Nyheter om Jæren


Super dag blant hestene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var fjerde gang Alna Ridesenter, i samarbeid med Østmarkas Rytterklubb og Norges Rytterforbund kunne ønske velkommen til hestefestivalen.

De låner bort huset i hele juli – gratis

JÆREN: – Jeg synes egentlig det er trist at dette er en nyhetssak, sier Elisabeth Haarr. Hun og ektemannen Anders Gjetmundsen låner bort huset sitt i Klepp i hele juli – helt gratis.
Les mer om:

Faren til tiltalte (18) tørket blod av hammeren og kastet genser – risikerer fengsel

JÆREN TINGRETT (TV 2): Torsdag startet rettsaken mot faren til 18-åringen som er tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i fjor. Faren nekter for bevisst å ha motarbeidet politiet.

Enkelt videre på Jæren

Mange av FKHs eliteseriekolleger snublet ut av cupen onsdag kveld, men FKH hadde få problemer med å banke Bryne.
Les mer om:

DIREKTE: Kan Bryne sørge for en cupbombe på Jæren?

Følg Bryne - FK Haugesund fra kl. 19 og chat med vår reporter.
Les mer om:

DIREKTE: Kan Bryne sørge for en cupbombe på Jæren?

Følg Bryne - FK Haugesund fra kl. 19 og chat med vår reporter.
Les mer om:

Retten avviste strakstiltak for å hindre at nye husdyr blir drept av tog på Jæren

Ikke vårt ansvar, sa Bane Nor da kua til Lars Madland ble påkjørt av toget. Nå har Jæren tingrett kommet med sin kjennelse, men uten å ta stilling til hvem som har ansvar for folk og fe langs Jærbanen.
Les mer om:

Bomringen er død, men Jærens viktigste vei bygges i biter - uten plan

I stedet for å bli betalt med bompenger, blir sentrale deler av det mest prioriterte prosjektet for den torpederte bomringen på Jæren nå realisert «gratis».
Les mer om:

Lover drømmeweekend for to syklister i Egersund

Hvis alle verver en venn, blir vi 8000 neste år. Den som verver flest, får en drømmeweekend for to i Egersund, lover Leif Erik Egaas. Siri Ommedal i Nordsjørittet smiler om kapp med sola mens syklistene strømmer mot Jæren.
Les mer om:

Sunniva (18) gir livsgnist til de eldre

JÆREN: 18 år gamle Sunniva Muren fra Klepp satset på de eldre, da hun i fjor stiftet ungdomsbedrift sammen med to klassevenninner. Søndag trekkes Muren fram som innovativ leder under TEDx-konferansen i Stavanger.
Les mer om:

Søstre fra Brasil:- Dypt rørte over mottakelsen på Jæren

De brasilianske søstrene Claudia og Barbra Heller trodde ikke på historien som Tone Aarestad skrev om i en epost. Nå er de takknemlige for at hun ikke ga seg. Torsdag hedret de grandonkelen med minnestein på Ogna.
Les mer om:

Her feirer en jærsk merkevare seg selv og ser mot India og Australia

Kubota corp, som er børsnotert i Japan med over 31.000 ansatt, bladde i januar i fjor opp 400 millioner for å bli på Jæren. Onsdag kom den japanske toppledelsen for å markere at ploger for verdensmarkedet skal lages på Øksnevad i «100 nye år».
Les mer om:

Nå inntar «Nok er nok»-generalen Jan Ove Fredrikstad: – Merker en økende motstand mot bomring i byen

Bompengemotstander Kirsti Nelvik har fått lov av virksomhetsleder Frode Samuelsen til å holde appell under protesttoget lørdag, ved den røde sofaen i gågaten. Jan Ove Sikveland, nei-general fra Jæren, holder appellen.

Varhaug-saken: Drapstiltaltes far nekter straffskyld for å ha motarbeidet politiet

Kort tid før dommen i Varhaug-saken blir forkynt, må drapstiltaltes far møte i Jæren tingrett. Han er tiltalt for å ha forsøkte å unndra bevis i drapssaken.
Les mer om:

Trillebår-eventyr over etter 78 år

Trillebår-selskapet Trallnor på Jæren er konkurs. Et norsk industrieventyr er over på grunn av et ubetalt momskrav.
Les mer om:

Se, verdens raskeste individ er tilbake i bylivet på Bryne

En ung vandrefalk har igjen valgt fylkets høyeste hus som sin nye klippe over Jæren. Den følger nå all trafikk til kaffimaskinen i 13. etasje, der også fotballagent Alf-Inge Håland har kontor.
Les mer om:

De tar Frøylandsvatnet rundt inn i valgkampen i Time

Da sjøormen buktet seg opp og laget en bro, ble det enda flere turgåere i det mest brukte turområdet inne på Jæren. Nå vil Times største parti ha en fortsettelse av suksessen.
Les mer om:

Dette blir basen for det nye politihuset på Jæren

Bryne vant kampen om den nye politistasjonen på Jæren.
Les mer om:

Aktor ber om 12 års forvaring for Varhaug-tiltalt

JÆREN TINGRETT (VG) Under sin prosedyre tirsdag var aktor Nina Grande tydelig på at hun mener tiltalte drepte Sunniva Ødegård (13) i juli i fjor med hensikt og at det er fare for gjentagelse.
Les mer om:

Ber om 12 års forvaring for den tiltalte 18-åringen

JÆREN TINGRETT (TV 2): På rettens siste dag la statsadvokat Nina Grande ned påstand om 12 års forvaring for 18-åringen som står tiltalt for drapet på Sunniva Ødegård (13).
Les mer om:

Direkte: Dag 9 i retten etter Varhaug-drapet

Dag 9 i retten etter Varhaug-drapet skal aktor, bistandsadvokat og forsvarer ha sine avslutningsprosedyrer. Aftenbladet rapporterer direkte fra Jæren tingrett.
Les mer om:

Direkte: Dag 9 i retten etter Varhaug-drapet: Aktor krever forvaring i Varhaug-saken

Dag 9 i retten etter Varhaug-drapet skal aktor, bistandsadvokat og forsvarer ha sine avslutningsprosedyrer. Aftenbladet rapporterer direkte fra Jæren tingrett.
Les mer om:

Varhaug-sakkyndige: Mener tiltalte hadde en rusutløst psykose

JÆREN TINGRETT (VG) De Varhaug-sakkyndige, Tor Ketil Larsen og Dan Tungland, mener den tiltalte 18-åringen var tilregnelig under drapet.
Les mer om:

Førsteslåtten på Jæren: – Billigere og mer miljøvennlig med plastpølse enn traktoregg

HÅ: Tre dager tok det å klippe, hvile og pakke førsteslåtten på 700 tonn gress i fire plastpølser på Haarr gård. Billigere, raskere og mer miljøvennlig enn traktoregg, sier bonde Lauritz Haarr.
Les mer om:

Leder: Et angrep på demokratiet

Ordføreren i Klepp kommune har rystet Norge. Ane Mari Braut Nese (H) har nemlig fortalt hva hun og familien har blitt utsatt for i forbindelse med den store bompengediskusjonen på Jæren.
Les mer om: