Nyheter om Jåsund


Flere tusen lokale 13-åringer skal få stress-hjelp på skolen

– Mange blir lei seg av en dårlig karakter. De kan miste helt håpet, sier Vetle Jåsund (13). Nå får forskere i Stavanger 20 millioner kroner til et omfattende prosjekt som skal gjøre ungdom nettopp mer motiverte og robuste.
Les mer om:

Klar for superlørdag i havnen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tanangerdagene nærmer seg 30 år, og dette er Lions store gave til tanangerbuen. Iherdig dugnadsjobbing, planlegging, tilrettelegging og vakthold ligger bak bygdas store festival som strekker seg fra onsdag til søndag.Mens onsdagen er barnas dag, torsdag er en foredrags- og inspirasjonsdag, fredag er ungdommens dag er lørdagen hele bygdas dag.

Nå har kommunen ansvaret for sjøbadet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SJØBAD: Det har vært skrevet mye om sjøbadet på Myklebust siden det ble åpnet. Det var full fest i august 2015 da slusene ble åpnet og badet brukt for første gang. Siden har det luktet. Det har vært alger. Og det har vært hunder som har gjort sitt fornødne i nærheten. Noen ganger har det rett og slett ikke sett ut.

Suksess for snegleaksjonen i Tananger - satser på enda større oppmøte i år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SNEGLEAKSJON: I 2015 leste Marian Evensen en artikkel i Hagebladet om en gruppe på Konnerud på østlandet som aksjonerte for å bli kvitt brunsneglen. Det ga henne en ide om å samle en gruppe i Tananger til en liknende aksjon mot brunsnegler. I fjor samlet hun sammen over 200 mennesker til en aksjon som hun betegner som en suksess.- Det har vært veldig fint vær, så det er litt vanskelig å si hvor effektivt det har vært.

117 barn i Tananger har fått barnehageplass utenfor Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEHAGEOPPTAK: - I årets opptak er det fem barn som ikke har fått plass ennå. De har rett på plass og vil få plass. Det er 117 barn som er hjemmehørende i Tananger, men som har plass i barnehager utenfor distrikt Tananger, skriver oppvekstsjef i Sola kommune Rune Moen i en SMS.Barnehagebruksplanen for Sola kommune som nylig ble lagt frem viser at det er en underkapasitet på barnehageplasser i Tananger på 117 plasser.

- Urovekkende underdekning av barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LEDER:Det vil mangle opp mot 200 barnehageplasser i Tananger innen ti år. Underkapasitet er det også i Røyneberg-området. Det vil derimot være mange ledige plasser på Sande/Skadberg og i sør.Solabladet har skrevet flere artikler om foreldre i Tananger som ikke får plass der de bor.

Slik blir den nye 17. mai-ruten i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det blir i år endringer i barnetoget i Tananger. 17. mai-komiteen bestemte i år for å forkorte ruten og foreslo først å droppe å gå forbi Tananger bo- og hjemmetjenester. Det fikk mange til å engasjere seg. Komiteen lyttet til protestene og valgte i stedet å droppe Tananger indre havn som appell- og startsted.

Da Elisabeth ble 50 år bestemte hun seg for å si opp jobben for å bli sydame

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)JOBB: - Jeg ønsket å jobbe med mennesker og jeg føler nå at jeg har vunnet i lotto, sier Elisabeth Olsnes Jåsund.Elisabeth har sydd siden hun var liten jente og fikk sin første symaskin til konfirmasjonen. Hun har alltid likt å sy både klær til seg selv og andre. Hun har hatt mange jobber opp gjennom tiden og har utdanning innen reiseliv og markedsføring. De siste fem årene jobbet hun på kontor i oljebransjen.

Kommunen har overkapasitet på barnehageplasser, men i Tananger er det stor mangel på barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For drøye ti år siden var det ventelister til barnehageplasser i Sola. I 2007 satte kommunen ned et arbeidsutvalg som skulle lete etter egnede tomter å bygge flere barnehager på.

- Se opp for korps i veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hver mandag fram mot 17. mai har Skolekorpset Sola marsj-øvelser.- Vi har ordnet med nye vester til de voksne som følger med og passer på trafikk. Jeg tror vi blir synlige og forhåpentligvis får vi folk til å smile når de må vente litt på at ungene passerer, sier styremedlem Solveig Danielsen i Skolekorpset Sola.Sola sitt hovedkorps (i alderen 12-19) marsjerer både i barnetoget og folketoget.

Dette Facebook-innlegget fra kommunen vekket stor interesse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Hysj, kan du høre gresset gro? Våren er her, og kommunen skal nå i gang med å klippe gress på kommunale områder. Derfor lurer vi på hvor DU synes det er kjempeviktig at vi klipper og holder ved like, og hvor du kunne tenke deg at naturen kan få lov til å etablere seg naturlig, og være hjem til humler og bier og alle som kryper og kravler og kryr.

- Vi kan ikke bare utsette Jåsund skole uten å gi de som bor der noe de kan forholde seg til

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tirsdag vedtok politikerne å utsette byggingen av Jåsund skole, i tråd med anbefalingen fra rådmannen.

Eik topper for Lund Venstre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nominasjonskomiteen i Lund Venstre hadde møte mandag kveld og satte opp lista til høstens kommunevalg. Øverst står John-Arvid Eik, fulgt av Bodil Heskestad. Begge sitter i dagens kommunestyre.De fire øverste kandidatene er kumulert.Her er lista:1. John-Arvid​​​ Eik (1983), ​​Hovsherad2. Bodil Aud​​ Heskestad (1952), ​​Ualand3. Melvin Stene ​​​(1988), ​​Moi4. Tommy​​​ Eik (1981), ​​Hovsherad5.

Vil ikke gi Jåsund-beboere medhold i blokkhøyde-klager

70 naboer klager på en reguleringsplan for flere delfelt på Jåsund. Kommunen vil ikke gi dem medhold.
Les mer om:

Jåsund-naboer klager på at økt høyde på nye blokker

- Vi ble forespeilet at byggehøyden her skulle være tre etasjer, ikke fire og fem. Det vil forringe bokvaliteten for oss, mener Hanne Baardsen og Elisabeth Olsnes Jåsund.
Les mer om:

Ble nesten påkjørt av buss

Nå vil Barbo Ramstad få ned hastigheten på bussveien fra Jåsund til Myklebust.
Les mer om:

Her skal det komme 185 nye boliger

Fire nye felt på Jåsund skal nå klargjøres for boligbygging.
Les mer om:

Her bryter bussen trafikkreglene på Jåsund

Beboere ved Prestaskjersveien har sett seg leie på sjåfører som vil spare et par minutter.
Les mer om:

Nå kommer helt nye skolegrenser

Med ny ungdomsskole på Skadberg og ny barneskole på Jåsund blir det helt nye skolegrenser.
Les mer om:

Jubilanten: Stig (50) er stoltest av døtrene, og hører mest på kona og Bob Dylan

Stig Lohne fra Jåsund er 50 år i dag. Vi gratulerer!
Les mer om:

Dette er navnene på de nye veiene i Sola

Nye veier skal døpes både på Haga, Jåsund og Skadberg.
Les mer om:

Politiet ber om tips fra Jåsund etter flere innbrudd

De siste dagene er det blitt gjort flere innbrudd og forsøk på innbrudd i Jåsund-området i Sola. Nå ber lensmannen om tips fra innbyggere i området.
Les mer om:

To nye innbruddsforsøk, og ett innbrudd i bil

Skjedde på Jåsund natt til søndag.
Les mer om: