Nyheter om Iran


Marcello Lippi tilbake som landslagssjef 4.mnd etter han fikk sparken

Det var tungt for kineserne å svelge tapet mot Iran i kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar (som Sør Korea vant).

Lippi blir landslagssjef for Kina

Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.
Les mer om:

USA vurderer å sende 10.000 flere soldater til Midtøsten

Pentagon har utarbeidet en plan om å sende flere soldater til Midtøsten som et svar på det som hevdes å være trusler fra Iran.
Les mer om:

«Århundrets avtale»: Kan Team Trump bringe fred til Midtøsten?

Mens forholdet mellom USA og Iran blir stadig mer spent, gjøres det forsøk på å skape fred i et annet konfliktområde i nabolaget: Israel og Palestina.
Les mer om:

USAs forsvarsminister: Truslene fra Iran er «satt på vent»

USAs fungerende forsvarsminister hevder deres mottiltak nå har ført til at et potensielt angrep fra Iran er satt på vent.
Les mer om:

Irak vil forsøke å dempe spenningene mellom USA og Iran

Irak sender delegasjoner både til USA og Iran i et forsøk på å minske spenningene mellom de to landene.
Les mer om:

Slik stiller de på slagmarken

Ingen ønsker krig, men begge er malt inne i hvert sitt hjørne. USA er suverene militært, men Iran har flere kort på hånda som vil bli vanskelige å slå.
Les mer om:

Iran og USA: Kanonbåt-diplomati eller krig?

GJESTEKOMMENTAR: Trump og iranerne spiller farlig poker.
Les mer om:

Ikke trygg nok til å spille europaligafinale

For Arsenal spiller Henrikh Mkhitaryan er det å reise til Baku forbundet med risiko på grunn av en meget spent politisk situasjon mellom Aserbajdsjan og Armenia. – Kan best sammenlignes med å reise på fottur i Iran med «Make America Great» caps Arsenal reagerte umiddelbart etter at Baku ble annonsert med å forsøke å komme frem til en ordning som sikret en av deres viktigste spillere, men dialogen med UEFA ga ikke gode nok garantier. Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea.

Iran: Motstand er vårt eneste valg

Irans president fortsetter ordkrigen med USA og sier at den rådende situasjonen mellom landene ikke er egnet for samtaler
Les mer om:

Isfront mellom USA og Iran

Donald Trump uttaler at USA vil innlede samtaler med Iran når de er klare for det. Irans president Hassan Rouhani svarer at situasjonen ikke er egnet for samtaler.

Truer med endetid

ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.

Ordkrigen mellom USA og Iran fortsetter

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif blåser av det han kaller president Donald Trumps «folkemord-trusler» og sier at iranerne aldri lar seg beseire.
Les mer om:

Situasjonen tilspisser seg mellom USA og Iran: – Reell fare for krig

Den spente situasjonen mellom USA og Iran har den siste tiden tiltatt i styrke. Eksperter beskriver utviklingen som «farlig», og mener det er fare for at det bryter ut krig mellom de to nasjonene.
Les mer om:

Trump vil nekte Iran atomvåpen

President Donald Trump sier han vil nekte Iran å ha atomvåpen. Uttalelsen kom etter at han søndag truet landet med utslettelse.

Trump vil nekte Iran atomvåpen

President Donald Trump sier han vil nekte Iran å ha atomvåpen. Uttalelsen kom etter at han søndag truet landet med utslettelse.

Trump vil nekte Iran atomvåpen

President Donald Trump sier han vil nekte Iran å ha atomvåpen. Uttalelsen kom etter at han søndag truet landet med utslettelse.

Trump med kraftig advarsel: – Vil bli slutten på Iran

Både USA og Saudi-Arabia kom søndag med advarsler til Iran etter flere hendelser den siste uken. – Jeg vil ikke la Iran ha atomvåpen, sier Trump i et intervju natt til mandag.
Les mer om:

- Vil ikke tillate at Iran har atomvåpen

Donald Trump snakker om Iran-situasjonen overfor Fox News natt til mandag.
Les mer om:

– Hvis Iran vil slåss, vil det bli den offisielle slutten på Iran

Søndag kveld norsk tid går president Donald Trump knallhardt ut mot Iran.

Trump med kraftig trussel mot Iran

President Donald Trump truer igjen Iran på Twitter og sier landet blir utslettet om det angriper amerikanske interesser.

– Om Iran går til angrep betyr det slutten for landet

USAs president Donald Trump seier at dersom Iran går til angrep på amerikanske interesser, så vil det bety slutten for Iran som nasjon.

Saudi-Arabia klar til å forsvare seg mot Iran

Saudi-Arabia ønsker ingen krig, men er klar til å forsvare seg selv etter at konfliktnivået med Iran har økt, opplyser utenriksminister Abdel al-Jubeir.
Les mer om:

Spaltist Ermin Krehic: Hurra for Norge!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I går var det 24. gangen jeg feiret 17. mai på Fauske. Dum og ærlig, slik jeg alltid har vært, innrømmer jeg at første par gangenevar jeg rett og slett misunnelig.Tenk, ditt hjemland herjes av blodig krig. Fortredje gang på nittenhundre-tallet. Besteforeldrene mine opplevde og overlevde to kriger. Mora mi opplevde og overlevde to kriger.

Trump til forsvarsminister: Vil ikke ha krig med Iran

Mens spenningen mellom USA og Iran øker, forteller Trump rådgiverne sine at han ikke vil ha krig.