Nyheter om Israel


Dette har Israel nektet for i over ti år

Israel innrømmer for første gang å ha bombet det de mistenkte var en atomreaktor i Syria i 2007.
Les mer om:

Ny krig truer Gaza

KOMMENTAR: Hamas sliter. Den islamistiske gruppen som styrer Gaza er i strid med de palestinske styresmaktene på Vestbredden og på randen av krig mot Israel.
Les mer om:

Israel bekrefter angrep i Syria i 2007

Militære i Israel har for første gang offisielt bekreftet at de sto bak flyangrepet mot det som ble antatt å være en atomreaktor i Syria i 2007.
Les mer om:

Tre forfall til U21-landskamp

Martin Samuelsen, Tobias Heintz og Erlend Dahl Reitan går ut av U21-troppen til Norges bortekamp mot Israel i EM-kvalifiseringen i fotball. Les mer og sjekk erstatterne på tv2.no.

Franskmann pågrepet for våpensmugling til palestinere

Israel har pågrepet en franskmann ansatt ved det franske konsulatet i Jerusalem og siktet ham for å ha smuglet våpen fra Gazastripen til Vestbredden.

Det meste du trenger å vite om Israel, på 198 sider

I år feirer den jødiske staten 70-årsjubileum, med innvandring, kriger, ulovlige bosettinger og religiøse og politiske motsetninger.
Les mer om:

Skal Israel være en jødisk stat eller et demokrati?

Er Israel et demokrati? Den israelske historikeren Ilan Pappe svarer et klart nei.
Les mer om:

Direkte flyrute mellom Norge og Israel

Det var i fjor 13.800 nordmenn som reiste til Israel, og dette var en økning på ni prosent i forhold til 2016.
Les mer om:

- Trump er det beste som har skjedd Israel og palestinerne

Endelig kan Midtøsten bli kvitt USAs engasjement i regionen, håper israelsk historiker og Palestina-aktivist.
Les mer om:

Krise for Netanyahu - eks-medarbeider skiftet side

Mens Benjamin Netanyahu ble hyllet i Washington denne uken, tok korrupsjonssaken mot ham hjemme i Israel en dramatisk vending. Hans egen tidligere nære medarbeider samarbeider nå med påtalemyndigheten.

Trodde ikke de kunne slippe inn i Israel

Barna til Fuad Timraz er født og oppvokst i Norge, men får ikke reise til Israel fordi foreldrene deres ble født i Palestina, ifølge norsk UD.
Les mer om:

Dagbladet bommer

Det er uriktig at personer født i Norge, hvis foreldre eller besteforeldre er født eller har bodd på Gaza eller Vestbredden anses av Israel som palestinere hvis de kun har norsk statsborgerskap.
Les mer om:

LO-forbund krever faktiske boikott-tiltak overfor Israel

Et snaut år etter at LO-kongressen etter kampvotering vedtok full boikott av Israel, krever mektige forbund nå handling fra ledelsen.
Les mer om:

USA får ambassade i Jerusalem i mai

I forbindelse med at det i vår er 70 år siden opprettelsen av staten Israel, har president Trump planen klar til å opprette ambassade i Jerusalem i mai.

Skal på historisk besøk

Britenes prins William skal besøke Israel og de okkuperte palestinske områdene i sommer, opplyser Kensington Palace.

Kvekere nektes innreise til Israel

Den norske Palestinakomiteen og Kveker-samfunnets hjelpeorganisasjon er blant 20 organisasjoner som er blitt svartelistet i Israel fordi de jobber for boikott av Israel ved å støtte BDS-kampanjen - Boycott, Divestment and Sanctions. Medlemmer nektes innreise til Israel og Palestina.
Les mer om:

Ahed Tamimis fetter tatt til fange og avhørt

Israel skal ha pågrepet ni palestinere i landsbyen til den fengslede aktivisten Ahed Tamimi. Blant dem var hennes 15-årige fetter, som i fjor ble skutt i hodet.
Les mer om:

En mann i krise

TEL AVIV: Israels regjeringsleder er i sitt livs krise. Trump beskylder ham for løgn. Putin vil ikke tøyle Iran i Syria. Og i Israel, hvor koalisjonen hans slår sprekker, risikerer Netanyahu å bli tiltalt for korrupsjon.

Israelske styrker drepte palestinsk fisker

En palestiner ble drept søndag da israelske styrker åpnet ild mot en båt fra Gazastripen, etter at den forlot en sone hvor Israel tillater palestinere å fiske.

Kilder: USA åpner provisorisk ambassade i Jerusalem i mai

USA åpner en provisorisk ambassade i Jerusalem i mai, i forbindelse med at det er 70 år siden staten Israel ble opprettet, opplyser kilder i Det hvite hus.

Israel truer med LO-boikott

BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Les mer om:

Israel bombet mål på Gazastripen

Israelske kampfly bombet Hamas-mål på Gazastripen mandag morgen.
Les mer om:

Skulle følge barn til skolen, men ble nektet innreise til Israel

Nok en gang blir norske borgere nektet inngang til Israel. - Dette handler om at Israel ikke ønsker kritikk, mener Kirkens Verdensråd.
Les mer om:

Israel bombet Gazastripen etter at soldater ble såret av bombefelle

Israelske kampfly har angrepet Gazastripen etter at fire israelske soldater ble såret av en bombe plassert på grensa til den palestinske enklaven.
Les mer om: