Nyheter om HvalerSp-topp advarer mot rådyre båtplasser til høystbydende: – Gamle gubber og fjøs er feil bilde av Senterpartiet

Senterpartiets toppkandidat Hans Herman Utgård misliker at båtplasser på Hvaler kjøpes og selges for flere hundre tusen kroner.
Les mer om:

Er Sundholm troverdig, eller er dette valgflesk som sist?

Ole Lindekleiv beskylder Hvaler Frp for ikke å gi Ap ære for sine forslag og Frp-leder Ingar Sundholm for løftebrudd i skolesaken.
Les mer om:

Skypumpe på Hvaler: – Det var som en miksmaster i en bakebolle

Etter et kraftig bygevær over Østfold dukket det opp et uvanlig værfenomen i sjøen utenfor Hvaler.
Les mer om:

– Fantastisk redningsaksjon utenfor Hvaler

Mann hadde blåst til havs i liten gummijolle onsdag kveld.
Les mer om:

Hvilket parti fortjener din stemme? Prøv vår lokale velgerhjelp!

Fredriksstad Blad har bedt alle partiene som stiller til valg i Fredrikstad, Hvaler og Råde ta stilling til en rekke sentrale påstander. Sjekk hvem du er mest enig med i vår velgerhjelp.
Les mer om:

Hvaler må tenke nytt om bedriftsetableringer

– Hvaler Styrbord og sosialistene er enige om at Hvaler trenger ny næringsvirksomhet, men vi definerer miljøproblemet ulikt, mener Ottar Johansen.
Les mer om:

Borge vil fortsette kreativt samarbeid og ta Hvaler videre som «smart kommune»

Ordfører Eivind Borge forteller om egne innovative tanker som teknisk avdeling har omgjort til praktiske løsninger. – Jeg ser frem til mer kreativt samarbeid dersom jeg blir gjenvalgt som ordfører, skriver han.
Les mer om:

Jeg står på lista til Høyre fordi alle barn skal ha like muligheter i skolen

Anne May S. Olsen mener Hvaler har en gylden sjanse når de tre skolene skal samles under ett tak: – Da har vi mulighet til å utjevne forskjeller i skolenes bidrag til elevenes læring.
Les mer om:

Hvaler Frp sier de prøver, men har ikke foreslått å redusere eiendomsskatten på seks år

– Det er ikke lett å bli klok på Hvaler Frp og eiendomsskatten. Det er vel ja takk, begge deler, skriver Wenche Wroldsen, listekandidat for Ap.
Les mer om:

Misnøye med telefon og nett på Hvaler: – Juristene må vurdere om Telenor bare kan kutte oss ut

Sp-politiker Hans Herman Utgård reagerer kraftig på at Telenor vil kutte ut kundene i områder hvor gamle kobberledninger ryker. Han frykter at Hvaler blir hardt rammet.
Les mer om:

Jeg elsker Hvaler og et demokrati der naturen har stemmerett

– Det som ødelegger fremtiden er ikke vårt forbruk, men altfor mye av det, fastslår førstekandidat for Hvaler MDG, Bjørn Tore Kjølholt.
Les mer om:

«Eiendomsskattekongen» bor ikke på Hvaler

Eivind Borge svarer Odd Løkkevik: – Det fremstår svært urimelig at jeg som ordfører skal bli beskyldt får å være den som har innført eiendomsskatt i Hvaler.

Brev til Odd Løkkevik fra feriekolonien: Sammen er vi Hvaler!

– Du må være glad i Hvaler både for å bo og ha hytte her. Ja du må rett og slett være villig til å være med på et skikkelig spleiselag for fellesskapets beste, skriver fastboende Silje Malmo til Odd Løkkevik.
Les mer om:

Ny strid om boplikt på Hvaler: – Hos oss fungerer verken mobiltelefon eller internett

En familie med boligeiendom ved Korshavn krever at Hvaler kommune frafaller boplikten. Begrunnelse: De har verken mobildekning, fiberkabel eller sikker tilgang på internett.
Les mer om:

Nå er den nye Hvaler-skolen godkjent - Arbeidstilsynet godtar lærernes kontorplasser

Dagens gla'melding på Hvaler er at Arbeidstilsynet har bestemt seg for å godkjenne den nye barneskolen på Asmaløy.
Les mer om:

- Er det ikke Norge som dreper hvaler og utvinner olje?

Brasils president langer ut mot Norge etter refs av regnskoghogging.
Les mer om:

Årets TV-aksjon: – Hvaler kommunestyre sier nei til å gå med bøsser

Hvaler kommune deltar ikke som bøssebærere i årets TV-innsamling, men ordfører Eivind N. Borge håper innbyggerne likevel vil gi på andre måter.

Hvorfor stemme på politikere som løser konflikter ved å «ta sin hatt og gå»?

Leder Tore Adolfsen i Hvaler Høyre med bitre stikk til Hvaler Styrbord etter FB-saken som forteller at det ikke er sikkert utbryterne fra Høyre vil være med å sikre borgerlig ordfører.
Les mer om:

Tidligere ordførere spår skifte på Hvaler: Eivind (Frp) må gå – Mona (Ap) overtar

To tidligere Hvaler-ordførere, Paul Henriksen og Rolf Klerud, tror at Mona Vauger fra Ap overtar ordførerjobben på Hvaler etter valget. Det betyr at Eivind Borge må gå.

To giganteiendommer til salgs på samme sted på Hvaler: – Å selge 150 mål skjer veldig, veldig sjelden

Den ene eiendommen er på 60 mål, den andre på 150. Og de ligger bare noen hundre meter fra hverandre i Vauerkilen på Vesterøy i Hvaler kommune.
Les mer om:

«Småskala hjørnestensbedrifter» fungerer for Hvaler

– Småskala-bedrifter tar hensyn til naturen, også fordi mange av dem lever av den, skriver Aps ordførerkandidat Mona Vauger, og mener Hvaler har et stedstilpasset næringsliv.
Les mer om:

Hvaler Ap kritiserer eget vedtak i kommunestyret

– Høyresiden besitter så visst kompetanse på hva som gir kommunen inntekter, attraktivitet, tilflytning og næringsutvikling, samtidig som vi skal bevare natur og miljø, skriver Hvaler Høyres Marita Wennevold Hollen i dette svaret til Alexander Hoff, Ap.
Les mer om:

Hvaler trenger et skifte. De som vil oppleve California, får ta en reise

Wenche Wroldsen, Ap, legger inn et stikk til Ingar Sundholms innlegg om å selge Hvaler som California når hun forklarer hvorfor hun vil ha ksifte til Ap-styre i Hvaler.
Les mer om:

Slik kan du reise gratis med bussen når bomringen kommer

Når bominnkrevingen starter i november, kan du reise gratis med bussen i Fredrikstad kommune og på rutene mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Men du må fortsatt betale hvis du skal ta bussen til Hvaler, Halden eller Råde.