Nyheter om Hurum


Nye Asker tar form

Sammenslåingen av Asker, Røyken og Hurum til én kommune nærmer seg med raske skritt.
Les mer om:

Slik kan Tord gjøre dine gamle langrennsski om til felleski

Tord Løtveit i Hurum har et oppfinnergen i seg, etter faren Bård som oppfant Autosokken. Nå lager Tord felleski av dine gamle langrennsski.
Les mer om:

Splid om hvordan kommunen skal bygges

Det er ikke lett å bli enige om hvordan tjenestene i nye Asker skal organiseres. Rådmannen foreslår å avvikle flere selskaper i Røyken og Hurum.
Les mer om:

Forventer mer penger til utvidet tingrett

Tingretten har kuttet seks årsverk på ett år. Sorenskriver Kristin Jahre Ramm forventer rausere budsjetter når Asker slår seg sammen med Røyken og Hurum.

Flere vinmonopol åpnes neste år

Sætre i Hurum er ett av syv steder i Norge som får vinmonopol.
Les mer om:

Fossum ble overtidshelt for U21-Norge

Iver Fossum fra Hurum sto frem for Norge da EM-drømmen begynte å svinne hen.
Les mer om:

Ringte nødnummeret 17 (!) ganger

En mann fra Tofte i Hurum ringte politiets nødtelefon 112 hele 17 ganger mellom klokken 12 og 13 mandag. En politipatrulje valgte derfor å beslaglegge mannens telefon.
Les mer om:

En alvorlig skadd i trafikkulykke på Hurum

En bil har kjørt av veien i Hurum i Buskerud. En person er alvorlig skadd.

Ett års ensomhet

Are Wiig (58) flyttet fra Sætre i Hurum og til Svelvik for å kunne bli første norske seiler jorda rundt alene – uten stopp i en gammel båt med umoderne utstyr. Slik er reglene i Golden Globe Race.
Les mer om:

Leger uten grenser: Frykter nye kolerautbrudd på Haiti

– Haiti ble spart for det verste denne gang, men mye regn og vann vil føre til ny oppblomstring av kolera. Det sier nødhjelpskoordinator Lindis Hurum fra Leger uten grenser.
Les mer om:

Redningsoperasjon for Oscarsborg-ferje

Ferjen "Kaholmen" som tidligere var i drift til og fra Oscarsborg sank tirsdag. Nå har Hurum kommunen besluttet at ferjen skal heves.
Les mer om:

Tre vannskutere med tre barn involvert i ulykke i Oslofjorden

FILTVET (VG) Tre vannskutere, alle med en voksen og ett barn om bord, har vært involvert i en ulykke i Oslofjorden ved Hurum. Alle er nå kommet til rette og ingen er skadet.
Les mer om:

Åtte personer i ulykke

Fire vannscootere og til sammen åtte personer var involvert i en ulykke ved i Oslofjorden i Hurum. Alle åtte personene er nå kommet til rette, og ingen ble alvorlig skadet.
Les mer om:

Supervulkan på Røverkollen

Professor i paleontologi, Jørn H. Hurum, og kona Merethe Frøyland tok med seg Akers Avis Groruddalen på geologisk oppdagertur til Røverkollen og Romsås gruve - som ligger midt i et supervulkansk område.
Les mer om:

Helge 80 – still going strong!

Helge Hurum (80) og flere jazzlegender samler seg i Grefsen kirke.
Les mer om:

Enorm leteaksjon: Fører falt av – båten fortsatte i full fart tvers over fjorden

Politiet og redningstjenesten satte søndag i gang stort et søk i Hurum i Buskerud, etter funn av en gummibåt på land. Føreren hadde falt i sjøen på andre siden av fjorden.

Ung jente knuste ruter på boliger

En ung tenåringsjente har innrømmet at hun har knust vinduer i en rekke hus på Klokkarstua i Hurum. Hun er pågrepet og blir tatt hånd om av helsepersonell.
Les mer om:

Kastet stein inn vinduer

Politiet rykket ut med både politihelikopter og sporhunder da de fikk melding om noen som knuste ruter i et nabolag i Hurum mandag morgen. En tenåringsjente er pågrepet.
Les mer om:

Masse russebråk landet over

Politiet måtte rykke ut til en større fest i Hurum der flere titalls russebusser hadde samlet seg.
Les mer om:

Hurum med Norges første rosa brannbil

For å synliggjøre den økte kreftrisikoen som følger med å jobbe i brannvesenet, har Hurum fått malt sin nye brannbil rosa.
Les mer om:

Norges første rosa brannbil

For å synliggjøre økte kreftrisikoen som følger med å jobbe i brannvesenet, har Hurum malt sin brannbil rosa. Kommunen har samarbeid med Kreftforeningen og Brannmenn mot kreft.
Les mer om:

Hurum med Norges første rosa brannbil

For å synliggjøre den økte kreftrisikoen som følger med å jobbe i brannvesenet, har Hurum fått malt sin nye brannbil rosa.
Les mer om:

69 veier risikerer navnebytte – sjekk om din vei er berørt

Disse tre familiene bor alle i samme adresse. Minst to må bytte når Hurum, Røyken og Asker blir til én ny kommune.
Les mer om:

Navnekrøll for nye Asker - mange veier må bytte navn

Kirkeveien og Strandveien er bare to av flere veinavn som både finnes i Asker, Røyken og Hurum. Nå må flere veier skifte navn.
Les mer om:

Nye Asker – for en mulighet

Sentrale politikere i Asker Frp går til frontalangrep på Asker Høyre med påstander om at partiet har holdt tilbake opplysninger vedrørende den påståtte lave standarden på infrastrukturen på vann- og avløpsforholdene i Røyken og Hurum.
Les mer om: