Nyheter om Japan


Japan har fått ensomhetsminister: – Vil beskytte båndene mellom mennesker

Coronapandemien får skylden for at selvmordstallene i Japan har økt for første gang på 11 år. Nå har landet utnevnt sin egen ensomhetsminister.
Les mer om:

Opseth på pallen i Romania

Silje Opseth hoppet seg opp i den andre omgangen og endte på andreplass i Rasnov i Romania. Seieren gikk til Sara Takanashi fra Japan.
Les mer om:

Opseth sikret 2.-plass i Rasnov

Silje Opseth sikret en ny pallplassering i rumenske Rasnov fredag etter at hun endte på 2.-plass. Opseth hoppet seg opp fra en 4.-plass etter et hopp på 97 meter i 2. omgang. Dette var Opseths åttende pallplass i verdenscupen. Sara Takanashi fra Japan vant etter et hopp på 99 meter i 2. omgang. Verdenscupleder Nika Kriznar endte på 3.-plass etter et godt andrehopp. Maren Lundby fikk ikke ut sitt beste i førstehoppet og lå på 7.-plass etter 86,5 meter.

Opseth sikret ny pallplassering

Silje Opseth endte på pallen i verdenscuprennet i Rasnov torsdag etter at hun hoppet seg opp i 2. omgang. Opseth kom på 3.-plass etter et hopp på 95,5 meter. Hun lå på 6.-plass før finaleomgangen. Thea Minyan Bjørseth lå på 2.-plass etter 1. omgang, men den ferske juniorverdensmesteren hoppet kun 83 meter i 2. omgang og endte til slutt på 8.-plass. Nika Kriznar fra Slovenia vant verdenscuprennet i Romania. Kriznar ledet også etter 1.omgang. Sara Takanashi fra Japan endte på 2.-plass. Maren Lundby fikk det ikke helt til i 2. omgang og måtte nøye seg med en 6.-plass.

Japan har startet vaksineringen

Japanske helsearbeidere fikk de første dosene med koronavaksine i landet onsdag.
Les mer om:

Disse kjører lagkonkurransen

Sebastian Foss Solevåg, Fabian Wilkens Solheim, Kristin Lysdahl, Kristina Riis-Johannessen og Thea Stjernesund kjører for Norge i lagkonkurransen i alpin-VM. Solevåg er Norges mest meritterte på laget med en 1.-plass og en 2.-plass i slalåm denne sesongen i verdenscupen. Han og Lysdahl var på laget som tok OL-bronse i den samme øvelsen i 2018. Norge møter Japan i åttedelsfinale. Det handler om parallellslalåm, og i hver runde er det to dueller for menn og to for kvinner. Det kan gjøres bytte underveis, men ikke byttes tilbake. Henrik Kristoffersen har ikke vært aktuell til å stille for Norge.

Sprøytemangel kan hemme Japans vaksinekampanje

Japan har for øyeblikket ikke nok av de spesielle sprøytene som trengs for å få maksimalt antall doser ut av hver flaske med koronavaksine.
Les mer om:

Første nedgangsår i Japan siden 2009

Den japanske økonomien krympet med 4,8 prosent i 2020, det første nedgangsåret i landet siden 2009.
Les mer om:

Første nedgangsår i Japan siden 2009

Den japanske økonomien krympet med 4,8 prosent i 2020, det første nedgangsåret i landet siden 2009.
Les mer om:

Over 120 skadde i kraftig jordskjelv i Japan

Minst 120 personar blei skadde då eit jordskjelv med styrke 7,3 skaka den nordaustlege kysten i Japan. Atomkraftverket i Fukushima ser ikkje ut til å ha fått skader.
Les mer om:

Over 120 skadd i jordskjelv i Japan

Mer enn 120 personer fikk i hovedsak mindre skader i et jordskjelv med styrke 7,3 som rystet Japans nordøstkyst. Tre har fått alvorlige skader.
Les mer om:

Japan: Flere skadd i jordskjelv

Minst 96 personer er skadd i et jordskjelv med styrke 7,3 som rystet Japans nordøstkyst. Atomkraftverket i Fukushima synes ikke å ha tatt skade i skjelvet.
Les mer om:

Flere enn 150 personer skadet i jordskjelv i Japan

Flere enn 150 personer er skadet i et jordskjelv med styrke 7,3 som rystet Japans nordøstkyst. Atomkraftverket i Fukushima synes ikke å ha tatt skade i skjelvet.
Les mer om:

Jordskjelv på østkysten av Japan

Et kraftig jordskjelv har rystet Tokyo og Fukushima lørdag ettermiddag. Skjelvet hadde en styrke på 7.1.
Les mer om:

Medier: OL-sjefen trekker seg

Japans OL-president Yoshiro Mori mente at kvinner snakker så mye og usammenhengende at de måtte holdes utenfor styrerommet. Nå trekker han seg, melder japanske medier. Den 83 år gamle OL-sjefen beklaget og la seg flat i forrige uke, men avviste da at han kan kom til å trekke seg som president i OL-arrangørkomiteen. Kommentaren har likevel skapt så mye oppstyr i både Japan og ellers i verden at flere japanske medier melder at han nå trekker seg. Oppsigelsen er ventet å bli offentliggjort på fredag. Les også: Menn som skulle visst bedre
Les mer om:

Japan kaster flere millioner vaksinedoser

Utstyrsmangel stikker kjepper i hjulene for landets vaksineringsplan.
Les mer om:

«Ulydige land» får svi

Til tross for omtrent likt befolkningstall har bare rundt 6000 mennesker dødd av covid-19 i Japan, mens Mexico har omtrent 160 000 døde. Forskere har funnet en forklaring.
Les mer om:

Japans OL-president mener kvinner snakker for mye i møter

Yoshiro Mori vil derfor ikke ha kvinner i styrerommene. Nå beklager han, men nekter å trekke seg etter ordfadesen som har skapt storm i Japan.
Les mer om:

Strenge smittevernregler for OL

Pålagt bruk av munnbind med unntak av i forbindelse med søvn og matinntak er et av flere smitteverngrep som må følges av de involverte i Tokyo-OL. Det ble klart da Den internasjonale olympiske komité (IOC) onsdag gikk ut med den første smittevernhåndboken foran de utsatte sommerlekene i Japan. IOC har i første omgang gitt ut en håndbok som gjelder utøvere og øvrige nært involverte.
Les mer om:

Asia følger nedgangen på Wall Street

Nikkei-indeksen i Japan og Shanghai-indeksen stengte torsdag begge med nedgang etter fallet på Wall Street dagen før.

Må utsette OL-test

Japan har stengt grensen også for utøvere og lag som ønsker å reise for å forberede seg til sommerens OL i Tokyo. Dette har ført til at en testkonkurranse i synkronsvømming er utsatt til april eller mai. Dette skulle ha vært det første prøvearrangementet i 2021. Idrettsutøvere var inntil denne måneden unntatt fra innreiseforbudet, men Japan strammet til som en følge av en negativ utvikling i koronasituasjonen. Den japanske regjeringen og den lokale arrangøren står fast på at OL i Tokyo vil gå som planlagt i juli og august.
Les mer om:

Jan Martin (24) skulle eigentleg til OL i Japan men hamna i Florø

Jan Martin Huus hadde eigentleg heilt andre planar enn å jobbe i tårnet på Florø lufthamn.
Les mer om:

Nye spekulasjoner om Tokyo-OL

Japans regjering konkluderer internt med at årets sommer-OL må avlyses på grunn av koronapandemien, ifølge The Times. Fokus nå blir å forsøke å sikre sommer-OL ved neste mulige anledning, som blir i 2032, skrev The Times torsdag ettermiddag. Den britiske avisen viser til et høytstående medlem i regjeringskoalisjonen i Japan.