Nyheter om Kaupang


John sørger for at posten kommer fram hver dag: – Vi kan jo ikke vaske henda etter hvert brev vi leverer!

Posten skal fram. Uansett! John Kaupang sørger for at det viktige samfunnsoppdraget blir utført til punkt og prikke.
Les mer om:

Birk Ruud sikret sammenlagtseier

Birk Ruud sikret sammenlagtseiereren i verdenscupen i big air da han endte på en 2.-plass i avslutningsrennet i Destne i Tsjekkia lørdag. Ruud endte med totalt 191,50 poeng. Ulrik Samnøy overrasket og endte på tredjeplass i konkurransen med 188,50 poeng. Franske Antoine Adelisse var det vanskelig å gjøre noe med etter at han fikk 98 poeng av dommerne for sitt siste run. Han endte til slutt opp med 194,24 poeng. Finske Elias Syrja falt stygt og måtte fraktes bort av medisinsk personell. Det er foreløpig usikkert hvordan det gikk med finnen.

Ingrid Marie (18) utfordret folket i Tønsberg: – Hva savner du i byen vår?

Attenårige Ingrid Marie Kaupang har vært journalist for en dag.
Les mer om:

Åtte om hva de savner i Tønsberg

Hva savner du i Tønsberg, spurte elev Ingrid Marie Kaupang da hun jobbet for Tønsbergs Blad under Operasjon Dagsverk torsdag 31.oktober. Her er svarene hun fikk.
Les mer om:

Da Sverre søkte på et jorde fant han noe som aldri før er oppdaget i Vestfold: – Oppsiktsvekkende

Det sjeldne funnet av et gullblikk på Hovland nær Kaupang i Larvik førte arkeologene til et nytt funn, en stor bygning med kraftige stolpehull. Til sammen gir de to oppsiktsvekkende funnene ny kunnskap om samfunnselitens boplasser under vikingtiden.

Vil lage viking-dusj i Borre

1 million som var avsatt til vikingsatsingen på Kaupang, skal istedet brukes ved Borrehaugene. Blant annet skal det lages et dusjanlegg ved gildehallen, bestemte fylkespolitikerne tidligere denne uken.
Les mer om:

Nye, unge trenere skal trene nye, unge løpere

Mari Loftesnes Kaupang, Anny Horge Rogne, Lerke Hjelseth, Vetle Mathisen, Julie Eikeland og Jakob Hjelseth har gått trenerkurs det siste året. Nå tar de like godt ansvaret for klubbens nybegynnerkurs.

Sterk uenighet om kommunens økonomi

Ullensaker kommunes økonomi skaper debatt, spesielt etter at en analyse fra konsulentbyrået Agenda Kaupang ble lagt fram tirsdag. – Skakkjørt, sier Arbeiderpartiet. – Veldrevet, sier Staahle.

Politiet er uroa over at Time ikkje vil bruka meir pengar på førebyggande arbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Time kommune enda opp med 21 millionar i meirforbruk i tenestene i 2018. Rådmann Trygve Apeland har varsla kraftige innstrammingar, og tysdag skal kommunestyret behandla revidert budsjett med fleire kraftige kutt.I formannskapet gjorde lokalpolitikarane éi endring på forslaget til rådmannen. Politikarane nekta å legga ned den opne barnehagen på Bryne, og vil i staden halda stillinga som kulturhussjef vakant i eitt år.

– Somme av våre politikarar treng å vakna litt opp

Legeforeininga lokalt har påvist fleire faktafeil i analysen som er utført av konsulentselskapet Agenda Kaupang og då levekårsutvalet nyleg behandla rapporten, erklærte leiar Ola Jelsa (Sp) det som trist at legane var opptatte av feila. Direktoratet takka for feil-retting Ein av feila er talet på sjukebesøk i heimen. I rapporten, som har ein prislapp på 200 000 kroner, er talet oppgitt til vel 3000 stykk. Legane lokalt reagerte umiddelbart på det høge talet som er rapportert i eit sentrale register der Agenda Kaupang har funne talet.

Vil ikke gi penger til middelalderfestivalen og Kaupang

Vikingbyen i Tjølling og festivalen i Tønsberg bør ikke få penger av fylkeskommunens pott til formidling av kulturarv, mener fylkesrådmannen, som derimot vil støtte vikingfestivalen og Kristina-skuespill. – Dette blir det diskusjon om, sier Ellen Eriksen (Frp).
Les mer om:

Åtvara mot å tøye strikken meir(pluss)

Hilde Ringen Hofseth i Fagforbundet var glad for at helse- og omsorgssektoren fekk ros i rapporten frå Agenda Kaupang for at dei driv billeg og bra. Men der bør ikkje sparast meir på denne sektoren.

Heimebasert omsorg og færre skular(pluss)

Agenda Kaupang As har gjennomført ein økonisk analysa av Ulstein kommune. Føremålet med analysen er å sjå kvar kommunen kan spare meir pengar.
Les mer om:

Aina var lei av å høre om all fyll og bråk - da inviterte hun russen på en helt spesiell tur

RJUKAN: Russemammaen Aina Kaupang fra Moss inviterte russen med på Hardangervidda etter bråket på Kos i sommer. Nå har hun fått med seg DNT som arrangør av turen.
Les mer om:

Billeg omsorg i Ulstein(pluss)

– Det er ikkje lett å finne gode samanlikningskommunar for Ulstein, sidan Ulstein har gode tenester og låge utgifter, skriv Bjørn A. Brox i Agenda Kaupang AS.

Nå er dette flotte lokalet midt i sentrum til salgs

Kjetil Kaupang og Marianne Skaro har planer om å starte opp noe nytt. De har derfor valgt å selge lokalet i Storgaten 29.
Les mer om:

Utbyggingsplanen for Johan Castberg kommer i dag

På tirsdag overleverer Statoil plan for utbygging og drift (PUD) for kjempefeltet i Barentshavet. I utbyggingsfasen fra 2017 til 2024 vil Johan Castberg sysselsette 46.700 årsverk, ifølge beregninger fra Agenda Kaupang.

Kaupang er mindre enn tidligere antatt

Skanning med georadar av en av Norges eldste byer, viser at bebyggelsen dekker et mindre område enn hva man tidligere har trodd.
Les mer om:

Uheldig dobesøk

Forfatteren Agate Øksendal Kaupang glemmer aldri bussturen i Nord-Afrika.
Les mer om:

Sier ja til vaskeri til 43,6 millioner kroner

Agenda Kaupang har beregnet de årlige utgiftene i et nytt kommunalt vaskeri og sammenlignet med å kjøpe tjenesten. Konklusjonen er at det er billigst å drive selv.

Sindre (24) er skodespelar, komponist og forfattar

Sindre Kaupang (24) drøymer om eit liv på dei skrå breidder i London.
Les mer om:

Bypolitikarar dominerer på listene

Drammen dominerer partia sine stortingslister. – Sterkt beklageleg, seier Erik Kaupang, som er vraka av nominasjonskomiteen til Ap.
Les mer om:

Lette etter vikingskip på Kaupang

Onsdag ble en «skipsformet konstruksjon» undersøkt på plassen hvor Norges første by lå. Det store spørsmålet var om det var et skip fra vikingtida. Eller om det rett og slett var et bløtt område.Det viste seg å være det siste.
Les mer om: