Nyheter om Ingjerd Schou


Ingjerd Schou (H) valgt som ny visepresident etter Abid Raja

Høyres Ingjerd Schou (H) overtar plassen i presidentskapet etter at Abid Raja (V) forrige uke ble ny kulturminister.

Schou (H) og Wiborg (Frp) innkaller til hastemøte på Stortinget etter nye jernbanetall: Ordførerne møter Jon Georg Dale onsdag

Ingjerd Schou (H) og Erlend Wiborg (Frp) har invitert samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til et hastemøte om jernbanen onsdag. Råde-ordfører René Rafshol sier det politiske Østfold står sammen om å få bygd ny jernbane.

Gyproc får ekstraregning på sju millioner kroner: Rammes av ny CO₂-avgift fra nyttår

Gyproc får en Co₂-avgift på sju millioner for bruk av LNG-gass. Gyproc-direktør Peik Næsje sier at Stortingets avgift kom som en stor overraskelse. Høyres Ingjerd Schou og Truls Velgaard håper bedriften kan få et unntak.

Regne eller ikke regne hr. Myhrvold – resultatet er at Østfold rammes

Debatten mellom Høyre og Senterpartiet om budsjettkutt og arbeidsplasser i distriktene fortsetter. – Det er lite å se av alt Senterpartiet lovet i valgkampen i deres alternative budsjett, skriver Høyres Ingjerd Schou og Tage Pettersen.

Senterpartiet kutter i distriktsarbeidsplasser

Ingjerd Schou og Tage Pettersen anklager Senterpartiet for å kutte i statlig byråkrati og arbeidsplasser over hele landet uten å ha noen politikk for hvordan oppgavene skal løses.

LESARBREV: Kraftskattesaken må på rett spor

Rapporten fra Kraftskatteutvalget har sendt sjokkbølger gjennom hele vannkraft-Norge. Protestene mot forslagene fra utvalget er massive fra kommuner og kraftbransjen. Utvalgets mandat var å foreslå skattemessige og andre forbedringer i rammeverket for å fremme investeringer i vannkraft og økt produksjon av fornybar energi. Men et samlet vannkraftmiljø er nå tydelig på at forslagene fra kraftskatteutvalget ikke vil utløse én eneste kilowattime mer fornybar energi, tvert imot.

Ingjerd Schou (H) inviterer ordførere til krisemøte etter Bane NORs «kunnskapsløse» forslag for Fredrikstad

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) kaller Bane NORs forslag om å utrede stans av jernbaneutbygging før Fredrikstad og innspillet om å skrinlegge Råde stasjon for kunnskapsløst, historieløst og uprofesjonelt.

Få slutt på forandringsangst. Viken gir muligheter

– Nå må det være slutt på negativitet og forandringsangst – tiden er inne til å se positivt alle mulighetene som en ny og sterk region fører med seg, skriver Simen Nord og Ingjerd Schou, Høyre, i sitt forsvar av Viken fylkeskommune.

Skatten som er trussel mot at du skal eie din egen bolig

Ingjerd Schou, Høyre: – Å innføre en skatt på hjemmene til folk er å skyve politikernes problemer over på innbyggerne.

Norges rolle og interesser i det multilaterale systemet – det er lokalpolitikk

Ingjerd Schou: – I en tid der vi trenger mer internasjonalt samarbeid er det urovekkende at flere av partiene på rødgrønn side sår tvil om noen av de viktigste internasjonale avtalene.
Les mer om:

Ny modell for humanitært arbeid, bistand og utvikling

Ingjerd Schou: – Jeg er glad for at regjeringen nå har fattet en beslutning om modell for det fremtidige arbeidet med bistandsforvaltning i Norge.

Høyre svarer i bredbåndfeiden på Hvaler: Ap bør vise interesse og initiativ

– Hvaler Ap bør vise interesse for få tildelt midler til Hvaler av regjeringens ekstraordinære bevilgning til bredbånd, skriver Ingjerd Schou, Tage Pettersen og ordførerkandidat Marita Wennevold Hollen.

Fiske og havbruk kan gi flere kortreiste arbeidsplasser på Hvaler

– I Hvalers nære farvann kan det finnes spesielle arter som har stort potensial for verdiskaping, skriver Høyres stortingsrepresentant Ingjerd Schou og ordførerkandidat Marita Wennevold Hollen.

Ingjerd Schou: – Historisk beslutning om Russland og Europarådet

Europarådet vakler økonomisk etter at det største medlemslandet, Russland, ble fratatt stemmeretten og sluttet å betale kontingent. Onsdag kom et nytt forsøk på løsning på bordet.

Ingjerd Schou: – Historisk beslutning om Russland og Europarådet

Europarådet vakler økonomisk etter at det største medlemslandet, Russland, ble fratatt stemmeretten og sluttet å betale kontingent. Onsdag kom et nytt forsøk på løsning på bordet.

Ingjerd Schou: – Historisk beslutning om Russland og Europarådet

Europarådet vakler økonomisk etter at det største medlemslandet, Russland, ble fratatt stemmeretten og sluttet å betale kontingent. Onsdag kom et nytt forsøk på løsning på bordet.

Foss forsvarte politireformen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Stortinget behandlet i dag en innstilling fra utenriks- og forsvarskomiteen om et representantforslag fra stortingsrepresentantene Trygve Slagsvold Vedum, Marit Arnstad, Liv Signe Navarsete og Emilie Enger Mehl om nødvendig styrking av Heimevernet og politiet.Saksordfører Ingjerd Schou (H) viste til syv konkrete forslagene i representantforslaget som er fremmet.

Et lite land trenger venner og en klar utenrikspolitikk

– Det er ikke en gang er mulig å se hva som vil være opposisjonens utenrikspolitikk. Arbeiderpartiet er uklare i flere viktige saker og det spriker veldig med SV og Rødt, skriver Høyre-representantene Elin Rodum Agdestein og Ingjerd Schou.

Ikke en eneste østfolding i regjering på 15 år: – Det er klart at det lønner seg å ha en person som sitter der makten er

Sist gang en østfolding ble presentert som statsråd var for 18 år siden. Tidligere statsråd Ingjerd Schou mener det er på tide at Østfold får en statsrådspost igjen.

Siri Martinsen: Jorulf Laabak overtolket mitt innlegg om barnevernet

– Vi er ikke stolte av røde tall, men bildet er litt mer nyansert enn hva Høyre slår i bordet med, skriver Siri Martinsen, Ap, til Jorulf Elias Laabak, Høyre i debatten som startet da Ingjerd Schou mente Fredrikstad svikter de sårbare barna.

Bomskudd av Schou å gi Høyre æren for ulvejakt

– At det skal kunne skytes ulv i ulvesonen når vi ligger høyt over bestandsmålet, er en selvfølgelig konsekvens av Stortingets vedtatte politikk. Det kan vanskelig beskrives som en Høyre-seier, skriver Ole André Myhrvold, Sp, til Ingjerd Schou,Høyre.

Nei takk - ikke ulvereservat mellom svenskegrensen og E6

– Lisensfelling innenfor ulvesonen er et viktig steg i rett retning, skriver stortingsrepresentant Ingjerd Schou.
Les mer om:

Siri Martinsen svarer Schou: Forbedring, men fortsatt avvik i barnevernet

– Det er greit å minne Høyres Ingjerd Schou om at verden er mer nyansert enn tallrapportene til regjeringen, skriver Siri Martinsen, leder av oppvekstutvalget til Schous sterke kritikk av barnevernet i Fredrikstad.

Fredrikstad svikter de sårbare barna – det er uholdbart

– Fredrikstad må komme opp med en løsning for barnevernsbarn, situasjonen er svært alvorlig for dem som trenger oss mest, skriver Ingjerd Schou om undersøkelsen som gir barnevernet i Fredrikstad «rødt lys».

Trident Juncture vil prege Norge de neste ukene. Det skal vi være glade for

Ingjerd Schou, Høyre: – I høst skal 50.000 norske og allierte soldater øve på å forsvare landet vårt. Med 28 allierte land som stiller opp for oss hvis vi skulle trenge hjelp, blir Norge tryggere.
Les mer om: