Nyheter om Islam


Sudan tillater alkohol og avkriminaliserer frafall fra islam

Sudan har reformert strenge islamske lover. Nå får ikke-muslimer lov å drikke alkohol, pisking forbys, og det er ikke lenger dødsstraff for å forlate islam.
Les mer om:

I dag åpner dette gatekjøkkenet igjen: – Jeg skal nok klare å få kundene mine fornøyde

Onsdag åpner Mohammed Moynul Islam (31) Bøle Grill. Etter over 15 år med indisk mat er han klar for nye utfordringer.
Les mer om:

Marte (26) var skeptisk til alle religioner. Så ble hun nysgjerrig på islam: - Jeg tok valget om å konvertere selv - for meg selv

At Marte Nøren fra Ørsnes i Lofoten skulle bli muslim, hadde ingen sett for seg. Aller minst hun selv.
Les mer om:

Maryam (23) er muslim og feminist: – Kvinner har en viktig rolle i samfunnet. Vi er mektige!

Maryam Alshabaan (23) fra Selbak vil være et stolt, kvinnelig forbilde. – Mange tror at islam er en kvinneundertrykkende religion, men det er den ikke. Det forstår man om man leser Koranen, sier hun.
Les mer om:

Si «islam», og folk blir rasende

Går det an å diskutere islam på en saklig måte, uten å hate hverandre?
Les mer om:

Ed Woodward: «Dere har 15 minutter ellers henter vi en spiss fra Kina»

Joshua King sin «drømmeovergang» tilbake til Old Trafford gikk i vasken i siste sekund, nå har vi fått vite mer om hva som er grunnen til det. Manchester Uniteds konserndirektør Ed Woodward ga bare 15 minutter til Bournemouth å svare på det siste budet. Les: Syv klubber skandaleagent Mino Raiola har gjort fly forbanna Manchester United, sitt behov for å signere en spiss i januar ble forsterket av Marcus Rashfords skade.

Kirkens og Sommerfeldts naivitet i møte med islam

– Religionsdialogen mellom kristne og muslimer i Norge har vært preget av unnfallenhet og naivitet, skriver Einar Gelius, og nevner særlig Atle Sommerfeldts rolle under striden om Muhammed-tegningene i 2006.
Les mer om:

Kirkens naivitet i møte med islam

Hvor mange i Norge vet at Den norske kirke har et eget «utenriksdepartement» som heter Mellomkirkelig råd?
Les mer om:

Presseutvalg får kritikk

Ifølge Pressens Faglige Utvalg er det innafor presse­etikken å omtale islam som «nazisme» – og å bruke ord som «jødesvin» i humor. – Tilliten til PFU er skadet, sier Anti­rasistisk Senter.

Bournemouth-stjernen Joshua King drømmer om Manchester United

Joshua King forteller at en overgang til Manchester United forrige måned ville vært «en drøm som gikk i oppfyllelse» – men innrømmer at han må «være forsiktig med hva jeg sier» om det. Ole Gunnar Solskjær lag prøvde i alle retninger å finne en angrepsspiller før fristen i vinterens overgangsviduet gikk ut. Edinson Cavani, Danny Ings, Islam Slimani, Dries Mertens, Salomon Rondon og – kanskje mest bisarr – Adolfo Gaich alle nevnt som United mål, før de til slutt hadde flaks med minutter igjen for å lande den tidligere Watford spilleren Odion Ighalo på utlån fra Kina.

Joshua King føler seg brukt av Ed Woodward

Man skulle nesten tro at Johua King kommer rett fra Vixen Awards så mye som han syter. Han føler seg «brukt» og «kastet» rundt av Manchester United og forhandingsteamet ledet av Woodward etter det rotet som oppstod på «dealine day».

Manchester United prøvde å kjøpe vanvittige 113 spillere

Manchester United har vært ute å kjøre denne sesongen, men så langt har ikke de manglende resultatene ført til at klubben har sparket manager Ole Gunnar Solskjær. De er nemlig fullt klar over at situasjonen egentlig over mange år skyldes en rekke andre ting en manageren. – Nå frem mot vintervinduet ble situasjonen prekær, med spillere som var skadet, spillere som ikke ble erstattet og for stor slitasje ovenfor unge talenter.

Solskjær har bestemt seg for nødspiss – har lagt inn bud

Dette må være et tenkt drømmescenario for oss nordmenn, men skal vi tro ESPNs kilde jobbes det steinhardt for å lande avtalen før «Askepott må ta til takke med et gresskar» natt til lørdag. Det må foregå en frenetisk møtevirksomhet hos United det siste døgnet.

Klarte å ombestemme seg enda en gang om Olivier Giroud

Det er en kjensgjerning at vi mennesker ønsker oss til vi ikke kan få og når vi får det, er det ikke så farlig lenger. Inter Milan var kraftfulle i sitt ønske om å hente inn den franske superstjernen Olivier Giroud. – Fullt forståelig, han er en imponerende angrepsspiller som essensiell i flere år i Arsenal.

Ønsker en spiss som ville «knekke nesen for å score et mål»

Manchester United har mislyktes i et sent bud om å signere Bournemouth-spiss Joshua King United-sjef Ole Gunnar Solskjær avslørte at han jaget et sent tilskudd i spissen etter onsdagens seier over Manchester City. Solskjær sa at han var opptatt av å hente til en spiss som ville “knekke nesen for å score et mål”, men så langt har forsøkene hans truffet en murvegg, inkludert en overgang for 28 år gamle King. Daily Mail og The Telegraph melder at United tok en tilnærming til den norske spissen da de så etter en erstatning for skadde Marcus Rashford. Men Eddie Howes Bournemouth har avvis

Solskjær vil kline til og hente spiss til 1,4 milliarder

Det er et stort behov for angrepsspillere i Manchester United etter at Marcus Rashford er ute med skade. – Men behovet er trolig ikke av forbigående art heller. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær opplevde et etterlengtet målkalas i cupen mot Tranmere og håper selvsagt å ta med seg den følelsen videre i Premier League. -På pressekonferanser ser vi en for mange overraskende selvsikker manager som definitivt ikke er på vei ut.

Bystyre-politiker langer ut mot den lokale Zoe-kirken: – De fremmer synspunkter på seksuelle legninger som er i strid med kommunens etiske prinsipper

Gøran Karlsen (Bym) vil ha slutt på at kommunen bruker Zoe-kirken til møtevirksomhet. Dette begrunner han med homoterapi og fiendtlig holdning til islam. – Begge deler er helt feil, sier kirken selv.
Les mer om:

Har instruert agenten om å gjøre deal med Leeds

Leeds Uniteds håp om å signere Jean-Kevin Augustin har fått et betydelig løft etter at rapporter i Frankrike som sier at spissen har instruert sin agent om å sikre han en overgang til Elland Road. De hvite er mindre hvasse fremover og er desperate etter å legge en ny angriper til sine rekker.

Manchester United spør overraskende om Leicester flopp

Det er lite som overrasker med, men det at Manchester United nå helt seriøst ser på muligheten for å komme med et bud på Leicester City-floppen Islam Slimani overrasker. – Kan tenkes de tenker, nå har vi hentet mange superstjerner de siste årene som har sluttet å virke i det øyeblikket de har kommet inn dørene på Old Trafford, så nå henter vi en som ikke virker og håper på det motsatte skjer.

Jose Mourinho presser frem gigantbud

Da Tottenham hentet inn Jose Mourinho som manager var de fullstendig klar over at når januar kom var det ingen bønn, de var nødt til å å bla opp for spillerkjøp. – De har kontaktet Real Sociedad for å prøve å lande en avtale for spissen Willian Jose. Jose Mourinho har helt klart en målscoringsproblem etter at deres store målscorer Harry Kane er ute lenge med en hamstringsskade, trolig helt frem til slutten av sesongen.

Skulle besøke forloveden. Ringte inn bombetrussel

Rashidul Islam ville rekke flyet til Marokko. Det endte med fengsel.
Les mer om:

Skulle besøke forloveden. Ringte inn bombetrussel

Rashidul Islam ville rekke flyet til Marokko. Det endte med fengsel.
Les mer om:

Skulle besøke forloveden. Ringte inn bombetrussel

Rashidul Islam ville rekke flyet til Marokko. Det endte med fengsel.
Les mer om:

Slik var IS-kvinnens ferd fra Oslo til Syria

Hun var en godt integrert student. Så ble hun med i Islam Net, og ble gradvis mer radikal. Det endte med at hun dro til Syria som kona til en beryktet IS-kriger. Nå er hun pågrepet av PST i Norge.
Les mer om: