Nyheter om Kina


Kina stenger fortsatt for norsk laks

Kina har ennå ikke åpnet for norsk laks, tross politisk enighet om normalisering av handel landene, skriver Dagens Næringsliv.
Les mer om:

Kina stenger fortsatt for norsk laks

Kina har ennå ikke åpnet for norsk laks, tross politisk enighet om normalisering av handel landene, skriver Dagens Næringsliv.
Les mer om:

Norsk oppdrett får konkurranse av landanlegg i USA og Kina

Ny rapport viser at det kan lønne seg med landbasert oppdrett i USA og Kina.
Les mer om:

Kina advarer USA mot handelsgransking

Kina varsler represalier i handelspolitikken dersom USA innfører sanksjoner etter å ha gransket hvordan kineserne forholder seg til opphavsrett og patenter. 
Les mer om:

Spent situasjon mellom Kina og India

Kina trapper opp advarslene mot India om å fjerne militære tropper i omstridt grenseområde.
Les mer om:

Kina stopper importen av nordkoreanske varer

Kina følger opp FNs sikkerhetsråds sanksjoner mot Nord-Korea og stopper importen av blant annet jernmalm og sjømat, men de vil fortsatt handle med det lukkende landet.
Les mer om:

Kina stanser import av sjømat og jern fra Nord-Korea

Kinas handelsdepartement bekrefter at landet stanser import av sjømat og jern fra Nord-Korea i tråd med de nye sanksjonene fra FNs sikkerhetsråd.
Les mer om:

Kina ber Trump og Kim beherske seg

Kinas president Xi sier til president Trump at alle parter bør unngå retorikk og handling som kan øke spenningen på Koreahalvøya, ifølge kinesisk medier.
Les mer om:

Kinesisk avis: Kina holder seg nøytral hvis Nord-Korea skyter først

Hvis Nord-Korea angriper først, kommer Kina til å forholde seg nøytral. Men hvis USA eller Sør-Kora angriper først, kommer Kina til å bryte inn, skriver en kinesisk-statlig avis.
Les mer om:

Kinesisk avis: Hvis USA vil styrte Kims Nord-Korea, vil Kina hindre dem

Ordkrigen mellom USA og Nord-Korea raser i disse dager. I dag skriver statlig kinesisk media om to ulike scenario som kan skje, alt etter hvilket land som tar første skritt.
Les mer om:

Dyrere strøm til tross for alt regnet

Til tross for en regntung sommer, er strømprisen høyere enn i fjor og enn en gjennomsnittlig julimåned. Grunnen til dette er todelt, men hovedvekten av ansvaret må legges på Kina og deres etterspørsel etter kull. Dessuten har sommeren vært kjølig. …
Les mer om:

– Ni omkomne i jordskjelv i Kina

Ni personer, minst fem av dem turister, er bekreftet omkommet og 164 er skadd i jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina tirsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.
Les mer om:

Frykter 100 døde i jordskjelv

Kinesiske myndigheter frykter at over 100 mennesker er omkommet etter jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen Kina. Landet frykter også at flere tusen kan være skadet.
Les mer om:

AFP: Opptil 100 fryktes døde etter jordskjelv i Kina

Et jordskjelv med styrke 6,5 har rammet det sentrale Kina. Ni personer er hittil bekreftet omkommet.
Les mer om:

Byrå: Ni omkomne i jordskjelv i Kina

Ni personer er bekreftet omkommet og 164 er skadd i jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina tirsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.
Les mer om:

Minst sju omkom i jordskjelv i Kina

Minst sju personer er bekreftet omkommet og 88 skadd, blant dem 21 alvorlig, i jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina tirsdag kveld.
Les mer om:

Opptil 100 fryktes omkommet i jordskjelv i Kina

Opptil 100 fryktes omkommet og flere tusen kan være skadd i et jordskjelv som har rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina, opplyser landets myndigheter.
Les mer om:

Opptil 100 fryktes døde etter jordskjelv i Kina

Myndighetene bekrefter at minst 13 personer er blitt drept som følge av et kraftig jordskjelv sørvest i landet.
Les mer om:

Minst 19 døde i Kina-jordskjelv

Et jordskjelv med en styrke på 6,5 rystet den sentrale Sichuan-provinsen i Kina tirsdag. Nær 250 mennesker er skadet og minst 19 drept, men dødstallene ventes å stige.
Les mer om:

Banket Tora Berger og Magdelena Neuner. Så forsvant hun plutselig.- Hva skjedde med Chunli?

Fram mot OL i Beijing i 2022 forsøker Kina å bli verdens beste skiskytternasjon. Det er imidlertid ikke noe helt nytt. I 2008/09 hadde de et av verdens beste kvinnelag. Men plutselig var de ikke lenger å se på startstreken.
Les mer om:

Sterk kritikk av Kinas utbygging av småøyer i Sør-Kinahavet

USA, Australia og Japan retter sterk kritikk mot Kina for utbygging og militarisering av Sør-Kinahavet.
Les mer om:

Kina: Samtaler om Sør-Kinahavet kan starte i år

Forhandlinger om en ikke-aggresjonspakt for å avverge sammenstøt til havs kan starte i år, dersom «utenforstående parter» ikke blander seg, ifølge Kina.
Les mer om:

Kina trapper opp grensekonflikt med India

Grensekonflikten mellom verdens to mest folkerike land på «verdens tak» er ytterligere trappet opp etter at Kina viste frem bilder av artilleriøvelse på TV og advarte om at landets «tilbakeholdenhet har grenser».
Les mer om:

Kina oppfordrer Nord-Korea til å stanse rakettester

USAs president Donald Trump er fornøyd med at FNs sikkerhetsråd skjerper sanksjonene mot Nord-Korea. Kina oppfordrer regimet til å rette seg etter resolusjonen.

Kina stanser store deler av handelen med Nord-Korea

FN har vedtatt de hittil strengeste sanksjonene mot Nord-Korea etter to rakettester i juli. Landets viktige handelspartner Kina stopper store deler av importen.
Les mer om: