Nyheter om Kina


Biden møter mektig Kina i USAs «bakgård»

Joe Biden har lovet å styrke USAs innflytelse i Latin-Amerika, men møter tøff konkurranse fra Kina som har festet grepet der under Donald Trump.

Kina satser milliarder – vil styre været og flytte regnet

Innen 2025 planlegger Kina å kunne kontrollere været i et område 15 ganger større enn Norge. Nabolandene frykter Kina vil stjele livsviktig vann fra dem.
Les mer om:

Taiwan invitert til Bidens innsettelse

Taiwans USA-utsending var formelt invitert til Joe Bidens innsettelsesseremoni for første gang siden USA anerkjente Kina i stedet for Taiwan i 1979.
Les mer om:

De fleste som ble innlagt med covid-19 har symptomer et halvt år senere

Tre av fire av dem som hadde vært innlagt på sykehus, har fortsatt minst ett symptom et halvt år etter at de ble syke, viser ny studie fra Kina.
Les mer om:

De fleste som ble innlagt med covid-19 har symptomer et halvt år senere

Tre av fire av dem som hadde vært innlagt på sykehus, har fortsatt minst ett symptom et halvt år etter at de ble syke, viser ny studie fra Kina.
Les mer om:

Kina innfører sanksjoner mot nesten 30 Trump-medarbeidere

USAs tidligere utenriksminister Mike Pompeo er blant de 28 medarbeiderne til USAs tidligere president Donald Trump som Kina innfører sanksjoner mot.

Kina innfører sanksjoner mot personer knyttet til Trump

På ett år har hver tredje registrerte håndballspiller forsvunnet
Les mer om:

Kina innfører sanksjoner mot personer knyttet til Trump

Under 10 minutter etter Donald Trumps presidentperiode var over, bekreftet Kina at de innfører sanksjoner mot 28…
Les mer om:

Kina: – Pompeo er en dommedagsklovn

USAs avtroppende utenriksminister Mike Pompeo er en løgnaktig klovn, mener regjeringen i Kina. Bakgrunnen er USAs anklager om at Kina står bak folkemord.
Les mer om:

USA anklager Kina for folkemord

USAs utenriksdepartement anklager Kina for folkemord og forbrytelser mot menneskerettighetene i Xinjiang-provinsen. Uttalelsen er den skarpeste hittil fra offisielt amerikansk hold.
Les mer om:

Kina opplever sitt største coronautbrudd siden mars

Kina opplever sitt verste smitteutbrudd siden mars i fjor, etter at landet har registrert over 100 smittetilfeller syv dager på rad. 
Les mer om:

Kina forsvarer håndteringen av coronapandemien i starten

En ekspertgruppe mener Kina burde reagert raskere i startfasen av coronapandemien. Kina forsvarer håndteringen, men sier at de ønsker å gjøre det bedre.
Les mer om:

Innesperrede gruvearbeidere i Kina vil ha grøt

En gruppe arbeidere som har vært innesperret i en gullgruve i Kina i over en uke, har bedt om å få sendt ned grøt mens de venter på å bli reddet.
Les mer om:

Kina tester digital valuta – gir bort millioner i lotterier

Kina kan bli det første store landet til å lansere en digital valuta. Et skritt i retning av en ny internasjonal valuta, men også av mer omfattende overvåkning, ifølge eksperter.
Les mer om:

Ekspertgruppe: Kina og WHO kunne ha reagert raskere

Kina og Verdens helseorganisasjon (WHO) kunne og burde ha reagert raskere for å hindre en katastrofe da koronapandemien var i startfasen, mener ekspertgruppe.
Les mer om:

Kina: Svakeste BNP-vekst siden 1970-tallet

Kinesisk økonomi vokste til tross for coronanedturen i fjor. Mandag er det en blandet utvikling i de asiatiske…
Les mer om:

Svakeste BNP-vekst på fire tiår i Kina

Den kinesiske økonomien vokste med 2,3 prosent i 2020, den laveste veksten på fire tiår, ifølge AFP.
Les mer om:

Plutselig står ikke telefonen stille for Manchester United spiss Odion Ighalo

Det er bare noen få dager igjen av låneavtalen for Odion Ighalo. Manchester United hadde meget god bruk for spissen da de for litt under et år siden hentet han fra Shanghai Greenland Shenhua. I løpet av debutsesongen i United hadde spissen hyppig spilletid og spilte totalt elleve kamper i Premier League. Les: Barcelona keeper Neto er ferdig med å spille andrefiolin I årets sesong har ikke Ighalo fått like stor tillit av manager Ole Gunnar Solskjær og har bare spilt en kamp i Premier League denne sesongen.

Nå avgjøres fremtiden til Odion Ighalo

Det begynner å bli lenge siden Manchester United spissen Odiol Ighalo har fått vist frem sine ferdigheter i kamp, det nærmeste han har kommet var cupkampen mot Watford forrige lørdag hvor han var benkepryd. – Det er lite som tyder på at Manchester United utvider låneavtalen de har med den kinesiske klubben Shanghai Greenland Shenhua. I slutten av måneden er planen en retur til Kina. Odion Ighalo håper på at sjefene på Old Trafford skal bestemme seg for å bla opp 15 millioner euro som er salgsprisen, men kan skal ifølge ESPN skjønne at det trolig ikke kommer til å skje.

Uniteds nødløsning åpner døra til Beckham

Vi kan egentlig ikke fordra begrepet nødløsning, men når Manchester United signerer en spiller fra kinesisk liga på Deadline Day, da lukter det nød og løsning i lang vei. Likevel bidro den nigerianske spissen til at den verste spisspanikken forsvant på Old Trafford forrige sesong. Det ble 4 scoringer på Ighalo før sommeren, men med 157 minutter i United-drakt denne sesongen – og bueskytteren Cavani i troppen – har 31-åringen innsett at han må tenke på veien videre.

– Viktig å rette opp Wuhans rykte

WUHAN, KINA (NRK): – Dei er velkomne til Wuhan! Dette handlar om helsa til folk i heile verda, seier Chen Chongzuo etter at WHO-ekspertar no er på plass i byen.
Les mer om:

WHOs eksperter har ankommet Kina

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) har ankommet Wuhan, den kinesiske byen der coronaviruset først ble oppdaget sent i 2019.
Les mer om:

Kinas handelsoverskudd med USA økte i 2020

Kinas handelsoverskudd med USA vokste i fjor til tross for en avtale som forpliktet Kina til å importere flere amerikanske produkter.
Les mer om:

WHOs eksperter har ankommet Kina

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) har ankommet Wuhan, den kinesiske byen der koronaviruset først ble oppdaget sent i 2019.
Les mer om:

Første koronadødsfall i Kina på åtte måneder

Kina opplever en økning i smittetilfellene og meldte torsdag om det første koronarelaterte dødsfallet på åtte måneder.
Les mer om: