Nyheter om Kabul


Justisministeren vil kunne sende barn til Kabul - forhandlinger i sluttfasen

KØBENHAVN (VG) Tor Mikkel Wara (Frp) vil være stolt hvis han blir den norske justisministeren som får på plass et omsorgssenter i Kabul – så Norge kan sende ut flere barn.
Les mer om:

Selvmordsangrep mot minnemarkering for opprørsleder i Kabul

Minst to personer ble såret da en selvmordsbomber sprengte seg nær en minnemarkering for en opprørsleder i Afghanistans hovedstad Kabul.
Les mer om:

Mattis på lynvisitt i Kabul

USAs forsvarsminister Jim Mattis var fredag på en seks timer lang lynvisitt i Kabul. Men han signaliserte ingen ny amerikansk strategi for Afghanistan.

Mange drept i bombeangrep mot bryteklubb i Kabul

Minst 20 mennesker er drept og 70 såret i to bombeangrep mot en bryteklubb i Afghanistans hovedstad Kabul. Flere idrettsfolk og journalister er blant ofrene.
Les mer om:

Minst 20 drept i angrep mot bryteklubb i Kabul

Minst 20 mennesker er drept og 70 såret i to bombeangrep mot en bryteklubb i Afghanistans hovedstad Kabul. Flere idrettsfolk og journalister er blant ofrene.
Les mer om:

Trump har havnet i den afghanske hengemyra

Rakettangrepet mot presidentpalasset i Kabul tirsdag var neppe tilfeldig. Det skjedde nemlig nøyaktig ett år etter at Donald Trump offentliggjorde sin Afghanistan-strategi.
Les mer om:

Harde kamper i Kabul under id-feiringen

Starten på den muslimske høytiden id ble alt annet enn fredelig i Kabul. Opprørere har skutt raketter mot presidentpalasset, USAs ambassade og et NATO-anlegg. Det afghanske militæret svarer med angrep mot mål i hovedstadens gamleby.
Les mer om:

Afghansk politi: Taliban har skutt raketter mot presidentpalasset i Kabul

Taliban har skutt raketter mot presidentpalasset i Kabul mens president Ashraf Ghani talte i forbindelse med id-feiringen, opplyser afghansk politi.

Opprørere skjøt mot presidentpalasset i Kabul: - Viser hvor nær de kan komme

Mens president Ashraf Ghani holdt en direktesendt tale til folket i anledning høytiden Eid al-Adha tirsdag, traff flere raketter regjeringsbygg i Kabul.
Les mer om:

Afghanske tjenestemenn: Taliban har tatt mer enn 100 gisler

Taliban skal ha stoppet tre passasjerbusser på vei fra Takhar til Kabul og tatt passasjerene som gisler. Afghanske myndigheter hevder de har reddet 149 gisler.
Les mer om:

Massebegravelse for ungdommer i Kabul etter skoleangrep

Det ene angrepet blodigere enn det andre rammer Afghanistan. Torsdag måtte fortvilte foreldre gravlegge tenåringer som ble drept under en eksamen dagen før.
Les mer om:

FN fordømmer angrepet på elever i Afghanistan

– Barn er ikke, og må aldri være målet for voldshandlinger, sier UNICEF, som sammen med FNs sikkerhetsråd fordømmer drapet på minst 48 avgangselever i Kabul.
Les mer om:

Blodig onsdag i Afghanistan – nærmere 100 drept

I Afghanistan er nærmere 100 mennesker drept i terror og militære sammenstøt onsdag. Rundt halvparten av dem mistet livet i et selvmordsangrep på en skole i hovedstaden Kabul.
Les mer om:

Nesten 50 drept i selvmordsangrep på skole i Kabul

Minst 48 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en skole i Kabul. IS anklages for å stå bak, mens Taliban fortsetter sine angrep andre steder i landet.
Les mer om:

Taliban erobret militærbase nord i Afghanistan

Taliban-opprørere har erobret en militærbase fra regjeringsstyrker i Faryab-provinsen i Afghanistan, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet i Kabul.

Taliban erobret militærbase nord i Afghanistan

Taliban-opprørere har angrepet og erobret en militærbase i Faryab-provinsen i Afghanistan, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet i Kabul.

Tre utlendinger bortført og drept i Afghanistan

Tre utlendinger ble torsdag funnet drept i den afghanske hovedstaden Kabul. De tre mennene ble kidnappet samme dag.
Les mer om:

Rakettangrep mot Kabul

Minst tre mennesker er såret i et rakettangrep mot den afghanske hovedstaden Kabul.
Les mer om:

Minst 14 drept i bombeangrep da Afghanistans visepresident vendte tilbake fra eksil

Minst 14 ble drept og såret i et selvmordsangrep i Kabul da Afghanistans visepresident Abdul Rashid Dostum ankom landet etter 14 måneder i eksil.
Les mer om:

Minst 14 drept i bombeangrep da Afghanistans visepresident vendte tilbake fra eksil

Minst 14 ble drept og 60 såret i et selvmordsangrep i Kabul da Afghanistans visepresident Abdul Rashid Dostum ankom landet etter 14 måneder i eksil.
Les mer om:

Minst ti drept i selvmordsangrep i Kabul

Minst ti personer er drept i et selvmordsangrep nær et departement i Kabul, opplyser afghansk politi.
Les mer om:

Minst 26 drept i Taliban-angrep mot militære kontrollposter

Minst 26 medlemmer av de afghanske sikkerhetsstyrkene er blitt drept under Taliban-angrep mot kontrollposter i to provinser, opplyser tjenestemenn i Kabul.
Les mer om:

Sendt med tvang til Kabul – endte på fabrikk i Tyrkia

ISTANBUL (VG) Enayatullah ble returnert fra Norge til Afghanistan. Nå lever han ulovlig i Tyrkia og tjener 50 kroner dagen på å sy bukser.

Fordømte selvmordsangrep – ble angrepet av selvmordsbomber

De religiøse lederne hadde nettopp vedtatt en fatwa som slår fast at selvmordsangrep er en synd som strider mot islamsk lov. Kort tid etter ble møtet i Kabul angrepet av en selvmordsbomber.
Les mer om:

Fire drept i selvmordsangrep mot religiøst møte i Kabul

Fire drept i selvmordsangrep mot et religiøst stormøte i den Afghanistans hovedstad Kabul.
Les mer om: