Nyheter om Internett


Crowdfunding for mer enn 275 milliarder kroner

Å samle inn mindre beløp fra svært mange mennesker ved hjelp av forhåndssalg er en gigantindustri på internett.
Les mer om:

Digitale skiller – nei takk!

KOMMENTAR: Bruk av IKT og internett blir stadig viktigere for å finne informasjon, ta del i samfunnsdebatten og bruke offentlige og private tjenester. Det krever kunnskap om man skal klare å henge med.
Les mer om:

Han er én av mennene som delte Nora Mørk-bildene: – Jeg kan ikke angre på det

Mannen, som har tilstått å ha delt Nora Mørks private bilder, sier det var dumt av ham å laste dem opp på internett. Men han angrer ikke.
Les mer om:

Nettmat-gigant kutter 100 ansatte

Selskapet Kolonial.no, som selger dagligvarer på internett, kutter 100 av sine 400 ansatte.
Les mer om:

Norsk politi ventet i snitt 107 dager med overgrepssaker fra utlandet

To internasjonale politiaksjoner mot barneovergripere på internett endte med 45 norske saker. Sakene ble i snitt liggende på vent hos politiet i 3,5 måneder.
Les mer om:

Hva slags samfunn har du lyst til å være en del av?

Det spør Gro Hammerseng-Edin om etter at Nora Mørk avslørte at hun i høst ble hacket og fikk private bilder spredt på internett.
Les mer om:

Knust Nora Mørk ville droppe VM

Nora Mørk ble i høst hacket og fikk private bilder spredt på internett. Det knakk henne fullstendig. – Da jeg ble tatt ut til VM, ble jeg redd og ville bare reise langt bort, sier hun til TV 2.
Les mer om:

Krangler om Trumps fiskemating

Under sin Asia-tur denne uken matet Donald Trump karper sammen med Japans statsminister, noe internett – selvfølgelig – har sterke meninger om.

Endret oppskrift – internett raser

Forbrukere fortviler over små endringer i oppskriften til sjokoladepålegget Nutella. – Har de ingen skam, spør en bruker på Twitter.
Les mer om:

Ho tok eit oppgjer med leiinga på sjukehuset og fekk internett til å koke

– Eg har berre fått lovord frå pasientar, medarbeidarar, sjukepleiarar, legar, frå Haukeland og folk eg ikkje kjenner.
Les mer om:

Satt i offentlige lederjobber mens millionene rullet inn privat

Norge har brukt over en halv milliard på å gi videregåendeelever pensum på internett. I dag kan NRK vise hvor betydelige summer som gikk til ett privat selskap – mens eierne satt i sentrale offentlige lederroller.
Les mer om:

Satt i offentlige lederjobber mens millionene rullet inn privat

Norge har brukt over en halv milliard på å gi videregåendeelever pensum på internett. I dag kan NRK vise hvor betydelige summer som gikk til ett privat selskap – mens eierne satt i sentrale offentlige lederroller.
Les mer om:

Oljebransjen digitaliserer med IOT

– Tingenes Internett er nå i ferd med å bli en sentral del av oljeselskapenes digitaliseringsagenda.
Les mer om:

Dark Room-siktet fikk tilgang på internett i varetekt

En 55 år gammel mann som er siktet for overgrep over nettet, ble ved en feil plassert i et rom med tilgang til internett og telefon.
Les mer om:

Landbruk i nedlagt fabrikk

Med Tingenes Internett kan nedlagte fabrikklokaler vise seg å være vel så egnede landbruksarealer som jordene ute i det fri.
Les mer om:

Googles ballonger gir internett til Puerto Rico

Googles moderselskap Alphabet har sendt to internettballonger til Puerto Rico som gir innbyggerne på den katastroferammede øya tilgang til enkle nettjenester.
Les mer om:

Snart blir det full fart i ytre Fræna

IKT-sjef Eystein Hjemaas Skjærpe i Fræna kommune kan smile. Nå skal også utkanten av kommunen få internett med lysets hastighet.
Les mer om:

Frakoblede fastleger gjør det vanskelig å være pasient

Mange fastleger er frakoblet internett og vanskelige å nå, viser en stor undersøkelse fra Forbrukerrådet. Finnmark kommer dårligst ut.

Slik unngår du å bli boligsvindlet på nett

Personer som på utkikk etter leiebolig på internett, kan med et øyeblikks uoppmerksomhet ende opp som bedrageriofre. Oslo politidistrikt gir derfor ti råd til deg som skal leie bolig på nett.

Sosiale medier er den moderne gravstein

Når en person går bort står livet på sosiale medier igjen. Noen synes det er koselig med et samlepunkt med minner på internett, andre syns det er trist å bli minnet på personens bortgang.
Les mer om:

Mener Norske Skog ble tatt av stormannsgalskap

På 2000-tallet satset Norske Skog titalls milliarder kroner for å bli størst i verden på avispapir. Så kom internett for alvor. Nå truer den høye gjelden med å velte selskapet.

Forbrukerrådet advarer mot digitale målere av blodtrykk og blodsukker

Forbrukerrådet har testet blodtrykksmålere som kan kobles til internett og konkluderer med at sensitive helsedata lett kan komme på avveie.

Fem år av livet på sosiale medier

Folk i hele verden med tilgang til internett tilbringer nå i gjennomsnitt to timer hver dag på sosiale medier som Facebook og YouTube. 
Les mer om:

Håvard fra Ålgård syntes sykling var drepende kjedelig. Så koblet han sykkelen til internett

35-åringen har én ting felles med sykkelstjernene i Bergen-VM. De trener alle på sykkelrulle.
Les mer om:

Tiltalt for narkosalg via «det mørke nettet»

Tre menn i 30-årene er tiltalt for produksjon og salg av store mengder narkotika. Ifølge tiltalen skal de tre være organisert som en kriminell gruppe og skal ha solgt stoffet via internett.
Les mer om: