Nyheter om Kina


CIA-informanter: Kina drepte eller fengslet opp mot 20 spioner på to år

Perioden 2010-2012 blir av amerikanske tjenestemenn omtalt som et av de største tilbakeslagene for CIA på flere tiår, skriver New York Times.
Les mer om:

– Kinesisk byggeboom drep asiatiske elver

Kina brukte meir sement i perioden 2011 til 2015 enn USA gjorde på heile 1900-talet. Den enorme etterspurnaden har ført til stor mangel på sand i Asia, som igjen har skapt ein gigantisk illegal marknad.
Les mer om:

Norsk Sikkerhetsråd slår alarm om næringslivets Kina-tur 

Direktøren i Norsk Sikkerhetsråd sier de fleste næringslivslederne som var med på delegasjonsreise til Kina ikke utførte noen spesielle sikkerhetstiltak.
Les mer om:

Næringslivets Sikkerhetsråd slår alarm om Kina-tur 

De fleste næringslivslederne som var med på delegasjonsreisen til Kina, utførte ingen spesielle sikkerhetstiltak, sier direktøren i Næringslivets Sikkerhetsråd.
Les mer om:

New York Times: Kina drepte og fengslet et 20-tall CIA-agenter 

- Den verste sikkerhetsbristen på flere tiår, mener kilder avisen har snakket med.
Les mer om:

Kverneland vil pløye seg vei inn i Kina

Plogfabrikken Kverneland Klepp håper nå på et betydelig oppsving i Kina. 73 ploger skal leveres til det kinesiske markedet før sommerferien.

- Terry på vei til West Bromwich

West Bromwich kan bli neste stopp for Chelsea-veteran John Terry. 36-åringen er ferdig i London-klubben etter sesongen, og ifølge avisa The Telegraph prøver nå West Bromwich å snekre sammen et lukrativt kontraktstilbud for å lokke til seg midtstopperen. Terry skal også være ønsket av klubber i Kina og USA.
Les mer om:

Argentinsk landslagsstjerne beskyldes for rasisme i Kina

Han tjener 5 millioner kroner i uken, men Ezequiel Lavezzi har ikke akkurat tatt kinesisk fotball med storm. Nå beskyldes han for rasisme på sosiale medier.
Les mer om:

Kina og Russland frykter opptrapping på Koreahalvøya 

Kina og Russland er bekymret for en opptrapping på Koreahalvøya etter at Nord-Korea gjennomførte enda en rakettest i strid med FN-resolusjoner.
Les mer om:

Kina og Russland frykter opptrapping på Koreahalvøya 

Kina og Russland er bekymret for en opptrapping på Koreahalvøya etter at Nord-Korea gjennomførte enda en rakettest i strid med FN-resolusjoner.
Les mer om:

DN: Inge Berg kan flytte havfarm til Kina

Om de ikke får lov å investere i Norge, vurderer Inge Berg å flytte havfarm-satsing til Kina.
Les mer om:

Motorsyklist tar fyr etter ulykke – den raske reaksjonen redder mannens liv

Stygg kollisjon i Kina fanget av overvåkningskamera.
Les mer om:

Åtte døde i jordskjelv i Kina

Skjelvet var grunt og hadde en styrke på 5,4.
Les mer om:

Idretten sender bare én kvinne til Kina – kulturministeren reagerer

Linda Hofstad Helleland (H) oppfordret idretten til god kjønnsbalanse på en nært forestående reise til Kina. Idretten svarte med å sende fem menn og én kvinne.
Les mer om:

Emilie Moberg vant i Kina

Den norske sykkelproffen Emilie Moberg tråkket inn til en sterk seier på første etappe i Tour of Zhoushan i Kina i dag tidlig, norsk tid. Det melder TV 2. Hun starter dermed morgendagens harde fjelletappe i den gule ledertrøyen. Moberg har fra før gode minner fra tredagersrittet, etter sammenlagtseieren i 2012.
Les mer om:

Moberg til topps i Kina

Team Hitec Products-rytteren Emilie Moberg (25) vant 1. etappe i etapperittet Tour of Zhoushan i Kina onsdag morgen. Hun starter dermed morgendagens etappe i den gule ledertrøyen.
Les mer om:

Professor: Moon Jae-in vil føre Sør-Korea nærmere Kina

Liberale Moon Jae-in kan komme til å føre landet nærmere Kina og reforhandle plasseringen av USAs anti-rakett-system i Sør-Korea, sier professor Vladimir Tikhonov ved UiO.
Les mer om:

Kina og Japan i økonomisk dialog

Japan og Kina møtes til sin første bilaterale samtale om økonomi på to år når de lørdag diskuterer framtiden, med Nord-Korea og USA som usikkerhetsmomenter.
Les mer om:

Henter inn norske trenere: Soldatene i Kina som skal vinne OL-gull

I en militærleir lengst nord i Kina kombinerer noen av OL-håpene en militærkarriere i Folkets frigjøringshær med opplæring i idrettsgrener som er totalt ukjente i landet.
Les mer om:

Nord-Korea med direkte kritikk til Kina

Nord-Korea kritiserer Kina for uttalelser rundt Nord-Koreas atomvåpenprogram og sier det kan få alvorlige konsekvenser.
Les mer om:

Kina lager Wikipedia-konkurrent

Kina planlegger å lansere sin egen konkurrent til Wikipedia neste år og som skal bli kinesernes foretrukne valg framfor utenlandske kilder.
Les mer om:

12 drept i eksplosjon i togtunnel i Kina

Minst 12 personer er døde og 12 skadd etter det som trolig var en gasseksplosjon i en togtunnel i Sør-Kina.
Les mer om:

Kina krever rakettskjold-stans

Kina ber om øyeblikkelig stans i utplasseringen av det omstridte rakettskjoldet THAAD i Sør-Korea bare timer etter at USA meldte at systemet var i drift.
Les mer om:

USAs rakettskjold mot Nord-Korea er oppe

Kina ber om øyeblikkelig stans i utplasseringen av det omstridte rakettskjoldet Thaad i Sør-Korea bare timer etter at USA meldte at systemet er i drift.

Hvem fortjener næringspris?

Andersen Mekaniske verksted (AMV) i Flekkefjord sin eventyrlige vekst i Kina kombinert med et solid fotfeste i hele Norden for sine tunnelborerigger, kan gjøre firma til en aktuell kandidat til Sparebanken Sør Næringspris 2017.