Nyheter om Inga Marte Thorkildsen


Gjør noe nå!

Oslos skolebyråd, Inga Marte Thorkildsen, har brukt tiden på å skylde på regjeringen, i stedet for å ta ansvar for gjenåpningen av skolene. Raymond Johansen har man ikke sett noe til.

«Det blir sommertilbud til barn i Oslo»

DEBATT: Byrådet er opptatt av at kommunen spesielt skal planlegge for aktiviteter i juli måned. Dette er uker som erfaringsmessig innebærer at en del barn og unge er helt overlatt til seg selv, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Oslo-byråd fraråder ny stenging av skoler og barnehager

Selv om det skulle komme en ny smittebølge, bør stenging av skoler og barnehager unngås, mener Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Oslo-topper: Krever krisemilliard for utsatte barn

BJØLSEN SKOLE (VG) – Utsatte barn lever med en dobbel krise i corona-tiden. Nå må staten stille opp, krever Oslo-ordfører Marianne Borgen og oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen.

Skolebyråden ut mot Melby: – Helt uenig

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen gikk hardt ut mot kunnskapsminister Guri Melby under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo, fredag ettermiddag.

Se byrådsleder Raymond Johansen redegjøre om åpningen av barnehager i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for eldre, helse og innbyggertjenester Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen er til stede klokken 14.

Mener døgnåpen chat bør bli permanent

I påsken har det blitt opprettet en døgnåpen chat som en del av Alarmtelefonen for barn og unge. Inga Marte Thorkildsen (SV) mener det ikke holder å kun ha tilbudet i en uke.

Se Oslo kommunes pressekonferanse om krisetiltakene

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for helse, eldre og innbyggerdialog Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen vil være til stede på kommunens pressekonferanse i dag.

– Til deg som nå opplever at det er litt, eller til og med veldig, tøft

KOMMENTAR: «Du er ikke alene. Vi er her fortsatt, og vi skal passe på deg.» sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Fem gode grunner til å velge yrkesfag

KOMMENTAR: - Vi tror mange ikke er helt klar over hvilke spennende muligheter yrkesfag gir, skriver byrådsleder Raymond Johansen og byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

Tallene for utdanning innen yrkesfag går opp

Studenter ved Fagskolen Oslo Akershus arrangerte nylig karrieredag for studenter på Kuben Yrkesarena. Et slikt event måtte byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), så klart få med seg.

Byråd om vold og trusler: Krever politikontakter på skolene

Vold og trusler mellom barn og unge i Oslo sør, uroer skolebyråden. Inga Marte Thorkildsen (SV) anklager regjeringen for å ha innført et fjernt nærpoliti. Justisministeren mener Thorkildsen desinformerer.

Kaster ut kommersielle

AVTALE: Oslo-byrådet har fått med seg fagbevegelsen på å godta langturnuser i barnevernet. Nå lover Inga Marte Thorkildsen (SV) at alle kommersielle skal ut av Oslos barnevern innen 2021.

Hurra for nyoppusset barnehage!

Vestliskogen barnehage er nyoppusset. Det ble markert i kjent stil, men denne gangen var den røde tråd byttet ut med en kvist. Med hjelp av byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, og pappa Nicklas Skalin, åpnet Amalia (5) sin nye barnehage.

SV-Inga Marte: La 16-åringene få stemme - de skal arve jorden

Partiene er delt i spørsmålet om stemmerett for 16-åringer. – Det er demokratisk problem at de som skal arve jorden ikke blir hørt, mener byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Denne gangen står kampen om den farlige friheten

Byråd Inga Marte Thorkildsen er ikke fornøyd med dagens ordning for inntak i videregående skole.

Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i alle fylker

Regjeringspartiene ønsker å skrote nærskoleprinsippet i videregående og sender torsdag to forslag ut på høring. – Hårreisende, mener SVs Inga Marte Thorkildsen.

Private har ikke bygget barnehage på Stovner siden 1995

- Ikke lukrativt nok, sier SV-byråd Inga Marte Thorkildsen - og får Høyres ordførerkandidat i Oslo på nakken.

Private barnehager er ikke sløsing

Hvis Inga Marte Thorkildsen hadde hatt rett i sitt syn på private barnehager, ville ingen foreldre sendt barna sine i privat barnehage.

Sunnere mat etter skoletid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Alle barn skal ha tilbud om sunn og god mat i AKS. Det trenger dere for å leke og lære, sa Inga Marte Thorkildsen til elevene som jobbet med å forberede måltidet. I AKS-kostnadene til foreldrene er det lagt inn 51 kroner per barn per måned. Det er opp til hver enkel aktivitetsskole hvordan de vil bruke disse pengene, og man kan i tillegg bruke midler fra selve oppholdsbetalingen til mat.

Kritiserer beredskap for foreldreløse Syria-barn: – Kaotisk og surrealistisk

Regjeringen forsikret at mottak av de foreldreløse, norske barna var planlagt i god tid. Men i realiteten fikk barnevernet beskjed i siste liten, sier ansvarlig byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Høyre viser til Stovner skole: - Alle skoler skulle vært like heldige som Stovner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg skulle ønske alle skoler kunne være like gode som Stovner og Sinsen skoler. Vi må lære av de skolene som har fått det til. - De grepene Stovner og Sinsen har tatt, er de grepene byråden vil fjerne, forklarer Saida Begum.Statsminister Erna Solberg og Høyres ordførerkandidat i Oslo, Saida Begum, var onsdag på besøk på Sinsen skole.

67 millioner til flere lærere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Læreren er den enkeltfaktoren som betyr mest for elevenes læring. Men på mange skoler har lærerne hatt for dårlig tid til å følge opp hver enkelt elev.

Økning i vold i Osloskolen: -Her har vi en jobb å gjøre fremover, sier Inga Marte Thorkildsen

Siden 2017 har det vært en øking i antall voldshendelser mot ansatte i Osloskolen.

«Det er rart å tenke på at folk sitter og diskuterer meg. Men det går fint, jeg er ikke spesielt skvetten»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Det ble ganske stor ståhei da Marte Gerhardsen (46) ble innstilt som ny direktør for Utdanningsetaten, etter Astrid Søgnen, og som måtte gå etter mange år i sjefstolen. Ikke bare fordi Marte Gerhardsen ikke hadde noen bakgrunn fra oppvekst- og utdanningssektoren, men også fordi noen hevdet at dette var en ren partiansettelse.