Nyheter om Jerusalem


Facebook slettet USA-protest

Palestinakomiteen skulle invitere til en politisk markering mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, men arrangementet ble slettet av Facebook.
Les mer om:

Diplomatisk press fra EU etter Trumps Jerusalem-omfavnelse

Israels statsminister ble møtt med press fra EU-landene i dag, om å gjenoppta fredsprosessen. Benjamin Netanyahu roste Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. EU vil ikke følge USAs eksempel.

Israel: – Knivangrep i Jerusalem var terrorangrep

En person er pågrepet etter en knivstikking i Jerusalem som israelsk politi beskriver som et terrorangrep. En sikkerhetsvakt ble alvorlig skadd i angrepet.
Les mer om:

Kraftige sammenstøt i Beirut

Sikkerhetsstyrker bruker tåregass og vannkanoner mot demonstranter ved USAs ambassade i Beirut. Opptøyene følger av at Trump har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad.
Les mer om:

Den arabiske liga: – Trump undergraver tilliten

Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad undergraver de arabiske landenes tillit til USA, sier lederen for Den arabiske liga.
Les mer om:

Nye sammenstøt etter Trumps beslutning om Jerusalem

JERUSALEM/OSLO (NRK): Det er trefninger på gang i Øst-Jerusalem mellom palestinere og israelsk opprørspoliti lørdag formiddag. Politi er ute i gatene på hester og det ligger tåregass i lufta.
Les mer om:

– Flere skadet på Gazastripen

JERUSALEM/OSLO (NRK): Flere raketter skal være skutt opp fra Gaza og over på israelsk side fredag kveld. Ifølge palestinske sikkerhetskilder er flere palestinere såret da Israel svarte med å gjennomføre luftangrep mot mål på Gazastripen.

USA kritiseres i FN for Jerusalem-kuvending

Sverige, Storbritannia og Frankrike hamret løs på USA i FNs sikkerhetsråd for beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Men USAs FN-ambassadør mener anerkjennelsen fremmer fredsprosessen.

– Vil forsvare Jerusalem med vold om nødvendig

JERUSALEM (NRK): Flere enn 3000 palestinere deltar i protestene som pågår på den okkuperte Vestbredden. Det brennes bildekk og kastes stein, mens den israelske hæren svarer med regn av gummikuler. I stridens kjerne Jerusalem er sammenstøtene foreløpig ikke så harde.
Les mer om:

Trump med stikk til Obama i skrytevideo om Jerusalem

– Jeg holdt valgkampløftet mitt - de andre gjorde ikke det, skriver USAs president Donald Trump i en twittermelding natt til fredag.

Frykter hva fredagsbønnen vil bringe

OSLO/JERUSALEM (NRK): Hamas varsler at fredagen blir «sinnets dag». Midtøsten-forsker Hilde Henriksen Waage frykter at USAs president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad har tent gnisten til det som kan bli en stor brann.

Israelsk professor om Jerusalem: – Det var virkeligheten som ble anerkjent

JERUSALEM (NRK): Den israelske jusprofessoren Robbie Sabel mener Donald Trump var forsiktig da han anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Han mener Trump kun pekte på Vest-Jerusalem som hovedstad, og ikke hele byen.

LEDER: USAs gavepakke til Israels hauker

Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil føre til tap av liv og en enda mer usikker framtid for det skjøre fredshåpet i Midtøsten.
Les mer om:

Derfor er spørsmålet om Jerusalem så brennbart

Jerusalems unike posisjon som religiøst sentrum for flere religioner har gjort byen gjenstand for strid i lang tid.
Les mer om:

EU frykter «mørkere tider» etter Trumps kunngjøring om Jerusalem 

USAs president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan få urovekkende følger, advarer EUs utenrikssjef Federica Mogherini. 
Les mer om:

Demonstrasjoner og sammenstøt i palestinske byer

Titusenvis av palestinere demonstrerte på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad.
Les mer om:

Truer med nytt opprør

SVAR: USAs anerkjenning av Jerusalem må besvares med palestinsk enhet og en ny intifada, mener Hamas-talsmannen Sharhabil al-Gharib.
Les mer om:

Demonstrasjoner og sammenstøt i palestinske byer

Titusenvis av palestinere demonstrerer på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad.
Les mer om:

Demonstranter til NRK: – Jerusalem er palestinernes hovedstad

BETLEHEM/OSLO (NRK): Titusenvis av palestinere demonstrerer på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen mot president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad.

Derfor er det farlig at Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad

Presidentens beslutning handler bokstavelig talt om liv og død - og en fremtidig fredsavtale.
Les mer om:

UD advarer mot vold i Israel

USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad gjør sikkerhetssituasjonen ustabil både i Israel og de palestinske områdene, mener Utenriksdepartementet.

Milepæl av Trump

USAs president Donald J Trump anerkjenner nå offisielt Jerusalem som Israels hovedstad og vil starte arbeidet med å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

Palestinerne vil kjempe for enstatsløsning

President Donald Trump har, ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, tvunget fram en enstatsløsning, mener palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat.

Hamas maner til nytt palestinsk opprør

Hamas-leder Ismail Haniyeh oppfordrer palestinerne til å starte en ny intifada. Han mener USA har erklært krig ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
Les mer om:

USA ber Israel dempe begeistringen over Jerusalems status

USA frykter for sikkerheten til amerikanske borgere i utlandet etter at president Donald Trump i går anerkjente Jerusalem som landets hovedstad. Amerikanske diplomater ber Israel dempe begeistringen i håp om å begrense de negative reaksjonene.