Nyheter om Japan


Russland og Japan vil styrke samarbeidet

Russlands president Vladimir Putin og Japans statsminister Shinzo Abe lover å styrke samarbeidet seg imellom, blant annet på den omstridte øygruppa Kurilene.

Japan: Toppmøte mellom Trump og Kim er helt avgjørende

Japans statsminister Shinzo Abe sier han er skuffet over at USAs president Donald Trump har avlyst toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Japan støtter USAs avgjørelse

Japan har forståelse for at USAs president Donald Trump avlyste toppmøtet med Nord-Korea, sier den japanske utenriksministeren Taro Kono.

Det norske passet er ikke best i verden

Ni land har «bedre» pass enn Norge, og kan reise til flere land visumfritt enn det nordmenn kan. Øverst på listen troner Japan.
Les mer om:

Iniesta fortsetter i Japan

Barcelona-legenden Andres Iniesta fortsetter karrieren i Japan. 34-åringens nye arbeidsgiver blir Vissel Kobe. Det melder klubben selv på sine nettsider i dag. Der blir Iniesta lagkamerat med tidligere Bayern München- og Arsenal-spiss Lukas Podolski.
Les mer om:

I Japan liker de gamle mennesker

Andres Iniesta tok i helgen et tårevått farvel med Barcelona etter 674 kamper, etter kampen ble han sittende alene på gressmatta på Camp Nou til klokka halv to om natta og kjenne på følelsen av at det var over.  Lagkamarat og midtbanespiller Dennis Suarez har fortalt om sine følelser for Andres Iniesta til Marca: «Jeg tror nesten det vil være umulig å erstatte ham med en annen spiller, men det er det vi står overfor. Han blir husket som en legende. På banen blir det et vakuum, for han har vært her i mange år og etterlater en viktig arv.

Japan neste for Andres Iniesta

Midtbane-eleganten ser mot Asia i sitt neste karrieresteg.
Les mer om:

Japan og EU gjør klar mottiltak mot Trumps metalltoll

Japan og EU har varslet Verdens handelsorganisasjon (WTO) om at de gjør klar mottiltak mot USAs toll på stål og aluminium. Dermed rykker handelskrigen nærmere.
Les mer om:

Nytt vulkanutbrudd i Japan

Vulkanen Shinmoedake i Kirishima sør i Japan sprer tykke, 1.000 meter høye askeskyer etter et utbrudd mandag.
Les mer om:

– Det dør stadig færre soldater i krig, men de arr som etterlates i enkeltes sjel gjør til tider større skade som skudd- og splintskadene

Et av de mest treffende sitatene fra tv-serien «The Pacific» er når legen Edward Sledge senior skal ta farvel med sin sønn som skal reise til Stillehavet for å delta i kamphandlingen mot Japan. Hans kommentar er treffende og tidløs: «Det verste med å behandle soldatene fra første verdenskrig var ikke at de hadde fått kroppene sine revet i stykker, men det var at deres sjel hadde blitt revet ut.
Les mer om:

Norge og Japan advarer mot å lette presset mot Nord-Korea

Dialogen med Nord-Korea er positiv, men det gjenstår å se konkrete resultater, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Hun advarer mot å lette presset. 

Norge og Japan advarer mot å lette presset mot Nord-Korea

Dialogen med Nord-Korea er positiv, men det gjenstår å se konkrete resultater, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Hun advarer mot å lette presset. 

Norge og Japan advarer mot å lette presset mot Nord-Korea

Dialogen med Nord-Korea er positiv, men det gjenstår å se konkrete resultater, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Hun advarer mot å lette presset. 

Japan, Kina og Sør-Korea enige om fredssamarbeid

Japan, Kina og Sør-Korea er enige om å samarbeide for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt.

Andres Iniesta får vanvittig lønn og verdens beste biff

Andre Iniesta som er 33 år gammel ble Barcelonaspiller i 1996,  kjapp hoderegning viser han ble en del av klubben omtrent samtidig som han sluttet med bleier. – For bare noen dager siden tok han et tårevått farvel med Camp Nou.   Nå flytter han til Kobe i Japan, et område som er kjent for verdens beste biff har vist også et fotballag med mye penger.  ESPN melder at Andres Iniesta har inngått en treårig avtale med Vissel Kobe. Les: Barcelona-legenden reiser ikke til Kina Lønna er det ingenting å si på 30 millioner euro, ca 270 millioner kroner i året.  
Les mer om:

Barcelona-legenden reiser ikke til Kina

Barcelona-eventyret er over for spilleren Andres Iniesta. 33-åringen har gledet supporterne og frustrert motstandere gjennom en lang karriere. Det var lenge ventet at han skulle til den populære ligaen for «fotball-pensjonister», men spanjolen går nye veier. For en måned siden bekreftet den kinesiske klubben Chongqing at de hadde overtalt Iniesta til å spille for seg. På mandag måtte klubben ut med pressemeldingensom avkreftet at spanjolen kommer til klubben. Ifølge Cadena Ser har dette åpnet opp for at japanske Vissel Kobe signerer en treårs-avtale med Barcelona-legenden.

Evry satser videre på AI

Har inngått teknologipartnerskap med asiatisk AI-selskap. Skal bruke løsninger fra Japan, Singapore, Dubai og Pakistan hos nordiske kunder.

Forent Korea tapte VM-semifinalen

Et forent Korea var sjanseløst mot Japan i kvinnenes semifinale i lag-VM i bordtennis og tapte 0-3, men fredsbudskapet var viktigere enn det sportslige.
Les mer om:

Tysk planløsning - fra Japan

Den nye lastebilen fra Mercedes er resultatet av internasjonalt samarbeid mellom storkonsernet Daimler og Nissan/Renault/Mitsubishi-alliansen.

Ogino Nao (21) er født under en flom av eldre. Nå er det hun som må hjelpe Japan slik at de ikke drukner

Færre barn, flere eldre og dårligere økonomi. Problemer Japan har slitt med lenge, vil snart ramme Norge. Da gjelder det å lære av deres feil.
Les mer om:

- Om ti år er vi fortsatt spillesugne

- Å være artist i Japan er et eventyr, sier Ronny Sætre, klar for tredje turne med Storm Weather Shanty Choir.
Les mer om:

Japan ikke overbevist av Nord-Koreas atomløfte

Japan er avventende etter Nord-Koreas løfte om å stanse atomprøvesprengninger og missiltester. Landet vil fortsette å presse det lukkede regimet.
Les mer om:

Kim: Ikke nødvendig med flere atomprøvesprenginger

Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil stanse landets atomprøvesprenginger og rakett-tester. Positivt, mener USA, Kina og Sør-Korea. Men Japan er ikke overbevist.
Les mer om:

Her er Sykkel-Norge dårligere enn Sverige, Japan, Litauen og Venezuela

– Vi mangler rett og slett ryttertypene som har nivået inne, sier Mads Kaggestad om den påfallende begredelige statistikken i Ardenner-klassikerne.
Les mer om:

Kraftig vulkanutbrudd i Japan

Vulkanen Io har våknet til live i Japan, for første gang på 250 år.
Les mer om: