Nyheter om Kamerun


Travel uke for Keisuke Honda

Den japanske stjernen og midtbanespilleren Keisuke Honda ble en av de store etter fotball VM i 2010 i Sør Afrika.  – Han spilte for CSKA Moskva og i 2014 meldte overgang til AC Milan.  I Sør-Afrika scoret Honda Japans mål i åpningskampen mot Kamerun. Dette førte til Japans første seier i et verdensmesterskap utenfor eget land.

180.000 har flyktet fra sine hjem etter voldshandlinger i Kamerun

Sammenstøt mellom regjeringsstyrker og separatister i engelskspråklige områder i Kamerun har krevd flere titall menneskeliv og gjort 180.000 til flyktninger.
Les mer om:

Dansen som sjarmerte fotballverden

Mannen fra Kamerun stjal showet.
Les mer om:

Tidligere Løv-Ham spiller ansatt som ny landslagssjef

Vi er imponert hvis du allerede viste hvem Zambias nye landslagssjef i fotball er med mindre du var en del av Løv-Ham for 10 år siden. Belgiske Sven Vandenbroeck hadde en ubetydelig karriere som spiller, men nå virker det som om manager karrieren setter fart. Sven Vandenbroeck  Zambias nye landslagssjef i fotball. Han spilte for Løv-Ham i 2009, men fikk store deler av sesongen ødelagt av skader. Til sammen ble det fire kamper i 1. divisjon og to cupkamper. 38-åringen la opp etter at han ble løst fra kontrakten med klubben i mars 2010.

Minst 13 drept i Boko Haram-angrep i Kamerun

Minst 13 personer, inkludert seks Boko Haram-medlemmer, ble drept da den ekstreme islamistgruppen gikk til angrep på en landsby nord i Kamerun natt til fredag.
Les mer om:

Andersen fra Nord-Korea til Sør-Korea

Jørn Andersen fortsetter trenerkarrieren i sørkoreanske Incheon United. Det bekrefter 55-åringen selv overfor Dagbladet. Andersen ga som landslagssjef for Nord-Korea tidligere i år, og sier han hadde tilbud om å overta både Kamerun, Zambia og Hongkong. Men han hadde mest lyst til å trene et klubblag igjen, og derfor ble det Incheon United.

Takket nei til Kamerun og Zambia - klar for klubb i Sør-Korea

Ettertraktet etter Nord-Korea-jobben.

Veavågen, Brasil og Kamerun i spissen for Avaldsnes

Meryll Abrahamsen topper spillerbørsen i Avaldsnes. Søndag gleder hun seg til å mate to sultne spisser fra henholdsvis Brasil og Kamerun.
Les mer om:

Vanskelig å trene laget til Kim Jong-Un

Jørn Andersen har ikke hatt noen problemer med å trene Nord-Korea, inntil nå.

Afrikansk VM-stjerne på vei til Avaldsnes

Gaëlle Enganamouit fra Kamerun blir etter alle solemerker ny Avaldsnes-spiss.
Les mer om:

Sikkerhetskilder: Sju drept av Boko Haram i Kamerun og Tsjad

Ekstremistgruppen Boko Haram har drept fem sivile og to soldater i nye angrep i Kamerun og Tsjad, ifølge lokale sikkerhetskilder.
Les mer om:

VM over for tysk stjerne

Et delvis avrevet korsbånd gjør at Tyskland-stjernen Kim Naidzinavicius er ferdigspilt i årets håndball-VM. Hun skadet kneet tidlig i åpningskampen mot Kamerun. Mer på TV2.no.
Les mer om:

VM-vertene kjørte over Kamerun i åpningskampen

Kamerun hang lenge overraskende godt med mot Tyskland, men etter pause viste VM-vertene klasseforskjellen i mesterskapets åpningskamp.
Les mer om:

Norge bremser opp digitaliseringen

Ny analyse viser de nordiske landene bremser opp digitaliseringstakten og forbikjøres av Singapore og New Zealand. Utfordringene kommer fra vekstøkonomier som Filippinene og Kamerun.

Full forvirring rundt videodømming: Ga rødt kort til feil mann i prøve-VM

(Tyskland - Kamerun 3-1) Tyskland tok seg videre til semifinale. Men det var videodømmingen som nok en gang kom i fokus.
Les mer om:

Tyskland lekte seg til semi

Tyskland slo Kamerun 3-1 og er klar for semifinalen i prøve-VM. Det er også Chile etter 1-1 mot Australia.

Her bruker de videodømming – igjen

Videodømming har fått mye kritikk i årets prøve-VM. I kampen mellom Kamerun og Australia havnet dommerne i TV-rommet nok en gang i fokus. Denne gangen ble avgjørelsen riktig.
Les mer om:

Tre jenter drept i Kamerun etter å ha fått festet eksplosiver til kroppen

Tre jenter er drept i Kamerun etter å ha blitt rekruttert som selvmordsbombere av ekstremistgruppa Boko Haram, opplyser en offiser.
Les mer om:

Slik ønsker Sotsji Kamerun velkommen

Lokale myndigheter ville hylle de forskjellige kontinentene og deres skikker.
Les mer om:

Liverpool-profil latterliggjøres på Twitter etter Afrikamesterskapet

Joel Matip vraket Kamerun til fordel for Liverpool. Nå er Kamerun Afrikamestere, mens Liverpool er blant de svakeste i Premier League i kalenderåret 2017.

Liverpool-stjerna har tapt og tapt: - Kanskje de nå sier til seg selv: «Faen! Hvorfor ble jeg ikke med?».

Hugo Broos tror spillerne som sa nei til Kamerun angrer.
Les mer om:

Superliga-spiller vant pris

AaB-spissen Christian Bassogog kunne juble for både finaleseier med Kamerun og prisen som turneringens mest verdifulle spiller i afrikamesterskapet.

Full jubel da Kamerun vant Afrikamesterskapet for første gang siden 2002

Kamerun ble for sterke for Egypt i finalen i Afrikamesterskapet.

Kameruns løver snudde og vant Afrika-mesterskapet

(Egypt-Kamerun 1-2) Det var ville gledesscener etter at Kamerun snudde kampen og vant Afrika-mesterskapet med 2-1 over Egypt.
Les mer om:

Kamerun slo Ghana og gikk til finale i Afrikamesterskapet

Kamerun er klar for å møte Egypt i Afrikamesterskapet i fotball etter å ha slått Ghana 2-0 i Gabon torsdag kveld. Seieren var overraskende.