Nyheter om Israel


Omstridt overvåking gjeninnført i Israel på grunn av ny virusvariant

Den israelske regjeringen tar på nytt i bruk en omstridt ordning som overvåker mobiltelefonene til koronapasienter og deres kontakter.
Les mer om:

Norges Miss Universe-deltaker får reise til Israel

Den norske Miss Universe-deltakeren Nora Emilie Nakken får reise til Israel selv om landet stengte grensene lørdag kveld.
Les mer om:

Israel stenger grensene for alle utlendinger

De neste 14 dagene vil Israel nekte innreise for alle utlendinger, opplyser landets statsminister Naftali Bennett. Årsaken er den nye virusvarianten omikron.
Les mer om:

Malaysia nektar israelarar innreise

Malaysia nektar israelske utøvarar å reise til landet for å delta i VM i squash frå 7. til 12. desember. Det muslimskdominerte Malaysia har ingen diplomatiske samband med Israel. – Det er ei skam at dei blandar idrett og politikk, seier Aviv Bushinsky i det israelske sqaushforbundet til nyheitsbyrået AFP. Dei vil ta saka inn for den internasjonale idrettsdomstolen CAS dersom saka ikkje løyser seg raskt. Det malaysiske forbundet har så langt ikkje kommentert den betente situasjonen.

Israel har begynt å vaksinere femåringer

Barn mellom 5 og 11 år har begynt å få tilbud om coronavaksine i Israel, som et av få land i verden. Landet prøver å stanse en ny smittebølge.
Les mer om:

Straffer Israel for å selge overvåkningsteknologi

Nytt superløp i Sørmarka Arena av skøyte­kometen
Les mer om:

Én drept og tre skadd etter skyting i gamlebyen i Israel

En palestiner utkledd som ultraortodoks jøde, sto bak skytingen i gamlebyen i Jerusalem søndag formiddag, ifølge israelske myndigheter. Mannen var medlem av Hamas.
Les mer om:

Israel vil tilby vaksiner til yngre barn

Tirsdag vil Israel begynne med coronavaksinering av barn i alderen fem til elleve år.
Les mer om:

Israel vil tilby vaksiner til yngre barn

Tirsdag vil Israel begynne med koronavaksinering av barn i alderen fem til elleve år.
Les mer om:

Lederne for Kina og Israel hadde første telefonsamtale noensinne

For første gang har statsoverhodene for Israel og Kina snakket sammen på telefon. Tema for samtalen var Irans atomprogram.
Les mer om:

Israel gir grønt lys for vaksinering av barn mellom fem og elleve

Israel gir grønt lys til koronavaksinering av barn som er mellom fem og elleve år gamle. Barna skal få vaksinen fra Pfizer/Biontech.
Les mer om:

– Det som nå skjer i Norge er et duplikat av det vi så her

Det skjedde noe i Israel da de midt i en periode med smitterekorder begynte å gi booster-dose til de tidligst vaksinerte. Infeksjonsspesialist er ikke i tvil om hva som snudde trenden.
Les mer om:

Hamas lar menn begrense kvinners muligheter til å reise ut av Gazastripen

Hamas har i årevis krevd at Israel opphever blokaden av Gazastripen. Men selv hindrer den islamistiske bevegelsen kvinner å reise fritt ut av Gazastripen.
Les mer om:

- Klart signal

Smitten øker i Norge og FHI anbefaler en tredje vaksinedose til enda flere etter positive resultater i Israel.
Les mer om:

Israel åpner opp for turister som reiser alene

Turister som reiser alene, kan nå reise til Israel for første gang siden pandemien brøt ut.
Les mer om:

Israel tar imot vaksinerte turister fra november

Koronavaksinerte turister får dra til Israel fra november, sier landets regjering. Smitten har falt i landet etter at mange har fått en tredje vaksinedose.
Les mer om:

6-åring mistet hele familien - ble bortført

I mai mistet seks år gamle Eitan foreldrene, lillebroren og besteforeldrene i en tragisk ulykke i Italia. I etterkant har familie fra Italia og Israel kjempet om omsorg for gutten.
Les mer om:

UD overrasket over Israels terrorstempling av menneskerettsgrupper

Tre av de palestinske organisasjonene Israel har terrorstemplet, får norsk støtte. Ingenting tyder på at de har vært involvert i terrorvirksomhet, ifølge UD.
Les mer om:

Israel: Kampen mot klimaendringer gjelder nasjonal sikkerhet

Israels statsminister Naftali Bennett erklærer kampen mot klimaendringer en nasjonal sikkerhetsprioritet og lover investeringer i grønn energi.

Israel vil bygge 1.300 nye bosetterboliger

Israelske myndigheter kunngjør at de vil bygge ytterligere 1.300 boliger i bosetningene på den okkuperte palestinske Vestbredden.
Les mer om:

Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner

Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene.
Les mer om:

Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner

Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene. Skaper sterke reaksjoner.
Les mer om:

Dykker fant 900 år gammelt sverd ved kysten av Israel

En mann fra Israel fant et antikk sverd da han var på dykkertur i Middelhavet. Ifølge eksperter er sverdet 900 år gammelt og stammer fra korsfarerne.
Les mer om: