Nyheter om København


Sjekk dette spennende prosjektet: Bygger leiligheter for familier etter inspirasjon fra København

Arca Nova har en tydelig definert målgruppe for prosjektet Verket Atrium. Her bygger de boliger for familier og unge voksne i høyden.
Les mer om:

USAs ambassadør i Danmark anklages for lovbrudd

USAs tidligere ambassadør i Danmark, Carla Sands, anklages for å ha brutt en lov om politisk aktivitet mens hun var stasjonert i København.

Det er ikke ofte vi faller i søvn av historiene til Nicklas Bendtner

Vi bli giret da vi så at Nicklas Bendtner hadde gitt tegn til verden for det begynner å bli en god stund siden vi har hørt noen gode historier fra den kanten. Bare så du er advart: Dette er verdens kjedeligste Bendtner-artikkel. Vanligvis serverer den tidligere superdansken noen nostalgiske og fengende tilbakeblikk fra London-tiden. Denne gangen gir Bendtner oss et innblikk i hverdagen sin som voksen.

Hundrevis samlet seg til koronademonstrasjon i København

Hundrevis samlet seg i København lørdag, i protest mot den danske regjeringens koronarestriksjoner og planer om et digitalt vaksinepass.
Les mer om:

Ståle Solbakken henter gammel kjenning

I mange år var den norske landslagssjefen synonymt med den danske storklubben FC København. – Nå har han hentet Bjørn Vidar Stenersen inn til stillingen som fysisk trener, en jobb Ståle Solbakken vet han er god for. For å få dette til vil han kombinere jobben som fysisk trener for Norge også gjøre det samme for Tromsø IL. Les: Skademarerittet fortsetter for Real Madrid «Dette er en kjempesignering for både TIL og det norske landslaget. Bjørn Vidar har sterk faglig kompetanse og bred erfaring på områder som vil komme oss til nytte.

Bjørn Vidar flytter hjem: Blir en del av trenerteamet i TIL og på landslaget

Etter flere år i storklubben FC København vender Bjørn Vidar Stenersen hjem til TIL og Tromsø.

Sara (23) fra Mandal vil endre moteverdenen

Designstudenten Sara Sofie Tallaksen representerer norsk design på moteuka i København.

FC København skroter storsatsing

E-sport-laget North hadde ambisjoner om internasjonal suksess. Nå legges laget ned.
Les mer om:

Solbakkens fotballgeni er klar for Aston Villa

Det er lett å ende opp med fokuset på gutta i shorts og manageren langs sidelinjen, men det er som kjent litt av et maskinere som ligger bak hvert eneste poeng i Premier League. Nå har Aston Villa hentet inn en av Solbakkens bakmenn fra tiden hos FC København. Fredrik Leth har som 27-åring fler år bak seg hos den danske toppklubben og har Solbakkens beste referanser. Les: Og der fikk vi bekreftelsen: Solskjær har løftet Manchester United til ekstreme høyder -Det her er en meget, meget viktig og sentral posisjon og ansettelse for oss.

VIF-kampen i Danmark

Vålerenga skal spele sin 16-delsfinale i meisterligaen i fotball mot Brøndby i København, melder klubben sjølv på si nettside. Normalt skulle oppgjeret ha blitt spela over to kamper, i Oslo og København, men det har koronaepidemien sett stoppar for. Det var ei stund snakk om å spele kampen på nøytral bane på Kypros. Men fordi det er mogeleg å spele i Danmark, har VIF gått med på å spele kampen der, og la det bli med ein kamp.

Eva er tilbake på Vegårshei etter 33 år

- Det var som å bli satt 100 år tilbake i tid, sier Eva Nilsen. Det var slik hun opplevde det da hun som 19-åring flyttet fra København til Vegårshei. Hun ble imidlertid boende i bygda i 12 år, og nå er hun tilbake.

Stordalen selger luksushotell i København

Petter Stordalen selger et av sine mest verdifulle hoteller, Skt. Petri i den danske hovedstaden, til en amerikansk hotellinvestor.

Petter Stordalen selger luksushotell i København

Det amerikanske investeringsfondet Starwood Capital kjøper Stordalens hotell Skt. Petri i den danske hovedstaden.

Opptøyer mot koronatiltak flere steder i Europa

I København satte demonstranter fyr på en dukke av statsminister Mette Frederiksen. I Nederland har politiet kjempet mot demonstranter flere steder og et testsenter for koronaviruset er påtent.

Tre pågrepet etter dukkebrenning i Danmark

En dukke som forestilte statsminister Mette Fredriksen, gikk opp i flammer i København i helgen. Minst to personer er siktet for angrep på regjeringen.

Fem anholdt i koronademonstrasjon i Danmark

Fem personer er anholdt av politiet i en demonstrasjon i København mot den danske regjeringens koronarestriksjoner.

EM: – København fortsatt på kartet

Uefa fastholder at det skal spilles EM-fotball i København under sommerens mesterskap. En rekke alternativer foreligger. Torsdag hevdet Bayern Munchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge at Uefa jobber med en plan om å arrangere EM i kun ett land. Mesterskapet skulle vært arrangert i tolv europeiske byer i 2020, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen. Ifølge Martin Kallen, som er Uefas EM-direktør, er planen at EM skal spilles i flere land.

– Vurderer å bare ha en vertsnasjon

Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land. – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge. EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene. Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

Forsvaret skyter mot antatt bilbombe

Dansk politi er tilstede utenfor København etter melding om en antatt bilbombe. Nå skyter forsvaret mot gjenstanden.
Les mer om:

Frykter bilbombe utenfor København – evakuerer område

Politiet har evakuert et større område i Gladsaxe utenfor København, på grunn av mulig funn av en bilbombe.
Les mer om:

Aalesund-spiller ettertraktet i det store utland

Aalesund måtte gå den tunge veien ut kjellerdøra i Eliteserien etter forrige sesong. For Parfait Bizoza betyr ikke dette nødvendigvis tunge dager i OBOS-ligaen. Det er Football365 som hevder den defensive midtbanespilleren er linket til St. Etienne og FC København. Danske B.T tok jobben med å følge opp tråden. Les: Kylian Mbappé ikke lenger dyrest i verden -Det er selvfølgelig stort å bli satt i forbindelse med FCK.

Flere av kompisene ble store stjerner. Isak (26) gikk en helt annen vei

PORSGRUNN/KØBENHAVN: Flere av skolekameratene satset alt de hadde, kom seg gjennom nåløyet og ut i Europa. Det gjorde Isak Augestad (26) også, men på en helt annen arena.

Mange pågripelser etter demonstrasjoner mot koronatiltak i Danmark

Minst 23 personer er pågrepet etter at gruppen «Men in black» avholdt demonstrasjoner mot smitteverntiltak i Aalborg og København lørdag.
Les mer om:

Pågrepet etter demonstrasjoner

Minst 23 personer er pågrepet etter at gruppen «Men in black» avholdt demonstrasjoner mot smitteverntiltak i Aalborg og København lørdag.
Les mer om:

Ni pågrepet i demonstrasjoner mot coronatiltak i Danmark

Ni personer er pågrepet etter at gruppen «Men in black» avholdt demonstrasjoner mot smitteverntiltak i Aalborg og København lørdag.
Les mer om: