Nyheter om Hvaler


Campingplass-nabo på Hvaler får gjøre om huset til hytte: – Situasjonen er blitt uholdbar

I Grønnetkilen på Spjærøy har politikerne på Hvaler til slutt gått med på å gjøre om en flott boligeiendom til hytte. Familien som eier huset, mener det er uholdbart å bo med den digre campingplassen som nabo.
Les mer om:

Her krever Hvaler kommune at gressplenen skal graves opp og fjernes: - Dette er tankeløst

Ved innkjøringen til det nye boligfeltet, Hvaler Panorama i Bølingshavn, står kommunen bom fast på at gressplenen må graves opp og fjernes.
Les mer om:

Mange kjørte for fort på Hvaler

Utrykningspolitiet har avholdt fartskontroll på Kirkøy onsdag formiddag. Det resulterte i mange forelegg.

Visit Fredrikstad & Hvaler med varselbrev til kommunen om mangel på avtale og mangel på penger

– Vi har nådd en skillevei, skriver Visit Fredrikstad & Hvaler i et brev, der de ber om umiddelbar avklaring av hva kommunen egentlig ønsker av dem. De tør ikke garantere at de kan levere dagens tjenester med dagens finansiering.
Les mer om:

Å gi bort gymsaler er et populistisk innspill for å sanke velgere på Vesterøy og Kirkøy

Hvaler Ap svarer Frp som i kommunestyret torsdag fremmer forslaget om å gi bort gymsaler: – Ønsker Frp å være økonomisk bevisste ved å «gi bort» to gymsaler kostnadsfritt?
Les mer om:

Fylkesmannen støtter rådmannen på Hvaler: - I denne hytta får ingen bo!

Denne hytte ved Håbu på Asmaløy ønsket familien Wullum fra Fredrikstad å gjøre om til sitt nye hjem. Fylkesmannen mener det var helt riktig av Hvaler kommuen å si nei.
Les mer om:

Menighet med vidvinklede briller – har både Pippi og jazz på programmet

Onsdag 26. juni er det klart for gratis Pippi-forstilling i Spjærøy kirke. Og lørdag 29. juni blir det midtsommerjazz i Hvaler kirke.
Les mer om:

Dogmatisk privatiseringsdebatt på Hvaler

Hvaler MDG er redd dogmatiske politikere stenger for praktiske løsninger: – Privatiseringsdebatten bør ikke skremme private aktører i arbeidsmarkedet fra å tørre å satse på Hvaler.
Les mer om:

Problemer for fiskere og småbåteiere i Utgårdskilen: – Dette må det ryddes opp i!

Hvaler Ap vil ha skikkelig oppvask i kommunens håndtering av Utgårdskilen havn. Kommunens byggesaksavdeling får kraftig kritikk for å ha stoppet en utvidelse av småbåthavna innerst i kilen.
Les mer om:

Derfor sier Øystein (56) at han er i sitt år én som gjestgiver på Hvaler – selv om han har holdt på i snart 20 år

De er inne en ny tidsregning på Hvalers eneste skjærgårdshotell. – Gjestgiveriet er friskmeldt, og maskineriet varmes opp til sommersesong, sier gjestgiveren.
Les mer om:

Ber innbyggere om å ta døde hvaler

Titalls gråhvaler har blitt skylt opp på den amerikanske vestkysten. Nå har myndighetene gått tom for plasser å dumpe de døde hvalene.
Les mer om:

Vil gi bort to gymsaler på Hvaler: – Dette er ikke noe valgflesk!

Nå lanserer Fremskrittspartiet et forslag om å gi bort (helt gratis) to gymnastikksaler på Hvaler. Kommunestyret behandler saken torsdag. Ap mener saken må bearbeides bedre først.

Festivaler utsetter strøm til Hvaler

Først er det Idyllfestival på Isegran, deretter kommer Tall Ships Races. Etter møter har Hafslund Nett og de som skal legge den nye strømkabelen til Hvaler bestemt at de holder seg unna området som påvirker logistikken ut og inn på Isegran til juli måned.
Les mer om:

Marita Wennevold Hollen bør sette seg bedre inn sakene før hun kritiserer andre

I bredbånddebatten mellom Hvaler Ap og Høyre mener Rolf Johan Strand at Marita Wennevold Hollen ikke kjente til kravene for å få støtte da hun kritiserte Ap for ikke å ville søke.
Les mer om:

 Derfor ønsker Hvaler Frp åtte timers arbeidsdag

– Hver dag forsvinner det 200 arbeidstimer som vi kunne utføre gode tjenester med, skriver Hvaler-ordføreren om hvorfor Frp ønsker åtte timers arbeidsdag i kommunen.
Les mer om:

Marinaen på Hvaler selger for 45 millioner kroner: – Det tegner til å bli en god sesong

Bustgaard-familien har bygd opp en profilert båtvirksomhet med base på øya Herføl. Siste år hadde Herføl Marina nesten 45 millioner kroner i omsetning og god lønnsomhet.
Les mer om:

Nyskrevet revy fra og om Hvaler

Alexander Hermansen har snekret sammen en revy med 85 prosent musikk, og han lover at trioen skal deles ut spark, kyss og klem. Alle får sitt pass påskrevet på Losen Hvaler på Skjærhalden.
Les mer om:

Nye hytter på Hvaler er en tilbakelagt strategi for samfunns- og næringsutvikling

– Vi er allerede i store deler av Hvaler langt over en grense for hva landskapet tåler av nedbygging, er Paul Henriksens melding til Hvaler-ordfører Eivind Normann Borge som vi ha mer hyttebygging i kommunen.
Les mer om:

«Het» nabokrangel på Hvaler resulterte i knekt nese og hjernerystelse

Politiet måtte i helgen rykke ut til en privatadresse på Vesterøy etter at to naboer røk i tottene på hverandre. Slagsmålet skal blant annet ha resultert i hjernerystelse og en knekt nese.
Les mer om:

Politileder Tommy Brøske fra Hvaler: – Jeg og mine kollegaer føler på presset til å oppklare Anne-Elisabeth Hagen-saken

– Vi kjenner på forventningene fra den berørte familien. Det er et stort ansvar som ligger til oss i politiet for å oppklare alvorlig kriminalitet, sier politiinspektør Tommy Brøske til Nettavisen.

Disse har gått bort i Fredrikstad og Hvaler den siste tiden

Dødsfall som er anmeldt hos Fredrikstad tingrett i uke 23.
Les mer om:

Hvaler har våknet til liv etter vinterdvalen: – Det er dette vi gleder oss til hele året

Dårlig pinsevær til tross – mange tok turen ut til Skjærhalden i helga. Det merker næringsaktørene i øykommunen. – Det er dette vi gleder oss til hele året, smiler Susanne Pettersen på Kiwi.
Les mer om:

NYAKI- fra Hvaler til London med vokalharmonier

Hvaler-artisten Susanne Klerud (26) er igang med sin solokarriere. Under navnet NYAKI slipper hun neste uke sin første singel «Dark Hotel» - der hun synger med den London-baserte artisten Jack Hewitt. Temaet for plata er mental helse.
Les mer om:

Bygdedagen på Hvaler står sterkere enn noen gang

Bygdedagen på Hvaler ble arrangert for første gang i 1974, og Jan H. Arntzen (89) som var med på å arrangere den første mener bygdedagen står sterkere i dag enn noen gang.
Les mer om: