Nyheter om Hviterussland


Han tok et utradisjonelt valg: - Mobilen har reddet meg mange ganger

MINSK: Emil Jonassen (26) hadde aldri trodd han skulle ende opp i Hviterussland, men angrer ikke. Den eneste utfordringen er språket. Og maten. Som er altfor god.

Bil- og MC-treff til hjelp for Hviterussland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Treffet ble holdt ved Myssa bedehus i Sokndal i regi av stiftelsen og hjelpeorganisasjonen En Hjelpende Hånd. Bygdeånden kunne tas og føles på når mer enn 40 forskjellige kjøretøy ble vist fram.Mer enn 250 mennesker møtte opp på lille Myssa i Sokndal. Biler, MC-er, barn og voksne i alle aldre var til stede.

Nora Mørk endelig tilbake på landslaget

Med ny kjæreste hockeyspiller Martin Laumann Ylven er Nora Mørk i form og tilbake i den norske landslagstroppen. – Det begynner å bli lenge siden, i februar i fjor pådro hun seg en alvorlig kneskade.  I november var hun nær et comeback, men ettervirkningene av skaden gjorde at hun måtte renske opp i det samme kneet. Dermed ventet en ny periode med møysommelig opptrening. Håndballprofilen har ikke vært mye på banen siden hun kom tilbake i kamp for Györ 13. april. Nå er det imidlertid duket for comeback i landslagstroppen. Håndballjentene skal spille tre kamper i månedsskiftet mai/juni.

Nora Mørk tilbake i landslagstroppen

Nora Mørk var med da Norges Håndballforbund tirsdag presenterte troppen til den kommende privatlandskampen mot Sverige og VM-playoffkampene mot Hviterussland.

Mørk tilbake i landslagstroppen

Nora Mørk var med da Norges Håndballforbund tirsdag presenterte troppen til den kommende privatlandskampen mot Sverige og VM-playoffkampene mot Hviterussland. Györ-proffen er dermed tilbake på landslaget for første gang på halvannet år.

Nora Mørk tilbake i landslagstroppen

Nora Mørk var med da Norges Håndballforbund tirsdag presenterte troppen til den kommende privatlandskampen mot Sverige og VM-playoffkampene mot Hviterussland.

Australia til etterlengtet finale

Australias tenniskvinner skal spille finale i Fed Cup-finale for første gang siden 1993. Søndag ble Hviterussland slått 3-2 i Brisbane. Den dramatiske semifinalen ble avgjort med en tresetts doublekamp etter at det sto 2-2 etter singlekampene. (NTB)

«Dette er mitt siste år i fotballen»

En lang og innholdsrik karriere går nå mot slutten, den hviterussiske fotballspilleren Aleksandr Hleb som både startet og nå stopper sin tid som fotballspiller i BATE Borisov legger opp etter endt sesong. Driblemester Aleksandr Hleb var den perfekte nest siste mann før et mål den angripende midtbanespilleren var kjent for å være kjapp smidig, elske å drible for så å avlevere en lissepasning frem til en spiss.

Massegrav fra nazitiden oppdaget i Hviterussland

En massegrav med levninger av minst 700 mennesker fra andre verdenskrig er funnet i den hviterussiske byen Brest.
Les mer om:

Massegrav fra nazitiden oppdaget i Hviterussland

En massegrav med levninger av minst 700 mennesker fra andre verdenskrig er funnet i den hviterussiske byen Brest.
Les mer om:

Tarjei Bø vant også jaktstarten i åpent EM

Tarjei Bø fulgte opp lørdagens sprintseier med ny triumf i jaktstarten under åpent EM i skiskyting i Hviterussland. VM-formen er i anmarsj.
Les mer om:

Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin.
Les mer om:

Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.
Les mer om:

God EM-trekning for Norge

Norges fotballkvinner møter Wales, Hviterussland, Nord-Irland og Færøyene i EM-kvalifiseringen til mesterskapet i England i 2021. Gruppevinneren i de ni gruppene går direkte til VM, sammen med de tre beste toerne. De øvrige toerne spiller omspill om tre plasser.

Kan Arsenal ryke mot en «traktorfabrikk»?

Arsenal gikk på et ydmykende 1–0 tap i Hviterussland, men bør snu det på Emirates. De kan vel ikke ryke ut av Europa League mot en «traktorfabrikk»?

Petr Cech: » Vi kunne spilt i timer uten å score»

Gårsdagens Europa league kamp skulle i utgangspunktet ikke være spesielt spennende. Arsenal reiste til Hviterussland for å møte BATE Borisov.

Sjokktap i Hviterussland - BATE rystet Arsenal

Arsenal gikk på et pinlig bortetap for hviterussiske BATE Borisov i Europa League og får en kinkig oppgave i returoppgjøret neste uke.

Tatjana rømte hjemmefra da hun var 14. Nå oppfordrer hun folk til å flørte mer.

14 år gammel rømte hun fra familien i Hviterussland og utdannet seg til slakter i Latvia. Nå tilbyr Tatjana Lundgård dypmassasje i studio Helselund.
Les mer om:

Uttak: EM Minsk – 11 utøvere tatt ut

11 utøvere er tatt ut til mesterskapet som går i Hviterussland nå i februar.
Les mer om:

Motstanden kveles langsomt i Europas siste diktatur

I snart 15 år har Aleksandr Lukasjenko sittet ved makten i Hviterussland, hvor «forsvinninger», mord, forfølgelse og blokkering av nettsider er dagens orden.
Les mer om:

Hevdet å ha bevis for russisk USA-innblanding, arrestert i Moskva

Anastasia Vashukevich ble arrestert straks hun hadde mellomlandet i Moskva på vei fra Thailand til Hviterussland. Hun har tidligere sagt at hun har bevis på at Russland blandet seg inn i USA-valget.

Blir ikke EM for volleyballherrene

Det blir ikke EM-sluttspill på det norske herrelandslaget i volleyball. I den siste kvalifiseringskampen møtte de Hviterussland og tapte 0-3. Etter å ha tapt de to første settene hang de bedre med i det tredje, men også det endte med tap.
Les mer om:

Norge vant firenasjonersturneringen

Petter Thoresens mannskap snudde til seier 4-3 over Frankrike og ble med det ubeseiret vinner av landslagsturneringen i ishockey i Lørenskog. Landslaget vant også de to foregående kampene mot Hviterussland og Ungarn.

Norge mot Hviterussland i VM-kvalifisering håndball, blir kjempefavoritt

Norge møter Hviterussland i VM-kvalifiseringen i håndball for kvinner. Dobbeltkampen spilles i mai og juni.
Les mer om: