Nyheter om Islam


Ungarns statsminister: – Vesten vil falle

Den ungarske statsministeren Viktor Orbán trapper opp retorikken mot innvandrere og islam og hevder «Vesten vil falle» og at Europa blir «invadert».

– Islam tilpassar seg alle typar samfunn (pluss)

Sokneprest Margit L. Holte og imamen Hamid Farooq var samde om at ein ikkje bør bruke religion for å undertrykke andre.
Les mer om:

To gull til AIK Lund i Vestjysk Box Cup

Mindaugas Gedminas og Islam Ismailov slo seg helt til topps i det tradisjonsrike danske boksestevnet.
Les mer om:

Derfor er Jerusalem så hellig og viktig

Jerusalem har en helt spesiell plass i tre religioner, jødedom, islam og kristendom. Derfor frykter mange opptøyer når USAs president erklærer byen for Israels hovedstad.

Saudi-Arabias kronprins lover moderat islam i landet

Går det mot oppmykning i et av verdens mest religiøst konservative land?
Les mer om:

Saudi-Arabias kronprins varsler nye tider med moderat islam og alternativ energi

Saudi-Arabias kronprins vil bygge en ny storby der det kun skal brukes alternativ energi. Samtidig lover han en mer «moderat» form for islam i kongedømmet.
Les mer om:

Framande religionar

Store norske leksikon om Islam:
Les mer om:

Vil dømme 17-åring til to års fengsel etter bombealarmen i Oslo

Statsadvokat Marit Bakkevig mener 17-åringen som tok med seg en hjemmelaget sprengladning til Grønland i Oslo må straffes med ubetinget fengsel i to år. Hun mener et fengselsopphold kan «realitetsorientere» 17-åringen vekk fra radikal islam.
Les mer om:

Nødvendig støttekutt

Å eksponere en ørliten minoritet på denne måten, bidrar effektivt til å vedlikeholde fordommer mot islam i Norge.
Les mer om:

– Lett å ta negativitet om islam og muslimer personlig

Iman Meskini, eller Sana fra SKAM, har trukket i Kongens klær. – Jeg bærer både hijab og uniformen med stolthet, men synes det skrives mye negativt om muslimer i mediene, sier hun.
Les mer om:

Reformasjon av islam i full gang

Kapittel: Folk etterlyser en reformasjon av islam, og viser til den vellykkede reformasjonen av kristendommen. Men den kristne reformasjonen var både voldelig og vond.
Les mer om:

Liverpool slått ut av ligacupen

Liverpool dominerte fullstendig ligacup-kampen mot Leicester. Så byttet Klopp ut Philippe Coutinho, og Leicester scoret kampens to eneste mål ved Shinji Okazaki og Islam Slimani.
Les mer om:

Full krangel om islam

Da debattmøtet var ferdig, røk muslimlederen og SIAN-lederen opp til full krangel om hva som var blitt sagt om koranen og islam.
Les mer om:

Pastor stiller opp for islam mot Tumyr

Pastor Britt Kvaran Elli kaller sin bok om Islam et «kjærlighetsprosjekt». Lørdag debatterer hun mot SIANS Arne Tumyr.
Les mer om:

Fredagskommentar: Verdivalget

Kjære deg som føler at landet vårt er truet av islam. Som er redd for terror. Kjære deg som vil verne om trygge, norske verdier. Gi et fredelig Norge videre til dine barn og barnebarn. Kjære deg som ser inn i fremtiden og blir dypt bekymret. Snart er det valg, og årets valg er et verdivalg.
Les mer om:

Charlie Hebdo med islamkritisk forside etter Barcelona-terror

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo antyder på forsiden at islam er en voldelig religion. – Ekstremt farlig, mener tidligere minister Stephane Le Foll.
Les mer om:

– Innvandrere må innordne seg

– Tenk om kvinnene som sto i front i kvinnekampen på 1970-tallet hadde fått beskjed om at jenter og gutter skal ha delt svømmeundervisning! Kampen mot radikal islam handler også om å kjempe for likestilling i Norge, sier Sylvi Listhaug.
Les mer om:

Kidnappet svenske konverterte

Torsdag fortalte svenske Johan Gustafsson med egne ord om de nesten seks årene som al-Qaidas fange i Mali. Blant annet konverterte han til islam i håp om bedre behandling.
Les mer om:

Svenske Johan (43) ble holdt fanget av al-Qaida: – Konverterte til islam for å redde livet

Den 26. juni landet Johan Gustafsson på svensk jord etter 2039 dager som al-Qaida-gissel i Mali. Nå forteller svensken om de dramatiske årene med fluktforsøk, konvertering til islam og kampen for å overleve.
Les mer om:

Islam, kvinnefrigjøring og demokrati i Tunisia

De folkevalgte i Tunisia har enstemmig vedtatt en ny lov som straffer «alle overgrep mot kvinner». Den er historisk og helt enestående i den arabiske verdenen, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Myten om verdinøytralitet

De siste årene har Norge og Europa opplevd at de verdiene vi tok for gitt, blir grunnleggende utfordret. Radikal Islam er et økende problem, samtidig som vi ser at skremmende mange svarer med å ta fram høyreekstremistisk tankegods og rasisme.
Les mer om:

– Vanskelig å være stolt muslim

Abid Raja forstår nordmenn som blir redd for islam og muslimer etter terrorangrepene i Europa.
Les mer om:

«Vi må snakke om grisen»

KRONIKK: Forakten for svinet sitter dypere i oss enn vi tror. Kanskje jødedommen og islam har vært mer redelige overfor grisen enn kristendommen har vært?
Les mer om:

Kampen mot abort, islam og mediene, og for våpen, forener Vladimir Putin og Donald Trump i velgernes øyne

GJESTEKOMMENTAR: Når Donald Trump stadig roser Vladimir Putin, gjør han det med store deler av velgerne i ryggen. Putin har gjort et voldsomt byks i popularitet hos republikanske velgere.