Nyheter om Jerusalem


Kilder: USA åpner provisorisk ambassade i Jerusalem i mai

USA åpner en provisorisk ambassade i Jerusalem i mai, i forbindelse med at det er 70 år siden staten Israel ble opprettet, opplyser kilder i Det hvite hus.

Palestinere streiker når Pence besøker Vestmuren

Palestinske butikker og skoler er stengt i protest når USAs visepresident Mike Pence besøker Vestmuren og holocaustminnesmerket i Jerusalem tirsdag.
Les mer om:

Pence: – Flytter ambassaden til Jerusalem neste år

Visepresident Mike Pence seier at USA skal flytte ambassaden i Israel til Jerusalem neste år. Det kvite hus har tidlegare sagt at flyttinga ville ta tre til fire år.
Les mer om:

Kirken og Jerusalem

Over 1.000 prester og kirkeansatte i Norge har i løpet av de siste 3 - 4 ukene sluttet seg til et opprop mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
Les mer om:

Kampen om sannheten

Over 100 år med sionistisk propaganda belønnes igjen med milde gaver fra Vesten – sist er førjulsgaven, Jerusalem, fra Trump!
Les mer om:

Jerusalems status – norske kristne fremmer uro i Midtøsten?

DEBATT: Mener ledende kristne politikere og andre fortsatt at Norge bør flytte ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem?

Trumps julegave til palestinerne

GJESTEKOMMENTAR: Palestinerne føler at Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, har tatt dem til et vannskille der Israel nå har frie hender.
Les mer om:

USA kutter i bidrag til FN

SVAR: FN avviser USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Søndag svarte USA med å kutte sitt bidrag til FN med 25 prosent.
Les mer om:

Israelsk minister: Over ti land kontaktet om ambassadeflytting

Israel er i kontakt med «minst ti land» om mulig flytting av ambassader til Jerusalem, ifølge landets viseutenriksminister.
Les mer om:

Pavens julebudskap er fred i Jerusalem

Pave Frans oppfordret til fred i Jerusalem og gjensidig tillit på Koreahalvøya da han holdt sin «urbi et orbi»-tale på Petersplassen første juledag.
Les mer om:

Dette er pavens julebudskap

Pave Frans oppfordret til fred i Jerusalem og gjensidig tillit på Koreahalvøya da han holdt sin «urbi et orbi»-tale på Petersplassen første juledag.
Les mer om:

Støtter USA og flytter ambassade til Jerusalem

Guatemalas president følger Donald Trumps omstridte politikk i Midtøsten. Jimmy Morales har gitt ordre om at landets ambassade i Israel skal flyttes til Jerusalem.

Jerusalem-uro legger demper på julefeiringen i Det hellige land

Kristne fra hele verden samlet seg til julefeiringen i Det hellige land søndag, men uroen rundt Jerusalem kaster en skygge over arrangementet.
Les mer om:

Blodbadet i Jerusalem som uteble

GJESTEKOMMENTAR: Reaksjonene etter USAs anerkjennelse av Jerusalem som hovedstad illustrerer splittelsen i den muslimske Midtøsten.
Les mer om:

Stort flertall i FN for å avvise USAs Jerusalem-avgjørelse

Til sammen 128 land har stemt ja til en resolusjon som krever at USA endrer sin beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
Les mer om:

Jerusalem-nei til USA

Til sammen 128 land har stemt ja til en resolusjon som krever at USA endrer sin beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Ni land stemte mot.
Les mer om:

Trump-nederlag i FN - tross trusler fra USA

Selv etter at USA truet med truet med å kutt i bistand stemte et stort flertall i FNs hovedforsamlingen for at USAs erklæring om at Jerusalem er hovedstad i Israel var ugyldig.
Les mer om:

Russland utnytter USAs isolasjon til å trappe opp i Midtøsten

Russland vil styrke sin rolle i Midtøsten etter at USA ble isolert under avstemningen om Jerusalem i FNs sikkerhetsråd.
Les mer om:

Erdogan vil opprette tyrkisk ambassade i Jerusalem

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan langer igjen ut mot USA i en tale der han sier at han håper å kunne opprette en ambassade til Palestina i Øst-Jerusalem.

Massedemonstrasjon mot Trump i Jakarta

80.000 mennesker demonstrerte søndag i Indonesias hovedstad Jakarta, i protest mot president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. 
Les mer om:

Indonesia: 80.000 protesterte mot Donald Trump

Sinnet mot president Donald Trump har ikke lagt seg blant muslimer verden over. I Jakarta i Indonesia protesterte 80.000 mot at USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinernes president oppfordrer til nye demonstrasjoner.

Jerusalem er ikke Israels hovedstad

På onsdag 13. desember, skriver Magnus Mathisen fra Kristiansand FpU at det er på tide å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Anerkjenn Jerusalem som Israels hovedstad

Onsdag, 6. desember, anerkjente president Donald J. Trump, Jerusalem som Israels hovedstad.
Les mer om:

Facebook slettet USA-protest

Palestinakomiteen skulle invitere til en politisk markering mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, men arrangementet ble slettet av Facebook.
Les mer om:

Diplomatisk press fra EU etter Trumps Jerusalem-omfavnelse

Israels statsminister ble møtt med press fra EU-landene i dag, om å gjenoppta fredsprosessen. Benjamin Netanyahu roste Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. EU vil ikke følge USAs eksempel.