Nyheter om Jæren


Nærbø knuste Runar

Nærbø vant 33-25 hjemme mot Runar Sandefjord i eliteserien i håndball. Laget fra Jæren ledet 17-12 til pause og fortsatte målfesten i etter hvilen. Andreas Haugseng scoret 6 mål på 8 skudd. Med seieren rykket laget opp på sjetteplass på tabellen.

Veien til Ullevaal

Stjernetreffet til Thore Pedersen i Mjøndalen. Straffesparket til Niklas Sandberg i Skien. Folkefest på Åkra. Kanonstart på Jæren. Og ekstraomganger mot Strømmen. Vi tar gjerne noen stopp på veien mot Ullevaal.

Nye tømmedager for søppel på Jæren

Fra 1. januar 2020 blir det nye rutiner for henting av avfall fra privatadresser i Time, Klepp og Hå. Dette betyr blant annet at mange vil få søppelet hentet andre dager enn tidligere.
Les mer om:

Drapsmann anker dom på 16 års fengsel

28-åringen som i november ble dømt for Austrått-drapet, mener at straffen fra Jæren tingrett er for streng.
Les mer om:

Jæren har pølsetradisjoner lange som tarmer

Det bygges i dag flere operahus enn pølsebuer. Derfor er den nye pølsebua på Klepp en sensasjon.
Les mer om:

Endelig er familien Larsen hjemme igjen etter skrekkbrannen

JÆREN: 16 måneder med livet på vent er over. Grethe, Bengt, Kariann, Nicolay og Maren er hjemme igjen. Men de som satte fyr på hjemmet deres har gått fri.
Les mer om:

Her er vinnerne av Aftenbladets tegnekonkurranse

JÆREN: I konkurranse med rundt 12.000 andre innsendte bidrag var 25 førsteklassinger ved Engelsvoll skule i Klepp aller best til å formidle sine håp.
Les mer om:

Denne tyske familien kjemper nå for verdiene til en bygd på Jæren

De ville bo i Norge, kom tilfeldigvis til Mossige, langt ute på landet i Time, og fant akkurat det de lette etter. Men nå er det opprør i bygda.
Les mer om:

Ankesaken etter Varhaug-drapet direkte

I Jæren tingrett ble tiltalte dømt til elleve års forvaring.
Les mer om:

Løysinga på refleksmysteriet låg på Sotra

Her er luringen i Sogn som stod bak den mystiske, hyggelege pakken Ingvild Berge på Jæren fekk frå Vest politidistrikt. Dei to kjenner til kvarandre frå oppveksten.

Politioverbetjenten frå Sogn stod bak «refleksmysterie»

Då Ingvild Berge på Jæren fekk ein hyggeleg, anonym pakke frå Vest politidistrikt, sette politiet i gang detektivarbeid. «Syndaren» som melde seg var politioverbetjent Christian Algrøy-Vegheim i Sogn.

TS-sjefen er lei av å vente og lanserer ny vei for Jæren

– Vi har ventet i ti år. Vi kan ikke vente i ti nye år, forklarer Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin, om bakgrunnen for det som nå kan bli et omfattende privat/offentlig samarbeid om veisystemet i grenselandet mellom Time, Klepp og Sandnes.

Bjørnar Holmvik setter punktum og går rett på trenerjobb

Sandnes Ulf sin nye trener Steffen Landro rekker bare å så vidt å hei til en veteran Bjørnar Holmvik. Den 24 år gamle forsvarsspilleren legger fotballskoene på hylla og går rett igang med sin trenerkarrière som a-lagtrener for sin gamle klubb Vidar.   «Det er med stor glede vi kan meddele at Bjørnar er tilbake på seniornivå i Vidar.

Tysk avis: Haaland kan «kuppes» for 300 mill. kroner

Knapt en storklubb er utelatt fra ryktespekulasjonene rundt 19 år gamle Erling Braut Haaland fra Jæren. Normalt ville etterspørselen medført en markant høyere prislapp, men Sport Bild mener den allerede er satt.
Les mer om:

Fire måneder etter veiåpningen: Her er fire felt, og nesten ikke trafikk

Du slipper kø på regionens nyeste vei, Tverrforbindelsen. Den ble heller ikke noen ny hovedvei mellom Sandnes og Jæren, viser Aftenbladets turer i morgenrushet, fire måneder etter åpningen. Vi har også målt kjøretiden på ny og gammel vei. Forskjellen var mandag 34 sekunder.
Les mer om:

Tre forklaringer om mannen som la seg oppå panseret til en bil – og ble der

En 29 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt til å tåle tap av førerretten for en periode på to år. Hvorfor en annen mann la seg på panseret hans forsto han imidlertid ikke.
Les mer om:

Driv Joker Jelsa på dugnad

Dei har eit stort hjarte for bygda dei har flytta til og vil ikkje tenkja på korleis Jelsa ville vore utan butikk. Nå har dei drifta butikken i snart seks år, og denne månaden inviterte dei kundane inn i nyvølt butikk. Humørfylt gjeng Gamle kjølesystem blei kostbare i drift, og dei såg seg etter kvart nøydde til å investera i nye kjølarar og nytt fryseanlegg.

28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin

En 28 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt for å ha drept faren sin med et brannslokningsapparat lille julaften i fjor.
Les mer om:

28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin

En 28 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt for å ha drept faren sin med et brannslokningsapparat lille julaften i fjor.
Les mer om:

Uskyldig til det motsatte er bevist?

LEDER: Tre år etter en kvinne fra Jæren ble pågrepet og siktet for narkotikahandel, ble hun frifunnet av Gulating lagmannsrett.

– Fotball og poteter. Da er livet herlig.

Ola Njærheim fra Jæren har fått godt betalt for å selge tonnevis med poteter i Haugesund. Fredag toppet det seg med to billetter til cupfinalen. Etter å ha annonsert offentlig at han ikke liker Viking.

Enda en satsing: Jæren vil bli regionens senter for bobiler

En måned etter byggestart på Bryne for en av tidenes største bobilsatsinger her i landet, åpnes et like stort anlegg på Nærbø.
Les mer om:

Resultat-hopp for Jæren Sparebank

Jæren Sparebank økte resultat før skatt i årets ni første måneder med 18,2 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Tapene holder seg på et lavt nivå, går det frem av en børsmelding fra banken.
Les mer om:

Braut Haaland overgår Ødegaard: – Første gang vi har gjort dette

Målmaskinen fra Jæren regnes som tidenes mest verdifulle norske spiller av anerkjent nettsted.
Les mer om:

Slik blir Vikings cupfinaleoppladning: Får spesialtilpasset Ullevaal-bane på Jæren

Viking flytter ut av Jåttåvågen og endrer på treningstidspunktet de siste ukene før cupfinalen.
Les mer om: