Nyheter om Internett


– Skån disse barna

I Frankrike risikerer man fem års fengsel dersom man eksponerer barn under 16 år på internett mot barnets vilje. Barneombudet sier at man trenger et tydeligere regelverk også i Norge.

Syke kjøper livsfarlige piratkopierte medisiner i Norge

Mange nordmenn kjøper legemidler på internett eller andre steder enn norske apotek og sykehus. De tar en stor helserisiko, advarer Legemiddelverket.

Nettpioner fnyser av «absurd» dom: - De bør takke tiltalte, ikke ringe politiet

IT-miljøet mener det er håpløst at mannen blir tiltalt for å hente informasjon fra internett.
Les mer om:

Dom kan endre måten nordmenn har lov til å bruke internett på

En utvikler ble dømt i tingretten for datainnbrudd. Blir dommen stående kan det bety at nordmenn ikke lenger har lov til å søke etter informasjon på internett på samme måte som før, mener nettpioner.

Hver dag blir Mia kontaktet av jenter som får nakenbilder spredt mot sin vilje

Nakenbilder av jenter blir ulovlig spredt på internett og sortert i mapper etter puppestørrelse, kroppsfasong og kommune. Hvordan møter vi som samfunn ofrene i disse sakene?
Les mer om:

Hver dag blir Mia kontaktet av jenter som får nakenbilder spredt mot sin vilje: - Å stole på kjæresten sin, er ikke feil. Det er den som bryter tilliten som gjør en feil

Nakenbilder av jenter blir ulovlig spredt på internett og sortert i mapper etter puppestørrelse, kroppsfasong og kommune. Hvordan møter vi som samfunn ofrene i disse sakene?
Les mer om:

Dr. Dre trenger ikke betale det Nicole Young ber om – foreløpig

Dr. Dre hadde dommeren på sin side i rettsalen i dag. Kravet til Nicole Young om 1,5 millioner dollar for vakthold og 5 millioner dollar i advokatutgifter ble avvist fra dommeren ifølge TMZ. Nicole, som tok ut skilsmisse fra mogulen i sommer etter 24 års ekteskap, sier at hun har fått drapstrusler og derfor trenger vakter. Men hun skal ha sparket vaktene som Dr. Dre betalte for og hyret sitt eget vakthold, på Dres regning, ettersom hun følte at Dre var kontrollerende. Han skal ha truet med å sparke vaktenene hun ansatte.

Dr. Dre kommenterer kravene fra Nicole Young

Dr. Dre vs. Nicole Young kan koste mogulen skjorta. Ekteparet, som har vært gift i 24 år, kniver nå i rettsalen etter at Nicole i sommer ba om skilsmisse. Ifølge rettsdokumentene ber den fremtidige ekskonen til Dr. Dre om ektefellestøtte på 1 936 399 dollar per måned, som tilsvarer en månedlig godtgjørelse på mer enn 17 millioner kroner. Under dagens runde i retten – som trolig foregår via videokonferanse – slår den 50 år gamle musikkveteranen ned på kravene ifølge TMZ. – Alt dette ser ut som vrede fra en sint person som blir forverret av opportunistiske advokater, sier Dr.

Geely med plattform for alle

Open Source er som regel betegnelsen på at kildekoden til et dataprogram er gjort tilgjengelig (ofte på Internett) for alle. Geely har nå gjort en ny elbil-plattform tilgjengelig for alle – men ikke på Internett – det er den for stor til.
Les mer om:

Cardi B tar til Instagram Live, forteller hvorfor hun skiller seg fra Offset

Cardi B snakker ut om bruddet med ektemannen, som hun har vært sammen med i fire år. Jeg er okay. Jeg ville fortelle dere at jeg ikke har felt én tåre», sier Cardi, som har datteren Kulture med Offset. Den forrige gangen hun gjorde det slutt med Offset – eller de forrige gangene – var det annerledes. Hun sier han har gjort mye «fucked up», og referer trolig til utroskap. Nå er det ikke det som er problemet. «Denne gangen gråt jeg ikke. Vet du hvorfor? Grunnen til skillsmissen min er ikke noe av den dritten som skjedde tidligere. Det er ikke på grunn av utroskap.

Norge blant 29 land som fordømmer sperring av internett i Hviterussland

29 land, blant dem Norge, står samlet om å fordømme den hviterussiske regjeringen for å angivelig ha stengt eller begrenset internett-tilgangen i landet.

Mistet internett – tapte partiet

Magnus Carlsen tapte tirsdagens parti mot Jan Nepomnjasjtsjij under en hurtigsjakkturnering som arrangeres av den velkjente sjakklubben i St. Louis. Carlsen sto godt, men da internett-tilkoblingen røk, tapte han partiet.

Get skifter navn til Telia

Telia samler mobil, internett og TV under én merkevare og vraker Get-navnet.
Les mer om:

Get skifter navn

Telia samler mobil, internett og TV under én merkevare og vraker Get-navnet.
Les mer om:

Get skifter navn

Telia samler mobil, internett og TV under én merkevare og vraker Get-navnet. Get skifter dermed navn til Telia. Telia kjøpte Get i juli 2018.
Les mer om:

United-spiller ut i hardt vær

Mason Greenwoods video har blitt lekket på internett, hvor man ser spilleren inhalerer lystgass.Først havnet han i unåde for noen uker siden, hvor han sammen med manchester City-stjernen Phil Foden, begge ble kastet ut av den engelske landslagstroppen. Nå skaper stortalentet nok engang overskrifter. Denne gangen også i negativt forstand. På en video som går sin gang rundt om på diverse So-Me , ser man stjernespilleren inhalerer lystgass. Det er The Sun, som har fått tak i disse nyhetene.
Les mer om:

Google har en liste over alt du har gjort på internett

Slik kan du slette den.
Les mer om:

Derfor lønner det seg å handle på nett

Internett har revolusjonert våre handlevaner. Stadig flere sverger nå til å handle på nett fremfor i fysiske butikker etter å ha fått øynene opp for fordelene som følger med.
Les mer om:

Mye delt vaksinevideo inneholder flere feil

Det jobbes på spreng for å få utviklet en vaksine mot koronaviruset. Nå spres det en video på internett som ber folk være kritiske til en slik vaksine. Men den inneholder flere feilaktige påstander.
Les mer om:

Fem kommuner åpner for nettbestilling av koronatest

Bor du i Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time eller Hå kan du nå bestille koronatest på internett.