Nyheter om Hviterussland


Hviterussland innfører dødsstraff for forsøk på terrorhandlinger

Flere opposisjonelle risikerer dødsstraff i Hviterussland etter at landet utvidet lista over forbrytelser som kan straffes med døden.

Hviterussland med spesialstyrker nær den ukrainske grensen: – Et spill for Kreml

Storbritannia tror Hviterusslands militære grep vil tvinge Ukraina til å utplassere styrker langs den hviterussiske grensen. Oberstløytnant Palle Ydstebø er uenig.

Hviterussland utstasjonerer spesialstyrker ved grensa mot Ukraina

Hviterussland sender spesialstyrker til områder i nærheten av grensa mot Ukraina. Årsaken er en «tiltakende trussel» fra USA og Nato, sier hviterusserne.

Storbritannia innfører ytterligere sanksjoner mot Russland og Hviterussland

Storbritannia innfører ytterligere sanksjoner mot Russland og Hviterussland på grunn av invasjonen av Ukraina, blant annet strengere toll og eksportforbud.

Polens grensegjerde mot Hviterussland er 60 kilometer langt

Polen har så langt bygd et 60 kilometer langt permanent grensegjerde mot Hviterussland, ifølge en grensevakt.
Les mer om:

Hviterussland fengsler aktivist-kjæreste i seks år

Sofia Sapega, den russiske kjæresten til den hviterussiske dissidenten Roman Protasevitsj, er dømt til seks års fengsel i Hviterussland.
Les mer om:

Norge innfører nye sanksjoner mot Hviterussland

Norge innførte torsdag ytterligere sanksjoner mot Hviterussland. Sanksjonene omfatter forbud mot hviterussisk veitransport.
Les mer om:

Norge innfører nye sanksjoner mot Hviterussland

Norge innførte torsdag ytterligere sanksjoner mot Hviterussland. Sanksjonene omfatter forbud mot hviterussisk veitransport.
Les mer om:

Norge innfører nye sanksjoner mot Hviterussland

Norge innførte torsdag ytterligere sanksjoner mot Hviterussland. Sanksjonene omfatter forbud mot hviterussisk veitransport.
Les mer om:

Nye sanksjoner mot Hviterussland

Norge innfører nye sanksjoner mot Hviterussland, som en reaksjon på Hviterusslands involvering i Russlands invasjon av Ukraina.

– Ukrainas seier vil føre til Hviterusslands seier

Svetlana Thikanovskaja har flyktet fra sitt land, er redd for sine barn og har en ektemann i fengsel. Men hun er sikker på at et russisk nederlag i Ukraina vil føre til at også hennes Hviterussland blir fritt og demokratisk.

Hviterussland startet stor militærøvelse

Hviterussland har uventet startet en militærøvelse i stor skala. Ifølge hviterussiske myndigheter skal soldatene øve på kampberedskap.
Les mer om:

Hvitvasking av Kunstsilo-prosjektet?

Det er imponerende at Viktor Jusjtsjenko og Svjatlana Tsikhanowskaja fra Hviterussland er bekreftet som gjester til Europakonferansen som skal avholdes i Kilden.
Les mer om:

Nadal om russisk utestengelse: – Veldig urettferdig

Tennisstjernen Rafael Nadal er svært kritisk til at spillere fra Russland og Hviterussland ikke får delta i Wimbledon.

Nadal om russisk utestengelse: – Veldig urettferdig

Tennisstjernen Rafael Nadal er svært kritisk til at spillere fra Russland og Hviterussland ikke får delta i Wimbledon.

Her kan Russland utfordre Nato

Rett ved Kaliningrad ligger Suwalki-gapet, som via Hviterussland skiller de baltiske Nato-landene i nord fra de andre Nato-landene i sør. - Her har russerne egne strategiske interesser, sier norsk ekspert.

Fagforeningstopper fengslet i Hviterussland – UD protesterer

LO reagerer skarpt på at minst 13 fagforeningsledere er arrestert eller bortført i Hviterussland de siste dagene. De var på vei til et møte med norske LO-folk i Polen, hvor fordømmelse av Russlands krig i Ukraina sto på dagsorden.

Bekreftet: Russiske og hviterussiske spillere får ikke delta i Wimbledon

Wimbledon-arrangør All England Club utestenger russiske og hviterussiske tennisprofiler fra den prestisjetunge Grand Slam-turneringen i juni og juli. Avgjørelsen ble bekreftet onsdag ettermiddag. Nyheten lekket ut flere timer i forveien og skapte raskt sinne i Moskva. Tross krigføringen i Ukraina har utøvere fra Russland og Hviterussland kunnet spille tennisturneringer i ATP-, WTA- og ITF-regi. Det kan de gjøre så lenge det skjer under nøytralt flagg. Onsdag kom bekreftelsen på at arrangørene vil utelukke russere og hviterussere.

Frykter Putins nærmeste i EU vil skape et nytt diktatur i Europa

En høyreradikal politiker makulerte barneboken hennes offentlig. Nå forteller professoren til TV 2 hvorfor hun vurderer å forlate EU-landet, som hun frykter er i ferd med å bli som Hviterussland.
Les mer om:

Wimbledon sier nei til russiske tennisspillere

Den prestisjetunge tennisturneringen Wimbledon kommer til å utestenge russere fra årets turnering i juni, melder flere medier. Utøvere fra Russland og Hviterussland har hittil kunnet spille tenniskonkurranser i ATP-, WTA- og ITF-regi tross krigføringen i Ukraina. Det kan de gjøre så lenge det skjer under et nøytralt flagg. Tidligere i april kom det fram at Wimbledon-arrangør All England Club var i samtaler med britiske myndigheter om mulig utestengelse av russere og hviterussere.

EU-sanksjoner gir lange lastebilkøer

Polske myndigheter melder om opp mot åtte timers ventetid på grensen mellom Polen og Hviterussland for lastebiler som må forlate EU som følge av sanksjoner.
Les mer om:

Lukasjenko: Ikke aktuelt at Hviterussland blir en del av Russland

Hviterusslands leder Aleksandr Lukasjenko avviser at den tidligere Sovjet-republikken kan bli en del av Russland i framtiden.
Les mer om:

20 yachter tatt i arrest i Nederland

Nederlands tollvesen sier de så langt har tatt 20 yachter i arrest ved verft i landet fordi de kan være omfattet av sanksjoner mot Russland og Hviterussland.

Aleksandr Lukasjenko hevder Hviterussland har gjennomført «spesialoperasjon» i Ukraina

Hviterusslands president hevder operasjonen gikk «strålende».

Wimbledon kan gå uten russere

Wimbledon-turneringen vil bruke de neste ukene til å avgjøre om Daniil Medvedev og andre russiske spillere skal ta del i sommerens tennisfest i London. Utøvere fra Russland og Hviterussland har hittil kunnet spille tenniskonkurranser i ATP-, WTA- og ITF-regi tross krigføringen i Ukraina. Det kan de gjøre så lenge det skjer under et nøytralt flagg. Løsningen kan bli skjøvet til side i årets mest prestisjetunge Grand Slam-turnering.

Mest lest siste uke