Nyheter om Jan Bøhler


Tror ikke politiet på Romerike har nok ressurser til å stoppe gjengene: – Det rekrutteres unge i hopetall

Politiet ser en klar økning i gjengrelatert kriminalitet. Stortingspolitiker Jan Bøhler (Ap) tror miljøene føler de kan operere mer i ro på Romerike og frykter at det ikke er nok ressurser til å stoppe dem.

Raja roses for ny krisepakke: Gir én milliard til idrett og frivillighet

KULTURDEPARTEMENTET (VG) Kulturminister Abid Raja (V) lytter til ønskene fra idretten, og legger én milliard kroner på bordet i kompensasjon for blant annet tapt kiosksalg og parkeringsinntekter. Nå vanker det ros fra tidligere kritiker Jan Bøhler (Ap).

Bøhler varsler krise: Krever Raja-svar om coronapakke

Stortingsrepresentant og Grorud-ildsjel Jan Bøhler (Ap) er dypt bekymret for konsekvensen av coronakrisen for norske breddeidrett, dersom ikke støtten fra myndighetene endres i fremtiden.
Les mer om:

Bøhler vil ha straffeparagraf mot æresvold

Straffeloven inneholder ingen hjemmel som øker straffen for æresmotivert vold. Jan Bøhler i Ap mener det er på høy tid at slik vold gjøres straffeskjerpende.
Les mer om:

Kommentar: Jan Bøhler: Stengte ungdomstilbud kan gi uro og smittespredning

Når alle fritidsklubber, idrettslag, biblioteker og andre aktiviteter er lukket, blir det fort til at flere unge samles ute. Allerede etter den førs...

Krevde svar om hyblifisering av småhusområder fra statsråd Astrup

Sist onsdag tok Jan Bøhler (Ap) til talerstolen i Stortingets spørretime, for å høre hva kommunalminister Nikolai Astrup (H) hadde å si om problemene knyttet til hyblifisering av eneboliger og villaer i Groruddalen.

Villaer kjøpes opp og bygges om til hybler - frykter forslumming av boligområdet

De siste par årene har flere eneboliger på gamle Furuset blitt gjort om til utleieboliger - en ny form av fenomenet som kalles «hyblifisering». Furuset Vel frykter hva dette kan bety for nærmiljøet og får støtte av stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap).
Les mer om:

Bøhler vil ha strengere straffer for «æresvold»

I 2017 døde Mohammed Altai (16) etter å ha blitt utsatt for vold i skolegården. Nå vil Arbeiderpartiets Jan Bøhler foreslå strengere straffer for det han kaller «æresvold».

Bøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) mener det må innføres en egen lovhjemmel i straffeloven som skjerper straffene for æresmotivert vold.
Les mer om:

Krever tall på æresvold

ÆRE: Jan Bøhler kritiserer politiet for manglende etterforskning av æresvold. Han etterlyser sikre tall over æresrelaterte straffesaker.

Jan Bøhler (Ap) krever endring etter fyrverkerikaos: – Helt hinsides

Hestene på Øvre Fossum gård i Oslo plages av ungdommer som skremmer dem med fyrverkeri. Nå krever Jan Bøhler (Ap) strengere restriksjoner.

Frykter farlig fyrverkeri kommer fra kriminelle ungdomsmiljø

Allerede dagen før nyttårsaften fikk politiet flere titall meldinger om ungdom som sendte fyrverkeri i retning personer, på offentlige transportmidler og mot dyr. Nå må noe skje, mener Jan Bøhler (Ap).

Jan Bøhler synger jula inn

Jan Bøhler følger opp det ferske debutalbumet «Enkel type» med julesingelen «Joda jula!». Den slippes i dag, fredag.
Les mer om:

Frp fremmer fem forslag for å unngå Malmø-tilstander

Frp-leder og finansminister Siv Jensen og justisminister Jøran Kallmyr (Frp) fremmer fem forslag til egen regjering, for å hindre Malmø-tilstander i Norge. De foreslo det samme i fjor, ifølge Aps Jan Bøhler.

Ga alt på hjemmebane

Det var ingen tvil om hvor Jan Bøhler ville holde plateslipp med sitt nye album «Enkel type». Det måtte bli på hjemmebane.
Les mer om:

Enkel type ute med plate i dag - se videoen her!

Stortingspolitiker Jan Bøhler har lenge vist at musikk ligger hans hjerte nær, men i dag, fredag, debuterer han med albumet «Enkel type». Alt fra østkantspråket og livet i Groruddalen til trening og mødre i syngende form.
Les mer om:

Voldsbølge i byen: Foreslår «blind vold»-prosjekt

Jan Bøhler er oppgitt over voldsepisodene over hele byen. Han foreslår fem tiltak mot vold og undomskriminalitet.
Les mer om:

Ap-Bøhler om voldshelgen: – En terror mot bymiljøet vårt

Flere tilfeller av grov og blind vold i Oslo, skaper bekymring. Ap-politiker Jan Bøhler kaller utviklingen for terror mot bymiljøet, som uten forvarsel kan ramme hvem som helst.

Justisminister Kallmyr lover grep: - Må sende et klart signal til brannstifterne

Politiet mistenker at høstens bilbranner i Groruddalen er påsatt, og nå sier justisminister Jøran Kallmyr at man må sende et klart signal til brannstifterne. Jan Bøhler mener høyere prioritering er veien å gå.

Bør «groruddalsk» være en egen dialekt?: Synger om Groruddals-språket

Jan Bøhler mener østkant-dialekta bør sidestilles med andre dialekter i Norge istedenfor å avfeies som en «arbeiderklasse»-sosiolekt. Derfor handler den første singelen på hans nye plate om akkurat det.
Les mer om:

Hyller østkantspråket i ny låt

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) gir ut album i sjangeren «rock-reggae-ballade», og førstesingelen er en hyllest til språket på Oslo øst.
Les mer om:

Starter Natteravn-gruppe: Går for tryggere kvelder på Kalbakken

Tidligere i år skrev vi i Akers Avis Groruddalen om vold og utrygghet på Kalbakken, som fikk Jan Bøhler til å ta initiativ til et møte mellom bydel, befolkning og politiet. Nå har det gått et halvt år, og det var duket for et nytt møte om situasjonen.

Kristiansund er i leiinga

Jan Bøhler (Ap) mener politiet i hovedstaden bør utstyres med kroppskamera, og tror det ville ha gitt et bedre bilde av hva som faktisk skjedde på Bogerud tidligere denne uka.

Mener politiet må få kroppskamera

Jan Bøhler (Ap) mener politiet i hovedstaden bør utstyres med kroppskamera, og tror det ville ha gitt et bedre bilde av hva som faktisk skjedde på Bogerud tidligere denne uka.

Reagerer kraftig på at terrortiltalt (46) fikk norsk statsborgerskap

– Slike saker kan være veldig urovekkende for oss som skal sikre Norge mot terror, sier Jan Bøhler (Ap) til TV 2.