Nyheter om Internett


Politiet: – Følg med på barnas digitale liv(pluss)

Politioverbetjent Eirik Valved oppfordrer foreldre til å være nysgjerrig og stille spørsmål rundt hva barna gjør på Internett.
Les mer om:

Gladmelding om internett(pluss)

Les mer om:

Groruddalsdebatt: En mer målrettet og ambisiøs rusreform

Jeg er en av rundt 15.000 som har undertegnet «Foreldreoppropet mot narkotika» som nå ligger på internett. Hvorfor? Fordi jeg opplever at foreldreperspektivet totalt forsvinner i narkotikadebatten, inkludert i debatten om den foreslått rusreformen.
Les mer om:

Medietilsynet: Desinformasjon og falske nyheter har blitt vanlig

Syv av ti er usikre på om informasjonen de finner på internett er sann.
Les mer om:

Internettpioner frykter australsk lov kan ødelegge nettet

Tim Berners-Lee, kjent som verdensvevens oppfinner, frykter at et australsk lovforslag kan gjøre internett, slik vi kjenner det, umulig å bruke.

44 prosent leste falske nyheter

En ny undersøkelse fra Medietilsynet viser at nesten halvparten av befolkningen har vært borti falske nyheter på internett det siste året.
Les mer om:

Blokkerer internett for å få kontroll over befolkningen

Regimer rundt om i verden stenger periodevis stadig oftere tilgangen til internett for å få kontroll over befolkning. Et av de siste eksemplene er i Myanmar.
Les mer om:

Nye demonstrasjoner i Myanmar

Protestene fortsetter i Myanmar, selv etter at juntaen mandag kuttet internett, sendte tanks ut i gatene og skjøt mot demonstranter. Befolkningen tyr til sosiale medier hvor de trygler om hjelp.
Les mer om:

Nye demonstrasjoner i Myanmar

Protestene fortsetter i Myanmar, selv etter at juntaen mandag kuttet internett, sendte tanks ut i gatene og skjøt mot demonstranter.
Les mer om:

Monitor: Internett nesten helt nede i Myanmar

Tilgangen til internett er nesten fullstendig borte i Myanmar, ifølge monitoren Netblocks.
Les mer om:

PST ber om lovendring for å registrere deltakere på nettfora

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker en lovhjemmel til å samle og systematisere data fra åpne chattegrupper på internett.

PST ber om lovendring for å registrere deltakere på nettfora

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker en lovhjemmel til å samle og systematisere data fra åpne chattegrupper på internett.

Monitor: Internett er mørklagt i Myanmar

Internett er nok en gang stengt ned i Myanmar, dager etter at et militærkupp sammenfalt med at nettilgangen ble borte, ifølge monitoren Netblocks.
Les mer om:

Hilde Nagel: Digital revolusjon – hvordan ta makten og friheten tilbake?

Hilde Nagell fra Tankesmien Agenda er statsviter, Ph.d. og forfatter. I boken Digital revolusjon, omtaler hun det idealistiske internett fra nittitallet og utviklingen frem til i dag. De siste tre tiårene er nettet overtatt av verdens største selskaper. Hvordan tar vi makten og friheten tilbake?
Les mer om:

De beste øyeblikkene fra Kimi Räikkönens karriere

Finske Kimi Räikkönen har is i årene i det sekundet han setter seg bak rattet, i løpet av mange år som Formel 1 fører har han absolutt fortjent sitt kallenavn «Iceman» – Finnen er for øvrig en klassisk finne resten av tiden også, han er rimelig avslappet resten av tiden også. Som de fleste andre Formel 1 førere, inkludert Lewis Hamilton, startet Kimi Räikkönen med å kjøre go-kart, derfra kjørte han seg oppover gjennom forskjellige formelklasser.

Spansk media: Real Madrid planlegger å ofre en av sine største talentet

Vinicius jr. ble hentet til Europa og San Bernebeu i 2018. Helt siden ankomsten har Real Madrid vært krystallklar på vingens posisjon hos Real. Vinicius Junior er blitt sett på som «untouchable» for rivalene. Forrige sesong ble det 5 scoringer og 4 assists på 38 kamper. Helt greit for en up and coming tenåring. Men denne sesongen har det blitt tydeligere at brasilianeren ikke har den spektakulære målteften som forventet. Les: Solbakkens fotballgeni er klar for Aston Villa Tre fattige scoringer og tre assists på 25 kamper så langt i sesongen.

Derfor klarer han ikke glemme dette

Det er 20 år siden Justin Timberlake og Britney Spears satte fyr på internett med klesvalget sitt.

Moss FK har hentet inn ny hovedtrener

I dag kom resultatet av av det som Moss FK forteller har vært en lang og grundig prosess, sportssjef Thomas Myre har fått sin nye hovedtrener i god tid før kulda slipper taket og PostNord-Ligaen starter opp.

Telenor-kunder har jobbet hjemmefra uten internett i dag: – Jækla tråkig

Telenor-kunder i Skjærviken mistet internett klokken 11.00 i dag og har fortsatt ikke fått det tilbake.
Les mer om:

Alle 33 spillerkjøpene hos Manchester United etter Alex Ferguson

Ved hvert eneste overgangsmarked blir det liv og røre når Manchester United foretar seg – eller ikke foretar seg noe. Ettermælet til Alex Ferguson er så massivt positivt hos United at den adlede skottens feiltrinn på overgangsmarkedet er glemt. Verre er det for Moyes, Van Gaal, Mourinho og Solskjær. I stedet for å dømme managerne som tok stolen til Sir Alex, velger vi å nøye oss med å ramse opp spillerkjøpene som har blitt gjennomført i post Ferguson-perioden. Så er det opp til deg å felle dommen.

Der kom bekreftelsen Pochettino har ventet på

Siden Mauricio Pochettino kom til Paris har det skjedd mer enn under hele oppholdet til Thomas Tuchel (virker det som). Der tyskeren hadde mer enn nok med å forsvare superstjernenes eskapader på og utenfor banen (Les: nattklubber og annet snacks), viser den tidligere Tottenham-manageren at fokuset er på et helt annet sted. Uten at vi har noen fluer på veggen hos PSG, fra utsiden virker det som det bygges opp en enighet rundt Prosjekt Pochettino.

Joshua King kan sjokkere alle med Premier League retur

Det er bare noen få dager siden Bournemouth manager Jason Tindall slo fast at Joshua King ikke skulle dra noen steder i vinter vinduet. – Bournemouth har etter nedstykket til Championship i sommer mistet det meste av deres stjerner, med unntak av Joshua King. The Atheltic var først ute med å skrive om ekspress samtaler mellom Southampton og Bournemouth om en bytte/salgsavtale. Les: Luis Suarez ble hvisket i øret og vist veien mot målet til Cadiz De har det travelt det er bare noen timer igjen før vintervinduet lukkes.

Mandag signerer 18 år gamle Sebastian Fjose Berg på sitt livs sjanse

Det er langt fra Oppsal til den historiske byen Lecce i Italia. Sebastian Fjose Berg kom til Kongsvinger i 2019. Han fikk sin debut først når nedrykket fra OBOS-Ligaen var klart i siste serierunde. KIL burde kanskje ha benyttet Fjose Berg tidligere, kan klinket inn 3- 0 målet på overtid i serieavslutningen mot Ull/Kisa. Sebastian Fjose Berg sin agent Mikail Adampour i Tempo Sports Group forteller Eurosport noe er på gang, men vil ikke bekrefte det dreier seg om Serie B-klubben Lecce. «Seb er en spiller som kan spille mange roller med kombinasjon av fysikk, fart og tekniske ferdigheter.

Henter tilbake Stephan El Shaarawy fra Kina

Det tok ikke lang tid etter Roma hadde solgt Stephan El Shaarawy før han begynte å savne Italia. Sommeren 2019 solgte Roma venstrevingen til den kinesiske klubben Shanghai Shenhua for 16 millioner euro, nå er han tilbake – På en gratis overgang. Han kom til Roma fra AC Milan etter et mislykket låneopphold i Monaco i 2016. El Shaarawy er svært fornøyd med retur til klubben, der han allerede har scoret 40 ganger på 139 kamper: «Da jeg kom til Roma for første gang, skjønte jeg at denne byen og klubben ikke tar lang tid å komme under huden.