Dina (47) og familien kjøper ikke møbler i butikk: – Det aller fineste jeg har kjøpt på Finn, er hunden Storm

Familien Hald bor i kunstnerboligene på Bøler. Fra verkstedet sitt har smykkekunstner Dina Hald utsikt over sitt fargerike kjøkken. Møblene i leiligheten er det ektemannen Mikkel Hald som har laget.
Les mer om:

Topp 11 sitater fra årets Camp Kulinaris

Hva skjer med norsk reality? Vi har allerede skrevet varmt om de som har ansvaret for casting i både 71° nord og Farmen, og nå er det jaggu på tide å nevne Camp Kulinaris også. Når du putter (blant annet) en svensk Hollywoodfrue, norske komikere, en svensk predikant, Erlend Elias (en tittel i seg selv) og tidligere Paradise Hotel – og Ex On The Beach-deltakere inn på et kjøkken er det jo dømt til å bli god underholdning. Og med det har vi samlet de aller beste sitatene fra Aurora Gude årets Camp Kulinaris! 1. – Nå har vi et valg her.

LESARBREV: Framtidas omsorg, leiaren i Suldalsposten

Ser av leiaren i Suldalsposten at redaktøren har problem med å forstå Senterpartiet sitt standpunkt i saka om framtidas eldreomsorg når forslaget tar vare på partiet sine kjerneverdiar, desentraliserte tenester og levande bygder. Det er kanskje akkurat det me meiner det ikkje gjer. Framtidas eldreomsorg har vore arbeidd med i fleire år. Administrasjonen, fagpersonar, politikarar og brukarrepresentantar har vore med. Det har vore synfaringar, og det har vore teke omsyn til statlige føringar.

Ap si omsorgsløysing fekk knapt fleirtal

Etter ein lang debatt, der utfallet på ingen måte var gitt før det nærma seg slutten, var det i ettermiddag klart at Framtidas omsorg blir i tråd med Ap sitt forslag.

Gammal suldalskjærleik rustar ikkje

Organistparet kom frå Nederland til Suldal i 1994 og blei verande i seksten år før dei flytta vestover til Torvastad. Det musikalske fotavtrykket etter åra i Suldal er stort. Goos som organist, med mange prosjekt i elden og Alie, som både distriktsmusikar og organist. Kven hugsar ikkje Johannespasjonen i Hylen kraftstasjon med 650 tilhøyrarar, der Goos var primus motor. Årlege romjulskonsertar i Kulturhuset og Syng elvestraum, som han komponerte musikken til.

– Lakkerer alt fra biler til kjøkken(pluss)

Etter 20 år innen oppretting og billakkering satser Inge Lande på sitt eget lakkeringsverksted på Midjo i Steinkjer.
Les mer om:

LESARBREV: Framtidas omsorg – for alle

På torsdag skal kommunestyret på nytt behandla saka om framtidas omsorg, og mange lurer nok på kvifor me fremma eit nytt alternativ etter alle desse åra med diskusjonar og utgreiingar.

Fleirtal for delt løysing og kjøkken på Sand, men overlet stordebatten til kommunestyret

Framtidas omsorg er ei stor sak, men den var på ingen måte den einaste under gårsdagens formannskapsmøte og på ingen måte først på sakskartet. Seks timar hadde dei folkevalde bak seg med saker og debatt, før det rundt klokka 15 var tid for å begynna på ei sak der det nå ikkje manglar på alternativ, men der lokaliseringsspørsmålet er eitt av dei heitaste. To for levekårsutvalets innstilling Som kjent har eit samrøystes levekårsutval lansert eit heilt nytt alternativ etter forslag frå Mads Drange og Ap, og dette

Utrykning til røyklagt kjøkken

Nødetatene rykket ut etter melding om røyk fra leilighet iMolde.
Les mer om:

Portrettet: - Det har vært fem veldig travle år

Lise Karbøl Bakkegård innrømmer at Søstrene Suse har betydd mye arbeid, men nå ser hun fram til å pusse opp eget kjøkken.
Les mer om:

Rådmannen går for samlokalisering på Sand

Rådmannens innstilling til dei folkevalde er klar. Går den gjennom betyr det at vedtaket om eit demenssenter er historie, og at framtidas institusjonsplassar blir liggjande på Sand. Dette alternativet har eit kostnadsestimat på 287 millionar kroner, og er dermed det dyraste, investeringsmessig.

Meinings mot i alle fargar

– Alle har jo meiningar. Men me er redde for å stikka oss fram. Det blir oftast til at me sit heime og kaklar. Me har litt å læra av franskmennene. Dei er ikkje redde for å gå ut og gi klar beskjed. HO ER HALVT OPPE i ståande. Skjenker kaffekoppane våre fulle av rykande svart kaffi mens ho snakkar. Forsikrar at ho ikkje lengtar etter gateslag. Men: gule vestar kunne ein trengt av og til slik at dei som styrer og har med det, får greie på kva folk meiner.

SFK og BUA fikk sekssifret sum til nytt kjøkken(pluss)

– Vi er meget glade! Dette er en fantastisk gave som betyr at vi nå kan sette i gang med kjøkkenet, sier Gjertrud Løberg.
Les mer om:

LESARBREV: Bygda og brukaren må vera i fokus – uavhengig i kva for sentrum …

Framtidas omsorg engasjerer – det er bra! Berit Heggelund har i sitt innlegg, SP 15.

Branntilløp i Skatval bosenter

Brann og politi er ved 11-tidenved Skatval bosenter i Stjørdal der det brant inne på et kjøkken.
Les mer om:

Branntilløp i Skatval slukket

Brann og politi er ved 11-tidenved Skatval bosenter i Stjørdal der det brant inne på et kjøkken.
Les mer om:

Kommunestyret blei orientert i går ettermiddag, men møtet blei aldri offentleggjort

Debatten om Framtidas omsorg er i full gang. Lokalisering er alt eit heitt tema. Det store spørsmålet er: Blir alle institusjonsplassane liggjande på Sand, som var det nye alternativet formannskapet før jul bad rådmannen greia ut. Eller endar det med at det planlagde demenstilbodet blir liggjande på Suldalsosen, som det tidlegare kommunestyrets vedtak legg opp til? Avgjer 20. februar Saka skal endeleg avgjerast i kommunestyret 20.februar, men skal først gå runden i utvala, og dei møta startar om halvannan veke.

Solfjellshøgda helsehus på Ryen åpner i august. Se bildene:

August 2020 skal Solfjellshøgda helsehus stå klart på Ryen. Helsehuset, som i dag heter Ryen helsehus holder til i midlertidige lokaler på Økern. Totalt vil det bli plass til 142 beboere i ulike tidslenger under rehabilitiering. Brukerne er fordelt på 18 boenheter, som hver inneholder 6, 7, 8 og 9 beboerrom. Siden fokuset er at alle pasientene skal hjem etter en tidsbestemt periode, er blant annet alle boenheter og beboerrom innredet hjemmekoselig og med god tilgang til både kjøkken og treningsmuligheter.
Les mer om:

Søstrene Ragnhild og Mathilde frå Sand valde London

Å læra seg engelsk flytande var ei viktig drivkraft for Ragnhild då ho valde studiestad. Ho ønsker å dra nytte av språkkunnskapane i ei framtidig jobbkarriere. Økonomiutdanninga gir henne fleire retningar å velje mellom. – Eg valde London fordi byen tilbyr utdanning i verdsklasse og blir rekna som Europas finanshovudstad. I tillegg har byen mykje å by på på fritida.

LESARBREV: – Gå for samlokalisering på Sand!

Det er inga skam å snu lyder ein fjellvettregel, og den kan vera ein klok leveregel å følgje, både i politikken og i livet elles. Så kjære politikarar, det er framtidas omsorg de nå skal avgjere, og då må de gjere kloke og framtidsretta val. Kva behov og korleis vil morgondagens brukarar/ pasientar ha det? Når ein set i gang denne prosessen med framtidas omsorg, var det sparing og å samla alt på Sand som var målet, og at ein kunne nytta den eksisterande bygningsmassen, inkl. Bjødnateigen.

– Vi har kunder fra hele landet, men mange fra Oslo som bestiller kjøkken til hytta her i området

Sigdal kjøkken har 70 års jubileum i år, men butikken som selger kjøkkenet i Fredrikstad, Studio Sigdal har holdt det gående i 31 år.