Nyheter om KaupangNye, unge trenere skal trene nye, unge løpere

Mari Loftesnes Kaupang, Anny Horge Rogne, Lerke Hjelseth, Vetle Mathisen, Julie Eikeland og Jakob Hjelseth har gått trenerkurs det siste året. Nå tar de like godt ansvaret for klubbens nybegynnerkurs.

Sterk uenighet om kommunens økonomi

Ullensaker kommunes økonomi skaper debatt, spesielt etter at en analyse fra konsulentbyrået Agenda Kaupang ble lagt fram tirsdag. – Skakkjørt, sier Arbeiderpartiet. – Veldrevet, sier Staahle.

Politiet er uroa over at Time ikkje vil bruka meir pengar på førebyggande arbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Time kommune enda opp med 21 millionar i meirforbruk i tenestene i 2018. Rådmann Trygve Apeland har varsla kraftige innstrammingar, og tysdag skal kommunestyret behandla revidert budsjett med fleire kraftige kutt.I formannskapet gjorde lokalpolitikarane éi endring på forslaget til rådmannen. Politikarane nekta å legga ned den opne barnehagen på Bryne, og vil i staden halda stillinga som kulturhussjef vakant i eitt år.

– Somme av våre politikarar treng å vakna litt opp

Legeforeininga lokalt har påvist fleire faktafeil i analysen som er utført av konsulentselskapet Agenda Kaupang og då levekårsutvalet nyleg behandla rapporten, erklærte leiar Ola Jelsa (Sp) det som trist at legane var opptatte av feila. Direktoratet takka for feil-retting Ein av feila er talet på sjukebesøk i heimen. I rapporten, som har ein prislapp på 200 000 kroner, er talet oppgitt til vel 3000 stykk. Legane lokalt reagerte umiddelbart på det høge talet som er rapportert i eit sentrale register der Agenda Kaupang har funne talet.

Vil ikke gi penger til middelalderfestivalen og Kaupang

Vikingbyen i Tjølling og festivalen i Tønsberg bør ikke få penger av fylkeskommunens pott til formidling av kulturarv, mener fylkesrådmannen, som derimot vil støtte vikingfestivalen og Kristina-skuespill. – Dette blir det diskusjon om, sier Ellen Eriksen (Frp).
Les mer om:

Åtvara mot å tøye strikken meir(pluss)

Hilde Ringen Hofseth i Fagforbundet var glad for at helse- og omsorgssektoren fekk ros i rapporten frå Agenda Kaupang for at dei driv billeg og bra. Men der bør ikkje sparast meir på denne sektoren.

Heimebasert omsorg og færre skular(pluss)

Agenda Kaupang As har gjennomført ein økonisk analysa av Ulstein kommune. Føremålet med analysen er å sjå kvar kommunen kan spare meir pengar.
Les mer om:

Aina var lei av å høre om all fyll og bråk - da inviterte hun russen på en helt spesiell tur

RJUKAN: Russemammaen Aina Kaupang fra Moss inviterte russen med på Hardangervidda etter bråket på Kos i sommer. Nå har hun fått med seg DNT som arrangør av turen.
Les mer om:

Billeg omsorg i Ulstein(pluss)

– Det er ikkje lett å finne gode samanlikningskommunar for Ulstein, sidan Ulstein har gode tenester og låge utgifter, skriv Bjørn A. Brox i Agenda Kaupang AS.

Nå er dette flotte lokalet midt i sentrum til salgs

Kjetil Kaupang og Marianne Skaro har planer om å starte opp noe nytt. De har derfor valgt å selge lokalet i Storgaten 29.
Les mer om:

Utbyggingsplanen for Johan Castberg kommer i dag

På tirsdag overleverer Statoil plan for utbygging og drift (PUD) for kjempefeltet i Barentshavet. I utbyggingsfasen fra 2017 til 2024 vil Johan Castberg sysselsette 46.700 årsverk, ifølge beregninger fra Agenda Kaupang.

Kaupang er mindre enn tidligere antatt

Skanning med georadar av en av Norges eldste byer, viser at bebyggelsen dekker et mindre område enn hva man tidligere har trodd.
Les mer om:

Uheldig dobesøk

Forfatteren Agate Øksendal Kaupang glemmer aldri bussturen i Nord-Afrika.
Les mer om:

Sier ja til vaskeri til 43,6 millioner kroner

Agenda Kaupang har beregnet de årlige utgiftene i et nytt kommunalt vaskeri og sammenlignet med å kjøpe tjenesten. Konklusjonen er at det er billigst å drive selv.

Sindre (24) er skodespelar, komponist og forfattar

Sindre Kaupang (24) drøymer om eit liv på dei skrå breidder i London.
Les mer om:

Bypolitikarar dominerer på listene

Drammen dominerer partia sine stortingslister. – Sterkt beklageleg, seier Erik Kaupang, som er vraka av nominasjonskomiteen til Ap.
Les mer om:

Lette etter vikingskip på Kaupang

Onsdag ble en «skipsformet konstruksjon» undersøkt på plassen hvor Norges første by lå. Det store spørsmålet var om det var et skip fra vikingtida. Eller om det rett og slett var et bløtt område.Det viste seg å være det siste.
Les mer om:

– Tønsberg var ikke en by i vikingtiden

Tønsberg var på 900-tallet en handelsplass lik Gokstad og Kaupang. – Det ville vært riktigere å kalle Tønsberg Norges eldste nålevende handelsplass, sier forsker Jan Brendalsmo.
Les mer om:

Kaupang er klar

Kven skal Arbeiderpartiet i Hallingdal køyre fram som partiets distriktskandidat før neste års stortingsval? Førebels er det berre Erik Kaupang som varslar interesse for rikspolitikk.

Klare for rikspolitikk

Heidi Granli og Erik Kaupang stiller seg til disposisjon for nominasjonskomiteen i Buskerud Ap.
Les mer om:

Kaupang sjokkerer turister

– Folk blir skuffet over hvor lite det er å se og oppleve her, forteller Mette Lillerødberget. Det er altfor dårlig, mener museumsguiden.
Les mer om:

Bedre integrering

Agenda Kaupang har gjennomført tre lokale utviklingsverksteder, der frivilligheten, næringslivet og kommunen har sett på samarbeidsløsninger i integreringsarbeidet.
Les mer om:

Kaupang på andreplass

Bjørn Kaupang frå Haugastøl tok andreplass i kite-konkurransen Red Bull Ragnarok fredag.
Les mer om:

Ny mobilapp skal gjøre kjøp og salg i lokalmarkedet enklere

– Kjøpsprosessen blir en lek, sier en av de to studentene som har utviklet mobilapplikasjonen Kaupang.
Les mer om: