Nyheter om Hurum


Helge 80 – still going strong!

Helge Hurum (80) og flere jazzlegender samler seg i Grefsen kirke.
Les mer om:

Enorm leteaksjon: Fører falt av – båten fortsatte i full fart tvers over fjorden

Politiet og redningstjenesten satte søndag i gang stort et søk i Hurum i Buskerud, etter funn av en gummibåt på land. Føreren hadde falt i sjøen på andre siden av fjorden.

Ung jente knuste ruter på boliger

En ung tenåringsjente har innrømmet at hun har knust vinduer i en rekke hus på Klokkarstua i Hurum. Hun er pågrepet og blir tatt hånd om av helsepersonell.
Les mer om:

Kastet stein inn vinduer

Politiet rykket ut med både politihelikopter og sporhunder da de fikk melding om noen som knuste ruter i et nabolag i Hurum mandag morgen. En tenåringsjente er pågrepet.
Les mer om:

Masse russebråk landet over

Politiet måtte rykke ut til en større fest i Hurum der flere titalls russebusser hadde samlet seg.
Les mer om:

Hurum med Norges første rosa brannbil

For å synliggjøre den økte kreftrisikoen som følger med å jobbe i brannvesenet, har Hurum fått malt sin nye brannbil rosa.
Les mer om:

Norges første rosa brannbil

For å synliggjøre økte kreftrisikoen som følger med å jobbe i brannvesenet, har Hurum malt sin brannbil rosa. Kommunen har samarbeid med Kreftforeningen og Brannmenn mot kreft.
Les mer om:

Hurum med Norges første rosa brannbil

For å synliggjøre den økte kreftrisikoen som følger med å jobbe i brannvesenet, har Hurum fått malt sin nye brannbil rosa.
Les mer om:

69 veier risikerer navnebytte – sjekk om din vei er berørt

Disse tre familiene bor alle i samme adresse. Minst to må bytte når Hurum, Røyken og Asker blir til én ny kommune.
Les mer om:

Navnekrøll for nye Asker - mange veier må bytte navn

Kirkeveien og Strandveien er bare to av flere veinavn som både finnes i Asker, Røyken og Hurum. Nå må flere veier skifte navn.
Les mer om:

Nye Asker – for en mulighet

Sentrale politikere i Asker Frp går til frontalangrep på Asker Høyre med påstander om at partiet har holdt tilbake opplysninger vedrørende den påståtte lave standarden på infrastrukturen på vann- og avløpsforholdene i Røyken og Hurum.
Les mer om:

- Dette er flyktninger i Europa nå. Ikke forrige århundre

Flyktninger i Hellas og på Balkan er fanget i voldsom kulde. - Mennesker fryser ihjel. Er det greit? Spør Lindis Hurum i Leger uten grenser.

Rør om rør i Nye Asker

«Fakta om vann og avløp i Nye Asker» (Budstikka 27.12), skrevet av de fagansvarlige hos «de tre» (Asker, Røyken og Hurum), slår fast at tilhørende tjenester fortsatt vil være blant de aller beste på kvalitet og pris sett i forhold til andre kommuner, og at det kan bli en moderat oppjustering av gebyr over tid sammenlignet med nåværende Asker-nivå grunnet etterslep hva gjelder rehabilitering.
Les mer om:

Flere fakta om vann og avløp i Nye Asker

I et innlegg 27. desember skriver kommunalsjefene Ragnar Sand Fuglum (Asker), Eli Aubert (Røyken) og Morten Dyrstad (Hurum) om fakta om vann- og avløpsinfrastruktur og -tjenester.

Nyhetskavalkade: En ny kommune på trappene

14. juni sa politikerne i Asker ja til å slå seg sammen med Røyken og Hurum. Bærum ble stående igjen alene.
Les mer om:

Legg turen til Hurum

Nye askerbøringer. Kjære alle lesere av Budstikka. 2016 har vært et spennende og begivenhetsrikt år for Hurum, Røyken og Asker.
Les mer om:

Fakta om vann og avløp i Nye Asker

Hurum, Røyken og Asker blir en helt ny kommune 1.1.2020.
Les mer om:

Hva er politiets plan for Røyken og Hurum?

Av nylige presseoppslag har politimester Christine Fossen i Sør-Øst politidistrikt oversendt sin tilrådning til ny tjenestestruktur i Sør-Øst politidistrikt som blant annet består av Buskerud fylke.

Her skal polarskipet Maud ligge mens hun venter på museumsplass i Vollen

Tandberg Eiendom er begeistret etter å ha kjøpt egen havn og et stort boligprosjekt i Tofte i Hurum. Dermed har de sikret seg «vente-havn» til polarskuta Maud de neste årene.

Konsekvensene må på bordet

Om tre år vil Asker, Røyken og Hurum kommuner slå seg sammen og bli nye Asker kommune.
Les mer om:

Uavklart om Asker-politiet tar Røyken-lensmannen

Da listen over lensmannskontorer som skal nedlegges nylig ble offentliggjort, kom det ingen avklaringer om Røyken og Hurum.
Les mer om:

– Julemiddagen burde vært gratis

John Arntsen synes det er flaut for Hurum kommune, når de kan bevilge seg gratis julemiddag for kommunestyret, mens de frivillige må betale 100 kroner for sin julemiddag.
Les mer om:

Nye Asker får bestemme kommunevåpenet selv

Asker, Røyken og Hurum skal slippe å måtte innhente godkjenningsstempel fra Kongen i statsråd for sitt nye kommunevåpen.
Les mer om:

Titalls dyr fikk i seg røyk

Høner, papegøyer, kaniner og marsvin måtte bli sett til av veterinær etter at det oppsto røykutvikling på en gård i Hurum.
Les mer om:

Bro møter motstand

HURUM (NRK:) Naboer til den foreslåtte broa over Oslofjorden er opprørte over at Statens vegvesen anbefaler bro over Oslofjorden.
Les mer om:

Mest lest siste uke