Nyheter om Innvandrere


Innvandrere er ikke årsaken til fattigdom

I Høyre vet vi at innvandrere er verdifulle mennesker i og for byen vår. Men også at det er krevende å etablere seg i et nytt land. Derfor jobber vi for å hjelpe den enkelte i sin situasjon.
Les mer om:

Elkem Salten er nominert til Mangfoldsprisen 2019

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Det er Flyktningtjenesten i Sørfold kommune som har foreslått at Elkem Salten burde få Mangfoldsprisen 2019. I dag er fire flyktninger bosatt i Straumen faste vikarer på Elkem.- Allerede da de to første av dem startet i språkpraksis, var opplegget velorganisert og planlagt. Til og med øverste ledelse var innkludert i organiseringen, sier Ermin Krehic, flyktningkoordinator i Sørfold kommune.

Rasisme-tiltalte Rasmus Paludan kan få plass i Folketinget

KØBENHAVN (VG) Den kontroversielle høyrenasjonalisten Rasmus Paludan vil kaste muslimer ut fra Danmark og tvangsinternere innvandrere på Nordøst-Grønland. Om en knapp uke kan han få plass på Folketinget.

Trump øker tollen på varer fra Mexico

Donald Trump sier USA vil innføre toll på alle varer fra Mexico dersom nabolandet ikke stopper ulovlige innvandrere fra å krysse grensa. Mexico ber om dialog.

USA innfører toll på alle varer fra Mexico

Fra 10. juni vil USA ilegge meksikanske varer en toll på fem prosent, og gradvis øke den til det ikke kommer flere innvandrere over grensa mellom de to landene.
Les mer om:

Trump varsler tolløkning på varer fra Mexico

Donald Trump sier USA vil innføre toll på alle varer fra Mexico dersom nabolandet ikke stopper ulovlige innvandrere fra å krysse grensa. Mexico ber om dialog.

Øker tollen på varer fra Mexico

10. juni kommer USA til å øke tollen på alle varer som importeres fra Mexico fram til ulovlige innvandrere stopper å komme over grensa, sier Donald Trump.

Innvandrere med demens glemmer norsk språk

Stadig flere innvandrere blir gamle i Norge. Det skaper store utfordringer, mener Pasientombudet.
Les mer om:

Denne gruppen innvandrere står for den desidert høyeste ledigheten

SSB: Arbeidsledigheten blant innvandrere er 5,8 prosent, over tre ganger høyere enn resten av befolkningen.
Les mer om:

Bildeserie: Se hvem som gikk i borgertoget

Først i borgertoget, iført i røde jakker, kom Kragerø Røde Kors som i år runder 75 år. Toget ble avsluttet med Norsk Folkhjelp, som stilte opp med sine grønne symboler. Årets tale var ved svenske Rebecca Båld, som er virksomhetsleder ved læringssenteret i Kragerø. Hun stilte i en svensk bunad. - Kragerø er et varmt samfunn som tar vare på menneskene rundt dere. Selv om jeg ikke bor her, er det få steder jeg har følt meg så velkommen som jeg gjør her hos dere, sa hun. - I dag har jeg premiere med svensk flagg, som jeg ikke en gang eier, men naboen tegnet et til meg.

Trump vil lage poengsystem for innvandrere basert på utdanning: – Vi diskriminerer genier

Etter tiår uten framskritt gjør president Donald Trump et nytt forsøk på å få gjennom en ny plan for innvandring, til tross for skepsis i Kongressen.

– Yalla stem! Eller bli stemt hjem

Færre innvandrere stemmer ved valg i Norden enn den øvrige delen av befolkningen. Det vil unge, danske muslimer gjøre noe med.
Les mer om:

Jobboptimisme i Oslo

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi må tilbake til 2013 for å finne en like stor andel bedrifter som meldte at de skulle rekruttere det kommende året. Selv om optimismen dempes av en svak vekst i virksomheter som planlegger nedbemanning, er det gode jobbmuligheter for arbeidssøkere med etterspurt kompetanse, sier direktør Sonja Skinnarland i NAV Oslo.Minst like spennende er det kanskje å vite hvilke typer virksomheter som ser for seg nyansettelser.

Flere arbeidsinnvandrere til Norge i fjor

Ifjor kom 36.900 ikke-nordiske innvandrere til Norge, en nedgang på 5.700 fra året før. Nesten halvparten kom på grunn av arbeid.
Les mer om:

Walaa drømmer om egen bunad: – Jeg vil ikke bli angrepet av bunadspolitiet

Stadig flere innvandrere ønsker seg en norsk nasjonaldrakt. Da Walaa Abuelmagd spurte Facebook-vennene sine om de var positive til hennes ønske om bunad, haglet det inn penger til støtte for prosjektet.
Les mer om:

Carl I. Hagen tar opp 26 år gammelt forslag: Bør miste barna om de ikke lærer norsk

GARDERMOEN (VG) Carl I. Hagen (Frp) gir aldri opp et gammelt forslag. I 1993 foreslo han at innvandrere kunne miste foreldreretten om barna deres ikke lærte norsk før skolestart. Nå skjerper han forslaget.

Senterpartiet gjør livet surt for Frp, ikke innvandrere

Det blåser motvind fra alle kanter, og Frp svarer med å sveive i gang Sylvi Lishaug. Spørsmålet er om det hjelper, skriver Geir Ramnefjell.
Les mer om:

Utgiftene til bosetting og integrering eksploderer i Fredrikstad

Bjørnar Laabak, Frp: – Statistisk sentralbyrå sier at byer betaler inntil 70 prosent av sosialbudsjettet til flyktninger/innvandrere og rundt 30 prosent til øvrige innbyggere! I Fredrikstad stemmer dette tallet godt.

Listhaug frykter gettoer: Her vil hun si nei til alle nye flyktninger

Frp-nestleder Sylvi Listhaug slår getto-alarm. Hun foreslår at syv kommuner får flyktningstopp på grunn av for høy andel ikke-vestlige innvandrere.
Les mer om:

Nå skal denne gjengen trene med Stjernen!

Stjernen Aktiv har vært et engasjerende og populært tiltak. Nå utvider ishockeyklubben tilbudet og vil engasjere innvandrere.
Les mer om:

1,6 mill til flerkulturell verdiskaping

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flerkulturell verdiskaping Agder har i 2017 og 2018 blitt gjennomført i samarbeid med Aust-Agder fylkeskommune, og med tilskudd fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratets (IMDIs) ordning Tilskudd til etablereropplæring for innvandrere på henholdsvis 500.000 kroner i 2017 og 350.000 kroner i 2018. Prosjektet går nå inn i sitt tredje og siste år.

Sa ja til plan om integrering

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er ganske overrasket over at vi på få år har fått 193 millioner i integreringstilskudd. Vet vi noe mer om de 18, eller inntil 30 som vi vedtok å kunne ta i mot av nye bosettinger i år, spurte Hanne Risvold (KrF).- Kommunenes organisasjon KS har sett på reelle kostnader i forhold til det som blir bevilget. Bevilgningene var heller i knappeste laget enn for mye.

Listhaug: – Vi ser en gettoisering av Oslo

Nye tall fra SSB viser at etniske nordmenn flytter fra bydeler i Oslo med mange innvandrere. Raymond Johansen (Ap) sier det ikke er en ønsket utvikling.