Nyheter om Jan Tore Sanner


Statsråden skrev Facebook-innlegg mot rasisme – så begynte hetsen

Da kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) tok et oppgjør med de som sprer rasisme, gikk nettrollene amok.
Les mer om:

Det er ikke lov å snu seg bort!

Nei, det er ikke det! Hva handler dette om? Jo, det var en overskrift i forbindelse med da kunnskapsminister Jan Tore Sanner var i Kristiansand.

Nettportalen «Nora» inspirert av Ibsen og «Skam»: Skal forebygge sosial kontroll, lansert på Stovner

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) lanserte nylig en nettportal slik at ungdom kan få hjelp i kampen for frihet og bestemme over eget liv. Nettstedet blir først lansert på Stovner videregående skole, og flere av elevene tror «Nora» vil hjelpe mange unge.
Les mer om:

Fleksibel skolestart vel verdt et forsøk

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) varsler større muligheter til fleksibel skolestart for seksåringer.
Les mer om:

Sanner om «mobbeapp»: – Barn og unge skal ikke utsettes for slikt djevelskap

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) er bekymret for hets av barn og unge på nett, og ber foreldre sørge for at barna deres sletter omstridt app.
Les mer om:

Ny rapport om fravær

Fraværsregelen for elever i videregående skole ble innført i 2016. På de to årene som er gått er fraværet redusert med 20 prosent. Det viser en ny rapport. De med høyest fravær reduserer fraværet sitt mest, skriver kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding. Men rapporten peker på noen utfordringer:Fraværet har altså gått ned. Størst nedgang er det blant de elevene som hadde høyest fravær fra før.
Les mer om:

Sanner på holocaustdagen: Vi må stå på minoritetenes side

– Det er viktig å tenke gjennom hva vi gjør for å stå på minoritetenes side, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner i sin tale på markeringen for holocaustdagen.
Les mer om:

Tidlig hjelp gjør at færre barn faller utenfor

FÆRDER (NRK): – For mange barn får hjelp for sent, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner og lar seg inspirere av Færder kommune som har «knekt koden».
Les mer om:

Statsråden vil lære av Færder kommunes barnehagesuksess

Vestskogen barnehage fikk storfint besøk av kunnskaps- og intergreringsminister Jan Tore Sanner torsdag morgen.
Les mer om:

Høythengende pris til fosenbedrift

Johs J. Syltern AS er kåret til Årets lærebedrift 2018. Øystein Syltern mottok prisen fra utdanningsminister Jan Tore Sanner under et arrangement på Gardermoen i går.

Ønsker å bosette flere flyktninger i Senja-kommunene(pluss)

Senja-ordførerne ber om et møte med integreringsminister Jan Tore Sanner for å bosetting av flyktninger.

Eitt steg nærare realisering

Det er godt nytt for Rogaland fylke og dei vidaregåande skulane i Sauda og på Strand som skal stå for sjølve gjennomføringa av prosjektet. Optimisme Ved Sauda vidaregåande skule er det inspektør Hans Hylen Solberg som har jobba mest med MOR: – Nå tar me det beste frå Utdanning i Ryfylke (UIR) og vidarefører det i samarbeid med Høgskulen i Innlandet. Høgskulen skal ha forskardelen av dette nasjonale prosjektet, som andre kommunar kan gjera seg nytte av i framtida. Vegen har vore lang, men nå har me tru på eit positiv svar frå departementet på nyåret.

Jan Tore Sanner roser Bergelandsmodellen

OSLO: Kunnskapsminister Jan Tore Sanner skryter av Bergelandsmodellen og oppfordrer flere skoler til å tenke nytt.
Les mer om:

Kilder til VG: Høyre kuttet HRS-støtten uten å spørre Frp

Uten å spørre Frp-leder og finansminister Siv Jensen strøk kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) en halv million i støtte til Human Rights Service.

Sanner: HRS får likevel ikke tilbake støtten i statsbudsjettet

Kuttet i statsstøtten til Human Rights Service blir likevel ikke reversert i arbeidet med statsbudsjettet, ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).
Les mer om:

Faktisk.no: Nei, det er ikke blitt 2048 flere lærere til de yngste barna under den borgerlige regjeringen

Det er helt feil at det er blitt 2048 flere lærere til de yngste barna under den borgerlige regjeringen, slik Høyre hevder på Facebook. Ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) er de yngste barna i skolen definert som elever i første til fjerde klasse.

Minister feiret jubilanten med de yngste

Åpen dag på Unis ga både statsråd Jan Tore Sanner (H) og barn anledning til å få se og vite litt mer om hva forskerne gjør i det daglige.
Les mer om:

Muntlig spørsmål til kunnskaps- og integreringsministeren

Marit Knutsdatter Strand (Sp) stilte onsdag Senterpartiets andre muntlige hovedspørsmål, som gikk til kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).
Les mer om:

De viktigste sakene i spørretimen 24. oktober

I onsdagens muntlige spørretime gikk flere av stortingsrepresentantene i strupen på kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Les mer om:

Trine Skei Grande møter i spørretimen

Statsrådene Trine Skei Grande, Jan Tore Sanner og Harald T. Nesvik møter til den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag. 

Ap-duo: Sanner saboterer daglig trimtime på skolen

Ap mener regjeringen og skolestatsråd Jan Tore Sanner (H) driver med sabotasje ved å fraråde 60 minutter med daglig fysisk aktivitet i skolen. Stortinget har vedtatt at regjeringen skal legge frem en sak om hvordan en slik trimtime skal innføres.

Sanner: Kultur ingen unnskyldning for å holde barn vekk fra skolen

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) misliker at Oslo-politiet har henlagt saker der foreldre er anmeldt fordi barna ikke møter på skolen.
Les mer om:

Norsk skole på OECD-toppen i kjønnsforskjeller

Kjønnsforskjellene i mestring av skolen er større i Norge enn i de fleste andre land, viser en ny rapport fra OECD. Lite er gjort for å løfte guttene, konstaterer skolestatsråd Jan Tore Sanner (H) og utvalgsleder Camilla Stoltenberg.
Les mer om:

Amundsen ut mot egen regjering: – Jan Tore Sanner har de siste dagene kostet Frp både medlemmer og velgere

Forslag til kutt i støtten til Human Right Service får det til å koke i stortingsgruppa til Frp. Forklaringen fra regjeringen gjør det ikke bedre.

Hummer, drager og Sanner(pluss)

Jan Tore Sanner merket at han befant seg i Kyst-Norge da han besøkte Barnas Hus i Molde, med satsinger på bedre barnehager.
Les mer om: