Nyheter om Japan


Den populære veikroa leverte tidenes resultat: – Turistene sa at kroa så ut som et Soria Moria-slott som lyser i mørket

– Vi har veldig mange besøkende fra Asia. Aller flest kommer fra Korea - samt Kina, Japan og Thailand. Deretter kommer Frankrike og Tyskland.

Sør-Korea bryter etterretningsavtale med Japan

Sør-Korea bryter en avtale med Japan om deling av militær etterretning på grunn av en stadig alvorligere konflikt om handel.
Les mer om:

Nyinnkjøpt Real Madrid-spiller sendes rett ut

Det høres i overkant dramatisk ut, men er selvfølgelig en helt naturlig utvikling. I sommer skaffet Real seg det japanske angrepstalentet Takefusa Kubo fra FC Tokyo. Nå skal han ut å «stjæle» spilletid i La Liga. For det første Real gjør,  er å leie 18-åringen ut til nyopprykkede Mallorca.

Bronsemedalje til Tomasgaard

Hermann Thomasgaard held fram den norske medaljefangsten i prøve-OL i segling i Japan. Finaleomgangen vart avlyst grunna lite vind i dag, og dermed vart 3.-plassen frå i går ståande. Jesper Stålheim frå Sverige vann, føre Tom Burton frå Australia.

Japan: – Nord-Korea har miniatyr-atomvåpen

Japan bekrefter tidligere mistanker om at Nord-Korea har klart å miniatyrisere atombomber for å gjøre dem mer portable. 
Les mer om:

Skadene herjer hos håndballjentene: Veronica Kristiansen kan miste VM

Veronica Kristiansens forsøk på å komme tilbake i håndballtrening har ikke vært vellykket. VM i desember kan ryke for nøkkelspilleren. Landslagssjef Thorir Hergeirsson avskriver både Henny Reistad og Kari Aalvik Grimsbø til mesterskapet i Japan.

Vil ha endringer etter norsk skadekrise

Fire profiler er allerede uaktuelle til VM i Japan. Samtidig er flere usikre. Nå tar flere til orde for å redusere kampbelastningen.
Les mer om:

Sølvmedalje i prøve-OL

Helene Næss og Marie Rønningen segla inn til sølvmedalje under prøve-OL i Enoshima i Japan. – Å ta sølv i prøve-OL og vite at vi enno har eit heilt år på å justere oss inn til OL, gir ein veldig god følelse, seier trenar Thomas Guttormsen til Norges seilfobund. Gullet gjekk til laget frå Brasil.

Norsk tredjeplass i Sommer Grand Prix

De norske herrehopperne fikk med seg en tredjeplass fra laghoppingen i polske Zakopane. Japan vant konkurransen foran Polen.
Les mer om:

Norsk tredjeplass i Polen

De norske herrehopperne kom tredjeplass i lagkonkurransen i polske Zakopane. Japan vant konkurransen foran Polen. Søndag er det individuell konkurranse i storbakken i Zakopane.
Les mer om:

Norsk prima donna: Se videoen til Royane ✨

Haters they come… Haters they go! Royane Harkati fra Drammen er brått i selskap med artister som Vince Staples, Christina Aguilera, Lene Alexandra, Madi Banja og Marina & The Diamonds når hun i dag slipper en låt med tittelen «Prima Donna». Hyggelig nok får 730 ha videopremieren – sjekk ut snutten nedenfor en lynrask chat med Royane. Hey Royane! Hva handler «Prima Donna» om?  – «Prima donna» skal være en good feeling-låt som skal være gøyal. En «girls anthem» som skal kunne ta deg med fra Marokko og helt til Japan. Issa vibe. Skjønner!

Carlos Ghosn løslates mot ny kausjon

Den tidligere Nissan-toppen Carlos Ghosn er igjen innvilget kausjon i Japan, der han er anklaget for en rekke økonomiske misligheter.
Les mer om:

Hafsaas topp 15 i VM

Tina Johnsen Hafsaas tok en 13. plass i VM i klatring i Japan. 24-åringen klatret seg opp fra en 21. plass i semifinalen, og sikret set topp 15 plasseringen. Hafsaas er ni ganger nordisk mester, men har lenge slitt med sykdom og skader.
Les mer om:

Børsen i Japan åpnet med nedgang etter fall i USA og Europa

Børsen i Tokyo fulgte fallet på børsene i Europa og USA og falt med nesten 2 prosent da handelen startet der torsdag morgen.
Les mer om:

Tyfon truer seiling i prøve-OL

Enoshima i Japan, der de norske seilerne nå forbereder seg til prøve-OL som starter lørdag 17. august, ligger nå helt i utkanten av den kraftige tyfonen «Krosa». Det norske seilerlandslaget i Enoshima melder at de ennå ikke har fått noen føling med tyfonen «Krosa». Den er nå på vei over Japan og bærer med seg kraftig regn og vind. Forhåpentlig vil seilerne akkurat gå klar av den. Les: Nå kan Rosenborg løsne på livreima igjen Tyfonen er varslet å ta en nordlig bane over vestlige deler av Japan, mens Enoshima, som ligger mer i øst, ser ut til å bli værende i utkanten av tyfonen.

Seilerlandslaget til prøve-OL

17. august starter prøve-OL i seiling i Enoshima i Japan. Det norske landslaget er allerede på plass og skal delta i seks klasser på OL-banen i 2020. I OL og under prøve-OL er det slik at hver nasjon får stille med kun én seiler/ett lag i hver klasse. Ialt vil det delta 46 nasjoner i prøve-OL.

Sør-Korea slår tilbake mot Japan med handelstiltak

Sør-Korea fjerner Japan fra sin liste over handelspartnere som får spesialbehandling, etter at Japan gjorde det samme mot Sør-Korea.
Les mer om:

Japan: Leier bil for alt annet enn å kjøre

Bildeling og korttidsleie av biler tar av på nett. Som elektriske sparkesykler i Oslo. I Tokyo og andre japanske byer er imidlertid ikke transporten viktigst.
Les mer om:

Japansk økonomi vokser raskere

Den økonomiske veksten i Japan vokser raskere enn forventet. Landets BNP vokste med 1,8 prosent fra april til juni.
Les mer om:

VM kan ryke for håndballstjernen Henny Reistad

Vipers-stjernen Henny Reistad har pådratt seg prolaps og kan gå glipp av det kommende verdensmesterskapet i Japan.
Les mer om:

VM kan ryke for håndballstjernen Henny Reistad

Vipers-stjernen Henny Reistad har pådratt seg prolaps og kan gå glipp av det kommende verdensmesterskapet i Japan.
Les mer om:

Kraftig tyfon feide over øyer sør i Japan, på vei mot Kina

Tyfonen Lekima er på vei mot Kina, etter å ha passert Taiwan og Japan torsdag og fredag.
Les mer om:

VM kan ryke for håndballstjerna Henny Reistad

Vipers-stjernen Henny Reistad har pådratt seg prolaps og kan gå glipp av det kommende verdensmesterskapet i Japan.
Les mer om:

Advarsler etter vulkanutbrudd i Japan

En vulkan nær Tokyo har hatt første utbrudd på fire år og spydd ut aske og røyk to kilometer i været torsdag. Myndighetene i Japan ber folk holde seg unna.
Les mer om:

Nå får japanerne dyrke menneskeorganer i dyr

Japan åpner for å bruke stamceller fra mennesker på dyr: – Gjør det mulig å avansere forskningen.
Les mer om: