Nyheter om Israel


Israel må hele tiden gjøre det som er nødvendig for å overleve som nasjon

Kjell J. Tveter svarer Hannah Berg at jødene i dag må kjempe for livet for å kunne bo i ca 12 prosent av det landområdet som ble tildelt dem i 1920. Han mener britene svek jødene ved å gi bort land og tillate ukontrollert arabisk innvandring i daværende Palestina.
Les mer om:

Israel bombet 100 mål på Gazastripen

Bombeangrepene var svar på at to raketter ble skutt mot Tel Aviv fra Gazastripen. Den israelske hæren sier i en uttalelse at de rettet sine angrep mot bygninger og anlegg som brukes av Hamas.

Israel med flyangrep mot Gaza

Israelske kampfly har bombet mål på Gazastripen kun timer etter at den israelske hæren meldte om at to raketter ble skutt mot Tel Aviv fra Gazastripen.

Rødt Fredrikstad oppfordrer Fredrikstad kommune til å boikotte varer og tjenester fra okkuperte områder

Rødt Fredrikstad oppfordrer kommunen om å boikotte varer og tjenester fra områder Israel har okkupert. Uttalelsen er vedtatt på årsmøtet til Rødt Fredrikstad nylig.
Les mer om:

Dialog uten pressmidler hjelper ikke – boikott av Israel må til

Uttalelse fra årsmøtet i Palestinakomiteen i Fredrikstad/Østfold.

Palestinske dødsfall etterforskes i Israel

Israel etterforsker hva som skjedde da elleve palestinere ble skutt og drept av israelske soldater ved grensa mot Gazastripen i fjor, ifølge nyhetsbyrået AP.
Les mer om:

SV vil ha Fredrikstad kommune med på Israel-boikott

– Linjen med dialog uten pressmiddel fungerer ikke, men bidrar til en stadig forverring for palestinerne, mener Camilla Eidsvold (SV), som vil ha bystyret med på boikott av varer og tjenester fra Israel.
Les mer om:

Israel stenger Jerusalems hellige høyde

Israelsk politi evakuerte og stengte alle innganger til Haram al-Sharif i Øst-Jerusalem tirsdag etter uro og flere uker med økt spenning i området.
Les mer om:

Israel stenger Jerusalems hellige høyde

Israelsk politi evakuerte og stengte alle innganger til Haram al-Sharif i Øst-Jerusalem tirsdag etter uro og flere uker med økt spenning i området.
Les mer om:

«Nå har vi to gode keepere»

Den 23 år gamle keeperen har signert en kontrakt med Bodø/Glimt som går ut året 2019. Nikita er fra Russland og Israel. Han spilte forrige sesong i den Israelske klubben Hapoel Kfar Saba. – Det føles godt å signere, og jeg er glad for å kunne spille i Bodø/Glimt.

Kontrovers om islandsk MGP-bidrag

Den islandske gruppa Hatari kan bli nekta innreise til Israel for å delta i Eurovision-finalen i Tel Aviv i mai. Grunnen er at gruppa har oppmoda til boikott av Israel.
Les mer om:

Stadig færre amerikanere sympatiserer med Israel

Støtten til Israel er fallende i USA, og aller mest faller støtten blant republikanere, viser en ny meningsmåling.
Les mer om:

KFUK-KFUM: Kampanje fra MIFF kostet oss millioner

KFUK-KFUM mener de gikk glipp av millioner etter at Med Israel for Fred (MIFF) i helsides avisannonser oppfordret til boikott av Operasjon Dagsverk i fjor.
Les mer om:

Tidligere Rosenborg-spiller: «Kan bli den beste vi noensinne har hatt»

Det er ikke så lenge siden den anvendelige angrepsspilleren John Chibuike var en del av Rosenborg. – Han viste oss meget gode tekniske ferdigheter i ulike posisjoner som offensiv midtbane, Ving eller ren spiss John Chibuike var Rosenborg-spiller fra 2011 til 2014. Sommeren 2014 ble han solgt av Rosenborg til den tyrkiske klubben Gaziantepspor, hvor han skrev under en kontrakt på 4 år, etter det har han spilt i både Sverige og Israel. Nå er han tilbake i Sverige og Allsvenskan. Falkenberg har nemlig bekreftet at 30-åringen har skrevet under på en toårskontrakt.

Brudd i kragebenet for Jensen

August Jensen pådro seg et brudd i kragebenet etter en velt i det belgiske rittet Le Samyn, melder Israel Cycling Academy på Twitter. 27-åringen skulle etter planen sykle Tirreno-Adriatico fra 13. mars og monumentet Milan-Sanremo i slutten av mars.
Les mer om:

Leder: Israelsk valgdrama

I motsetning til det mange trodde for kort tid siden, ser valget i Israel ut til å bli svært spennende. Og et maktskifte vil tjene det israelske demokratiet.
Les mer om:

- Finalen i Israel har tidenes høyeste billettpriser

Må betale opp mot 10 000 kroner for en billettpakke.
Les mer om:

Blå regjering i grumset farvann

I Granavolden-plattformen har Solberg-regjeringen nevnt Israel spesielt som prioritert samarbeidsland. Da kan det passe med en liten statusoppdatering fra de siste ukene:
Les mer om:

Billettsalget til Eurovision i Israel stanset

Kan, som er arrangør for musikkonkurransen i Tel Aviv, sier de har mistanke om at hundrevis av de beste billettene er solgt til toppledere innen idrett og mediene framfor til publikum generelt. Det dreier seg om billetter til hundretusener av shekel, ifølge Kan, som har gitt beskjed til konkurransens offisielle billettsalgselskap om å stanse salget. LES OGSÅ: Nå er Jack White Eurovision-vinner. Sikkerhetsminister Gilad Erdan har gitt politiet beskjed om å gå inn i saken etter at det er meldt om folk som selger billetter til to og en halv ganger pålydende pris på svartebørsen. Foto: Amir Cohen

Billettsalget til Eurovision i Israel stanset

Kan, som er arrangør for musikkonkurransen i Tel Aviv, sier de har mistanke om at hundrevis av de beste billettene er solgt til toppledere innen idrett og mediene framfor til publikum generelt. Det dreier seg om billetter til hundretusener av shekel, ifølge Kan, som har gitt beskjed til konkurransens offisielle billettsalgselskap om å stanse salget. LES OGSÅ: «En norsk kultfilm du aldri har sett makan til». Sikkerhetsminister Gilad Erdan har gitt politiet beskjed om å gå inn i saken etter at det er meldt om folk som selger billetter til to og en halv ganger pålydende pris på svartebørsen. KEii

Billettsalget til Eurovision i Israel stanset

Billettsalget til Eurovision Song Contest i Israel er midlertidig stanset på grunn av mistanke om uregelmessigheter, opplyser den statlige TV-kanalen Kan.
Les mer om:

Billettsalget til Eurovision i Israel er stanset

Mistanke om at hundrevis av de beste billettene er solgt til toppledere innen idrett og mediene.
Les mer om:

Joiket offentlig for første gang, nå skal han til Tel Aviv og Eurovision-finalen

Keiino og Fred Buljo klar for Eurovision i Tel Aviv i Israel i april.
Les mer om: