Nyheter om Kielland


Rapport til Kielland-kommisjonen etter ulykken: Oppankring med åtte ankere var godkjent uten en seriøs vurdering fra Sjøfartsdirektoratet

Oppankring med åtte ankere var godkjent uten en seriøs vurdering fra Sjøfartsdirektoratet, viser rapport som nå er blitt tilgjengelig. Manual, ankersystem og beregninger ville ikke passere fireårskontrollen av Kielland - ankerspenningene ville være for høye selv om ti ankere var i bruk.
Les mer om:

– Ulykken på Kielland skjedde like etter at jeg løsnet gangbrua fra Edda

Ifølge granskningskommisjonens rapport gikk alt etter planen under den siste forflytningen av «Alexander L. Kielland»-plattformen. Operasjonen var ferdig klokken 17.50, heter det. I en ny bok forteller flere sentrale øyenvitner at ulykken skjedde under selve forhalingen, rundt klokken 18.20. Ove Urheim var trolig den første som så ulykken, men ble aldri avhørt verken av politi eller granskningskommisjon.
Les mer om:

Veritas sin besiktigelsesmann i Frankrike: Overbelastning under den siste tauingen var årsaken til Kielland-ulykken

Oddmund Standahl hadde ansvaret for å inspisere D-6-staget på Kielland under byggingen i Alés – Den typen sveis som ble brukt var «født med sprekk», sier Standahl som mener feil operering av plattformen var årsaken til ulykken.
Les mer om:

Frps toppkandidat: - Har blitt veldig lei av politikere

Politikerne har distansert seg altfor mye fra folket, er for lite lydhøre og relaterer seg dårlig til det som opptar vanlige folk, mener Nordre Aker Frp. - Bydelsutvalgene er supperåd som gjør hestehandler, mener 1. kandidat Hans A. Kielland Aanesen.
Les mer om:

8 gode podcaster uten skravling

Podcaster har utvilsomt kommet for å bli, og det finnes knapt en kjendis eller et mediehus som ikke har en egen pod eller to. For noen har podcast nesten blitt den nye psykologen. Mange av de største inneholder en god dose med skravling – og flere av dem er både morsomme og fine.

Steinhoggerfestivalen 2019, lørdag: Årets festival er i gang

Med lyden av hammer mot stein og Groruddalen Arbeiderkors steinhoggertablå i bakgrunn kunne redaktør Hjalmar Kielland åpne årets internasjonale steinhoggerfestival på Grorud.

Tidenes rogalandsbok: Mannen som lengtet til andre kloder

TIDENES ROGALANDSBOK: Nei, han havnet slett ikke på feil klode. Han står akkurat der han hører hjemme: Mellom en brautende Kielland og en ruvende Garborg. Og helt sentralt i den norske lyrikken.
Les mer om:

Kiellands «Garman & Worse»: Rikdommen - og en annen verden

TIDENES ROGALANDSBOK: Alexander L. Kielland hisset på seg mange med det han skrev. Men han inspirerte en gutt på Kannik ungdomsskole mange tiår senere.
Les mer om:

Sørum-rådmannen bytter beite

Siri Gauthun Kielland er innstilt som direktør for plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Besøk i avishuset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Men været tillot ikke noe utendørs, så redningen ble kjellerstua i underetasjen, hvor praten gikk omkring det man kjenner som kjøpmann Martin Hansens praktvilla, bygget i 1911, og ellers småplukk fra historiekalenderen i et hundreårs perspektiv. Til venstre diakon Birgit Kinn Hanstensen, og på den andre siden, historieforteller redaktør Kielland sr.

Hvem er favoritten din? Kielland? Renberg? Noen helt andre?

Blir det Kiellands «Garman & Worse»? Eller Øyvind Rimbereids «Solaris korrigert»? Eller Renberg, Drangsholt eller noe helt annet? Du har fortsatt en god uke på å stemme fram Tidenes rogalandsbok.
Les mer om:

Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken

39 år har gått siden plattformen Alexander L. Kielland kantret. Nå er det bestemt at Riksrevisjonen på nytt skal gå gjennom ulykken som krevde 123 liv.
Les mer om:

Skal gå gjennom Kielland-ulykken

39 år har gått siden plattformen Alexander L. Kielland kantret. Nå er det bestemt at Riksrevisjonen på nytt skal gå gjennom ulykken som krevde 123 liv.
Les mer om:

Med sjøvett på timeplanen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da det onsdag sto som verst på med slukking av brann i Sokndal, avholdt samtidig Redningsselskapet sin årlige forebyggende seilas for sjetteklassinger i Egersund.

Marianne Beate Kielland hyller disharmoniens geni

Når du gir publikum Fartein Valens kompliserte musikk, må ørene også få hvilepauser, mener en av stjernene på Fartein Valen-festivalen.
Les mer om:

Tesla-bråk etter priskutt – kjøpere truer med avbestilling

Søstrene Hildur og Annelise Kielland bestilte Tesla Model 3 samtidig, men kun én av dem får gratis kompensasjon etter det store priskuttet forrige uke.
Les mer om:

Varmt og kraftfullt(pluss)

Sommerstemning på storsalsscenen da Marianne Beate Kielland og Arktisk Filharmonis Sinfonietta åpnet årets ILIOS-festival.
Les mer om:

Tidligere Ilios-sjef tilbake som artist(pluss)

Fra 2005 til 2009 var Marianne Beate Kielland sjef for Ilios-festivalen i Harstad. I kveld åpner mezzosopranen festivalen hun selv en gang drev, med konsert.
Les mer om:

Kielland junior på Jæren

At Kielland-familien elsket det flate Jærlandet med dets mennesker, fiskeelver, fugleliv og lyngheier det vet alle som har litt kjennskap til den store Alexander. Et berømt hjertesukk av ham lyder: «Jeg må til Jæren, ellers dør jeg døden!» Og aller helst ville han til Orre.
Les mer om:

Kielland: Fransk rapport har vært tilgjengelig lenge, Arkivverket ser på mulighet for å åpne mer

Arkivverket presiserer at store mengder arkivmateriale om Kielland-ulykken allerede er tilgjengelig for alle. Likevel vil det gjøre sitt ytterste for at arkivene de kan offentliggjøre blir tilgjengelige, digitalisert - og at søkefunksjonen blir mer forståelig.
Les mer om:

– Det var enormt mange utfordringer med å gjennomføre denne videoen

I høst hadde Norges største filmfestival, Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF), som gjester flere tusen publikummere og filmbransjeaktører, en snikpremiere av musikkvideoen. Filmen skilte seg sterkt ut fra bidragene som hadde blitt sendt inn, og viste seg å bli en av fire musikkvideoer antatt av festivalen. Prosessen fra pre-produksjon til visning på BIFF ble til slutt en stor tålmodighetsprøve for både artist og team. – Det var enormt mange utfordringer med å gjennomføre The River-videoen.

Hello, Kitty

Pionéren og kunstneren Kitty Kielland holdt på å havne i glemmeboken. Nå er livsverket hennes endelig samlet.
Les mer om:

Hello, Kitty

Pionéren og kunstneren Kitty Kielland holdt på å havne i glemmeboken. Nå er livsverket hennes endelig samlet.
Les mer om:

Hello, Kitty

Pionéren og kunstneren Kitty Kielland holdt på å havne i glemmeboken. Nå er livsverket hennes endelig samlet.
Les mer om: