Nyheter om Island


Norge opp én rankingplass

Norge klatrer til 43.-plass på siste Fifa-ranking. Det er én plass opp. Belgia er fortsatt rangert som verdens beste herrelandslag, foran Frankrike og Brasil. Danmark (13.-plass), Sverige (19) og Island (39) er de tre beste nordiske landene.

U19-EM er avlyst

UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar. EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år. Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia. I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

Følelsesladd Tufte satser videre mot Tokyo-OL

UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar. EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år. Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia. I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

- Herregud, det er et jordskjelv!

Tirsdag ettermiddag rammet et jordskjelv Island. Statsminister Katrin Jakobsdottir satt i et videointervju med den amerikanske avisa Washington Post da rystelsene begynte.

Kraftig jordskjelv på Island

Skjelvets episenter er registrert om lag 17 kilometer fra hovedstaden Reykjavik.
Les mer om:

Danmark slo England.

Christian Eriksen sørga for at Danmark slo England 1–0 i nasjonsligaen. Harry Maguire måtte gå i garderoben etter to gule kort etter halvtimen for heimelaget. Dermed står danskane likt med England i poeng. Belgia slo Island 2–1 og leiar gruppa.

Hele støtteapparatet er satt i koronaisolasjon: Juniortrener leder Island i storkamp

Erik Hamrén og resten av støtteapparatet til Islands A-landslag er satt i koronaisolasjon. Juniortrenere skal lede laget mot Belgia i nasjonsligaen.
Les mer om:

Hele støtteapparatet er satt i koronaisolasjon: Juniortrener leder Island i storkamp

Erik Hamrén og resten av støtteapparatet til Islands A-landslag er satt i koronaisolasjon. Juniortrenere skal lede laget mot Belgia i nasjonsligaen.
Les mer om:

Får ikke lede Island mot Belgia

Erik Hamrén og resten av støtteapparatet til Islands A-landslag er satt i koronaisolasjon. Årsaken er at en ansatt i lokalene til Islands fotballforbund har testet positivt på koronaviruset. Ingen spillere er berørt av tiltakene. Dermed blir hjemmekampen mot Belgia, som topper Fifas verdensranking, spilt som normalt onsdag kveld. Det islandske laget vil der bli ledet av U21-landslagets trener Arnar Thor Vidarsson og U17-trener David Snorri.
Les mer om:

Mad Max: Furiosa med Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth og Yahya Abdul-Mateen II

Mad Max-oppfølgeren Furiosa har fått hovedrolleinnehavere. I kveld bekrefter regissør George Miller at Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth og Yahya Abdul-Mateen II skal spille i Furiosa ifølge Deadline. Filmen er forløperen til 2015-suksessen Mad Max: Fury Road. Tittelen referer til Charlize Theron-karakteren som Anya skal spille en yngre versjon av. Vi får nå historien om Imperator Furiosa før hun traff gale Max Rockatansky i Fury Road. Anya Taylor-Joy (Instagram/anyataylorjoy) George Millers opprinnelige plan var å la 45 år gamle Charlize spille den 20 år gamle karakteren via de-aging-effekter

Islands landslagssjef i karantene

Islands landslagssjef Erik Hamrén og resten av støtteapparatet til Island er satt i koronakarantene. Det melder Islands fotballforbund, etter at en ansatt i forbundslokalene i Reykjavik har testet positivt for koronaviruset. Dette skjer dagen før de skal møte Belgia i nasjonsligaen, men ingen av spillerne skal være berørt av tiltakene. Foreløpig er det heller ingenting som tilsier at kampen ikke vil bli spilt som oppsatt.
Les mer om:

Island hever farenivået på vulkanen Grímsvötn

Vulkanutbrudd på Island har skapt problemer før - og ikke bare for islenderne selv. Nå har islandske myndigheter hevet farenivået fra grønt til gult for vulkanen Grímsvötn.
Les mer om:

Norge i svært dårlig selskap: – Det er ekstremt skuffende

ULLEVAAL (VG) Nord-Irland har klart det. Albania, Finland, Island, Latvia og Wales har også kvalifisert seg for store fotballmesterskap for herrer de siste tyve årene.
Les mer om:

Hvis vi venter et år kan vi få Nicklas Bendtner som ny landslagssjef

Norges landssalgssjef Lars Lagerbäck er en enormt dyktig kar, som har spesialisert seg på den delen av trenergjerningen. Faktisk har han ikke trent et klubblag siden sluttet for Hudiksvalls ABK i 1989. Siden da har han ledet, Sverige (fra U21 og oppover), Nigeria, Island og nå Norge. Vi har ikke kvalifisert oss til verken EM eller VM sluttspill og det er det vi ønsker. At Norges fotballforbund i løpet av helgen har kontaktet den ny sparkede FC København treneren Ståle Solbakken er en selvfølgelighet, men nå er det i ferd med å dukke opp en ny mulighet.

Island nærmer seg EM

Mens Norge feilet nok en gang, er Island er kun én kamp unna sitt tredje mesterskapssluttspill på rad. Gylfi Sigurdsson ble tomålsscorer i 2-1-seieren over Romania torsdag kveld. Dermed venter Ungarn til en avgjørende kamp om hvem som tar EM-plassen fra A-divisjonen i nasjonsligaomspillet.
Les mer om:

Norge dårligste EM-nasjon i Norden

Sverige, Danmark og Finland løste sluttspillbillett i fjor, Island får omspillfinale i november. Norges landslag er dårligste EM-nasjon i Norden.

Sigurdsson sendte Island nærmere EM

Island er kun én kamp unna sitt tredje mesterskapssluttspill på rad. Gylfi Sigurdsson ble tomålsscorer i 2-1-seieren over Romania.
Les mer om:

Benedict Cumberbatch tilbake som Doctor Strange i Spider-Man 3

Benedict Cumberbatch med mer Marvel. London-stjernen blir med i den neste Spider-Man-filmen som Doctor Strange, ifølge The Hollywood Reporter. Dette er den femte gangen Benedict Cumberbatch spiller Dr. Stephen Strange. Han debuterte som den magiske karakteren i Doctor Strange i 2016, fulgt av Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War og nå sist Avengers: Endgame. Strange og Spidey, som begge er basert i New York, teamet opp mot Thanos i Avengers: Infinity War. Benedict Cumberbatch som Dr.

Molde får to jordmødre i full stilling (pluss)

- Det er veldig godt nytt, sier klinikksjef Janita Skogeng om to nye jordmødre i Molde fra nyttår. Så kreves det anbudskonkurranse for å finne et byrå som skal jakte fødselsleger i Norden, Nederland, Tyskland og på Island.

OnlyFans’ toppliste er absurd

OnlyFans’ topp 10 over inntekter er vanskelig å fatte. Det britiske sosiale nettverket, hvor 30 millioner brukere betaler månedspris for å følge folk, har svimlende summer for sine 10 mest populære personer i september. Øverst på listen er realitystjernen Blac Chyna; make-up-artisten som ble kjent via Keeping Up with the Kardashians og sitt forholdet til Rob Kardashian. (Pluss forholdet til Kylie Jenners eks Tyga.

Island stenger barer og treningssentre igjen

Lørdag kveld kunngjorde islandske myndigheter at de igjen vil stramme inn coronarestriksjonene i landet fra og med mandag.
Les mer om:

Harry Maguire er tilbake, men Mason Greenwood og Phil Foden er fortsatt ute

Manchester United kaptein Harry Maguire fikk ikke være med England på tur sist gang på grunn av slåsskamp med gresk politi på en ferieøy. Det viste seg han forsvarte sine kamerater og at politiet ikke akkurat forsøkte å roe ned situasjonen. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær støtter sin kaptein og har snakket igjennom tingene med Harry Maguire om hva man skal gjøre for å slippe i fremtiden å sitte i et gresk fengsel. – Dessuten har han tatt en høyst nødvendig samtale med Englands Gareth Southgate og forklart situasjonen og «reglene» slik at døren ble åpnet tilbake til troppen.

Demi Lovato lekker breakup-sangen Still Have Me på nettet

Demi Lovato lekket nettopp en ny sang. Det høres ut som den handler om det brå bruddet med hennes forlovede Max Ehrich. Låten «Still Have Me» postet hun i sin helhet på Twitter., akkompagnert av setningen «musikk er alltid der for meg». 28-åringens label, Universal-selskapet Island Records, har i skrivende stund ennå ikke fått gitt den ut hos offisielle streamere. Nedenfor kan du høre den nye sangen, hvor Demi forteller om mye smerte. Hun synger at alt hun trenger er seg selv. I’m a mess and I’m still broken… I don’t have much but at least I still have me and that’s all I need…  All the high

Andri vil redde dottera si framtid

ISLAND (NRK): Forfattaren fryktar komande generasjonar kjem til å sjå tilbake på oss som dumme. No vil han gjere oss smartare.
Les mer om: