Nyheter om Japan


Klubb-VM i februar

VM for klubblag skal spelast 3. til 12. februar, opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Der skal meisterligavinner Chelsea representere Europa. Chelsea var sett opp med Premier League-kampar mot Brighton og Arsenal i denne perioden, og desse vil bli sett til datoar enten før eller etter på grunn av turneringa i Dei foreinte arabiske emirata på nyåret. Den engelske serieleiaren møter Copa Libertadores-vinnar Palmeiras frå Brasil i semifinalen.

Flere land stenger grensene

Japan gjeninnfører streng grensekontroll og nekter alle utenlandske tilreisende adgang på grunn av den nye koronavarianten omikron.
Les mer om:

Flere land stenger grensene

Den nye coronavarianten omikron gjør at flere land nå velger å stenge grensene. Nå nekter blant annet Japan alle utenlandske tilreisende adgang.
Les mer om:

Flere land stenger grensene

Japan gjeninnfører streng grensekontroll og nekter alle utenlandske tilreisende adgang på grunn av den nye koronavarianten omikron.
Les mer om:

Prøvekjørt Toyota Yaris Cross: En liten tøffing fra Japan

Mens vi venter på Toyotas elbil, kommer til sommeren, tøffer den japanske giganten seg med en snerten liten suv med tradisjonell Toyota-hybrid-løsning. Den heter Yaris Cross.
Les mer om:

Ikea-minihjem til åtte kroner

Ikea kaster seg på eiendomsmarkedet i Japan, og leier ut ti kvadratmeter store leiligheter til en symbolsk sum.
Les mer om:

Gigantseier for håndballkvinnene

De norske håndballjentene smadret regjerende verdensmester Nederland. Det endte 36–21 i VM-oppkjøringen. Norge gikk fra 7–8 til 14–8 i løpet av ni frenetiske minutter i 1.-omgangen. Det ble så til 19–11 inn mot pause. Det tok ikke lange tiden før ledelsen var oppe i 25–11 i andre omgang. Og siden fortsatte det på samme måte. Norges keeperpar Katrine Lunde og Silje Solberg har hatt en fin høst i henholdsvis Vipers Kristiansand og Györ. Begge er i form og fikk vist det torsdag. – Strålende målvakt i Katrine fra start. Hun tok lurven fra Nederland.

Ny forskning: Delta-varianten kan ha blitt utryddet i Japan

Forskere klør seg i hodet over hvordan det kan ha seg at den svært smittsomme og aggressive Delta-mutasjonen så å si har forsvunnet fra japansk territorium.
Les mer om:

Pop-up-utstilling bidrar til liv : – Det er gøy å trimme den kreative muskelen

Er du rask kan du rekke pop-up-utstillingen til fotograf Bjørn Kjærra og arkitekt Fredrik Bogre i de gamle Japan photo-lokalene i sentrum.
Les mer om:

Kom inn et veldig, veldig høyt bud på Kasper Junker

Da Bodø/Glimts toppscorer valgte japansk fotball, var det flere som fnyste og kalte det dead end street. Etter en sesong i Solens Rike er Junker inne i alt annet enn en blindvei. Junker dro til fra start da han tok på seg Urawa Red Diamonds drakten i april, og fikk i løpet av de første månedene rockestjerne-status hos supporterne. Så kom sensommeren og noen hindringer som har gitt dansken mindre spilletid. Les: Perfekt timing for Coutinho! -Jeg knakk kinnbeinet og fikk et setback, samtidig med at jeg skulle venne meg til den absurde varmen på sensommeren.

Første dag på over ett år uten koronadødsfall i Japan

Søndag var den første dagen på 15 måneder der det ikke ble registrert noen koronarelaterte dødsfall i Japan.
Les mer om:

Martin og Madeleine har virkelig fått merke den nye trenden blant unge: – Det eksploderte før sommeren

På CeWe Japan Photo har de fått merke en ny trend blant de unge. Nå er nemlig iphonekameraet byttet ut med analoge kameraer funnet på loftet eller kjøpt på finn.
Les mer om:

Hos Martin og Madeleine rives de populære trendvarene ut av hyllene: – Det eksploderte før sommeren

På CeWe Japan Photoo har de fått merke en ny trend blant de unge. Nå er nemlig iphonekameraet byttet ut med analoge kameraer funnet på loftet eller kjøpt på finn.
Les mer om:

Norge ble dagens Glasgow-fossil

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje.
Les mer om:

Norge ble dagens Glasgow-fossil

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje.
Les mer om:

Norge fikk verstingpris

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje.
Les mer om:

Minst 17 skadet etter kniv- og brannangrep på tog: Her flykter de fra flammene

En mann gikk til angrep med kniv, og satte fyr på togvogna i Japan søndag ettermiddag.
Les mer om:

Valget i gang i Japan

Valglokalene åpnet i Japan søndag morgen for valg på ny nasjonalforsamling, der regjeringspartiet ventes å tape mandater.
Les mer om:

Michael Laudrup fristet til retur etter tre år i skyggenes dal

Det danske fotballikonet Michael Laudrup var en fantastisk spiller, så langt har ikke 57 åringen vist at han er like fantastisk som trener. – Tre år uten trenerjobb synes å være nok for i et intervju med Jyllands-Posten har han annonsert det frister med en retur til trenergjerningen. Michael Laudrup sin siste trenerjobb var for Al-Rayyan SC fra 2016 til 2018. Jobben var hans andre i Qatar etter tidligere å ha trent Lekhwiya. – I tillegg til de to klubbene i Qatar og Swansea har han hatt ansvaret for Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca.

Russiske og kinesiske krigsskip omkranset Japans største øy

Totalt 10 russiske og kinesiske krigsskip har gått i sirkel rundt Japans hovedøy Honshu. Landene hevder det vil øke stabiliteten i området, men Japan har valgt å øke beredskapen.
Les mer om:

Bodø/Glimt beviser de ikke trenger Kasper Junker (som tar fullstendig av) eller noen andre stjerner

Bodø/Glimt har med all tydelighet bevist de kan miste eller selge sine aller største stjerner og likevel vinne kamper med et perfekt smurt maskineri. Før årets sesong trodde de fleste eksperter det ville bli vanskelig for de regjerende seriemestre å gjenta sist sesongs suksess i og med at de har mistet mange av sine største stjerner.

Nummer 21 i VM

Turneren Sofus Heggemsnes falt to plasser fra kvalifiseringen og endte som nummer 21 i mangekampfinalen i VM fredag, melder NTB. Heggemsnes ble den tredje norske utøveren til å ta seg til en VM-finale i turn da han kvalifiserte seg som nummer 19 med poengsummen 80,498. I finalen endte han med 79,299 poeng. Den beste øvelsen hans var bøylehest, der han ble nummer ti. Kineseren Boheng Zhang vant foran Daiki Hashimoto fra Japan og Illja Kovtun fra Ukraina.
Les mer om:

Lekkasje: Rike land forsøker å tone ned klimatrusselen

Saudi-Arabia, Japan og Australia er blant landene som har bedt FN tone ned behovet for en rask utfasing av fossile energikilder, viser lekkede dokumenter.

Norsk turner til VM-finale

Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498. Herrenes mangekampfinale er på fredag.
Les mer om:

Svensk sensasjon i turn-VM

For første gang siden 2009 har en kvinne fra Sverige kvalifisert seg til mangekampfinalen i VM i turn. Det skriver Det svenske Gymnastikförbundet. VM-debutanten Jennifer Williams (16) avsluttet med en poengsum på 50,032 og en 22.-plass i kvalifiseringen.