Nyheter om Island


Jobben til Lasse er å oppføre seg som en terrorist

Danske Lasse sitter på Island og tenker ut hvordan flest mulig liv kan gå tapt av bombene han lager.
Les mer om:

Snart forsvinner denne flyruten

Fra mars blir det ikke lenger direktefly fra Sola til Island.
Les mer om:

Snart forsvinner denne flyruten

Fra mars blir det ikke lenger direktefly fra Sola til Island.
Les mer om:

Alle de nordiske landene i pot 3

Danmark, Sverige og Island blir alle sammen å finne på seedingnivå 3 når gruppene til fotball-VM trekkes 1.desember. Seedingen baserer seg på FIFA-rankingen for oktober, og det betyr at de tre nordiske landene kan komme i gruppe med stormakter som Tyskland, Brasil og Argentina fra nivå 1, og Spania og England fra nivå 2.

Vil hogge opp gamle offshore-fartøy

Skip frå før år 2000 må gå til opphogging eller fjernast frå marknaden, seier Island Offshore-direktør.
Les mer om:

Island Offshore varsler permitteringer

Tre fartøyer skal legges i vinteropplag og 200 ansatte kommer til å bli permitterte.
Les mer om:

Fotballryktene: – Manchester United sendte speider til Island. Problemet? Kampen ble spilt i Qatar

West Hams rekord-signering kan forsvinne etter bare fire måneder, mens Chelsea-stjerne drømmer om ny klubb.

Tatt ut på Islands landslag

Der sesongen er over for de fleste Start-spillere, skal nysigneringen Kristjan Flóki Finnbogason spille to landskamper for Island kommende uke. Det er landslagstrener Heimir Hallgrímsson som har kalt inn Start-spissen som erstatter for en skadd Björn B. Sigurðarsson. – Dette…
Les mer om:

Islands farligste vulkan kan få et eksplosivt utbrudd

MYRDALSJØKUL, ISLAND (NRK): Katla er navnet på vulkanen. Det er like greit å lære navnet med en gang. For når det neste utbruddet kommer, vil sannsynligvis mange land komme til å merke det godt.
Les mer om:

Tynnslitt tillit på Island

LEDER: Islands rettsvesen kneblet før valget pressens mulighet til å omtale kritikkverdige forhold knyttet til statsminister Bjarni Benediktsson. Det var ikke et nordisk demokrati verdig.

Mahad Mahamud søker asyl på Island

Da bioingeniøren Mahad Mahamud ble fratatt sitt norske statsborgerskap, skapte han debatt i Norge. Nå har han søkt asyl på Island.
Les mer om:

Mahad strandet på Island – søker asyl

Bioingeniøren Mahad Mahamud (31) har levd på nåde av venner som har hjulpet ham med mat og tak over hodet siden han mistet statsborgerskapet og jobben på Ullevål sykehus i januar. Nå har har forlatt Norge.

Island kan måtte vente til våren

BLANDET: Venstrebevegelsen de grønne innfridde ikke forventningene på skandaleherjede Island. Men de får trolig forhandle om regjeringsdannelse.
Les mer om:

Knapp valsiger til venstresida på Island

Partia frå sentrum-venstre på Island fekk knappast mogleg fleirtal i parlamentsvalet på Island. Men det konservative partiet til statsministeren blei det største partiet.
Les mer om:

Valget på Island: Benediktsson tror på ny regjeringsperiode

Selvstendighetspartiet ser ut til å bli det klart største partiet på Island, når over 45 prosent av stemmene er telt opp.
Les mer om:

Islandsk valg: – Vafler er mitt politiske våpen

REYKJAVÍK, ISLAND (NRK): På lørdag skal islendingene velge nytt parlament for andre gang på ett år. En skandalesak gjorde at regjeringen måtte gå, og fremtidsutsiktene er svært usike. Men en politiker har tatt i bruk nye metoder for å slå gjennom.
Les mer om:

Holder igjen passasjerfly

En Airbus fra konkursrammede Air Berlin er satt i arrest av islandske luftfartsmyndigheter på grunn av ubetalte regninger. Brøytebiler sørger for at flyet ikke kan forlate Island.
Les mer om:

- Ikkje næringslivet sitt ansvar

Administrerande direktør i Island Offshore, Håvard Ulstein, meiner det ikkje er næringslivet si oppgåve å betale for eit felles fyrverkeri i Ulsteinvik på nyttårsaftan.

Island vil møte Norge i generalprøven før Russland-VM

Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson vil møte sin gode venn Lars Lagerbäck i den siste testen før VM i Russland neste sommer.
Les mer om:

- Island bedre nå enn under EM i fjor

Island er bedre nå enn det var under fotball-EM i fjor. Det mener Rosenborgs Mattias Vilhjálmsson. Islendingen sier til VG at når de går til VM ved å toppe gruppa foran store fotballnasjoner som Kroatia, Ukraina og Tyrkia, så viser det at Island kan bite fra seg i Russland neste sommer.

Island jubla for VM i heile natt: – Det er surrealistisk

Island stod på hovudet etter at landet i går kvalifiserte seg til fotball-VM i Russland neste år.
Les mer om:

Island klar for fotball-VM

Island er klar for et nytt fotballeventyr – etter at de for første gang i historien kvalifiserte seg for VM-sluttspillet i går kveld. Gylfi Sigurdsson og Jóhann Berg Gudmundsson ble de store heltene med hver sin scoring da Island slo Kosovo 2–0 i den siste kvalifiseringskampen. Det gjør Island til det minste landet, målt i innbyggerantall, som har klart å kvalifisere seg til VM.
Les mer om:

Ny fotballjubel på Island – landslaget klart for VM

Island er klar for sitt aller første VM i fotball etter at de slo Kosovo 2–0 i den siste kvalifiseringskampen mandag.
Les mer om:

Historiske Island til VM

Island er klar for VM i Russland 2018 etter å ha slått Kosovo 2-0 mandag. Aldri tidligere har en nasjon med så lite innbyggere kvalifisert seg til et VM-sluttspill. Mer på TV2.no.
Les mer om:

Ulrikke Eikeri vant 125 000 kroner i USA

Ulrikke Eikeri tok sin tredje turneringstittel for året da hun vant 15 000-dollarturneringen på Hilton Head Island i USA søndag.
Les mer om: