Nyheter om Jul


Lager gratis jul for 50 gjester på Slippen

For fjerde året på rad inviterer Blå Kors til gratis juleselskap for mennesker i en sårbar livssituasjon. I år som i fjor blir selskapet arrangert på Restaurant Slippen.
Les mer om:

Trestykke fra Jesu krybbe kommer hjem til Betlehem

PALESTINA: Et hellig trestykke er gitt av Vatikanet til en munkeorden i Betlehem. Nå blir det fest helt til jul.
Les mer om:

Inn i skrekktunnelen i romjulen – etter all førjulskosen på kino

Men bare vent til romjulen: For ikke før er julegavene pakket ut, og julebesøket begynner å tenke på hjemveien, så bærer det rakt inn i litt av en skrekktunnel. 1.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle sønnene mine at de ikke får julegaver i år

Alenemoren «Kristin» gruer seg til jul.
Les mer om:

Allerede årets mest sette, norske kinofilm

Det gjør at den ifølge en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon er årets mest sette, norske kinofilm. – Det er utrolig gøy at så mange allerede har sett filmen, og at den treffer såpass bredt på tvers av generasjoner.

Vi gir færre geiter og mindre alkohol til jul

Miljøfokus til tross - tradisjonen med å gi hverandre ting til jul, står fjellstøtt. Etiske julegaver er det fortsatt få av. Smykker blir det riktig nok færre av, mens det er blitt mer populært å gi bort mat og drikke.
Les mer om:

Tror fengslet kvinne i Japan får feire jul hjemme

TOKYO (NRK): Advokaten til den narkotikamistenkte studenten i Japan, tror hun vil få feire jul hjemme i Norge.
Les mer om:

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle sønnene mine at de ikke får julegaver i år

Alenemoren «Kristin» gruer seg til jul.
Les mer om:

Hvide jul

DRØSET: Nå går snekanonene for follt i haven til von Winckelhumpen sine.
Les mer om:

Sunnere jul

Den tida vi er inne i nå byr på en del utfordringer for de som ønsker å passe vekten. Det er en høytid som har fokus på sosiale happeninger med mye god mat og drikke.
Les mer om:

Konstantinos (12) må ha egen inntekt for at moren skal få bli i Norge

Konstantinos (12) må ha egen minimum inntekt per måned for at mor Johanna (44) skal få opphold i Norge. Familien kan bli splittet før jul på grunn av Utlendingsnemndas tolkning av EØS-regelverket.
Les mer om:

Sykkelvegen Ølensvåg-Ølen: I bruk til jul – ferdig i februar

Allereie til jul blir det samanhengande sykling og gåing på eigen gangveg frå Ølensvåg til Ølen. Då står dei fire kilometrane langs E 134 ferdig.
Les mer om:

– Et fantastisk sterkt album fra en gjeng som kommer til å gjøre store ting i fremtiden

Desember er kanskje ikke alle musikkelskeres høytid, da de samme gamle julesviskene går igjen over samtlige høyttaleranlegg i offentligheten. Likevel er årets siste måned en musikkelskers høytid, på sin måte. For jul er også ensbetydende med den stolte tradisjonen årslister. Det er perioden hvor et helt musikkår skal oppsummeres og alle våre favoritter skal samles i lister, hvor vi kan både fryde oss og irritere oss over andres valg. LES OGSÅ: Ny festival i Oslo neste sommer. I år har GAFFA-redaksjonen atter en gang valgt sine favoritter i fellesskap.

Hva ønsker du deg til jul da?

Les mer om:

Det er tid for julekonsertar

På Kulturhuset startar Åshild Vetrhus, saman med musikarane Andreas Ulvo og Morten Barrikmo, årets juleturné med ”I denne søde juletid”. Same dag er det Medan me ventar-konsert to stader i Suldal. Lokale salmeskattar Det er tredje året at trioen, med Vetrhus i front, vitjar Suldal i adventstida. Lokale salmar, frå Egersund i sør, til Suldal og Karmøy, blir å høyra denne kvelden. – I dag syng me standardiserte melodiar på julesalmane.

Kaos: – Etter Black friday har det eksplodert

SKIEN: Tradisjon tro er det kaos på postkontorene før jul. På Coop Extra Borgåsen merker de spesielt trykket.
Les mer om:

Taylor Swift med juleoverraskelse til fansen

I natt slapp Taylor overraskelseslåten «Christmas Tree Farm». Det er ingen hemmelighet at Taylor Swift elsker jul. Stjernen har i årevis erklært jula for årets beste tid. Og vel, vi er ikke uenige. Nå tar altså Lover-sangeren ett steg videre og gir ut sin egen twist på julestemning med låten «Christmas Tree Farm». View this post on Instagram I actually did grow up on a Christmas tree farm. In a gingerbread house, deep within the yummy gummy gumdrop forest. Where, funnily enough, this song is their national anthem.
Les mer om:

Lagerbäck forlenger med landslaget: Fotballforbundet tok ikke kontakt med andre kandidater

ULLEVAAL STADION (VG) Lars Lagerbäck (71) har forlenget kontrakten med det norske fotballandslaget. Fotballforbundet sier det var viktig å få avklaringen før jul.
Les mer om:

Fikk én million til vei. Nå blir det to millioner til

I forrige uke kunne leder for hovedutvalget for vei på fylket, Hallgeir Grøntvedt (Sp), opplyse om at fylkesvei 6842 i Leksvik skulle utbedres før jul.
Les mer om:

Topp 9 norske sanger som kom i dag

TGIF! Og takk for all den nye musikken denne deilige dagen gir oss. Ikke minst fra norske artister. Her er et utvalgt i flere sjangere. The Chainsmokers & Kygo «Family» Alex og Drew er kanskje som brødre for Kyrre. De har i alle fall laget et familie-anthem sammen – med lekker hjelp fra den Grammy-nominerte singer-songwriteren Chris McClenney. Det nye albumet til kjederøykerne har også med stjernegjester som blant andre blink-182, Ty Dolla $ign, Sabrina Claudio og 5 Seconds of Summer.   Sondre Lerche feat. The Silver Lake Chorus «Slip Into Character» Gud bedre, Sondre.

Ventar på Aldesa: For­de­len med at nye E16 ik­kje blir opna er at ordføraren kan stå i gam­le­ve­gen og hel­se god jul til dei som reiser på ju­le­fe­rie

Juletrafikantane gjen­nom Øye i Vang må fin­ne seg i å kjøre på gam­le­ve­gen også den­ne jula.
Les mer om:

Geirr Johnson og Lars Martin Myhre

Geirr Johnson og Lars Martin Myhre i teaterkonserten «En polfarer på Kårner – eller jul på den brune puben».
Les mer om:

Her kan du se hva idrettslagene i Valdres får i momskompensasjon for driftsåret 2018

Lag og foreninger i Valdres får rett før jul tilbakebetalt nærmere 1,5 millioner kroner i momskompensasjon for driftsåret 2018.
Les mer om: