Nyheter om Italia


Sykepleiere i Italia tatt for å gi koronabevis uten å sette vaksiner

Italiensk politi har pågrepet to sykepleiere på Sicilia, mistenkt for å ha gitt ut bevis på koronavaksinering uten å ha satt vaksiner.
Les mer om:

Tusenvis deltok i koronaprotest i Roma

Flere tusen personer deltok i en demonstrasjon i Roma mot de innstrammede koronatiltakene i Italia lørdag.
Les mer om:

Dybala i samtaler som kan skape fotballjordskjelv hos Juventus

Denne uken skulle Juventus og Max Allegri vise hele Italia at plasseringen på sesongens Serie A tabell utenfor topp-fire er midlertidig. Supercoppa-finalen mot Inter Milan skulle vinnes og Juves kollektive selvtillit skulle økes. Det endte med et bittert 2-1 tap på San Siro, med scoring av Alexis Sanchez på overtid med kampens siste spark på ballen etter 121 minutter.

Nå er det Dennis Johnsens tur til å spille med Manchester United-legende

Du trenger ikke å like typen Nani for å være enig i at han er en rasende god angrepsspiller. Luis Carlos Almeida da Cunha ble hentet til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en favoritt hos supporterne. Portugiseren var rask, teknisk, illsint og hatet å tape. Med 230 kamper i United-drakt og 41 scoringer og 73 assists, skrev venstrevingen seg inn i historien på Old Trafford og legendestatus. Nå er det Dennis Johnsens tur til å spille sammen med Nani.

Den levende legenden Nani er tilbake i Europa. -Blir lagkamerat med Dennis Johnsen

Jeg skal innrømme at hver eneste gang noen nevner Nani blir jeg nødt til å smile for maken til energibunt skal man lete lenge etter. Etter hans første mål for Manchester United spratt han rundt som om han deltok i turn VM. – Han og Ronaldo konkurrerte om oppmerksomheten ikke bare selve spillet, men også feiringen etterpå. Nani hvis fulle navn er Luís Carlos Almeida da Cunha kom til Manchester United fra Sporting i 2007 og ble raskt en fanfavoritt.

Leonardo Bonucci får en symbolsk straff for angrepet på Inter-direktøren

På onsdag kveld var det tid for supercoppa i Italia. Et oppgjør mellom to mestere fra forrige sesong, en kamp som forutsigbart når kokepunktet før det har gått fem minutter. Når finalen i tillegg avgjøres på 120 minutter +1, da bruser det i blodet hos spillerne på San Siro. Alexis Sanchez ble matchvinner for Inter, og sørget for at Juventus fikk nok en påminnelse på at deres posisjon som den undisputed champion i Italia er tapt.

Ni entreprenører fra Norge, Kina, Korea, Sveits, Spania og Italia vil bygge Rogfast

De ni har søkt om å bli prekvalifisert til den første av tre hovedkontrakter for å bygge E 39 Rogfast.

Phil Foden tok grundig feil av Mario Balotelli

Spilleren med CV´en full av toppklubber har hatt en sterkt dalende kurve. Inter Milan, Manchester City, AC Milan og Liverpool, så avslutning med Brescia, Monza og nå Adana Demirspor. Selv om den italienske landslagstreneren ikke fatter hva som har skjedd med sin tidligere City-stjerne, skal vi ikke glemme at Mario «why always me?» Balotelli har vært en av de mest seriøse fotballspillerne på markedet.

Det hjalp ikke å jekke opp tilbudet på Sven Botman for andre gang heller

Newcastle vurderer om de skal gi et tredje bud på Sven Botman etter at et stort andre bud på spilleren – angivelig verdt 29,2 millioner pund – ble avvist av Lille. Magpies har ikke kastet bort tiden sin på å styrke troppen, med Kieran Trippier allerede om bord. Den svært reelle trusselen om nedrykk overskygger redselen for å eventuelt bryte de økonomiske reglene og utestenges fra Europa. – Det skal shoppes og det skal hoppes hard. Manager Eddie Howes kommer til å få «alt» som trengs for å unngå nedrykk.

Ingebrigtsen månedens utøver i Europa

Jakob Ingebrigtsen er kåret til månedens europeiske friidrettsutøver for desember, da han vant EM i terrengløp. Mellomdistanseløperen hadde et meget sterkt 2021, og han avsluttet det solid med å vinne sitt første gull i seniorklassen i terreng-EM. U23-vinneren på kvinnesiden i samme mesterskap, Nadio Battocletti fra Italia, er kåret til månedens kvinnelige friidrettsutøver. Det er Det europeiske friidrettsforbundet (EA) som deler ut prisene.

En overraskende vending har løst Ferran Torres problemet

Det siste halve året har Samuel Umtiti stått på lista over spillere på vei ut fra Camp Nou. Newcastle United rettet oppmerksomheten mot Barcelona-forsvareren med sikte på å styrke backlinjen og ta lønnsregninga for Barca. På mandag ble det bekreftet at Barcelona har løst det på en overraskende måte, en løsning som sender Ferran Torres til kamparenaen – og Newcastle tomhendt tilbake til balløya. En låneavtale ble diskuterert mellom Barcelona og Newcastle der franskmannen ønsket å returnere til Barcelona etter sesongen.

Her er artistene i Melodi Grand Prix 2022

NRK presenterer nå alle deltagerne som skal forsøke å komme til topps og representere Norge i Eurovision Song Contest i Italia i mai.

Et stort skjær i sjøen for Mauro Icardi

En god stund nå har vi hørt at den argentinske spissen Mauro Icardi er på vei til Juventus og at hans klubb Paris Saint-Germain er villig til å la han gå allerede i vinter. – Det er jo ikke slik at den franske søkkrike klubben mangler angrepsspillere. Lite spilletid og store problemer med kona Wanda Nara som vil tilbake til Italia gjør overgangen til Juventus livsviktig for Icardi. Juventus som er en av de sleipeste aktørene på det overgangsmarkedet vet å utnytte situasjonen og har bare kommet med et forslag på en låneavtale hvor Paris Saint-Germain må bære deler av lønna hans.

Bob Bradley viste David Beckham hvordan jobben kan gjøres så mye, mye bedre

David Beckham har brukt de siste årene på å fortelle verden hvordan verdensstjernene kommer til å renne ned døra hos Inter Miami. Så langt har det blitt en Higuain og Blaise Matuidi. Bob Bradley har nå vist David Beckham at det er mulig å gjøre det så mye, mye bedre. Det er liten tvil om at det er Bob Bradley som fortsatt er helt for Stabæk fansen som skal ha æren over å ha bragt Napoli-stjerne Lorenzo Insigne til Toronto FC.

- Jeg er stolt over dette

TOBLACH/ITALIA: Thomas Ødegaarden (23) fra Bamble og Team XPND Fuel tar stadig nye steg i langløpssirkuset Ski Classics. I motbakkerennet i Italia søndag staket han seg inn til en knallsterk 12. plass.
Les mer om:

Nye svenske seirer i Ski Classics

Svenske Johannes Eklöf og Ida Dahl vant Ski Classics-rennet Prato Piazza Mountain Challenge i Italia søndag. De øvrige pallplassene endte på norske hender.
Les mer om:

Bob Bradley lykkes i å lande Lorenzo Insigne signatur

Det er liten tvil om at det er Bob Bradley som fortsatt er helt for Stabæk fansen som skal ha æren over å ha bragt Napoli-stjerne Lorenzo Insigne til Toronto FC. – Det litt av en prestasjon å hente en spiller som er ettertraktet i alle de store ligaene til MLS og USA. Toronto FC bekrefter i dag avtalen om å signere Lorenzo Insigne på en gratis overgang til sommeren. Les: Goal: Spiller som Jack Grealish!

Thomas Ødegaarden med karrierebeste

TOBLACH/ITALIA: Langrennsløperen Thomas Ødegaarden (23) fra Bamble og Team XPND Fuel imponerte stort under lørdagens verdenscup for langdistanseløperne, Ski Classics, da han staket seg inn til en 17. plass i Italia, bare åtte sekunder bak vinneren.
Les mer om:

Dobbelt svensk - to norske tredjeplasser

Det ble dobbelt svensk på både herrenes og kvinnenes utgave av Ski Classics-rennet Pustertaler skimaraton i Italia. Max Novak var sterkest av alle på herrenes spurt, og vant foran landsmann Oskar Kardin. Stian Hoelgaard ble beste nordmann på tredjeplass. Også i kvinnenes renn ble det dobbelt svensk med seier til sammenlagtleder Britta Johansson Norgren foran Ida Dahl. Astrid Øyre Slind sikret dagens andre norske tredjeplass.
Les mer om:

Goal: Spiller som Jack Grealish! Bold: Er en ny utgave av Mikkel Damsgaard!

Bodø/Glimts nå 17.år gamle vidunderbarn Andreas Schjelderup ville ut i verden og har vært testet mulighetene hos storklubber som Liverpool, Bayern München, Juventus og Tottenham. – Nå er han i den danske Superligaklubben FC Nordsjælland og sparker i gang det som ser ut til å bli en særdeles god karriere. Goal har laget en stor sak om det de omtaler som den nye norske «Wonderkind», de bemerker det er litt merkelig at en spiller som har mulighet til å velge å vrake lander på en klubb i Danmark, riktig nok en av Danmarks beste, men likevel.

Skøyte-EM: Sølv til Norge

Det var ikke bare de norske kvinnene som opplevde medaljejubel på EM i lagsrpint. Også de norske herrene, representert av Allan Dahl Johansson, Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen, leverte en meget god prestasjon med banerekord med tiden 3.38,92. Så kom Nederland og vant med 94 hundredels sekund, men Norge kunne juble for sølvet. Italia fikk bronsemedaljen foran Polen og Hviterussland.

Hansen hoppet med åpen binding: – Skummelt

Fredag var det duket for en historisk blandet lagkonkurranse i verdenscupen i kombinert. Det fant sted i Val di Fiemme i Italia, og Norge stilte med dette laget: Jens Lurås Oftebro, Mari Leinan Lund, Jørgen Graabak og Gyda Westvold Hansen. Westvold Hansen hoppet sist, og det gikk ikke udramatisk for seg.

Italia innfører bøter for uvaksinerte over 50 år

Italia innfører nå bøter på 100 euro for personer over 50 år som blir tatt uten gyldig koronapass, i tillegg til flere andre restriksjoner.
Les mer om:

Axel Tuanzebe tar bare en svipptur innom Old Trafford

24 år gamle Axel Tuanzebe har vært utlånt til Aston Villa fra Manchester United denne høsten. Nå er han tilbake på Old Trafford, men det ser ut til å bare være en svipptur. Midtbanespilleren bytter trolig låneklubb og serie. Premier League til Serie A. Napoli har uttalt at de er interessert i å låne Tuanzebe ut sesongen, og nå skal avtalen være i havn. Flere medier i Italia melder at en avtale mellom Manchester United og Napoli allerede er signert. Les: Samuel Umtiti avtale løser Barcelona sitt Ferran Torres problem Etter det opplyste skal dette være et lån ut juni.

Samuel Umtiti avtale løser Barcelona sitt Ferran Torres problem

Newcastle United har rettet oppmerksomheten mot Barcelona-forsvareren Samuel Umtiti med sikte på å styrke backlinjen. Magpies har vært på søk etter en midtstopper, etter at forhandlingene for Lilles Sven Botman brøt sammen, har all konsentrasjon dreid seg om Umtiti.