Nyheter om Kamerun


Klima- og menneskerettighetsaktivister hedres med viktig pris

Menneskerettighets- og klimaaktivister fra Kamerun, Russland og Canada er vinnerne av årets Right Livelihood Award, ofte kalt «den alternative nobelprisen».
Les mer om:

Sønnen til Samuel Eto’o følger i sin fars fotspor

Samuel Eto’o er en av gå som har spilt for både Real Madrid og Barcelona og fortsatt har helsa i behold. – Sant skal sies, det var mange år og klubber mellom de to rivaliserende klubbene. – Spissen fra Kamerun har også spilt for Chelsea, Everton og Inter Milan. 40 åringen er godt på vei med å lage et eget fotballag, nå er eldste av fem klar for å virkelig sparke i gang karrieren.

Vil bli Kameruns fotballpresident

Den tidligere Barcelona-stjernen Samuel Eto'o (40) offentliggjorde onsdag at han stiller til valg som president i Kameruns fotballforbund. Kamerun er vert for afrikamesterskapet i januar. Idrettens voldgiftsrett (CAS) bestemte nylig at den sittende presidenten Seidou Mbombo ikke fikk fortsette i sitt embete. Eto'o har støttet Mbombos kampanje, men sier at han er sugen på å komme tilbake til manesjen to år etter at han la opp som 38-åring. – Jeg gjør dette på grunn av kjærligheten til Kamerun og lidenskapen for fotballen vår, sier den tidligere stjernespissen. (NTB).

Minst seks soldater drept i Kamerun

Minst seks soldater er drept i et angrep utført av Boko Haram i Kamerun, opplyser en lokal guvernør
Les mer om:

Minst seks soldater drept i Kamerun

Minst seks soldater er drept i et angrep utført av Boko Haram i Kamerun, opplyser en lokal guvernør
Les mer om:

Snart vil du se hvorfor Anthont Elanga ble «Player of the Year»

18 år gamle svenskfødte Anthont Elanga er fantastisk uforutsigbar i det øyeblikket han trer på seg fotballskoene. Stortalentet som har vært en del av Manchester United sin ungdomssatsning siden før han var ungdom har gang på gang bevist han kan leverer. Under 18 sjef Neil Ryans har denne sesongen benyttet han 22 ganger, han har signalisert oppover i systemet at Elanga snart er klar for større oppgaver. Han er kåret til Jimmy Murphy Young Player og Player of the Year sist sesong. – Nå belønnes han med en langsiktig kontrakt.

53 omkom i kollisjon mellom buss og tankbil i Kamerun

Minst 53 mennesker har omkommet i en voldsom kollisjon mellom en buss og en tankbil fullastet med bensin i Kamerun.
Les mer om:

Minst åtte barn drept i selvmordsangrep i Kamerun

I alt 13 personer, hvorav åtte barn, ble drept da en kvinne utløste en selvmordsbombe i en landsby nord i Kamerun fredag. Boko Haram anklages for å stå bak.
Les mer om:

Nesten 40 omkom i bussulykke i Kamerun

Minst 37 personer har mistet livet etter at to busser kjørte av veien i Kamerun søndag.
Les mer om:

AFP: Boko Haram kidnappet rundt 40 tømmerhoggere i Nigeria – tre drept

Rundt 40 tømmerhoggerne har blitt kidnappet av ekstremistgruppen Boko Haram i Nigeria ved grensen til Kamerun, ifølge AFP. Tre er blitt drept.
Les mer om:

Nykommeren sørget for avansement for Bayern i cupen

Nysignerte Eric Maxim Choupo-Moting scoret to mål og skaffet et straffespark da Bayern München slo lille Düren fra nivå fem 3-0 i den tyske cupens 1. runde. Tittelforsvareren mønstret et reservepreget lag i den utsatte cupkampen. Choupo-Moting scoret ledermålet i det 24. minutt. Thomas Müller doblet ledelsen på straffespark etter at Choupo-Moting ble felt, før debutanten fastsatte resultatet med en avslutning i krysset kvarteret før slutt. LES: Ikke bare Pochettino som kobles til Manchester United – Man må vinne i cupen.

Hevdet han kurerte coronaviruset - døde

En pastor som hevdet han kurerte coronaviruset i republikken Kamerun på vestkysten av Afrika, skal selv ha dødd av viruset.
Les mer om:

«Utvilsomt den mest krevende signeringen vi har gjort»

Lite viste Kristiansund hvor vanskelig det skulle bli å få 19 år gamle Faris Pemi Moumbagna til Norge da de 2 dager før vi stenge ned samfunnet ble enige om en avtale. «Dette har utvilsomt vært den mest krevende signeringen KBK har gjennomført, både fordi vi måtte vente lenge på visum og fordi nedstengningen av Norge ble iverksatt dagen etter Pemi Faris hadde ankommet.

KBK henter spiss fra Kamerun

19 år gamle Faris Pemi er klar for Kristiansund. Han kommer fra klubben med det fengende navnet Rainbow FC, og var på lån i amerikanske Betlehem Steel forrige sesong. 19-åringen har U-landslagskamper for Kamerun, og har signert en treårskontrakt.
Les mer om:

Må «sloss» med Barcelona om Hugo Lloris erstatter

Tottenham har et godt øye til Ajax-keeper Andre Onana og er forberedt på å bla opp 40 millioner euro, men de møter tøff motstand fra Barcelona som har fordel av at de kjenner hverandre godt. Onana tilbrakte fem år i Barcelona-akademiet, så båndene til de katalanske gigantene er det ingenting å si på, selv om hans sannsynlighet for førstelagsfotball ved en retur til Spania sikkert ville være begrenset.

Endelig har Barcelona gitt klarsignal for spiller Ole Gunnar drømmer om

Det var mange som utviklet nesegrus beundring for Samuel Untiti som forsvarer for Frankrike da de sommeren 2018 tok VM gull. – Verdensmesteren som er født i Kamerun er ikke en rugende skikkelse, men på banen er han en gigant noe Barcelona skjønte da de i 2016 hentet han fra Lyon. Nå er 26 åringen interessert i å gå videre og han er i den meget heldige situasjonen av å være Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær sin drømmeforsvarsspiller.

22 drept i massakre i Kamerun

Minst 22 mennesker, blant dem 14 barn, er drept i en massakre i Kameruns engelsktalende region, ifølge FN.
Les mer om:

Afrikameisterskapet blir flytta

Afrikameisterskapet vil i 2021 bli arrangert mellom 9. januar til 6. februar. Det kan skape trøbbel for fleire klubbar, men kanskje spesielt Liverpool. Spelerar som Mohamed Salah (Egypt), Sadio Mané (Senegal) og Naby Keita (Guinea) vil alle risikere å bli utilgjengeleg for ligaleiiaren. I 2019 blei meisterskapet arrangert på sommaren. Årsaka til at det no blir flytta til vinteren er ifølge arrangørlandet Kamerun at det er regntid i juni og juli.

Boko Haram har tatt livet av minst 275 i Kamerun i år

Boko Haram har drept minst 275 personer i det nordlige Kamerun så langt i år. Mer enn 80 prosent av ofrene var sivile, opplyser Amnesty International.
Les mer om:

Kamerunske kirkeledere får ikke delta på konferanse om korrupsjon

Fredag arrangeres Stavanger Mission Conference, som i år skal handle om korrupsjon og maktovergrep. To tilreisende deltakere fra Kamerun har ikke fått visum i tide.

Over 40 omkom i jordskred i Kamerun

Minst 42 mennesker har mistet livet i et jordskred utløst av kraftig regnvær i byen Bafoussam vest i Kamerun, melder statlige medier.
Les mer om:

Over 40 døde etter jordskred

Minst 42 mennesker har mistet livet i et jordskred utløst av kraftig regnvær i byen Bafoussam vest i Kamerun, melder statlige medier.
Les mer om:

Minst 30 omkom i jordskred i Kamerun

Minst 30 mennesker har mistet livet i et jordskred utløst av kraftig regnvær i byen Bafoussam vest i Kamerun, melder statlige medier.
Les mer om:

Opp mot 100 savnet etter at norskbygget ferge kantret i Kamerun

Fergen, som tidligere het MF «Austrheim» og kjørte i lokale fjorder, kantret i Guineabukten utenfor Kamerun natt til mandag.
Les mer om:

Tidligere vestlandsferge kantret i Kamerun – nærmere 100 kan være omkommet

Fergen «Austrheim» kantret og sank i Guinea-gulfen natt til mandag med over 200 passasjerer om bord. 108 er reddet, tre er funnet omkommet og resten er savnet.
Les mer om: