Nyheter om København


Vraker tilbud fra utlandet, vil kjenne på følelsen av å rykke opp

Vi har en tendens til å elske “underdogs” og hate tapere, nå som nedrykket fra Eliteserien er ristet av Aalesund er fokuset til den nye hovedtreneren Lars Bohinen å rykke opp igjen med en gang. – Og vi håper de lykkes. Pape Paté Diouf (31) er klubbløs for tiden, men trener Aalesund. Han ønsker intenst å spille for Aalesund og kan fortelle han har sagt nei takk til flere tilbud fra utlandet for å være klar til å ta imot et tilbud om å spille i OBOS-Ligaen. Les: Ferdig i Eliteserien etter 57 kamper “Jeg mener Aalesund var uheldige som rykket ned i fjor, det er ikke et dårlig lag.

Ståle Solbakken lot seg imponere av Atletico Madrid

FC København tapte 1-0 til Atletico Madrid på torsdag og er derfor ute av Europa Lige med et totalt nederlag på 5-1. Manager Ståle Solbakken har hatt en historisk tøff sesong, han tok på seg positive briller og så gode tendenser i kampen og lot seg samtidig imponere av Atletico Madrid Les: Ståle Solbakken gir Vålerenga-talent et springbrett – Vi leverte en utmerket, og spillerne har mye å bygge på, men noen ganger må du også rose motstanderen, sier Solbakken. “Jeg må si at jeg er veldig imponert over Atletico Madrid.

To nordmenn på hodet ut av Europa League - Gulbrandsen og Berisha videre

(Atletico Madrid - København 1–0, 5–1 sammenlagt, Zenit - Celtic 3–0, 3–1 sammenlagt, Red Bull Salzburg - Real Sociedad 2–1, 4–3 sammenlagt) Ståle Solbakken og Kristoffer Ajers Europa-eventyr er over, men Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha kan juble over videre spill i turneringen.

Begge lag lar flere stjerner hvile i kveldens 16.dels finale

Verken Diego Costa eller belgiske Yannick Carrasco er blant Atletico Madrid manager Diego Simeones utvalgte for returkampen mot FC København i kveld. FC København manager Ståle Solbakken har trolig gitt opp og har latt profillene Robin Olsen, Nicolai Boilesen og Federicio Santander bli hjemme. Dermed vil flere reserver være med til i kvelds møte med Atletico Madrid. Les: Den evige treer havner på andreplass Atléticos trup til i aften #fcklive #atlfck #eldk #uel https://t.co/4pUo4CJ71Y — F.C.

Ståle Solbakken gir Vålerenga-talent et springbrett

Man skjønner at en spiller er ung, når foreldre bringes inn i alle diskusjoner av betydning. Vålerenga-talent og G16 landslagsspiller Trygve Solberg Aarstad er 16 år gammel. Hovedtrener i FC København Ståle Solbakken har oppdaget hans talent og virkeliggjør guttedrømmen med å gi han en plass på storklubbens juniorlag. (c) Bilde: Fotballforbundet: Trygve Solberg Aarstad   Solberg Aarstad har vært i Vålerenga siden han var elleve år gammel, og har vært en sentral spiller på klubbens gutte- og juniorlag.

Har aldri tapt 8 kamper i en sesong

Situasjonen i FC København er skikkelig dårlig, likevel sitter Ståle Solbakken trygt. Han er fortsatt superstjerne i den danske hovedstaden.  Aldri før har han tapt åtte kamper i en sesong med FC København Midtjylland – København 3-1 (foto: fck) “Det har vært tungt”, innrømmer Solbakken til VG. “Vi var ekstremt uheldige i dag. Vi holder dem til to skudd på mål i første omgang og begge går inn. Det er stygge feil fra vår siden, men sett under ett var det kanskje det beste vi har prestert på lang, lang tid.

Har allerede vunnet seriegull, klar for gullkandidat

Det er en god dag for Sarpsborg 08, de har sikret seg Harmeet Singh som har seriegull med Molde og syv landskamper bak seg.  De neste 18 månedene er Singh Sarpsborg 08 spiller:  Harmeet Singh startet som guttunge i Vålerenga og var der i nesten 10 år før det i 2012 ble et forholdsvis mislykket opphold i Feyenoord. Så var det Molde i to omganger, med en svipptur til FC København i midten. Nå kommer han til Sarpsborg 08 fra Kalmar. Les: Sarpsborg 08 kantspiller rykker trolig ned for å få spille mer “Jeg har snakket mye med Geir og ser at det er en fin utfordring å komme hit.

Prins Henrik bisatt i Danmark

Det var en rørt kongelig familie som var til stede ved prins Henriks bisettelse i Christiansborgs Slotskirke i København tirsdag.
Les mer om:

Vemodig avskjed med prins Henrik i Danmark

Det var en rørt kongelig familie som tok farvel med prins Henrik under bisettelsen i Christiansborgs Slotskirke i København tirsdag.
Les mer om:

Viking Supply Ships flytter hjem

Viking Supply Ships flytter hovedkontoret fra København til fødebyen Kristiansand. Dagens fem ansatte i Kvadraturen blir til 15–20.

Den evige treer havner på andreplass

La Liga er nå i sin 24 runde og det er litt tidlig å matematisk kåre en vinner, men det er noen helt tydelige trender.

Fortsatt to Michelin-stjerner i Stavanger

Både Sabi Omakase og Re-Naa beholdt sine Michelin-stjerner da den nordiske guiden for 2018 ble offentliggjort i København mandag ettermiddag.
Les mer om:

Fortsatt to Michelin-stjerner til Stavanger

Både Sabi Omakase og Re-Naa beholdt sine Michelin-stjerner da den nordiske guiden for 2018 ble offentliggjort i København mandag ettermiddag.
Les mer om:

Barcelona fortsetter å være gniene

Den siste tiden har et vært opplest og vedtatt at det er Barcelona som kommer til å stikke av med Atletico Madrid’s Antoine Griezmann. Men sett i forhold til sin største utfordrer i kjøpsmarkedet Manchester United er de kjipe med pengene og har en betale så lite som mulig strategi. Mange forventet en overgang i vinter, men istedenfor å bytte klubb har han sammen Diego Costa løftet Atletico Madrid til nye høyder. Ny stadio “Estadio La Peineta” andreplass i La Liga og trolig Champions League spill gjør at prisen på Atletico Madrid øker.

Sommerrute til København

Les mer om:

Får Stavanger-restaurantene Sabi Omakase og Re-naa nye Michelin-stjerner i dag?

Sabi Omakase og Re-naa i Stavanger stiller mandag på rådhusplassen i København for den nordiske Michelin-utdelingen.
Les mer om:

Stavanger-restaurantene Sabi Omakase og Re-naa skal på Michelin-utdeling: - God reklame for Rogaland.

Sabi Omakase og Re-naa i Stavanger stiller mandag på rådhusplassen i København for den nordiske Michelin-utdelingen.

Solbakken og FCKs åttende tap for sesongen: – Det har vært tungt

(Midtjylland – København 3-1) Krisen fortsetter for Ståle Solbakken og de regjerende seriemesterne i København. Aldri før har han tapt åtte kamper i en sesong med FCK og nå henger Europa-spill neste sesong i en tynn tråd.

Par angrepet med øks i Danmark

Dansk politi er på jakt etter en mann som angrep et ungt par med øks ved en bensinstasjon utenfor København lørdag kveld. De to ofrene er utenfor livsfare.
Les mer om:

Ungt par angrepet med øks i Danmark

Et ungt par ble angrepet av en mann med øks på en bensinstasjon utenfor København lørdag kveld. De to ofrene, som begge er 19 år gamle, er utenfor livsfare.
Les mer om:

Dansker i kø for å ta farvel med prins Henrik

Køen var flere hundre meter lang da Christiansborg slottskirke åpnet dørene for folk som ville se prins Henriks båre i København.
Les mer om:

Vi er glade i danske spillere og de er glade i oss

Den danske offensive spilleren Lorent Callaku gjør som mange av sin landsmenn, spiller fotball i Norge.  Han har i dag signert en avtale som gjør han til Florøspiller i 2018. Florø skriveer at de får en offensiv spiller med fantastisk nærteknikk, og med noe så sjeldent som en strøken venstrefot. Lorent er allerede på plass i Florø og kommer også til å bli med laget på treningsleieren i Spania. (c) Florø: Lorent Callaku   Den unge dansken kan fortelle at han er spent på overgangen fra storbyen København til lille Florø, men at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Det jobbes kontinuerlig med å få en direkterute til København eller Amsterdam

Oppfordringen fra LUB-sjefen er klar. Skal en helårsrute til København eller Amsterdam ha livets rett, må lokalt næringsliv bruke den konsekvent, og ikke reise via Oslo.
Les mer om:

Solbakkens FCK sjanseløse: 1–4 mot Atlético Madrid

(FC København-Atlético Madrid 1–4) Snøværet i Kongens By stoppet ikke Atlético Madrid. De vant enkelt 4–1 over FC København i Europa Leagues 16-delsfinale.
Les mer om:

Kampen mot FC København kan bli den siste før fengsel

Gabi er regnet som en av verdens beste avsluttere: Avslutningen på en lang og imponerende karrière kan bli brutal. Atlético Madrid stjerne, Gabi (Gabriel Fernández Arena) møter i dag FC København i Parken – Dagens Europaligakamp kan bli den siste.  Gabi Den spanske myndigheter ønsker den 34 år gamle midtbanespilleren to år i fengsel og utelukket fra all fotball i seks år. Les: Parken får ikke kjent på Diego Costa Det som nå kan gi han fengsel er kampfiksing.