Nyheter om Jan Bøhler


Ga alt på hjemmebane

Det var ingen tvil om hvor Jan Bøhler ville holde plateslipp med sitt nye album «Enkel type». Det måtte bli på hjemmebane.
Les mer om:

Enkel type ute med plate i dag - se videoen her!

Stortingspolitiker Jan Bøhler har lenge vist at musikk ligger hans hjerte nær, men i dag, fredag, debuterer han med albumet «Enkel type». Alt fra østkantspråket og livet i Groruddalen til trening og mødre i syngende form.
Les mer om:

Voldsbølge i byen: Foreslår «blind vold»-prosjekt

Jan Bøhler er oppgitt over voldsepisodene over hele byen. Han foreslår fem tiltak mot vold og undomskriminalitet.
Les mer om:

Ap-Bøhler om voldshelgen: – En terror mot bymiljøet vårt

Flere tilfeller av grov og blind vold i Oslo, skaper bekymring. Ap-politiker Jan Bøhler kaller utviklingen for terror mot bymiljøet, som uten forvarsel kan ramme hvem som helst.

Justisminister Kallmyr lover grep: - Må sende et klart signal til brannstifterne

Politiet mistenker at høstens bilbranner i Groruddalen er påsatt, og nå sier justisminister Jøran Kallmyr at man må sende et klart signal til brannstifterne. Jan Bøhler mener høyere prioritering er veien å gå.

Bør «groruddalsk» være en egen dialekt?: Synger om Groruddals-språket

Jan Bøhler mener østkant-dialekta bør sidestilles med andre dialekter i Norge istedenfor å avfeies som en «arbeiderklasse»-sosiolekt. Derfor handler den første singelen på hans nye plate om akkurat det.
Les mer om:

Hyller østkantspråket i ny låt

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) gir ut album i sjangeren «rock-reggae-ballade», og førstesingelen er en hyllest til språket på Oslo øst.
Les mer om:

Starter Natteravn-gruppe: Går for tryggere kvelder på Kalbakken

Tidligere i år skrev vi i Akers Avis Groruddalen om vold og utrygghet på Kalbakken, som fikk Jan Bøhler til å ta initiativ til et møte mellom bydel, befolkning og politiet. Nå har det gått et halvt år, og det var duket for et nytt møte om situasjonen.

Kristiansund er i leiinga

Jan Bøhler (Ap) mener politiet i hovedstaden bør utstyres med kroppskamera, og tror det ville ha gitt et bedre bilde av hva som faktisk skjedde på Bogerud tidligere denne uka.

Mener politiet må få kroppskamera

Jan Bøhler (Ap) mener politiet i hovedstaden bør utstyres med kroppskamera, og tror det ville ha gitt et bedre bilde av hva som faktisk skjedde på Bogerud tidligere denne uka.

Reagerer kraftig på at terrortiltalt (46) fikk norsk statsborgerskap

– Slike saker kan være veldig urovekkende for oss som skal sikre Norge mot terror, sier Jan Bøhler (Ap) til TV 2.

Høyre først ut med å adoptere tre i eplehagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er første gang jeg er med på å plante et epletre, og jeg er veldig gald for at det er ungdommene på Stovner og Líf Laga som har dratt i gang et så bra prosjekt som dette, sier Høyres ordførerkandidat i Oslo, Saida Begum.Hun ser på prosjektet «Epleheltene» som en fin måte å samles på og møte andre på tvers. Hun trekker spesielt fram det at frivillighet og miljø står i fokus.

Vold og utrygghet på Kalbakken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over tid har det skjedd noe med Kalbakken senter. Grupper av ungdom med truende oppførsel og flere stygge voldshendelser har ført til at mange i lokalbefolkningen nærmest kikker rundt hjørnet før de går til sentret.

«Kongen av Groruddalen» om utviklingen på Romerike: – Det bekymrer meg at trenden i noen miljøer er å ha gangsterforbilder

Stortingsrepresentanten Jan Bøhler skal dele fra sine erfaringer fra østkant-Oslo under kveldens 1. mai-arrangement på Jessheim.
Les mer om:

Gjør det vanskeligere for «bolighaiene»: I ferd med å vinne kampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har fått gjennomslag på to av tre punkter, så alt arbeidet har definitivt gitt resultater, sier en strålende fornøyd Jan Bøhler. - I bunn og grunn er dette absolutt en seier - en to-tredjedels seier ihvertfall. For å forstå akkurat hva man har vunnet, må vi en titt tilbake helt til 2014, da problemet ble satt på dagsorden. Bakgrunnen var at sameier på Vestli, Vestli Vel kom til Bøhler med bekymringer om hyblifiseringen.

Groruddalstinget om kampen mot gangster-rekruttering: Ingen klarer jobben alene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette kan bli det viktigste møtet vi har hatt. For bare noen få timer siden var det slåsskamp med våpen på Lindeberg. Dette skjer nå og da må vi ta tak i det nå. Slik åpnet Jan Bøhler Groruddalstinget om hvordan man skal hindre rekrutteringen av barn og unge til rus og kriminelle miljøer.

Overgrepstipsene: Mener statsrådsskiftene forsinker etterforskning

De mange skiftene av justisministre forsinker bekjempelsen av kriminalitet, mener Jan Bøhler (Ap).
Les mer om:

Slik vil de stanse rekrutteringen av unge til rus og krim: Forebygging, forbilder og grensesetting

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi tar for oss barn og unge i Groruddalen som er i risikosonen. Akkurat nå er den største bekymringen rettet mot kriminalitet, og unge som blir rekruttert inn, havner i feil miljø og får ødelagt livene sine, sier Jan Bøhler, leder av Groruddalstinget og medlem i justiskomiteen. Groruddalstinget inviterer til folkemøtet «Stopp rekrutteringen av unge til rus og kriminalitet i Groruddalen» i dag, torsdag 11.

Bøhler vil forby salg av sim-kort uten ID-sjekk

Arbeiderpartiets Jan Bøhler vil at det skal bli ulovlig å selge sim-kort uten at kjøperens identitet blir «sjekket og registrert på en grundig måte».
Les mer om:

Bøhler tror bosettingspause i Oslo ikke vil hjelpe nok

Ap-politiker Jan Bøhler støtter en bosettingspause i Oslo øst, men tror ikke det vil monne så lenge innvandrere fra distriktene fortsetter å flytte til byen.

Bøhler ber Wara se på lovverket: – Det holder ikke!

Jan Bøhler (Ap) mener justisministeren må se på lovverket for å sikre at domfelte gjengkriminelle ikke er på frifot fordi de har anket eller venter på soningsplass.
Les mer om:

Frp snur: Vil innføre forbud mot machete

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) ber justisminister Tor Mikkel Wara vise handlekraft og innføre macheteforbud. Ap-politiker Jan Bøhler er glad for partiets helomvending.
Les mer om:

Arbeiderpartiet ønsker svar om kryptovaluta i spørretimen

Jan Bøhler (A) ønsker svar på hvordan regjeringen vil hindre at kryptovalutaen Monero brukes til å skjule kriminalitet i onsdagens spørretime.

- Uakseptabelt å angripe politiet

Jan Bøhler (Ap) mener det må reageres kraftig når ungdom angriper politiet. Han mener et angrep mot politiet er et angrep mot hele samfunnet.

Ekstreme frafallstall i deler av Groruddalen: Jan Bøhler roper varsko

Stortingsrepresentant Jan Bøhler roper nå varsko så høyt han kan, etter at tallene for skole-dropouts fordelt på delbydeler ble gjort kjent.
Les mer om: