Nyheter om Kamerun


Elever i Kamerun sluppet fri

Alle de 79 elevene som ble bortført i byen Bamenda i Kamerun søndag er satt fri.
Les mer om:

79 elever kidnappet i Kamerun

79 elever er bortført sammen med sin rektor, en lærer og en sjåfør i byen Bamenda i Kamerun.
Les mer om:

Amerikansk misjonær skutt i Kamerun

En amerikansk misjonær ble skutt i hodet under en skuddveksling mellom bevæpnede separatister og soldater, ifølge direktøren ved et regionalt sykehus i Kamerun.
Les mer om:

Paul Biya (85) gjenvalgt som president i Kamerun

85 år gamle Paul Biya er gjenvalgt som president i Kamerun.
Les mer om:

FN kritiseres for nye medlemmer i menneskerettsrådet

Bahrain, Kamerun og Filippinene er blant land som er valgt inn i FNs menneskerettighetsråd. Det har utløst krass kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner.

Afrikas eldste leder satser på gjenvalg i konfliktfylte Kamerun

85 år gamle Paul Biya ventes nok en gang å vinne presidentvalget i Kamerun, der volden i landets engelskspråklige regioner nå mangler sidestykke.
Les mer om:

Opposisjonen i Kamerun samler seg mot presidenten

To kamerunske opposisjonspartier er enige om å danne en koalisjon i et forsøk på å felle president Paul Biya i søndagens valg.
Les mer om:

Har de virkelig tenkt til å erstatte Neymar med denne karen?

Eric Maxim Choupo-Moting er en av de tyske talentene som gjorde fotballstormaktens fans triste da han valgte som voksen å spille for sitt andre hjemland Kamerun. Etter å ha spilt for Hamburg, Mainz og  Schalke 04 i en årrekke byttet han i fjor til Stoke, alle overgangene har vært gratis og karrieren har ikke helt tatt av. – Nå ser imidlertid i en alder av 29 år at det endelig skal lykkes.

Travel uke for Keisuke Honda

Den japanske stjernen og midtbanespilleren Keisuke Honda ble en av de store etter fotball VM i 2010 i Sør Afrika.  – Han spilte for CSKA Moskva og i 2014 meldte overgang til AC Milan.  I Sør-Afrika scoret Honda Japans mål i åpningskampen mot Kamerun. Dette førte til Japans første seier i et verdensmesterskap utenfor eget land.

180.000 har flyktet fra sine hjem etter voldshandlinger i Kamerun

Sammenstøt mellom regjeringsstyrker og separatister i engelskspråklige områder i Kamerun har krevd flere titall menneskeliv og gjort 180.000 til flyktninger.
Les mer om:

Dansen som sjarmerte fotballverden

Mannen fra Kamerun stjal showet.
Les mer om:

Tidligere Løv-Ham spiller ansatt som ny landslagssjef

Vi er imponert hvis du allerede viste hvem Zambias nye landslagssjef i fotball er med mindre du var en del av Løv-Ham for 10 år siden. Belgiske Sven Vandenbroeck hadde en ubetydelig karriere som spiller, men nå virker det som om manager karrieren setter fart. Sven Vandenbroeck  Zambias nye landslagssjef i fotball. Han spilte for Løv-Ham i 2009, men fikk store deler av sesongen ødelagt av skader. Til sammen ble det fire kamper i 1. divisjon og to cupkamper. 38-åringen la opp etter at han ble løst fra kontrakten med klubben i mars 2010.

Minst 13 drept i Boko Haram-angrep i Kamerun

Minst 13 personer, inkludert seks Boko Haram-medlemmer, ble drept da den ekstreme islamistgruppen gikk til angrep på en landsby nord i Kamerun natt til fredag.
Les mer om:

Andersen fra Nord-Korea til Sør-Korea

Jørn Andersen fortsetter trenerkarrieren i sørkoreanske Incheon United. Det bekrefter 55-åringen selv overfor Dagbladet. Andersen ga som landslagssjef for Nord-Korea tidligere i år, og sier han hadde tilbud om å overta både Kamerun, Zambia og Hongkong. Men han hadde mest lyst til å trene et klubblag igjen, og derfor ble det Incheon United.

Takket nei til Kamerun og Zambia - klar for klubb i Sør-Korea

Ettertraktet etter Nord-Korea-jobben.

Veavågen, Brasil og Kamerun i spissen for Avaldsnes

Meryll Abrahamsen topper spillerbørsen i Avaldsnes. Søndag gleder hun seg til å mate to sultne spisser fra henholdsvis Brasil og Kamerun.
Les mer om:

Vanskelig å trene laget til Kim Jong-Un

Jørn Andersen har ikke hatt noen problemer med å trene Nord-Korea, inntil nå.

Afrikansk VM-stjerne på vei til Avaldsnes

Gaëlle Enganamouit fra Kamerun blir etter alle solemerker ny Avaldsnes-spiss.
Les mer om:

Sikkerhetskilder: Sju drept av Boko Haram i Kamerun og Tsjad

Ekstremistgruppen Boko Haram har drept fem sivile og to soldater i nye angrep i Kamerun og Tsjad, ifølge lokale sikkerhetskilder.
Les mer om:

VM over for tysk stjerne

Et delvis avrevet korsbånd gjør at Tyskland-stjernen Kim Naidzinavicius er ferdigspilt i årets håndball-VM. Hun skadet kneet tidlig i åpningskampen mot Kamerun. Mer på TV2.no.
Les mer om:

VM-vertene kjørte over Kamerun i åpningskampen

Kamerun hang lenge overraskende godt med mot Tyskland, men etter pause viste VM-vertene klasseforskjellen i mesterskapets åpningskamp.
Les mer om:

Norge bremser opp digitaliseringen

Ny analyse viser de nordiske landene bremser opp digitaliseringstakten og forbikjøres av Singapore og New Zealand. Utfordringene kommer fra vekstøkonomier som Filippinene og Kamerun.

Full forvirring rundt videodømming: Ga rødt kort til feil mann i prøve-VM

(Tyskland - Kamerun 3-1) Tyskland tok seg videre til semifinale. Men det var videodømmingen som nok en gang kom i fokus.
Les mer om:

Tyskland lekte seg til semi

Tyskland slo Kamerun 3-1 og er klar for semifinalen i prøve-VM. Det er også Chile etter 1-1 mot Australia.

Her bruker de videodømming – igjen

Videodømming har fått mye kritikk i årets prøve-VM. I kampen mellom Kamerun og Australia havnet dommerne i TV-rommet nok en gang i fokus. Denne gangen ble avgjørelsen riktig.
Les mer om: