Nyheter om Hvaler


Rev hytta først – søkte byggetillatelse etterpå

Nå er det ikke sikkert at hytteeieren fra Økholmen på Hvaler får gjenoppbygge feriestedet sitt slik han ønsker. Spesielt et bodbygg ved siden av hytta henger i en tynn tråd.
Les mer om:

Vil ikke støtte Visit Fredrikstad & Hvaler: – Ikke lovlig etter EØS-reglene

Visit Fredrikstad & Hvaler har søkt om 1,5 millioner kroner til et prosjekt som skal styrke lokale bedrifter som driver med møter og eventer. Men næringssjefen mener det er imot EØS-reglene å si ja.
Les mer om:

Hvaler Høyre er et talerør for alle, for «teltere» på Storesand og hytteeiere på Søndre Sandøy

Anne May S. Olsen, Høyre, svarer Merete Pedersen og Rolf Strand, Ap: – Omtalen av hytteeiere på Hvaler kunne Hvaler Arbeiderparti ha spart seg for.

Nå ligger alt på nett – Slik søker du enkelt på takstverdien på naboens hus eller hytte

Verdien på alle naboeiendommene dine er ikke mer enn et par klikk unna. Både Fredrikstad, Hvaler og Råde legger nå ut eiendomsskattelista på nett.
Les mer om:

Nå forsvinner høyspentmastene på Kråkerøy

Den nye strømledningen til Hvaler er for lengst i jorden, nå skal rundt 175 gamle høyspentmaster over Kråkerøy plukkes ned, sammen med 60 kilometer med liner tomme for strøm.
Les mer om:

Fredrikstad får 22,2 nye koronamillioner – håper reiselivet får noe av det

Fredrikstad får 22,2 millioner av den nye hjelpepakken til kriserammede bedrifter som Stortinget vedtok denne uken. Både Maya Nielsen i Visit Fredrikstad & Hvaler og NHO Reiseliv håper at destinasjonsselskaper og andre reiselivsbedrifter prioriteres.

Har 300.000 kroner å dele ut – søker kreative ideer på Hvaler

Hvalers næringsfond skal dele ut inntil 300.000 kroner til bedrifter og privatpersoner som har gode ideer.
Les mer om:

Sjekk disse Hvaler-vaksinetallene – i toppen i Norge

Av kommuner som har satt flere enn 100 vaksinedoser, har ingen vaksinert en større del av befolkningen enn Hvaler.
Les mer om:

Ansatt har fått korona - Dypedalsåsen fortsatt stengt

Dypedalsåsen bo - og behandlingssenter på Hvaler holder fortsatt stengt etter at en av de ansatte har fått påvist covind 19.
Les mer om:

Stenger vannet på Hvaler - etterpå blir det grumsete

Hvaler kommune varsler stengning av vannet over deler av Vesterøy samt på noen av de østre øyene.
Les mer om:

Tidenes ryddesjau: Nå skal skjærgården vår renskes for vrakbåter

Denne sommeren skal det forhåpentligvis bli skikkelig fart i fjerningen av gamle båtvrak i distriktet vårt. Fredrikstad og Hvaler skal nå være med i et prosjekt som tar sikte på å fjerne hele 400 vrak i Ytre Oslofjord.
Les mer om:

Ansatt på sykehjemmet i Hvaler smittet

Én avdeling ved Dypedalsåsen bo- og behandlingssenter er satt i karantene etter at en ansatt er smittet av koronaviruset.
Les mer om:

Aldri tidligere har Fredrikstad hatt så mange innbyggere: Se hvor stor befolkningsveksten var i fjor

Fredrikstad hadde en befolkningsøkning på 808 i fjor. Det betyr at det akkurat nå er rekordmange 83.193 innbyggere i kommunen. Hvaler kommune hadde også en liten befolkningsvekst.
Les mer om:

Ordfører fikk full støtte – ingen støtte til trussel om å gå ut av Borg Havn

Hvaler Frp fikk ikke med seg noen andre i kommunestyret på kravene de ville stille rundt Borg Havn-avtalen – og aller minst rundt trusselen om å si opp hele avtalen. – Vi har full oversikt, sier ordfører Mona Vauger (Ap).
Les mer om:

Anmeldte dødsfall

Liste fra Fredrikstad tingrett. Offentlig liste for Fredrikstad og Hvaler.
Les mer om:

Lokal bedrift kan glede seg over prestisjetung avtale

Studiogeist, etablert i 2017, med kontorer på Kråkerøy, har kapret rammeavtalen for grafisk design i Fredrikstad og Hvaler kommuner.
Les mer om:

– Hele bilen ble bare dratt ned

Da det ene hjulet havnet i løs snø var det ingen vei tilbake, bilen vippet rundt, forteller en uheldig sjåfør etter en utforkjøring på Hvaler torsdag.
Les mer om:

Hvaler Frp: Vil ha all dokumentasjon eller gå ut av Borg Havn

Ordfører Mona Vauger (Ap) vil at kommunestyret på Hvaler skal fjerne kravet om å lage nye dokumenter over hvilke verdier kommunen overførte til Borg Havn. Det reagerer Cathrine Linnes (Frp) kraftig på. Partiet stiller flere krav – og alternativet er å gå ut av selskapet, mener partiet.
Les mer om:

Hvaler gjør som Fredrikstad – men Råde dropper helt lokale tiltak

Hvaler kommune vil ha den samme forskriften som det naboene i Fredrikstad har vedtatt. Råde mener det ikke er nødvendig med en lokal forskrift i det hele tatt.
Les mer om:

Hvaler får 100 nye vaksinedoser – usikkert hvor fort det kan gå

Hvaler holder nå på å covid-vaksinere utvalgt helsepersonell og innbyggere som er 75 år eller eldre.
Les mer om:

Coop drysser ut 7,7 millioner til lokale kunder

Coop Øst skal dele ut 203 millioner kroner til kundene i Viken, Oslo og Innlandet. 12 av butikkene finner du i Fredrikstad, Råde og på Hvaler. Extra på Manstad er best i klassen.

Vil flytte fergene på Skjærhalden - fergeskipper Petter Parmer advarer mot ny løsning

Eier av fergeselskapet på Hvaler, Petter Parmer, advarer mot å flytte fergeleiet på Skjærhalden. I forbindelse med planer for fremtidens Skjærhalden er det lansert forslag om å flytte fergene.
Les mer om:

Regjeringen bekrefter: Fredrikstad og Hvaler går ut av de nasjonale tiltakene

Helse- og omsorgsminister Bent Høie bekrefter tirsdag ettermiddag at Fredrikstad, Hvaler og de andre østlandskommunene ikke lenger skal omfattes av strengere nasjonale tiltak.

Årets SmartBy 2020

«Det er gledelig at det er så stort engasjement for dette viktige feltet i Norge, sa Kari Aina Eik», generalsekretær for OiER i FN, da hun annonserte vinneren på Dataforeningens konferanse SW2021 den 10. februar. Kari Aina Eik, generalsekretær OiER og leder for FN`s “United For Smart Sustainable Cities Implementation Program» Dataforeningens faggruppe for Smarte byer setter fokus på smartbytjenester og -løsninger.

Tror flere legger vinterferien til Hvaler i år: – De bør handle før de kommer og ikke omgås fastboende

Årets hyttesesong på Hvaler kan starte allerede i vinterferien, siden man ikke får reist utenlands nå. Ordfører Mona Vauger har full tillit til at hyttefolket følger koronareglene som gjelder.
Les mer om: